Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Mehmet-ynd Merhabalar, bu başlık başlığın isminden de anlaşılacağı üzere DV2025 dönemi talihlilerinin mülakat deneyimlerini paylaşacağı başlık. Lütfen sorularınızı DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sorunuz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Revolter Revolter 

• @ugursway anladığım kadarıyla amerika da yaşamasını istedikleri kişileri alıyorlar

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Yıllara göre aylık DV onay adedi dv2024 dv2023
    ekim ankara 29 49
    kasım ankara 26 74
    aralık ankara 109 48
    ocak ankara 175 141
    şubat ankara 114 86
    mart ankara 114 127
    nisan ankara . 64
    mayıs ankara . 71
    haziran ankara . 72
    temmuz ankara . 239
    ağustos ankara . 268
    eylül ankara . 240
    .
    toplam 567 1081

Bu vize sayıları EU mu yoksa AS dahil mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahmeterol1912
    Selamlar, evet çok acil durumlarda bültenden bağımsız konsoloslukların insiyatifiyle mülakat planlanan caseler olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam sayın @gucarslan bahsettiği İranlı bir yazarın dosyası da Ankara’dan mülakat almıştı.
    DV22’de Rusya/Ukrayna savaşı başladığında birkaç dosya bu şekilde mülakat almıştı.

Bug olarak ise, henüz bülten açıklanmadan current olacak numaralara kendileri mülakat planladıkları olmuştu. Bülten açıklanmadan önce belli oluyor malum. Daha sonra gelen itirazlarla konsolosluk o mülakatları iptal etti. Bültende current olduklarında -birkaç gün sonra- yeniden mülakatlarını planladı. Tabi ki bahsi geçen konsolosluk Ankara değil ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum şu an.

• @ahmeterol1912
    Ben bu şekilde yaptıklarını düşünmüyorum. Bahsettiğiniz durumlar çok uç örnekler, her ne kadar sorgulanamaz yetki alanları olsa da yasalar çerçevesinde bir dayanak olmadan yaptıklarını düşünmüyorum.
    Sonuç olarak her yıl 100k üstü kişi çekiliş ile seçilmekte, sadece 55k kişi vizesini alarak mali yılı bitirmektedir.

• @ugursway anladım çok teşekkürler son bir sorum daha vardı 🙂 vize onayı o an mülakat zamanın da mı belli oluyor yoksa öncesinden onay veya ret diye karar kılıp evrakları tamsa onaylıyorlar mı bunu ile ilgili bir fikriniz varmıydı

• @ahmeterol1912
    Bu durum tamamen iç yönetmelikleriyle ilgili olduğu için, halka açık yazılı bir dayanağı olmadığını biliyorum. Genel bilinen, dosyanızın işleme alınma, belgelerinizin doğrulunun kontrolü ve teyit edilme süreci göz önüne alındığında sizin mülakatınızdan önce kabaca dosyanız için ne karar verileceği hakkında bir fikir oluşuyor ve size bu karar mülakatınız sırasında bildiriliyor. Konsolos eğer şüpheye düşerse bu kararını değiştirebiliyor ya da idari işleme bırakabiliyor. Yanı sıra göçmen vizesi mülakatınızı yapan kişiler özel olarak eğitimlerden geçerek bu mesleği yapmaktadırlar. Her konsolos göçmen vizesi mülakatı yapmamaktadır.
    Bizim mülakatımızda deneyimlediğimiz ise genel bilinenin aksine o kararın o anda verildiği yönündeydi.

• Herkese merhaba;
    DV2025 kazanan tüm talihlilerin vizesini almasını dilerim. Bende kazananlardan biriyim sıra numaram 10XXX lerde. Bu seneye bakarak bize de sıra gelmesinin zor olduğunu sadece tahmin ediyorum. DS260 Formumu doldurdum. Buradan okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar dosya taşıma için mail atmaya başlamış ve oturum ve vize istenmeden kabul alanlar olmuş. Sorum şu henüz bizim mali yıla girmediğimiz için şimdiden taşıma yapılabiliyor mu, yoksa sadece kabul maili alıp ekim itibari ile mi taşınabiliyor.

• @ugursway Teşekkürler uğur bey, peki email değişikliği yaptığınıza dair KCC bilgilendirme maili atmiş miydiniz?

• @EzgiLera merhaba bunlar Ankara'dan verilen dv vizeleri. Ve sanırım Toplam rakamları içeriyor.

• Herkese selamlar arkadaşlar, Biliyorsunuz ki dv 2024 için mülakat süreçleri oldukça kötü ilerlemekte, DV-2024 ve DV-2025 excel dosyaları arasında bir karşılaştırma yapma gereği hissettim (Excel'deki veriler biz üyelerin girdiği veriler ile oluyor pek tabiki) Şöyle tespitlerim var ne kadar doğru bir analiz olur bilmiyorum ancak;
    DV-2024 için
    1-4999 aralığında 124 kişi
    5000-9999 aralığında 131 kişi
    10000-14.999 aralığında 124 kişi
    15.000-19.999 aralığında 102 kişi
    20.000- 24.999 aralığında 102 kişi
    25.000- 29.999 aralığında 13 kişi toplam 623 kişi veri girişi yapmış excel e

DV-2025 için
    1-4999 aralığında 66 kişi
    5000-9999 aralığında 58 kişi
    10000-14.999 aralığında 55 kişi
    15.000-19.999 aralığında 60 kişi
    20.000- 24.999 aralığında 72 kişi
    25.000- 29.999 aralığında 44 kişi toplam 355 kişi veri girişi yapmış excel e

Bu veriler bu bir buçuk yıllık süre içinde çok değişiyor mu ? Eğer ki bu veriler çok değişmez bu haliyle kalırsa geçen dv-2024'e göre mülakata giren kişi sayısı cn olarak bakacak olursak oldukça artmaz mı ?
    Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. saygılarımla

• DS-260 Formunda anne kızlık soyadı kısmında bir hata yaptım sanırım. bunu düzeltebilir miyim yada büyük bir sorun teşkil ediyor mu?

• @pnarr
    Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Ben başka bir e-mail ile formumu doldurdum ve sürecimi o email adresim üzerinden devam ettirdim, KCC’ye neden bilgilendirme maili atacağım ki?

• @Mehmet-ynd temmuz agustos eylulde yukselmis,aynisi olurmu yine

• @ugursway DV çekilişinde kullanılan e-mail adresi ile DS-260 formu için kullanılan e-mail adresinin farklı olması durumunda, KCC'yi bilgilendirmemiz gerektiğini duydum. Aksi takdirde, KCC'nin iletişime geçmek için kullanacağı tek e-mail adresi DV çekilişi için kullanılan e-mail adresi olacağına dair bir söylenti vardı . Bunu deneyimlemiş biri olarak sizin nasıl bir yol izlediğinizi öğrenmek istedim. Herhangi bir bilgilendirme yazılmasına gerek kalmadan, otomatik olarak DS-260 formundaki e-mail adresinden iletişime geçeceklerini sizden öğrenmiş oldum.Teşekkürler

• Ankara'da mülakat alma şansı arttığına dair bir yorum okudum Ankara'da yeni ofis açılmış şeklinde bu yönde bilgisi olan var mı 14 binli rakamlara gelir diyorlar.

• Yasaklı

@sevdemimi
    Sanırım yeni açılan ofisin Dv dosyalarıyla ilgilenmeyeceğini söyleyenler olmuştu. Bu yılı bilmem ama seneye ankaranın durumu daha iyi olabilir bazı gelişmeler var insanlar öyle diyor daha doğrusu öyle umuyor tabi ki ben de

• @pnarr
    Siz KCC’den herhangi bir sorguda bulunmadıktan sonra KCC sizinle hiçbir şekilde iletişime geçmeyecektir. Sadece mülakat planlanırsa eğer size bir mail gelecektir, onu da çekişi kazandığınızı öğrendiğiniz sayfaya girerek göreceksiniz. Bunun için mailiden bağımsız, mülakat planlanma tarihinize yakın kendiniz de kontrol edebiliyorsunuz zaten. Söylentileri dinlemek yerine ilgili başlıkları okuyarak sürecinize daha hakim olabilirsiniz.

• Merhaba. Okuduğum kadarıyla, 4 kişilik bir ailenin mülakat aşamasında bankada yaklaşık 30 bin dolar nakit bulundurması gerekiyor. Bu tutar mülakatın hemen öncesinde hesaba yatırılsa olur mu yoksa uzun bir süredir hesapta olması mı gerekiyor? Ne kadarlık bir süre hesapta olması uygun olur? Bu tutar dolar olmak zorunda mı yoksa dolar karşılığı TL de olabilir mi?

• @misha90 Riyad ın performansı gayet iyi gözüküyor. tablodan inleyin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |