DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • bu yontemi vizesiz yakin ulkeler icin denemek yerine, butce ve harcanan efor anlaminda daha zor olan hong kong'a yoneltmenizin sebebi sizlere gelen email'in tesvik edici olmasi, ve buradan cesaret alarak bir yola baskoymaniz gercekten umut verici. O yuzden deneyen herkes icin bol sans diliyorum.
    Eger doldurdugum forma cevap alirsam sayenizde bende sansimi denemek istiyorum. Cok gec kaldim forumu takibe gecmek icin ve cok sey kaybettim malesef. Benim kanada'da oturumum var ancak forumu takip etmedigim icin, current olmayi bekleyip tasimayi denedim ve su anda Montreal'den donus alamiyorum. Belki donecekler bilmiyorum ama gec te kalabilirim. O yuzden Hong Kong ihtimalini dusunuyorum ve cok ta zaman yok. Daha once hic gitmedigim bir yer oldugu icin yol iz bilmiyorum o yuzden biraz da cesaret edemiyorum sanirim. Yakindaki vizesiz ulkeler icin denesem hk gibi sonuc alabilir miyim? Hic bu sekilde deneyen oldu mu acaba? @lumos @Hanhun @Demayfo @maliek42


  • Gecerli amerika vizem de var aslinda orada avukat ile de gorustum. Aos surecine sokabiliyorlar ancak o zaman kanada ihtimalini sonlandirmis oluyorum. Hong kong secenegi burada iyi bir umut.


  • @lumos peki süreç boyunca orada olacağım deyince orada beklemek zorunda mı acaba, yoksa dosya tasıma işlemi tamamlanınca mülakat tarihine kadar ülkeye geri dönsek sonra gitsek sorun olur mu sizce


  • @Demayfo yolunuz ve sansiniz acik olsun hocam. Ben de ay ortasi dugunum oldugu icin Hong Kong ozelinde ay sonu gitmeyi planlamaya baslamistim. Onderlik edeceginiz icin ayrica tesekkur ediyorum ✌🏽

  • ⭐⭐⭐

    @Esra-Siren Acik acik orada olmalisiniz demediklerinsurece bence git gel yapilabilir cunku sonucta orada yasamadiginizi biliyorlar; onemli olan ulkeye tahatlikla yasal bir sekilde giris cikis yapabilme durumu, bunu saglamak. Tabii konsolosluk yarin gel (demez de, ornek veriyorum ne olur ne olmaz) dediginde gidilebilecek olunmali.


  • biraz önce baktım 3 ileti göndermişim. ilk kez soru soruyorum. diğerleri bir takım veri analizi paylaşımları yada inatla devam edilmesi yönünde fikir beyanlarım oldu. sorum şu:
    2022 talihlilerinden eylül ortası henüz mail atıp "tabi fiziksel olarak burada olursanız neden olmasın" diyen BARBADOS'a eylül sonunda vizelerine kavuşanları okudum. bu sene ise şuan uğraşsanız "dosyanızı taşıdık mail'i sonrasında mülakat maili derken atılacak en iyi ihtimal 1.5 kurşunuz var. Birisi Ağustos ayında mülakat alırsın, diğer buçuk kurşun ise Eylül ortasına kadar olan sürede alırsın (geçen seneki gibi dağıtımların biteceği düşünülerek)
    veteran arkadaşlar lütfen rica etsem bu konuya açıklık getirir misiniz? teşekkürler


  • @Biks ek olarak gecen senelerin deneyimlerinden Macau’ nun SGK dokumu istedigini okudugumu hatirliyorum. Hangi yilin deneyimiydi su an emin degilim ama dilerseniz bir goz atin.


  • @lumos çok teşekkür ederim bende önümüzdeki üç ay orada olacağımı belirttim. gitmeyi planlıyorum. inşallah dosya taşınır işlem hallolur bakalım


  • Aramada bulamadigim icin buraya yaziyorum; belki benimle ayni durumda olan biri icin de faydasi dokunur. 13 Haziran’ da Schengen basvurusu icin pasaportumu(DS-260’ a girdigim 9 yillik suresi olan pasaport) teslim edicem fakat su an guncel olan HK konusu icin sunu sormak istiyorum : pasaportum konsolosluktayken ikinci pasaportu cikarip HK’ ya gitsem DV icin bir sorun yasar miyim ?


  • @Demayfo Bol şanslar. Umarım her şey yolunda gider.


  • Sadece HK ta bulundugunu ispat eden maili gonderip geri donmeyi dusunen, surecin sonuna kadar HK ta kalmayacak olan adaylara (ortalama 1 hafta gibi kalmayi planlayanlar) veya konu hakkinda bilgilendirebilecek kisilere bir sorum olacak; TR'den giderken yanimda bir belge goturmeme gerek olur mu? HK giriste verilen giris kagidi disinda birseye ihtiyacim olmayacak sanirim , eger sunu al bunu yap derseniz cok sevinirim. Dosya tasimamiz kabul edilir ve mulakat tarihi verilirse o tarihte ailece tekrar giris yapacagimizi dusunerek istenen evraklari donunce hazirlamayi dusundum. Fikirleriniz, onerileriniz su anda cok cok degerli benim icin


  • @bluey123 Selamlar. Ben HK'dan dönüş almadan 2 gün önce Paris üzerinden Viyana'ya bilet ve konaklamalarımı aldım. Viyana'ya ''Buradayım, lütfen dosyamı taşıyın'' diyebilmek için. Daha yakın yerler denenebilir fakat ben hemen hepsinden ''Yoğunluktan dolayı kabul edemiyoruz'' benzeri cevaplar aldım. Ben daha masraflı, daha yorucu ama ihtimali biraz daha yüksek karşıma çıkan yolu seçtim. Belki 2 hafta sonra Viyana hatta Gürcistan bile kabule başlayabilir kimse bilemez. Geçen senelerde dosya kabulleri Haziran-Temmuz aylarında görünüyor. İhtimalleri değerlendirmek size kalsın.


  • @Biks Mülakata her iki pasaportunuzu da götürebilirseniz problem yaşayacağınızı sanmıyorum.


  • @bluey123 Geçen senenin talihlilerinden bir hayırsever (böyle insanların var olduğunu görünce insanlığa olan umudum artıyor) böyle bir liste hazırlamış adım adım takip edebilirsiniz. Ek olarak Hong Kong mülakat deneyimlerini okuyun kesinlikle. https://docs.google.com/document/d/12QV5QIhvlk5Yxh4xpqdTZOMaLOg0zfMdNTfeYd382VM/edit


  • @Hanhun cok guzel dusunmussunuz, schengen'im olsaydı bende denemek isterdim. Siz böyle söyleyince aklıma şöyle bir fikir geldi; Benim uçuşlarım Doha aktarmalı, dönüşte Doha'da 4 saat kadar beklemem var. Oradan deneyebilir miyim acaba böyle birşey. Transit uçuş olduğu için pasaporta birşey basacaklar mı bilmiyorum. Eğer böyle bir alternatif olursa güzel olur. Fikir verdiğiniz için teşekkürler. Bu forum harika biyer !


  • Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta Moğolistan'a gittim dosya taşımak için. Ülkeye girer girmez pasaportuma basılan damga ile birlikte elçiliğe mail attım, fiziksel olarak Ulanbator'da olduğumu ve dosyamı taşımak istediğimi ilettim. Oturum izni istediklerini belirterek reddettiler. Değişen FAM düzenlemelerinden bahsederek bir mail daha gönderdim. Cevap olarak dosyamın nerede olduğunu, current olup olmadığını ve tarafıma düzenlenmiş bir mülakat tarihi olup olmadığını sordular. Sorularına verdiğim cevaplardan sonra, dosya numaram 22k civarında olduğu için (temmuz ayında current olacak) KCC ile iletişime geçmem gerektiğini söylediler. KCC ile iletişime geçtiğimde KCC maalesef kabul etmedi dosyamı taşımamı.

    Sonuç olarak Moğolistan'ın dosya taşıyıp taşımadığından emin değilim. Fakat bu deneyimimi sizinle paylaşmak istedim.

    Current olmadığım için Hong Kong'a temmuzda gitmeyi düşünüyorum. Sizce current olmayı beklemeli miyim ?

    Bol Şanslar !

  • ⭐⭐

    @Dağlı-A Siz geçen ay açıklanan bülten ile current oldunuz zaten


  • @Hanhun merhaba, Pariste transit degilde kalma imkaniniz varsa girisiniz ile Parise de mesaj atmayi deneyebilirsiniz bence. Kolayliklar dilerim.


  • @Dağlı-A KCC dosyanızı taşımış olsa FAM bilgisi vermenizden sonra Moğolistan ın görüşmeye alacağını hissettim verdikleri cevaptan. KCC reddetmesine sebep bir gerekçe yazdı mı ?
    Bu arada bu değişen FAM bilgisini nereden okuyabilirim ?

  • ⭐⭐

    @fahriakc Current olmuş dosyayı KCC taşımaz.
    Geçen ay açıklanan bültende cut-off 27500 idi. 27500 ve altındaki tüm dosyalar o gün itibariyle current olmuş oldu.

    Sayın @Dağlı-A Moğolistana ülkeye giriş damgası kanıtı ile birlikte "current'ım dosyam NVC'de" diye tekrar mail yazabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

43.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

440.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum