Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
Merhaba, konsolosluğa belgelerimi göndereli bugün tam 1 hafta oldu ancak hala ‘Your search did not return any data’ mesajı çıkıyor. Max kaç gün içerisinde güncelleme oluyor biliyor musunuz? Bir şeyleri yanlış mı yaptım diye endişe etmeye başladım.
-
Merhaba, B1 vizemi yenilemeye çalışıyorum. 24 nisanda pasaportumu kargoya verdim. 30 nisanda durumum "application received" oldu, onun dışında ses seda yok. Burada okuduğumda 2-3 haftada vizesini yenileyenler olduğunu gördüm ama sanırım bu süreçte uzamış. 14 Haziran'da Fransaya bir seyahatim var ve pasaportum o süreye kadar gelmez diye korkmaya başladım açıkcası. Yakın zamanda vizesini yenileyenler varsa kaç günde pasaportlarını geri aldıklarını söylerse sevinirim.
-
@diddansla Merhaba, durumunuz şimdi nedir acaba? Vizeniz "approved" oldu mu sistemde? Ben de turist vizemi yenilemeye çalışıyorum. 24 nisanda pasaportumu kargoya verdim. 30 nisanda durumum "application received" oldu, onun dışında ses seda yok.
-
Selam, ailemle 8 haziran 2014'te 10 yıllık b1/b2 amerika turist vizesi almıştık, ve vizemiz bu yıl 8 haziran'da bitiyor. Bildiğim kadarıyla şu sıralar vize almak zor o nedenle varolan bir vizeyi yeniletmek çok avantajlı. Lakin hiçbir bilgim yok, ve haliyle birkaç sorum var. Destek olursanız çok sevinirim gerçekten.
-
Bu vizeyi, vize bitmeden yeniletmek mi zorundayız, yoksa bittikten sonra bile yeniletmek için bize belli bir zaman tanınıyor mu?
-
Yeniletme sürecine dair bilgim 0 gerçekten. Nereye gidip ne yapmak, ne başvurusu yapmak gerekir?
-
-
Merhabalar. 15 Haziran 2020 tarihinde 10 yıllık vizemin süresi bitti. 13.05.2024 itibari ile 47 ay oldu. Bugün öğrendiğime göre 48 ay olmadan görüşme olmadan vizemi uzatabiliyormuşum fakat başvuru sonrası min 6 haftalık bir bekleme süresi varmış. Başvuru yaparsam otomatik red yermiyim? Başvurmalı mıyım?
-
@ömer-bahçe merhaba, DS160 formunuzu doldurup, size sorulan sorulara verdiniz yanitlari takiben mulakatsiz vize yenileyip yenilemeyeceginizi sistem size gosteriyor. Bu adimlari gerceklestirip, kararinizi verebilirsiniz.
-
Herkese merhaba , Türkiyeden almış olduğumuz turist vizelerini ( süreleri dolmak üzere) geçici oturumumuzun olduğu başka bir ülkeden yeniletebiliyor muyuz? Deneyimleyen oldu mu?
-
@charon Merhaba turist vizenizi karadağdan mı yeniletmeyi denediniz? Benzer süreçlerdeyiz. Sadece Karadağ da değiliz. Türkiyeden alınmış turist vizelerimizi geçici oturumumuzun olduğu başka bir ülkede yeniletmeyi düşünüyoruz.Turist vizelerimizin 6 ayı kaldı sürelerinin bitmesine .
-
@Seda-Uysal-Avcı hayir eski vizeyi karadagdan alip, trde yenilemeye calistim,mulakata cagirdilar.
Tersini deneyebilirsiniz. Lakin gordugum(2017) karadagdaki vize memuru catir catir red veriyordu millete. -
@charon Karadağ da başvuruyu yaptığınızda statünüz neydi?
-
@Seda-Uysal-Avcı turist gittim 1 haftada aldim geldim.. o zaman trdeki elcilik kapaliydi, gemiye gitmek lazimdi vidi vidi.
-
@charon teşekkür ediyorum.
-
Merhabalar
Vize yenileme için başvuruda bulundum ds160 doldurduktan sonra randevu kısmında konsolosluk posta ile yenileme için gelecek olan kargo bilgi mailinin 6 hafta sürebileceğini bildiriyor.
Son zamanlarda bu 6 haftalık süre içinde bilgi maili gelen oldu mu ? Ya da mail 6 hafta sonra mı geldi? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler iyi günler. -
Şuanda j1 research scholar vizesi ile amerikadayım. Mayıs ayında süresi dolan b1/b2 vizemi önümüzdeki ekim ve mart aylarindaki tıbbi konferans ve klinik rotasyonlara katılabilmek için yenilemek istedim. Temmuz ayında ailemi ziyarete türkiyeye gittiğimde yenilemeyi düşünürken, buradaki yoğunluk sebebiyle planlarımın değişmesiyle yazin türkiyeye gidişim büyük ihtimal iptal olacak ve mail ile yenilemeyi Ekim ayındaki j1 vizemin süresi bitip türkiyeye tıp fakültesine döndüğümde yapacağım. Passportlarimi geç göndermemin bir sakıncası olur mu? Ds-160 formunu yeniden doldurmam gerekir mi oradaki tatil planlarım değişmiş olacağı için? Yoksa bu yaz gidip yenilemeye çalışmam daha mı avantajlı olur? J1 vizem varken diğer vizemi yenilemek istemem sıkıntı yaratır mı bilemedim. Teşekkür ederim
-
Merhaba, 27 haziranda postayla pasaportumu ve talimat belgesini vs yolladım. 2 temmuzda accepted olarak güncellenmiş ne zaman sonuçlanır acaba bu dönemde işlem yapan varsa bilgi verebilir mi?
-
@özgecan
Merhaba özgecan. Siz başvurunuzu tam olarak hangi tarihte yaptınız. Biz 10 mayısta yaptık ve hala talimat mailini almadık. Bu arada sizin pasaportun onaylanırsa konsolosluktan çıkması 7 gün ile 10 gün arasında çıkar. -
@yakupbayrak
Merhaba siz başvuruyu tam olarak hangi tarihte yaptınız şöyle söyleyeyim ben 10 Mayıs’ta başvuruyu yaptım şu anda tam olarak dokuz hafta oldu ve hala talimat e-postasını almadık. -
@Jokermst-0 Talimatlar maili 1 haftada geldi bizim ama biraz karışık bizim durum 16 yaşındaki kızım içim posta maili gelmedi onu çıkarınca bizimki hemen geldi falan. Geçen perşembe postaladık bu hafta bir gelişme olmadı umarım önümüzdeki hafta basılır.
-
@özgecan
Yani bizde 8 yaşındaki kızımız için başvurduk. Benim ve eşimin vizesi var. Bekleme süresi 6 hafta diye bilgi maili geldi. Bizede posta maili gelmedi. 10 mayjsta başvuduk tam 9 hafta oldu mail felan yok malesef o yüzden sordum. -
Merhaba, dün approved oldu ne zaman issued olur acaba yakın tarihte alan var mı? Bir de issued olduğunda hemen alabilir miyim postaneden bilginiz var mı? Haftasonu bir yolculuğum olacak pasaportum yok hala stres oldum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum