Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐

    @akaynak-3546 Rica ederim, Teveccühünüz efendim :) Sürecinizde başarılar.
    fist bumb


  • @Esra-Siren 90 gune kadar uzatilabiliyor ve cok rahatmis uzatilmasi


  • Merhabalar,

    Ben 2024 talihlisiyim. 6 aylık geçici göçmen vizesi aldıktan sonra Amerikaya uçmam için ne kadar zamanım var?
    Türkiye'de kalıp halletmem gereken bazı işlerim var. Örneğin vizemin dolmasına son 2 hafta kala Amerika'ya uçsam, vize tarihim dolmadan geri Türkiye'ye dönmem mi gerekiyor?


  • @Revolter gerçekten çok şansa ihtiyacımız var:grinning_face:


  • @ahmettaslan21, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sizce neden güncel bülten hala açıklanmadı. Normalde ay başı direk açıklıyorlardı

    Yakında açıklanır. İdeal normalde ay ortaları zaten. Ki ay sonuna kadar da açıklayabilirler.


  • @Esra-Siren, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @thetolga Bende aynı yanıtı aldım. ama singapur 30 gün vizesiz HK ise 90 gün. 30 gün kalabileceğimi belirtmeyi kabul etmezler diye düşünerek gitmemeyi tercih ettim. ama bilemiyorum tabi

    Uzun süre kalmak için ekstra bir vize almak falan gerekiyor ve almak kolay ise orası da denenebilir bence. Çünkü şart olarak oturum istememişler, birkaç ay süreyle kalabilmeniz lazım, kısa süreli vizeler olmaz demişler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ATS16, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Temmuz bülteni açıklandı, EU bölgesi cut off 30,000.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2024/visa-bulletin-for-july-2024.html

    Tam da açıklanır yakında diyorduk :)


  • 2024 için tek bir bülten acıklamasımı kaldı


  • @ATS16 umarım bol mülakatlı bir ay olur


  • Heyecanlı bekleyiş tesirini bir miktar daha arttırdı. Umarım ivme artar ve çokça mülakat dağıtılır, bol şans herkese.

  • ⭐⭐⭐

    @bagu Foruma hos geldiniz. Oncelikle forum kurallari geregi, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.


  • @thetolga HKdan alınan maillerde en alttaki turist vizesi ve öğrenci vizesi gibi shortterm vizelerle bulunanlara yardımcı olamayız inaresi yoktu diye hatırlıyorum onun için Singapurda olumlu sonuç alabileceğinizi sanmıyorum pek


  • @thetolga Thank you for your inquiry. We appreciate your patience in awaiting a response.

    We regret to inform you that we are only accepting diversity visa transfers from other U.S. Embassy/Consulates for processing if the applicant can prove they are physically present in Hong Kong and can stay for the time it takes to process the case to completion.
    In addition, for those applicants physically present in Hong Kong, we will accept transfer cases based on our workload and the applicant's Diversity Visa regional lottery rank number. We cannot guarantee that any transfer cases will be accepted and/or processed
    within a specific time frame. Please visit the
    Visa
    Bulletin for June 2024 (state.gov) for additional information.

    HK bu şekilde dönüş yaptı bana.


  • Arkadaşlar bir kaç yerde "Temmuzda son mülakatlar dağıtılıyor" gibi bir bilgi gördüm ama bu resmi bir yerlerde yazılıyor mu doğrulayamadım. Sitede bunu yazan arkadaşlar da bir yerden görüp mü beyan ediyorlar yoksa bu bir çıkarım mıdır? Yani şu an sadece 20 günü mü kaldı bunca kişinin durum bu kadar kötü mü?

    Bunu şu amaçla soruyorum, şu anda ben oturum veya çalışma izni ayarlama sürecine girdim ve bu belgeleri almam için süreçin 1 ay kadar süreceğini biliyorum. Yani başka türlü halledemezsem oturum izni vesilesiyle Gürcistan'a dosya taşıma işim en azından Temmuz ayına sarkacak durumda, buradan mülakat alamaz mıyım konu hakkında bilgisi olan var mı?


  • @Emre-Kurtulmuş Katiliyorum size.


  • @Jonni şu anda açıklanan bültende ağustos sayıları mevcut ve önümüzdeki günlerde mülakat planlarsa konsolosluk Ağustos ayı için planlayacaktır. DV24 sürecinin son bültenide temmuz ayında açıklanıp eylül sayılarını içerecek ve eylül ayının mülakatları dağıtılır. Mülakatlar için 1-1.5 ay gibi bir ileri tarihe planlama yapıldığı için temmuzda son mülakatlar dağıtılır deniyor. Tabii bu demek değil ki ağustos ayında konsolosluklar mülakat veremez ama gel gelelim ankaranın pek ağustos ayında mülakat dağıtımına yanaşacağını sanmıyorum.

    Yani temmuz ayında son mülakatlar verilir lafı pratikte geçerli sayılabilir; ama teorik olarak eylül ayının başında bile 10gün sonrasına mülakat vermek isterse verir


  • Benim burda anladığım kadarıyla 11. Bülten son şanstı 12. Bültende tamamen şansa kalıyoruz


  • Merhabalar, 6 ay kadar önce annem, ben ve kardeslerim mülakata girip vizelerimizi aldık ilk girişimizide yaptık 2 ay önce ama babamız bizimle mülakata girememişti bazı sebeplerden dolayı. O zamanda bu konu hakkında sorduğumda Allah razı olsun @gucarslan hocam yardımcı olmuştu ne yapmamız gerektiği konusunda. Şu anki durumumuzda da babamın ds260 formunu yeni doldurduk sayılır 1 ay kadar oldu ve konsolosluktan mail ve sitelerindeki formu doldurup randevu talebinde bulunduk ama cevap gelmedi. CEAC tan kontrol ettiğimde "Ready" aşamasında gözüküyor. Bu durumda ne yapmamız gerekir? Yardımcı olursanız çok seviniriz.


  • @lumos uyarınız için teşekkür ederim. bilgileri güncelledim.
    sorumu da tekrar sorayım;
    vizemin bitmesine çok yakın bir tarihte Amerika'ya uçuş yaptım diyelim, bu durumda vize tarihim dolmadan ülkeden çıkış yapmak zorunda mıyım? greencardım gelene kadar orada bekleyebilir miyim?


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    525k Bakış
    A
    Bangkok'tan mülakat tarihi aldıktan sonra case imi Ankara'ya taşıyıp Ankara'dan mülakat CN im current olmasına rağmen mülakat planlanmamıştı. Sonrasında KCC'ye mail attığımda ise mülakatımın 11 Ağustos'ta Ankara'da olduğuna dair mail aldım ancak Ankara'dan herhangi bir bilgi bana ulaşmadı henüz. yine de ustraveldocs.com da transactionı tamamlayıp UID bilgimi aldım. 11 Ağustos'ta KCC'nin mailine güvenip mülakata gitmem gerekir mi diye düşünürken ustraveldocs a tekrar girdiğimde appointment confirmation kısmında "no appointment scheduled" bilgisi görmekteyim: [image: 1784602414954-f2f88545-28a9-4bcc-b79b-373cd1e2c681-image.jpeg] Bu durumda Ankara'dan onay maili gelmeden KCC'den gelen maile istinaden 11 Agustos'ta mülakata gitmemin bir anlamı yok diye dusunuyorum. Ankara'dan mülakat tarihi onayı almış ustraveldocs da transacation gerçekleştirip UID bilgisi alanların appointment confirmation kısmında mülakat bilgileri ya da appointment confirmed gibi bir bilgi var mıdır?
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum