Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @fahriakc Öncelikle teşekkür ederim. Heryerde araştırdım fakat yeşil pasaport ve dosya taşıma ilişikli bir yazı bulamadım. Yeşil pasaport sahibi olduğum için bir çok Avrupa ülkesinde vizesiz 90 gün kalabiliyorum. Bu durumu şimdiden KCC ye mail atıp sıra numaramın geçmiş yılları baz alırsak mülakatı Ankara da sağlayamayacağını, belirtmiş olduğum ülke de 90 gün vizesiz kalabileceğimi, dosyamın şimdiden taşınması isteğimi talep etsem. Mümkünatı nedir? Mantıklı bir hamle olur mu?

• @cttl teşekkür ederim tabloyu kaydettim. Emeğinize sağlık.

• @Koray85 Merhaba en son dosya taşıma ile ilgili soru sormuşsunuz. Bu mesajınızda yaptığınızı söylüyorsunuz. Hangi konsolosluğa nasıl yaptınız? Detay verir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@VIRTUE, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@fahriakc Öncelikle teşekkür ederim. Heryerde araştırdım fakat yeşil pasaport ve dosya taşıma ilişikli bir yazı bulamadım. Yeşil pasaport sahibi olduğum için bir çok Avrupa ülkesinde vizesiz 90 gün kalabiliyorum. Bu durumu şimdiden KCC ye mail atıp sıra numaramın geçmiş yılları baz alırsak mülakatı Ankara da sağlayamayacağını, belirtmiş olduğum ülke de 90 gün vizesiz kalabileceğimi, dosyamın şimdiden taşınması isteğimi talep etsem. Mümkünatı nedir? Mantıklı bir hamle olur mu?

Dosyanizi KCC araciligi ile tasitabilirsiniz evet ama soylediklerinizin hicbirinin KCC gozunde bir degeri yok diyebilirim. Bunlarin hicbirini yazacaginiz maile eklemenize gerek yok.

Acilen bu baslik altinda yazilanlari okumaniz gerekiyor. Size tavsiyem, dogrulugu, kaynagi belli olmayan telegram grubunu okumayi birakip forumu okumaya agirlik vermeniz.

• @EzgiLera tamam kızmayın haklısınız🤭 tüm günümü forumda geçirdim. Dosya taşıma isteğimi şimdi mi yapmalıyım, yoksa ilgili ülkeye giriş yapıp dosya taşınmasını mı beklemeliyim. Bu iki durum mülakat için ne gibi fark doğurur. Bu yılı baz alır ve seneyede bülten benzer olursa cn 279xx henüz current olmadı. Bir çok arkadaşımız oturma izni olması gerekiyor yazmış bunu almam mümkün görünmüyor bende bu durumu yeşil pasaport ile aşabilir miyim bu sorunun cevabını henüz bulamadım.

• ⭐⭐⭐

@VIRTUE Cunku yesil pasaportla dosya tasimanin ilgisi yok, o sizin icin kolaylik, ABD'nin gozunde bir anlami yok. Sadece benim bile bir kac mesajim var bununla ilgili, bulamamis olmaniz olmadigi anlamina gelmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@VIRTUE, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera tamam kızmayın haklısınız🤭 tüm günümü forumda geçirdim. Dosya taşıma isteğimi şimdi mi yapmalıyım, yoksa ilgili ülkeye giriş yapıp dosya taşınmasını mı beklemeliyim. Bu iki durum mülakat için ne gibi fark doğurur. Bu yılı baz alır ve seneyede bülten benzer olursa cn 279xx henüz current olmadı. Bir çok arkadaşımız oturma izni olması gerekiyor yazmış bunu almam mümkün görünmüyor bende bu durumu yeşil pasaport ile aşabilir miyim bu sorunun cevabını henüz bulamadım.

Siz daha çok bu başlık altında vakit geçirin. Bu sene yönetmelik değiştiği için önceki senelerle farklı bu sene.

Size ne zaman dosya taşırsanız hangi yolla taşımanız gerektiğini birkaç önceki mesajımda söylemiştim. Hangi yolu izleyeceğiniz sizin tercihiniz.

• DS-260 formunda green card yollanacağı adresi ülkeye girişte havaalanında değiştirebiliyor muyuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@mrt01 evet mülakat günü yada ülkeye giriş esnasında güncelleyebilirsiniz

• Yasaklı

@yck06 donus geldi mi hocam? Tasinmis mi dosyanızı?

• Dosyamı KCC aracılığı ile bu hafta Viyana ya taşısam otomatik olarak onların mülakat sıralamasına girer miyim ? Elçiliğe ayrıca mail atıp mülakat randevusu talep etmem mi gerekir yoksa Ankara da beklenilen sıra gibi bülten açıklanıp sıram gelince bana kendileri mi mülakat maili atacaklar ? Bu yıl geçerli olacak yönetmeliğe göre uygun mu ?

• @fahriakc kcc aracılığı ile dosyanız taşınırsa mülakat planlamasına otomatik olarak sizi ekliyorlar. Konsolosluğa mail atmanıza gerek kalmayacak.

• ⭐⭐⭐

@fahriakc KCC nin tek basina tasimasinin konsoloslukta mulakat dagitimini etkilemedigini gorduk defalarca, garanti edemeyiz ama bu sene durumlar baska, bence olur da boyle tasirsaniz konsololuga mutlaka haber edin, sonucta KCC tasida da karar onlarin.

• ⭐⭐⭐

@mrt01 Yaniliyorsunuz boyle bir sistem yok, lutfen bilmediginiz konularda emin olmadan kesinlik belirtmeyin. Oyle olsa Ankara'ya tasinan onlarca dosya neden alamiyor mulakat sizce? Son karar konsoloslugundur.... KCC nin islevi baska....Garanti diyemeyiz sonucta.
    En azindan 2024 icin henuz bu korelssyonu goremedik.

• @mrt01 Belki önümüzdeki sene Viyana oturum isteyecek ve boşuna dosyayı taşımış olacağım bundan da emin olamıyorum. son 3 yıldır viyana almış ama her senenin dinamiği farklı oluyor. eylülü bekleyip o zaman taşıma yapmayı da düşünebilirim. Benim CN numarama göre bültenin açıklanması Mayıs Haziran olabilir geçmiş yılların ortalamasına göre. dolayısı ile eylül ekim gibi dosyamı KCC aracılığı ile yine taşıyabilirim. ihtimalleri değerlendiriyorum.

• ⭐⭐⭐

@fahriakc Viyana uc degil iki yildir aliyor, ilk bizi aldi sonra da bu sene. Ukrayna'yi saymiyorum malum...

Siz yine sansinizi deneyin ilk firsatta, KCC tasirsa sizin surec baslayinca da Viyana'ya bir haber edersiniz, su su sebeple gelecegim su haftalarda orada olacagim ve KCC beni tasidi seklinde. Erken giden yol aliyor biraz. Yonetmelik guzel ama o karti alana kadar garanti veremez hic bir durum, o yuzden hizli ve mantikli adimlar atmakta fayda var.

• @lumos Teşekkür ederim. Peki Eylül Ekim gibi KCC ye taşıma maili atmak sizce geç mi ?

• ⭐⭐⭐

@fahriakc Maili simdi de atabilirsiniz eger elinizde uygun vize/pasaport ve sebep varsa. Konsolosluga kendinizi surec baslayinca hatirlatin.

• @lumos kesin konuşmamdaki sebep iki gün önce KCC den aldığım mail. Dosyam viyanaya taşındı ve artık oranın planlamasına dahil edildiği açık şekilde belirtildi. Sizde her zaman tek otorite olarak kendinizi görmezseniz seviniriz. Sonuçta burda bilgi paylaşılıyor.

Benzer Başlıklar

• 642
  • 153
  • 316
  • 2655
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |