@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
Selamlar,
23 subat 2026da pasaportumuzla ilk girisimizi yaptik 13 mart 2026da ciktik bu surecte re-entry permit basvurumuzu yaparak cikmistik. 13 eylul de pasaportumuzla giris yapsak sıkıntı yasama ihtimalimiz nedir? Abd disinda kalis suremiz 184 gun oluyor. Giriste re-entry permit yaptigimizi ve islemde olduguna dair belgemizi de gosterebiliriz. -
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@serkanylmz ilgili şahsın linklerin forumda paylaşmıyoruz.
eğer kendisinden destek almak gibi bir talebiniz varsa lütfen direkt olunla iletişime geçin.
diplomasını cosco'daki indirimden almış kişilerin göçmenlik tavsiyelerini dinleyecek vaktimiz yok. -
@Hakkı-Alkan sizin bahsi geçen durumunuzda bir güncelleme veya gelişme var mı?
-
@sefa238 Güncelleme, Pasaportum sarı kağıtla beraber gönderildi, vize basılmamış ama reddedildiğide yazmıyor. Acaba tekrar evrak mı isteyecekler?
-
@gucarslan "bu tip link paylaşmayı uygun bulmuyoruz" diyebilirdiniz. sakin lütfen !
ben sadece bir bilgi paylaşılmış kaynak bilginiz var mıdır? diye bir soru sordum .
sizin vaktinizin olup olmaması beni pek ilgilendirmiyor !!!
ayrıca; istediğim kişiden de bilgi alırım, kimseye de sormam emin ol !
burayı kamu kurumuna çevirmeye meraklısınız , yoksa askeriye mi demeliydim ??
ne yapalım istersiniz ; herşeye ve herkese gözlerimizi kapatalım ,kulaklarımızı tıkayalım mı?
"doğru" tek midir? bu doğruyu sadece siz mi biliyorsunuz da anlatıyorsunuz ?
birisi çıkıp dese ki ; "kel'in ilacı olsa başına sürermiş" hoş mu olur ?allahtan ; burada insanlar tecrübelerini paylaşıyor da geriden gelenler biraz olsun kendilerine yol haritası çiziyorlar.
parmak sallamak kimsenin haddine değil , düzgün bir şekilde ifade edersiniz "yasaktır" diye biz de hatamızı düzeltiriz.
bir daha da size özel bir soru soran o klavyenin tuşunu da kırar atarım.
hadi selametle ... -
@serkanylmz "birisi çıkıp dese ki; "kel'in ilacı olsa başına sürermiş" hoş mu olur ?"
kendi mali yılımda vize alamadığımı bir kere daha hatırlattığınız için teşekkürler..
işin garibi, yazdığınız bu başlığı oluşturan da benim.. hani sağlık muayenesinden balgam testine kaldığınızda özelden mesajla sorduğunuz ne yapacağız diye..forumda bazen böyledir ama; insanlar mülakatını / vizesini aldığında hep değişir.
hatta geçenlerde vizesini alan bir arkadaş "beni telegram grubundan attığın için seni bulup geberteceğim" demişti
hala bulmasını bekliyorum..siz bence sürecinize odaklanın serkan bey.
iletimdeki ince detayı farklı algılayarak bununla zaman kaybetmeyin.
bol şans.. -
Merhaba kimsede herhangi bir gelişme mevcutmu acaba ? Maillere hic geri dönüş yapılmıyor konsolosluk tarafından bu normalmi acaba ?
-
@MyLife-0 bende de aynı şekilde, ne bir dönüş ne de güncelleme

-
@hulyarslan 29 ay oldu 2-3 ay aralıklarla emaille soruyorum işlemleriniz devam ediyor şeklinde klasik cevap veriyorlar.
-
25 Mayis’ta tam 1 yili doldurdum. Maillerime cevap verilmiyor. Bu ara sonuclanan veya cevap verilen kimseye rastlamadim. Sessizlik hakim. Buradan cikabilecek miyiz? Bilmiyorum. Sistem coktu sanki. Her gun bir umut bir hareket bekleyip, gun sonunda husrana ugramak ve her gununu boyle gecirmek… Cok yorucu. Hepimize kolayliklar ve sabir diliyorum.
-
Benim de 1 Haziran 1 yılım doluyor. Biz dava açmaya karar verdik, şu anda avukatımız dosya üzerinde çalışıyor. Bir iki haftaya şikayetimizi gerçekleştirmiş oluruz. Gelişmelerden sizleri haberdar ederim. Hepimize kolaylıklar ve sabır diliyorum.
-
Az once Ankara Buyukelcilik’ten 3,5 aydan sonra bir cevap maili aldim. Sizlere de bilgi olmasi acisindan paylasmak istedim. Bekledigim maili almak ne zaman nasip olacak acaba?
Dear Sir/Madam,
We understand your frustration and your concerns, however, the case is undergoing the required administrative processing. Every case is unique, and some cases require much longer time to be processed compared to others. Unfortunately, we don't have any updates or additional information. We recognize that individual applicants may experience inconvenience and hardship if their application takes longer to process than they expected. We are doing everything possible to meet the legitimate needs of prospective travelers consistent with our security and legal responsibilities. We will contact you by email if we need any additional information or documentation that could expedite or finalize the processing.
Sincerely,
Immigrant Visa Unit
U.S. Embassy, Ankara -
@dpdemir umarım Deniz Hanım
aynı emaili geçmiş zamanda bende almıştım 
-
@hulyarslan bir yildan sonra bekledigimiz mail bu degil elbette.
-
Konsoloslukta bizim gibi NVC den gelecek cevabı bekliyor (NVC de ilgili güvenlik birimlerinden cevap bekliyor, aslından her kurumun birbirinden cevap beklediği ve gecikme olunca da ben sana bir dosya göndermiştim nedir durumu şeklinde soru sorma durumu olmadığı garip bir süreç).
Sonuç olarak konsolosluğun gönderdiğimiz e-postalara verecek bir cevabı olmuyor ve klasik dönüşler yapıyorlar. Turist vizelerinde mahkemeye vermek çözüm olmuyor. ancak diğer vize türlerinde özellikle göçmen vize türlerinde mahkeme bakanlığa iki ayda sonuçlandır diyebiliyor. -
Dün konsolosluğun sitesinde güncelleme alan varmı?
-
@ysmguller Evet, dun konsoloslugun sitesi guncellendi. Buyukelciligin IV Status Check sayfasinda herkeste ayni tarihte guncelleme oluyor.
-
@dpdemir arka arkaya 21.22,24 ve 28 mayısta güncelleme alınca insan ne oluyor diyor.umut fakirin ekmeği

-
@ysmguller Sizi cok iyi anliyorum

-
@hulyarslan ne davası açmayı planlıyorsunuz? Benim de Temmuz’da 1 yıl olacak. Biz de mi düşünsek acaba?
-
@smyrna16 mandamus davası. Sizin de çok uzun olmuş gerçekten çok yıprandık hepimiz.

Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k