Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• @misha90 aynen onu dedim

• @salih-atilla yani ben riske atmak istemedim o zaman öyle söyleyeyim çünkü kendi sitesinde özellikle nifus kayıt örneği için ıslak imza ve kırmızı mühürlü olacak yazdığı için bende öyle aldım. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@fahriakc Çok teşekkür ederim, umarım önümüzdeki sene sizlerin de mutlu geçen deneyiminizi okumak nasip olur ve siz de başkalarına moral olursunuz :) Sanırım süreciniz için oluşturulan DV2025 Excel 'e kayıt olmadınız, orada oluşturacağınız tablo için taslak olarak kullanabileceğiniz birkaç sayfa var belki faydanıza olabilir :)

• @Revolter Umarım dediğiniz gibi bize de olumlu geçen sürecimizi bizden sonrakilere aktarmak nasip olur. excel de kayıtlıyım ismimi düzelttim şimdi.

• Bu ileti silindi!

• @fahriakc evet tek kişi girdim mülakata. Schengen alırken sadece randevu aşaması zor geri zaten belgelerle alakalı

• @Ertan-Turgun
    Hayırlı olsun umarım sorunsuz süreç devam eder hepimiz adına

• Bu ileti silindi!

• @Ertan-Turgun Ben de aynı şeyi düşünüyorum aslında. şimdiden KCC den dosyayı taşıyıp en azından mülakata kesin gözüyle bakabiliriz. sadece shengen vize alabilme sorunu kalıyo bu durumda. bana mantıklı geliyor. Bu arada dosyayı taşıdğınız için Viyana mülakat randevusunu planlıyor otomatik olarak elçilikle ayrıca iletişime geçmeye gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Öngöremedim nokta var mı acaba ?

• Merhabalar, bugün ailemizin vizesi onaylandı ve henüz tazeyken bu deneyimi çok yararlandığım bu forum sayfasına aktarmak istiyorum.
    Vize mülakatının iki gün öncesine sağlık muayene randevumuzu almıştım. Muayene öncesi pasaport ve covid aşı belgelerimiz istenerek işlemler yürüdü, bu arada ben bebeğimizin de aşı takvimini e nabızdan çıkartarak teslim ettim. Röntgen istendi bu aynı binada çekiliyor, alınan kan testi sonuçları çıkınca da (bebekten kan alınmıyor) doktora muayene olup eksik aşılarımızı olarak ertesi gün raporlarımızı aldık. Kartla tl cinsinden ödemeleri yaptık 2 yetişkin bir bebek 23bin tl civarı gitti.
    Ertesi gün büyükelçilikteki vize mülakatına gittik. İçeriye belgeler dışında bir şeyle girilmediği için çantalarımızı dışarıdaki yürüyen merdivenle inilen emanetçiye bıraktık. Çocuklu olunca kendi saat dilimimiz için bekleyenlerin önüne aldılar. Önce pasaport kontrolünden geçtik, sonra ödeme (990 dolar nakit verdik), sonra belge teslimi ve son olarak mülakat görüşmesi için gişelerin önlerinde bekledik.
    DS 260 formunda yazdığım Amerika adresi ve pasaport defter numaralarımız değiştiği için bunların yenilerini bir kağıda yazmıştım; belgeleri teslim ettiğim görevliye düzeltilmesi için verdim hemen. Onun istediği belgeler de,
    Evlilik cüzdanımız ve fotokopisi
    Diplomam ve fotokopisi
    hepimizin ayrı ayrı Nüfus kayıt örneği(bebeğimiz için sadece nüfus kayıt örneği istendi onu da kendi nüfus kayıt örneğim olarak verdim)
    Adli sicil kayıtlarımız, Zarflı Sağlık raporlarımız, 2şer fotoğraflarımız, eşimin askerlik belgesi oldu.
    Son olarak mülakat gişesini bekledik ve sıramız geldiğinde önce yemin ettik, parmak izlerimizi verdikten sonra tercüman eşliğinde bana sorulan sorular şöyleydi:
    En son mezun olduğunuz okul ve derecesi?
    Türkiye dışında bir ülkede yaşadınız mı? (-Evet. Ne süreyle bulundunuz? -10 ay kadar, eğitim amaçlı)
    Birikiminiz nedir?
    Amerika’da ne iş yapacaksınız?
    Nerede yaşayacaksınız ve orada tanıdığınız var mı?

Bu kadardı ve vizelerimizin verildiğini, pasaportlarımızı ptt şubemizden bir hafta içinde alabileceğimizi söylediler. İçeride ve dışarıda büyük bir kalabalık olsa da aradaki çiçekli sessiz yolu yine tek başımıza yürüyerek çıktık oradan.

Umarım notlarımın mülakat belge hazırlığı sürecindeki herkese faydası olur, bol şans ve kolaylık diliyorum.

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan KCC aracılığı ile Viyanada bulunacağımı yazıp dosyamı taşısam artık dosyam Viyanada olduğu için beni otomatik olarak mülakat sırasına dahil edecek ve yoğunlukları az olduğu için Cutt Off olma zamanına göre mülakat maili alabileceğim diye düşünebilir miyim ? Bu durumda sadece shengen i düşünürüm diye bir fikrim var ama burada öngöremediğim bir durum var mı ? viyanaın dosya taşımama rağmen kabul etmeme gibi durumu olabilir mi ?

• By gün mülakatımız vardı 4 kişilk aileyiz görüşme çok güzel geçti onaylandı dendi pasaportlar onlarda kaldı öğlen konsolosluktan arandık ben eşim ve 3 yaşındaki kızım vizeler basılacak 12 yaşındaki oğlum ap kalmış moralimiz bir anda çöktü Ds-5535 formunu doldurup yolladım süreç böyle bakalım ne kadar sürecek Allah herkesin yardımcısı olsun

• @sed24 Tebrik ediyorum vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum :) Nüfus kayıt örneklerini e-devletten mi aldınız yoksa nüfus müdürlüğünden ıslak imzalı olarak mı aldınız ?

• @ahmetyorulmaz sizin için ve aileniz için hayırlısı olsun. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın, en kısa sonuçlanacağına inanın. Forumda bu konu ilgili konu başlıklarını okuğunuzu düşünüyorum...

• @fahriakc öncelikle sorularınızı doğru başlıklarda sormayı düşünmeye ne dersiniz?

• @gucarslan Dosya taşıma ile ilgili konu başlığı var mı diye baktım bulamayınca mülakatla ilgili olduğu için bu başlık altında yazdım. Hangi başlık bu soru için en uygun olan oradan yazıyım.

• @Ertan-Turgun Ben Grup yöneticilerine şunu sordum : Avusturya ya dosyayı taşıdıktan sonra KCC aracılığı ile Avusturya artık kendi dosyası olduğu için cutt off olunca milaket maili atar mı ? arada başka prosedür çıkabilir mi ? eğer böyleyse shengen dışında bir sorun kalmıyor. mülakat yüksek orandan garantileniyor çünkü Avusturya kendi dosylarını bitirip dışarıdan dosya alıyor.

• ⭐⭐

@Ertan-Turgun Merhabalar, sizin de gördüğünüz üzere bu başlık DV2024 talihlilerinin süreçleriyle alakalı paylaşımlarda bulunduğu başlık. Olası bir karışıklığın önüne geçmek adına lütfen süreciniz ile alakalı paylaşımlar için DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığını kullanınız. DV2024 talihlileri arasında dosya taşımaya çalışanlar kişilerin kendi süreçleriyle alakalı bir gelişme olduğu zannına kapılmamaları için bu durum önem arz etmekte. Ayrıca gelecek dönem talihlilerinin mülakatları öncesinde DV2024 dönemi talihlilerinin mülakat deneyimlerinden kendi dosyaları adına faydalanmak istemeleri halinde bu başlığı okuyacaklarına şüphe yok ki bu durumda istedikleri bilgilere ulaşmaları DV2024 süreci dışındaki paylaşımlar sebebiyle daha zor olacağı da açıktır.

• ⭐⭐

Sayın DV2025 talihlileri, hepinize ayrıca cevap vermek zor olacağı için genele hitaben yazıyorum. Bu başlık başlığın isminden de anlaşılacağı gibi DV2024 talihlilerinin mülakat deneyimlerini paylaştığı başlık. Daha öncesinde kendi süreciniz için geçmiş dönemler ile alakalı başlıkları okuyanlarınız vardır ve tecrübe edenleriniz bilir ki geçmiş dönem talihlileri için oluşturulan başlıklar daha sonraki dönemlerin talihlileri için kaynak niteliğindedir. İhtiyaç hasıl olması durumunda sizlerin de bu başlığı çok kez okuyacağınıza şüphe yok o sebeple hem kendi süreciniz boyunca hem de gelecek dönem talihlilerinin süreçleri esnasında talep edilen bilgilere daha kolay ulaşılması adına lütfen başlıktaki süreç ile alakalı olmayan iletilerinizi içerik itibariyle alakalı olan başlıklara yazmanızı rica ediyorum. Ayrıca bu başlık ile alakalı olmayan bu mesaj da dahil olmak üzere diğer mesajların silinmesi uygun olacaktır.
    Saygılar.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k