Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@fahriakc Talebinize cevap verildiği için görevli kişi talebinizi kapatmış. Bazen kapatılmıyor, eğer öyle bir durum olursa o vakit benzer bir mail adresi (ustraveldocs.com ile biten) ile tekrar iletişime geçeceğiniz zaman önce o talebin kapatılmasını istemeniz gerekecek. Rica ederim, sürecinizde başarılar.

• @Revolter Bende kısa bir açıklama yazarak pasaport fotokopimi ve daha önce yasal olarak çalıştığım ABD vizemi yolladım belki faydası olur diye 🙂 Henüz dönüş olmadı. olumlu olumsuz bir dönüş olur mu acaba ?

• @fahriakc Düzeleteyim : ABD vizem şu an geçerli değil 2013 deki J1 vizesiydi.

• ⭐⭐

@fahriakc Genel bir destek sağlama biriminden dönüş oldu sanırım size. Eğer bir dönüş olmazsa ki ,kendi sürecimde aynı ileti başlığına dönüş yapıldığını tecrübe etmedim maalesef, yeni bir talep oluşturarak devam edebilirsiniz. Ayrıca süreciniz henüz resmi olarak başlamadığı için konsoloslukların bir aksiyon alacağını düşünmüyorum maalesef.

• @Revolter Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Emirhan-Baydur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar, dosyayı viyana kcc aracılığı ile taşımış olmamız onlardan randevu tarihi alacağımızın garantisi mi yoksa ansızın bir mail alıp oturumunuzu veya vizenizi yollayın diyebilirler mi?

Hiçbir şeyin garantisi yok. Konsolosluğun sizden oturum belgenizi talep etme hakkı var.

• @EzgiLera Garanti olmadığı için daha önce taşıyanlar konsolosluğa sorup OK aldıktan sonra taşıma yapmışlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Garanti olmadığı için daha önce taşıyanlar konsolosluğa sorup OK aldıktan sonra taşıma yapmışlar.

Hayır, daha öncesinde KCC oturum/vatandaşlık olmadan zaten taşıma yapmıyordu. O yüzden konsolosluklar tamam dediklerinde taşıyabiliyorlardı.

Şu an bu durum değişti. KCC oturum/vatandaşlık gözetmeksizin taşıma yapıyor.

• ⭐⭐⭐

@Kamil-0 Daha once ieltilmis ama, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

Cunku CN'nize gore mail atmalisiniz (KCC/ Konsololuk).

• @EzgiLera Haklısınız geçen yılla kıyaslandığında KCC taşıma yapıyor ama konsolosluk oturum sorarsa taşımış olmanın avantajı kalmıyor. Bunu açıklamak istedim. Öncesinde taşımak istediğimiz konsolosluktan eğer oturum vs yoksa kabul almamız gerekiyor. Yanlış mı düşünüyorum. son dakika oturumuz nerede neden buraya taşıdınız gibi cevap verebilir.

• @Uzuzi Merhaba Hayır KCC ye mail atmadım.

• ⭐⭐⭐⭐

@fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Haklısınız geçen yılla kıyaslandığında KCC taşıma yapıyor ama konsolosluk oturum sorarsa taşımış olmanın avantajı kalmıyor. Bunu açıklamak istedim. Öncesinde taşımak istediğimiz konsolosluktan eğer oturum vs yoksa kabul almamız gerekiyor. Yanlış mı düşünüyorum. son dakika oturumuz nerede neden buraya taşıdınız gibi cevap verebilir.

Kabul almanız “gerekiyor” diyemem taşımak için. Bu bir tercih. Ankara’da kalırsanız mülakat alamayacağınız kesin olduğu durumda herkesin kendisinin değerlendirip alacağı bir risk. Ama bir tarafta kesin vize alamamak varken bir tarafta belki oturum istenmesi var.

Ki ben dosyamı taşıtıyor olsaydım, taşıttığım ülkeye beni bağlayacak bir bağ oluştururdum. En kolayı dil okulu ve iş kurma işlemleri. Konsolosluk size neden buradasınız dediğinde bu sebepten diye gösterebileceğiniz gerçek bir sebep olduğu sürece çok sorun olmaz bence. Ama dediğim gibi, bu herkesin kendisinin alacağı bir risk.

• ⭐⭐⭐⭐

@korayuzayates mülakat deneyimlerini okursanız 15 tane değil gerekli gördüklerini yapıyorlar zaten oda 2-3 tane filan oluyor

• @EzgiLera Bende dil okulu olarak düşünüyordum. sizin söylediklerinizle daha da iyi pekişti.

• ⭐⭐⭐⭐

@korayuzayates, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera gerçekten parası önemli değil ama sağlık açısından endişelerim var, aşı karşıtı değilim 🙂 öyle olsam zaten öncekileri de yaptırmazdım ama aynı gün o kadar aşının yapılması sağlıksız değil midir acaba?

Herkese yapıyorlar. Pek bir sorun olmuyor. Açıkçası covid aşısı sonrası daha çok etkileniyor insan. Bunlar pek hissedilmiyor. Muhtemelen hepsi daha önce olduğumuz aşılar olduğu için pek etkilenmiyoruz. Bir de tane tane değil, karma yapılıyor. Belki o yüzden de etkisi azdır.

Bana kalsa ben de covid için aşı olmamayı tercih ederdim ama olduk hepimiz 🤷🏻♀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugursway & @asolanben
    ilgili durumda konsolosluk sizden askerlik belgesi talep eder, bu bütün mülakatların olmazsa olmazı.
    sizin herhangi bir sebepten sağlayamadığınız belgeler için konsolosluk, eksik evrak sebebiyle AP'ye bırakacak ve evrağı teslim ettiğinizde vizenizi basacaktır.

bakaya bir kişinin, askerlik evrağı alması şu an mümkün mü bilemiyorum, geçmiş yıllarda edevletten alamadılar, askerlik şubesi de haliyle vermedi.
    bu sebeple vizesini alamayan arkadaşlarımız oldu.

bi çözüm, mülakata farklı ülkede girmek olabilir.

• @gucarslan DS260 formunda askerlik sorusunu yanlış anladığım için yapmadı olarak işaretledim. 5 ay askerlik yaptım terhis belgemi mülakatta gösterip durumu açıklamasam sorun olmaz değil mi ? dosya açtırmama gerek var mı ?

• Merhabalar,
    DS260'a mülakat yeri tercihimi Montreal yapmıştım.3yıllık çalışma iznim vardı(Ocak 2024 tarihi itibariyle).dün KCC'ye mail attık,Ağustos'dan itibaren orada olacağımı belirterek ve çalışma iznimi de ekleyerek.Akşam cevap geldi,mülakat yeriniz Montreal'dir diye..

• @gucarslan Peki mülakata farklı ülkede girip vizemi aldığım taktirde @ugursway Beyin paylaştığı askerlik maddesi ile green card vizem ile üç ay geçici erteletme yapabiliyor muyum yurt içinde ? ABD ye giriş yapıp green cardı elime alınca zaten konsolosluk aracılığı ile 35 yaşına kadar tecil ettirebiliyormuşum.

• merhaba anneme çıktı 1 hafta önce. ben 20 yaşındayım ve sınırdayım. mülakatlar oldugunda 21 olursam ben dahil edilmiyor muyum? yapabileceğim bir şey var mı acaba? bilgilendirir misiniz beni bu mülakat için verilen tarih seneye mi olacak yani ocak doğumluyum 9 ocaktan itibaren yaşım 21 oluyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |