Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Hanhun cok guzel dusunmussunuz, schengen'im olsaydı bende denemek isterdim. Siz böyle söyleyince aklıma şöyle bir fikir geldi; Benim uçuşlarım Doha aktarmalı, dönüşte Doha'da 4 saat kadar beklemem var. Oradan deneyebilir miyim acaba böyle birşey. Transit uçuş olduğu için pasaporta birşey basacaklar mı bilmiyorum. Eğer böyle bir alternatif olursa güzel olur. Fikir verdiğiniz için teşekkürler. Bu forum harika biyer !


  • Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta Moğolistan'a gittim dosya taşımak için. Ülkeye girer girmez pasaportuma basılan damga ile birlikte elçiliğe mail attım, fiziksel olarak Ulanbator'da olduğumu ve dosyamı taşımak istediğimi ilettim. Oturum izni istediklerini belirterek reddettiler. Değişen FAM düzenlemelerinden bahsederek bir mail daha gönderdim. Cevap olarak dosyamın nerede olduğunu, current olup olmadığını ve tarafıma düzenlenmiş bir mülakat tarihi olup olmadığını sordular. Sorularına verdiğim cevaplardan sonra, dosya numaram 22k civarında olduğu için (temmuz ayında current olacak) KCC ile iletişime geçmem gerektiğini söylediler. KCC ile iletişime geçtiğimde KCC maalesef kabul etmedi dosyamı taşımamı.

    Sonuç olarak Moğolistan'ın dosya taşıyıp taşımadığından emin değilim. Fakat bu deneyimimi sizinle paylaşmak istedim.

    Current olmadığım için Hong Kong'a temmuzda gitmeyi düşünüyorum. Sizce current olmayı beklemeli miyim ?

    Bol Şanslar !

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Dağlı-A Siz geçen ay açıklanan bülten ile current oldunuz zaten


  • @Hanhun merhaba, Pariste transit degilde kalma imkaniniz varsa girisiniz ile Parise de mesaj atmayi deneyebilirsiniz bence. Kolayliklar dilerim.


  • @Dağlı-A KCC dosyanızı taşımış olsa FAM bilgisi vermenizden sonra Moğolistan ın görüşmeye alacağını hissettim verdikleri cevaptan. KCC reddetmesine sebep bir gerekçe yazdı mı ?
    Bu arada bu değişen FAM bilgisini nereden okuyabilirim ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @fahriakc Current olmuş dosyayı KCC taşımaz.
    Geçen ay açıklanan bültende cut-off 27500 idi. 27500 ve altındaki tüm dosyalar o gün itibariyle current olmuş oldu.

    Sayın @Dağlı-A Moğolistana ülkeye giriş damgası kanıtı ile birlikte "current'ım dosyam NVC'de" diye tekrar mail yazabilirsiniz.


  • @Serapp Doğru haklısınız. bende boş bulunup sordum. Moğolistan dosyayı kendisi taşıyacak bu durumda değil mi ?


  • @Serapp elçiliğin bana gönderdiği mail aynen böyleydi Serap Hanım :

    "Thank you for your inquiry.

    Please contact directly to Kentucky Consular Center (KCC) via [email protected] regarding your interview scheduling.

    KCC will schedule cases when it becomes current."

    Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Hemen konsolosluğa current olduğumu iletip dosyamın taşınmasını rica edicem umarım olumlu sonuçlanır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Dağlı-A Siz current değilim dediğiniz için öyle yazmışlar. Evet hemen şimdi yazın, saat farkından dolayı 8 saat sonra mailinizi alırlar ve siz yarın sabah uyandığınızda umarım güzel bir haber alırsınız🌸🙏


  • @fahriakc Hocam aynı şekilde hissetmiştim ben de. KCC cevabını ve tüm maillerimi eve gidince ekran görüntüsü olarak paylaşırım.

    Bu link ise bizi ilgilendiren FAM değişiklikleri ve taslak maili içeriyor.

    https://britsimonsays.com/breaking-news-policy-change-for-changing-embassies/


  • @Serapp Hemen gönderdim bir mail daha. Umarım yokuşa sürmezler işi. Zira bu noktaya gelebilmem bile 5 iş günümü aldı, malum günde sadece 1 maile dönüş yapıyorlar.


  • @Dağlı-A Bu arada Temmuz bülteni 27.500 açıklandı. Haziranda olduğumuz için henüz aktif olmama durumu olabilir mi ? Acaba Elçilik bunu gibi bir durumdan dolayı mı KCC ye pasladı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Dağlı-A İnşallah olumlu dönüş yaparlar.

    Sayın @fahriakc bülten açıklandığı anda current olunuyor, az önce yazdım ya :)

  • ⭐⭐⭐

    @Mesut-Isler Destek verebilecegimiz bir durum olmasi halinde cekinmeyin lutfen. Sifa ve sabirlar dilerim.


  • Arkadaşlar yeni FAM yasası umarım bu senenin sonuna kadar hepimizin işine yarar. Bir yerde bulunup konsoloslukla iletişime geçtiğinizde lütfen bizimle de paylaşın bu süreci, seneyi hepimiz iyi kapatalım, hayırlısı olsun.


  • @Serapp Tşk ederim. 2025 lerin acemiliklerini maruz görün :)


  • Merhabalar, 6 Haziran'da Varşovada eşimle beraber girdiğimiz mülakatimiz olumlu sonuçlandı. Eşim vizesini aldı ancak benim röntgen sonucum tüberküloz şüphesi nedeniyle olumsuz çıktı ve sağlık raporum hazır olmadığını için vizemi alamadım. 5-6-7 Haziran tarihinde üç gün balgam testi verdim ,stres ile sonucu bekliyoruz.. Tecrübelerimi ilerleyen zamanlarda yesilkartforum ailesine aktaracağım.


  • @Serkan-Kaya İnşallah sonuç güzel olur sizin için de ? Dosya mı taşımıştınız ?


  • @Serkan-Kaya Merhaba, umarım sorunsuz bir şekilde siz de vizenizi alırsınız. Deneyiminizi okumayı da dört gözle bekliyor olacağım. Şuanlık benim de mülakat adresim Varşova.


  • @Emirhan-Baydur Merhaba Dosya mı taşıdınız ? Warşova oturum istiyor mu ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum