Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EzgiLera Anladım teşekkürler, peki 2022 senesi dışında reopen yapmak problem oluşturdu mu ? 2023 ve 2024de böyle bir sorun gördünüz mü?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Mesut Hakyemez Mesut Hakyemez 

• merhaba arkadaslar tekrardan. Biz suan yasal olarak F1/F2 esim ile birlikte amerikadayiz ve OPT surecindeyim, kartim var. siralamamiz 40xx, normalde islemleri AOS ile yapacaktik fakat sonradan sira numaramiz dusuk oldugu icin avukat Turkiyeden de yapabilirsiniz dedi. Mulakat icin Turkiyeye gidip tekrardan amerikaya donerken bir sorun yasar miyim? Hali hazirda 3 yillik daha vizem var pasaportumda.

• @pnarr gönderildi, bir sorun yok.

• @Vildan-0 teşekkürler Vildan Hanim.Peki Bu Civil Documents tam olarak ne oluyor? Neden eksik acaba bilginiz var mı?

• Eşime loto çıktı ve onun üzerinden formu doldurdum. Kendim için form dolduracak miyim? Nasıl nereden doldurucam? Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Gs1905, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Merhaba forum da link göndermek yasak mı bilmiyorum ama bilgilendirmek açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

IMG_1471.png

resmi sitesinde pembe ile yazılan yerler yeni değişen yönetmelikleri ifade ediyor.

FAM 504.4-8(E)(1) (U) Definition of Homeless Cases
    başlığı adı altında ki tabloda Ukrayna , Suriye diğer Afrika ülkeleri,Asya ülkeleri yani Ankara da mulakata alınan ülkeleri başka ülkelere kaydırmışlar Ankara ya sadece İran ı vermişler gibi yorumladım bilmiyorum sizler ne dersiniz.

Forumda link gönderilebiliyor.

Ben eğer hafızam beni yanıltmıyor ise tablonun eski halinin de Ankara için böyle olduğunu düşünüyorum zaten. O yüzden değişen bir şey olduğunu sanmıyorum.

Ankara’da mülakata giren diğer milletler -Azeriler mesela- başka yerde girme hakları olmasına rağmen Türkiyede ikamet ettikleri için Ankaradan giriyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cebrailoz mail olayini hâlâ anlamadim. simdi bültende 6.000 cn ye kadar aciklaninca benim dosyam aktif oluyor, sonrasinda ne yapmaliyim? bir sey yapmama gerek var mi yoksa mülakat hakkinda mail mi beklemeliyim.

Eğer mülakata gireceğinizi seçtiğiniz ülkede mülakata girmek istiyorsanız, değiştirmek istemiyor iseniz, hiçbir yere mail atmanıza gerek yok, mülakatı bekleyeceksiniz.

Neden herkes mail atıp değiştiriyor? Çünkü Ankara vermesi gereken kadar mülakat vermiyor. Verdiklerini de vermesi gereken tarihten çok sonra veriyor. Bildiğiniz üzere DV süreci mali yıl bazlı. Mali yıl bitince geçmiş olsun.

• @pnarr istenen evraklar. Buradan bakabilirsiniz detayına

• @EzgiLera anladim, o zaman yapmam gereken tek sey beklemek. Case numarama güveniyorum 53xx civari olup ankarada mülakat alamayana rastlamadim. Eger case numaram bültende verilen numaraya esit ya da altinda ise dosyam aktif oluyor, daha sonrasinda kcc aktif olan dosyalara mülakat dagitiyor, ve mülakat dagitilan dosya sahiplerine mail gidiyor ve mülakattan haberdar oluyor. dogru anladim degil mi?

• @Vildan-0 teşekkürler detaylı bakacağım ama ingilizcem iyi değil biraz karışık geliyor .Ufak bir hata da yapmak istemiyorum size sormak isterim🙏.KCC son bi kaç yıldır extra belge istemediği için benim o sekmeyi beklememe gerek yok sadece mülakat mailini beklemem gerekiyor değil mi?

• ⭐⭐

@Gs1905, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onuru Evet tam olarak ondan bahsediyorum. Doğru anlamışım değil mi ?

hocam selamlar, sanirim sizin soylediginiz gibi degil. bir onceki yayinlanan guide line da ayni sekilde yaziyor sadece alt tarafta bir degisiklik olmus.

Alt taraftaki fotograf bir onceki yayinlanan guide line.
    eski guide line

b9575460-5633-4e6a-8630-a34facaa8da5-image.png

Buda guncel olan renkli olan kisimlar yeni eklenen yerleri ifade ediyor.
    yeni guide line

b7834e26-400a-46ac-9058-87853ac9f811-image.png

• Merhaba arkadaşlar. Eşime çıktı, form doldururken ilk sayfada katılımcı kısmı var, eş olarak kendimi buraya ekleyip, eşimin Case no dan mi kendi formumu yolluycam ? Eşimin formunu Submit etmeden mi ettikten sonra mi doldurucam ?? Acil

• Selamlar, Eşim Case no ile formu doldurdum, Submit etmedim. Forma eşi olarak kendimi kaydettik, bu noktada aynı Case no ile benim formumu da mi doldurucam ? İkincisi eşimin formunu Submit ettikten önce veya sonra fark eder mi ?

• @ATS16 yardımlarınız ve hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim pek forum ve sosyal medya olaylarından anlamıyorum ama dediğiniz yaptım sanırım kalan bilgilerede sahip oldukça giriş yapıcam 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@muammerkrgvs case no ile sisteme giriş yaptığınızda zaten eşinizin formu altında sizin formunuzunda çıkmış olması gerekiyor otomatik. Ayrıca yeni üye olduğunuz için mesajlarınız onaydan geçip yayınlanıyordum aynı mesajı birden fazla atmanıza gerek yok Muammer bey

• ⭐⭐

@muammerkrgvs Merhabalar, sorunuzda bazı detayları belirtmediğinizden dolayı eski iletilerinizi okudum. Anladığım kadarıyla eşiniz başvuru aşamasında medeni durum itibariyle bekarmış, sonrasında resmi evliliğiniz olmuş. Bu şekilde olmasında bir sorun yok. Eşiniz formu henüz onaylamadıysa en güncel bilgiler doğrultusunda doğru bir şekilde doldurması gerekmekte. Bu duruma istinaden resmi evlilik ile alakalı bilgileri sizin bilgileriniz dahilinde doldurmalı. Buna ek olarak kendiniz için yeni form eklemeli ve güncel bilgiler doğrultusunda formunuzu doldurmalısınız.

Ayrıca evliliğinizde bir ömür mutluluklar dilemekle beraber iletilerinizde ''acil'' şeklinde uyarı girmeniz iletiniz üzerinde hoş olmayan bir eda oluşturduğunu belirtmek isterim.

• ⭐⭐

@olowen Merhabalar, bu sorunuzun cevabı için bu başlığın ilk iletisinde olan son 3 yıla ait excel tablolarını inceleyebilirsiniz.

• @mustafauzun447
    Selamlar, DV2024 mali yılının bitmesine son 2 mülakat ayı kalmışken Ankara Konsolosluğu henüz 5300 sıra numaralarına mülakat planladı. Sizin süreciniz henüz başlamadı ancak Ankara bu sene de benzer performans gösterebilir. İmkanınız varken AOS seçeneği üzerinden ilerlemeniz sizin için en iyi seçenek olacaktır. Yine de DV2025 mali yılı başladığında sürecinizi takip ederek Ankara performansına göre aksiyon alabilirsiniz. Karar sizin, bol şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@olowen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Anladım teşekkürler, peki 2022 senesi dışında reopen yapmak problem oluşturdu mu ? 2023 ve 2024de böyle bir sorun gördünüz mü?

Hayır olmadı ama 2022’ye kadar da hiç olmamıştı. Hangi sene neye takılacakları belli olmuyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera anladim, o zaman yapmam gereken tek sey beklemek. Case numarama güveniyorum 53xx civari olup ankarada mülakat alamayana rastlamadim. Eger case numaram bültende verilen numaraya esit ya da altinda ise dosyam aktif oluyor, daha sonrasinda kcc aktif olan dosyalara mülakat dagitiyor, ve mülakat dagitilan dosya sahiplerine mail gidiyor ve mülakattan haberdar oluyor. dogru anladim degil mi?

Case numaranızla ilgili yorum tamamen size ait. Ama ben sizin numaranızda olup da 2022’de mülakat alamayanları biliyorum. O yüzden bu konuda olumlu/olumsuz bir şey söylemeyeceğim, her şey mümkün.

Evet, current olduktan sonra mülakat için mail bekliyorsunuz. Gelen mail de sisteme girip mülakat tarihinizi öğrenmeniz için bir uyarı zaten. Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan mülakat bilgilerini öğreniyorsunuz.

Benzer Başlıklar

• 2688
  • 1917
  • 7344
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |