Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
-
-
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@berry IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@fosfor aman yarabbim 21ay sürmüş sizin süreç:((Allah sabır versin bize tek söyleyebileceğim şey bu bu saatten sonra:((çok teşekkürler bilgi için.Biz 2 şubat 2017’de başvurduk,29 Ekim 2017 de USCIS onyladı başvuruyu.NVC’den geri dönüş bekliyoruz işte,bize bir numara verecek ve o numarayla form doldurup istenilen evrakları toparlayıp kendilerine yollayacağız,fakat daha beklemedyiz:(
Maalesef sadece sabirla beklemeniz gerekiyor.
-
@berry siz bu kadar telaş yapmayın. Benim 21 ay sürdü diye size bu kadar sürecek diye birşey yok. Benim Nvc'den evrak bilgisi gelip hazırlamam ve yüklemem 5ay sürdü. Tarihlerdende görebilirsiniz. Siz hazırlayıp hemen yüklerseniz daha çabuk sonuçlanır. Benim o kadar sürmesinin nedeni biz burada yasıyorduk. Eşimin w2 olmadıgından sponsor olan babasının evrak hazırlama işlemi uzun sürdü. Benim avukatta biraz yavaş tabi buda etken. esim istemese ben avukat bile tutmazdım. Yanı sözün kısası benim 21 ay diye sizinde öyle olacak diye birşey yok. Bu ay sonu size gelir bilgi. 8 ile 10 hafta arası artık NVC'den ilk mail'lin gelmesi.

-
Selam Arkadaşlar,
Bu evlilik kanıtı olacak evraklarda bazı dökümanlar maalesef türkçe, Örnek vermek gerekirse çiçeksepetinden gönderilen çiçek fatura detay bilgisi vs. USCIS sitesinde çevirilmesi gerektiği yazıyor ama ilgili dökümanla ilgili kısa bir not yazmak yeterli mi yoksa baştan aşağıya çevirmek mi gerekiyor? ( Kredi kartı ektre dökümleri de öyle )
Saygılar, -
@berry yazinizda birşey dikkatimi çekti bebeğim babasını görmeden büyüyor demissiniz bebeginiz işlemleriniz sürerken mı dünyaya geldi benimde tüm evraklarim onaylandı 4 aydır randevu için mail bekliyorum ve hamileyim eşim ABD vatandaşı araştırdığımda doğum Türkiye de olursa bebek babasından dolayı ABD vatandaşı oluyormuş umarım yanlış bilmiyorumdur.Kafam karıştı doğum Türkiye'de olursa bebek içinde işlem yapmamiz gerekir mi?
-
@berry yazinizda dikkatimi çekti bebeğimiz babasını görmeden büyüyor yazmissiniz acaba vize işlemleriniz devam ederken mı bebeğiniz dünyaya geldi benimde cr1 vize için evraklarim kabul edildi 4 aydır mülakat tarihi bekliyorum eşim Amerikan vatandaşı ve su an bende bebek bekliyorum doğum Türkiye'de olursa bebek direk Amerikan vatandaşı olmuyor mu ben öyle biliyorum yoksa Türkiye'de dünyaya gelirse bebek içinde mı aynı işlemler yapılacak bilginiz var mı kafam karıştı benim.
-
@pyori IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Selam Arkadaşlar,
Bu evlilik kanıtı olacak evraklarda bazı dökümanlar maalesef türkçe, Örnek vermek gerekirse çiçeksepetinden gönderilen çiçek fatura detay bilgisi vs. USCIS sitesinde çevirilmesi gerektiği yazıyor ama ilgili dökümanla ilgili kısa bir not yazmak yeterli mi yoksa baştan aşağıya çevirmek mi gerekiyor? ( Kredi kartı ektre dökümleri de öyle )
Saygılar,ben de yerinizde olsaydim bu dosyaya yardimci belgeyi kendim cevirip aciklamasini gonderirdim.
-
@hatice1 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@berry yazinizda birşey dikkatimi çekti bebeğim babasını görmeden büyüyor demissiniz bebeginiz işlemleriniz sürerken mı dünyaya geldi benimde tüm evraklarim onaylandı 4 aydır randevu için mail bekliyorum ve hamileyim eşim ABD vatandaşı araştırdığımda doğum Türkiye de olursa bebek babasından dolayı ABD vatandaşı oluyormuş umarım yanlış bilmiyorumdur.Kafam karıştı doğum Türkiye'de olursa bebek içinde işlem yapmamiz gerekir mi?
evet, esiniz ABD'deyse ya da en az 5 yil ABD'de yasadiysa (bu 5 yilin en az 2 yili 14 yasindan sonra olmali) cocugunuz ABD vatandasi olur. Bu durumda cocugun ABD vatandasi oldugunu sizin belgelerle gostermeniz gerekiyor.
-
@Hatice1 hatta ilgili resmi sayfayi da ilistireyim, baslik cok alakasiz degil ...
-
@crazycells IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@pyori IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Selam Arkadaşlar,
Bu evlilik kanıtı olacak evraklarda bazı dökümanlar maalesef türkçe, Örnek vermek gerekirse çiçeksepetinden gönderilen çiçek fatura detay bilgisi vs. USCIS sitesinde çevirilmesi gerektiği yazıyor ama ilgili dökümanla ilgili kısa bir not yazmak yeterli mi yoksa baştan aşağıya çevirmek mi gerekiyor? ( Kredi kartı ektre dökümleri de öyle )
Saygılar,ben de yerinizde olsaydim bu dosyaya yardimci belgeyi kendim cevirip aciklamasini gonderirdim.
@crazycells teşekkürler

-
sim @crazycells; ceac sistemine bilgilerimi giriyorum fakat herhangi bir zaman dilimi yok. Yani su tarihe kadar doldurmalisiniz. Bununla ilgili herhangi bir biliniz var mi?
Yalniz sayfanın sag üst kosesinde priority date olarak april 2 yazıyor . April 2 ye kadar butun evrakları tamamlamam mi azim acaba ?
Tesekkurler -
@aydin1150 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
sim @crazycells; ceac sistemine bilgilerimi giriyorum fakat herhangi bir zaman dilimi yok. Yani su tarihe kadar doldurmalisiniz. Bununla ilgili herhangi bir biliniz var mi?
Yalniz sayfanın sag üst kosesinde priority date olarak april 2 yazıyor . April 2 ye kadar butun evrakları tamamlamam mi azim acaba ?
TesekkurlerGenel olarak gocmenlik sureclerinde bir eksik ya da asama icin maksimum bekleme suresi 1 yildir, eger 1 yil boyunca dosyanizda guncelleme yapmazsaniz dosya kapanir.
Eger size doldurmaniz icin bildirim geldiyse en yakin zamanda yapip gondermelisiniz, maksimum bekleme suresi 1 yil.
2 Nisan, sizin I-130 formunu gonderdiginiz tarih, yani basvurunun yapildigi tarih.
-
Cr1 Vize mülakatim olacak, ingizlizce yada türkçe konusmam çok farkedermi ? Deneyimi olan arkadaslardan cevap bekliyorum.
Simdiden tesekkurler -
@rmznkrc IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Cr1 Vize mülakatim olacak, ingizlizce yada türkçe konusmam çok farkedermi ? Deneyimi olan arkadaslardan cevap bekliyorum.
Simdiden tesekkurlerdil farketmez. simdiden bol sanslar...
-
@crazycells Tesekkurler
-
Merhaba herkese.NVC’den e-mail aldık ve form doldurmam ve istenilen evrakları hazırlamam gerekiyor.Bu aşamada şöyle bir sorum olacak:2000 yılından itibaren yaşadığım adresler sorulmuş.Ben 2002-2004 yılları arasında üniversitede Adana’da bulundum fakat ikametimi aldırmamıştım Adana’ya.Bu durumda ne olacak? Bir sorun olur mu?Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.Çok teşekkürler şimdiden.
-
@hatice1 bebeğimiz Türkiye’de doğdu ama ABD pasaportunu aldık.Çünkü babası ABD vatandaşı.Eğer sizin de şartlarınız uyuyorsa bebeğinizi Türkiye ‘de doğurun derim.Tek başınıza yapamazsınız,çok zor bir süreç.Benim bebeğim 9 aylık oldu ve hala zorlanıyorum.
-
@fosfor evet tarihlerden farkettim.bu arada ızun bir tatile çıktık eşimle,yanımıza bizi görmeye geldi.O yüzden foruma uzun süre giremedim,şu an gördüm yazdığınızı o yüzden geç dönüş yaptım kusura kalmayın.Bu arada teşekkür ederim pozitif yorumlarınız için.
-
@berry IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba herkese.NVC’den e-mail aldık ve form doldurmam ve istenilen evrakları hazırlamam gerekiyor.Bu aşamada şöyle bir sorum olacak:2000 yılından itibaren yaşadığım adresler sorulmuş.Ben 2002-2004 yılları arasında üniversitede Adana’da bulundum fakat ikametimi aldırmamıştım Adana’ya.Bu durumda ne olacak? Bir sorun olur mu?Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.Çok teşekkürler şimdiden.
Sorun degil, gercekten kaldiginiz adresleri yazin. Ikametinizi almis olmasaniz da...
-
@crazycells harika.çok teşekkür ederim

-
@crazycells 24.01.2019 bugün mülakata girdim ve vizemi onayladı görevli.
Benim sorum pasaport ne zaman ulaşır bana ve ayrıca bir mail gelmesi gerekiyormu vizeniz onaylandığına dair ?
Benzer Başlıklar
138
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Obtaining U.S. Citizenship for a Child Born Abroad