DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@mrt01 evet mülakat günü yada ülkeye giriş esnasında güncelleyebilirsiniz
-
@yck06 donus geldi mi hocam? Tasinmis mi dosyanızı?
-
Dosyamı KCC aracılığı ile bu hafta Viyana ya taşısam otomatik olarak onların mülakat sıralamasına girer miyim ? Elçiliğe ayrıca mail atıp mülakat randevusu talep etmem mi gerekir yoksa Ankara da beklenilen sıra gibi bülten açıklanıp sıram gelince bana kendileri mi mülakat maili atacaklar ? Bu yıl geçerli olacak yönetmeliğe göre uygun mu ?
-
@fahriakc kcc aracılığı ile dosyanız taşınırsa mülakat planlamasına otomatik olarak sizi ekliyorlar. Konsolosluğa mail atmanıza gerek kalmayacak.
-
@fahriakc KCC nin tek basina tasimasinin konsoloslukta mulakat dagitimini etkilemedigini gorduk defalarca, garanti edemeyiz ama bu sene durumlar baska, bence olur da boyle tasirsaniz konsololuga mutlaka haber edin, sonucta KCC tasida da karar onlarin.
-
@mrt01 Yaniliyorsunuz boyle bir sistem yok, lutfen bilmediginiz konularda emin olmadan kesinlik belirtmeyin. Oyle olsa Ankara'ya tasinan onlarca dosya neden alamiyor mulakat sizce? Son karar konsoloslugundur.... KCC nin islevi baska....Garanti diyemeyiz sonucta.
En azindan 2024 icin henuz bu korelssyonu goremedik. -
@mrt01 Belki önümüzdeki sene Viyana oturum isteyecek ve boşuna dosyayı taşımış olacağım bundan da emin olamıyorum. son 3 yıldır viyana almış ama her senenin dinamiği farklı oluyor. eylülü bekleyip o zaman taşıma yapmayı da düşünebilirim. Benim CN numarama göre bültenin açıklanması Mayıs Haziran olabilir geçmiş yılların ortalamasına göre. dolayısı ile eylül ekim gibi dosyamı KCC aracılığı ile yine taşıyabilirim. ihtimalleri değerlendiriyorum.
-
@fahriakc Viyana uc degil iki yildir aliyor, ilk bizi aldi sonra da bu sene. Ukrayna'yi saymiyorum malum...
Siz yine sansinizi deneyin ilk firsatta, KCC tasirsa sizin surec baslayinca da Viyana'ya bir haber edersiniz, su su sebeple gelecegim su haftalarda orada olacagim ve KCC beni tasidi seklinde. Erken giden yol aliyor biraz. Yonetmelik guzel ama o karti alana kadar garanti veremez hic bir durum, o yuzden hizli ve mantikli adimlar atmakta fayda var.
-
@lumos Teşekkür ederim. Peki Eylül Ekim gibi KCC ye taşıma maili atmak sizce geç mi ?
-
@fahriakc Maili simdi de atabilirsiniz eger elinizde uygun vize/pasaport ve sebep varsa. Konsolosluga kendinizi surec baslayinca hatirlatin.
-
@lumos kesin konuşmamdaki sebep iki gün önce KCC den aldığım mail. Dosyam viyanaya taşındı ve artık oranın planlamasına dahil edildiği açık şekilde belirtildi. Sizde her zaman tek otorite olarak kendinizi görmezseniz seviniriz. Sonuçta burda bilgi paylaşılıyor.
-
@mrt01 Tek otorite mi? Bence o yola hic girmeyin, bilakis sizin gibi yaklasimlar yuzunden emin olmadan kesin konusmayin diye uyariyoruz. Kaldi ki madem oyle neden paylasmiyorsunuz? Ayrica da KCC'nin dediklerine kalsaydik o hooo.... sizin anlamadiginiz nokta da bu. Dilerim ki bu yeni yonetmelik, surevi rahatlatir. Unutmayin ki bu yonetmelik sizin sansiniza denk geldi bu seneye; ki o da oncesinde dosyasini tasiyan ve bu durumu duzgunce izah eden insanlar sayesinde, otoriteler(!) daha dogru sanirim size gore 😉, oldu bunu da bilin!; hatta bu yolda emek verip gidemeyenlerin emegi daha cok.
Bastan beri izah etmeye caliyoruz ama hakli okdugunuz bir sey var degmez aslinda. Bir kisi icin deger doye paylasim yapiyoruz ama degmez.
-
merhabalar, saglik raporunda gerekli olan asilardan sadece e nabizimda covid asisi gözüküyor. tetanoz su cicegi asilarini kücükken olmustum. Bu asilarin asi kartini nasil alabilirim bilgisi olan var mi?
-
@mrt01
Merhaba, KCC’ye bu kadar güvenmeyin lütfen. Kendileri hiçte tahmin ettiğiniz gibi bir kurum değiller. Sürecinizde henüz örneklerle karşılaşmadınız, çünkü süreciniz henüz başlamadı. Ancak birgün bir sorgunuzda size dosya transfer işleminizi iptal ettik diyebilirler. Ya da dosyanızı arafta bırakarak herhangi bir işlem yapmadan mali yılı bitirebilirler. Ya da geçmişte olduğu gibi, dosyanızı haritada gösteremeyeceğiniz bir ülkenin konsolosluğuna taşıyabilirler. Burada kimse size kesin otoriteymiş gibi cevap vermiyor, aksine bu zamana kadar birikmiş ortak bir bilgi havuzunun verilerine dayanarak sizleri ne gibi ihtimallerin beklediğini hatırlatmak istenmektedir. -
KCC’ye güvenmeyip nereye güvenebiliriz ki ? Bende bu formda okuduklarımdan ve arkadaşların paylaşımlarından sonra kendi sürecim için hamleler yaptım. @lumos daha öncede benim yazdığım yorumlara muhalif olup agresif yaklaştı ve son olarak sürecini baltalıyorsun KCC’ye yazarak diye yorum yapmıştı. Ben tabiki kendi sürecimi yürüttüm ve KCC den gelen mail açık şekilde belirtiyor.
“ Thank you for your inquiry.Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post.”
-
@mrt01 mulakati alamazsaniz anlarsınız ne demek istediğini sizler ,bizler giderken onlar geliyordu unutmayin
-
@yck06 kcc den taşımasını istemeden önce Viyana konsolosluğuna mail attınız mı? Önce oradan onay almanız daha sağlıklı diye düşünüyorum. Viyana sonradan oturum isterse büyük sıkıntı olur.
-
@hsn-kartal viyanadan mülakat alamasam bile en kötü Ankaradan alırım 4000 ile. Bu benim ilk sürecim değil sizde müsterih olun.
-
@mrt01 umarım...
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum