DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Vildan-0
    DV24 sürecinin neredeyse sonuna gelinmiş diyebiliriz. “KCC ile 24’lerin mülakat almak için şansı artar” Tamamen şahsi düşüncem, sanmıyorum. Ceac verilerine bakıldığında zaten yeteri kadar dosyayı işleyip mülakat planlamış ya da planlamaya hazır etmişler.
    DV24 için mülakat alma şansı, TR kazananları özelinde Ankara isterse artar ancak bu saatten sonra yüzlerce dosya istese bile, maalesef geçen yılın sonlarına doğru yaşanan kota sorununa benzer bir senaryo ile karşılaşmak mümkün. Bu durumda DV24 kazananlarının, DV25 talihlilerinin oluşturduğu email trafiğinden daha büyük engelleri/sorunları var gibi görünüyor.

  • ⭐⭐⭐

    @korayuzayates, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, Aşı ile ilgili olarak yazılanları okuduktan sonra aklımda bazı sorular oluştu. Çocukların aşı kartları e-devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Doğal olarak çocuklara tekrar aşı yaptırmak istemiyorum. Kendim ve eşim için ise (+40 yaş) tabi ki bir aşı belgesi bulmamız mümkün değil. Tekrar teyit için soruyorum Ankara' da sağlık muayenesinde yine de çocukları ve yetişkinleri bütün aşıları yapmaya mecbur mu tutuyorlar? Böyle bir şey yapmaya hakları var mı? Aşı yaptırmak beyana dayalı bir durum değil mi acaba? Aşı ücretleri de bir hayli yüksek, aşı zorlaması Türkiye' de yapıldığı için tabi ki insanın aklına para almak için zorla aşı yaptırıldığı geliyor. Yapılması gereken 15 civarında belki daha fazla (Karma vs olmasına göre) bütün bu aşılar aynı gün mü yapılacak? bazıları 2 doz yapılan aşılar, bu tarz olanlar nasıl yapılacak? Çocukları ile beraber bu aşılama sürecini deneyimleyenlerden bilgi almak isterim. Teşekkür ederim.

    Siz elinizde aşıya dair ne belge varsa götürün. Çoğunu kabul etmeyecekler ve tekrar yapacaklar ama çocukların aşılarının bir kısmını kabul ediyorlar.
    Aşılar aynı gün içerisinde (aynı 30 saniye içerisinde hatta) tek doz olarak yapılıyor.
    Aşı yaptırmak zorunda değilsiniz, aşı yaptırmazsanız sağlık raporu alamazsınız. Sağlık raporu olmadan vize alamazsınız.

    Sizin düşündüğünüzü herkes düşünüyor, parası neyse verip bir daha düşünmüyoruz bu mevzuyu.

  • ⭐⭐⭐

    @Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Vildan-0 Anladigim kadariyla ekimden sonra 2025 numaralari aktiflesicek ve benim biraz rakamim yuksek.simdi degilde ekimden sonra 2025 talihlileri icin acildigindami kcc ye mail atmam mantikli yani.son 5-6 sayfada konusulanlara baktigimda simdiden atanlarda var onu anlamadim .

    Hayır. Ekimi falan beklemeye gerek yok.
    Numaranız current olmadan önce KCC ile taşıma yapabilirsiniz. Bu şekilde taşıma yapmak sonrasında taşımaktan daha kolay oluyor.


  • @EzgiLera buna cevap verildi

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Vildan 0 Vildan 0 
  • ⭐⭐⭐

    @yck06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Cansu-mer Kimse size doğru yol bu diyemez zaten. Herkes bir umut mülakat almak için farklı farklı yollar deniyor. Mali yıl başladığı zaman ekim ayında, dosya taşıma talebinizi konsolosluklardan yapabilirsiniz. Şu anda böyle bir talebiniz varsa KCC ile iletişime geçeceksiniz. Her iki koşulda da dosya taşıma işleminin garantisi yok.

    Yanlış anlaşılma olmasın, düzelteyim:

    Numaranız current olana kadar herhangi bir zamanda (Ekim öncesi sonrası, yıl başı öncesi sonra fark etmez), KCC ile dosya taşıma yapabilirsiniz.

    Numaranız current olduktan sonra Konsolosluklar aracılığıyla taşıma yapabilirsiniz.

    @Cansu-mer

  • ⭐⭐⭐

    @10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Vildan-0 yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak bıraktığınız linkte kaçak durumuna düşersem yurtdışına çıkamayacağım söyleniyor. Ben 01.08.25den sonra kaçak duruma düşeceğim. Mülakatım bu tarihten sonraya denk gelirse benim green card hakkım yanmış olacak. Çünkü vizeden onay alsam bile askere gideceğim için yurtdışına çıkarmayacaklar diye düşünüyorum. Bu durumda benim tecili ertelemem gerekiyor galiba. Yüksek lisans mı yapıyım? Veya başka nedenle mi ertelerim bilmiyorum sizce ne yapabilirim?

    @ugursway çok güzel açıklamış.

    Ben sizin yerinizde olsam yüksek lisans yapardım. Hem buraya gelmeden kendinize biraz daha yatırım yapmış olursunuz hem de tecil ettirip uğraşmazsınız tekrar.

  • ⭐⭐⭐

    @Vildan-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ugursway selamlar doğru söylüyorsunuz, güncellendi o.

    Yine de şöyle düşünüyorum: Herkes sürecinde özgür ancak 2024 talihlilerinin süreci bitmeye doğru 2025 talihlileri iletişime geçerse KCC ile belki 24'lerin mülakat almak için şansı artar. Sürekli bir iletişim olunca belki diğerlerinin şansını azaltabilir diye düşünüyorum. Sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum konuyla ilgili.

    100bin+ kişinin yeni kazandığı ve hali hazırda 100bin+ kişinin süreçte olduğu şu dönemde, belki günde onbinlerce mail alan KCC’ye, 3-5 kişi mail atmadı diye Ankara’nın performansı yükseleceğini düşünmek mantıklı bir varsayım değil maalesef.
    (KCC’ye her gün binlerce mail atması için bot yazan Rusların olduğunu duymuştuk biz 2021’de)

    Ayrıca KCC hala mail atanlara birkaç saat içerisinde cevap veriyor. Yani kapasiteleri fazlasıyla herkes için yeterli. Gel gelelim KCC 2024 için dosya taşıma yapmıyor bülten 30k olduğu için. O yüzden DV25’lerin kendi süreçleri için ivedilikle adım atması gerekiyor.

    Daha önce de söylemiştim, bu süreç bireysel bir süreç. Herkes önce kendi sürecini düşünmeli.

  • ⭐⭐⭐

    @Vildan-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera buna cevap verildi

    Maalesef o cevap artık geçerli değil.

    Çünkü oturum/vatandaşlık olmaksızın KCC aracılığı ile taşıma yapılabiliyor artık.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   EzgiLera EzgiLera 

  • @EzgiLera yanlışı linklemişim, doğrusu şurada

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Vildan 0 Vildan 0 
  • ⭐⭐⭐

    @lumos, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaslar, tarafima gelen bir takim sorular uzerine bu mesaji yazmaktayim. Dosya tasima konusunu bir hortlatmak istiyorum izninizle; hepinizin kaygisini maalesef derinliklerine kadar hatta belki daha cok anliyorum. Veni, vidi, vici!

    @lumos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    ..... Herkes daha surec baslamadan sadcece 'konusuyor', oturum veya ikinci vatandaslik olasiliklariniz yoksa dosya tasima tamamen sans eseri oluyor, her sene degisiyor ve aslinda her sene de olmadi... kosulsuz (yani resmi ikamet yoksa baska ulkede) dosya tasimak bir DV rutini degildir. Turistik vize almak da oldukca guc, bu konulara ilginiz varsa bizzat arastirmaniz en dogrusu olacaktir, cunku bir cok kisi bu konuda da yaniliyor. Bu surecin en guzel avantaji ABD vizesidir, o varsa iciniz biraz daha rahat edebilir.
    ...

    GUNCELLEME!
    Mayis 2024 itibariyle guncellenen 9 FAM 504.4 (Foreign Affairs Manual)'a gore yasadigi yer disinda baska bir ABD temsilciligine dosyasini tasayamayanlar icin dosya tasima surecinde oldukca olumlu maddeler eklenmistir, bakiniz 9 FAM 504.4-8(C)a. Bu belgelere gore ilgili tablo ozetle soyledir:

    FAM MAY 24.png

    Hepinize bol sans dilerim.


  • Merhabalar

    DS-260 formunu doldurduğum zaman hatalı giriş yaptım Asıl Başvuru sahibi Aşkabat Konsolosluğa mülakata seçtim çocuğum Ankara konsolosluğuna seçilmiş sonra KCC mail yoluyla başvuruyu açtırdım bu seferde çocuğumun Location bilgilerini düzeltemiyorum bu durumda ne yapabilirim yardamcı olursanız sevinirim.


  • Hepinize teker teker tesekkur ederim bugun aydinlatici fikirler ve haberler ogrendim sizlerden.en yakin zamanda kisa oz ve net bir mail yazip kcc ye ileticem umarim sansim artik doner:/ mail nasil olmali nasil yazmaliyim onu çözümlemem lazim simdi :)))


  • @ugursway Merhabalar, daha öncede bahsettiğim gibi ben de bakayayım(asker kaçağı).Benim durumumu ilgilendiren madde de bu galiba.Dediklerinizden ve okuduğumdan şunu anlıyorum.Green Card vizemi aldığım taktirde askerlik şubeme giderek bu vize ile ABDde oturma ve çalışma iznimin olduğunu söyleyerek üç ay geçici tecil talebinde bulanabiliyorum yani doğru mu anlamışım? Yalnız aklıma bir şey takıldı Türk konsoloslukları aracılığı ile kanıtlanmasına müteakip diyor yurt içinde Türk konsolosluğu ne alaka tam anlayamadım.


  • @Kamil-0 öncelikle sürecinizi şu linkteki yönergeler doğrultusunda imzanıza taşıyın lütfen.


  • @Cansu-mer kişisel bilgilerinizi ve talebinizi yazmanız yeterli, sade ve öz olmasını tavsiye ederim


  • @Cansu-mer mailinizde dosyasını açtıracağınız kişilerin adını soyadını belirtmelisiniz. ve ne için açtırmak istediğinizin nedenini


  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar bu konuda aydınlattığınız için tekrar KCC ye mail gönderdim location bilgilerimin güncellenmesini istedim çünkü kendimiz değiştiremiyoruz sadece kendileri değiştiriyorlarmış.


  • @EzgiLera gerçekten parası önemli değil ama sağlık açısından endişelerim var, aşı karşıtı değilim 🙂 öyle olsam zaten öncekileri de yaptırmazdım ama aynı gün o kadar aşının yapılması sağlıksız değil midir acaba?


  • Arkadaşlar, dosyayı viyana kcc aracılığı ile taşımış olmamız onlardan randevu tarihi alacağımızın garantisi mi yoksa ansızın bir mail alıp oturumunuzu veya vizenizi yollayın diyebilirler mi?


  • @asolanben
    Selamlar, önceki maddelerde ki gereksinimleri karşılayamadığınız durumda, ya da diye ayırarak Türk konsoloslukları aracılığıyla kanıtlanması halinde de kabul edilebileceği belirtilmiş.
    Mülakata Ankara’da girecekseniz eğer sizin askerlik belgesi sunmanız gerekiyor, bakaya olan kişiler askerlik belgesi sunma konusunda nasıl bir yol izlediğini bilmiyorum.
    Sayın @gucarslan Ankara’da mülakata girecek bakaya durumunda olan DV kazananları nasıl bir yol izliyorlar?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum