Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kewanee sonuç ne oldu? Meraklandırdınız 😂


  • @özgür henüz vizeniz onaylanmadı sadece amerika'da nisanliniz onaylandı evet son noktayı konsolosluk koyuyor ama panik yapılacak birşey yok eger ciddî bir problem yoksa burda da onaylanacak ama dediğim gibi son noktayı konsolosluk koyuyor.bu ara da gayet iyiyim:))) herşey güzel olur merak etme,:)


  • Merhaba , Amerikan vatandaşı olan kız arkadaşım ile K1 vizesine başvurmak istiyoruz. Kız arkadaşım 3 sene önce Türkiye'ye geldi ve yaklaşık olarak 1 ay burada kaldı. Türkiye'ye gelmeden önce herhangi bir görüşmemiz yok. Buraya geldiğinde tanıştık. Orada yaşayan green card sahibi arkadaşım vasıtasıyla tanıştım. Beraber çekildiğimiz sadece 1 tane fotoğraf var ve tatilde çekilmiştik. Geçen 3 sene içerisinde facebook aracılığıyla iletişim kurduk. I129F formunda 2 sene içerisinde yüz yüze görüştünüz mü diye soruyor. Ancak eğer görüşmediyseniz nedenini bildirin gibi bir kısımda var. Benim size sormak istediğim kız arkadaşımın Türkiye'ye gelmesi gerçekten gerekli mi?

    Haziran da tekrar gelecek. Ancak, biz başvuruyu en geç önümüzdeki hafta yapmak istiyoruz. İlişki hakkında sunacak fazla kanıtımız yok. Sadece facebook yazışmaları, uçak bileti, otel reservasyonu ve 1 adet fotoğraf. Sizce bu şekilde başvuru yapmak ne kadar sağlıklı olur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @funtastic K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Merhaba , Amerikan vatandaşı olan kız arkadaşım ile K1 vizesine başvurmak istiyoruz. Kız arkadaşım 3 sene önce Türkiye'ye geldi ve yaklaşık olarak 1 ay burada kaldı. Türkiye'ye gelmeden önce herhangi bir görüşmemiz yok. Buraya geldiğinde tanıştık. Orada yaşayan green card sahibi arkadaşım vasıtasıyla tanıştım. Beraber çekildiğimiz sadece 1 tane fotoğraf var ve tatilde çekilmiştik. Geçen 3 sene içerisinde facebook aracılığıyla iletişim kurduk. I129F formunda 2 sene içerisinde yüz yüze görüştünüz mü diye soruyor. Ancak eğer görüşmediyseniz nedenini bildirin gibi bir kısımda var. Benim size sormak istediğim kız arkadaşımın Türkiye'ye gelmesi gerçekten gerekli mi?

    Haziran da tekrar gelecek. Ancak, biz başvuruyu en geç önümüzdeki hafta yapmak istiyoruz. İlişki hakkında sunacak fazla kanıtımız yok. Sadece facebook yazışmaları, uçak bileti, otel reservasyonu ve 1 adet fotoğraf. Sizce bu şekilde başvuru yapmak ne kadar sağlıklı olur?

    Maalesef net olarak nasil sonuclanacagini bilemiyorum ama iliski hakkinda cok sunacak kanit yoksa, son 2 yil icinde gorusmemis olmaniz negatif bir atmosfer yaratabilir diye dusunuyorum. Biliyorum en yakin zamanda sureci baslatmak istiyorsunuzdur ama bence basvurunun saglam olmasi, 5-6 ay erken yapilmasindan daha onemli. Madem Haziran'da nisanliniz bir daha gelecek bence simdiden tum form ve belgeleri hazirlamaya baslayin ve nisanliniz Haziran'da geldiginde hem fotograf cekilirsiniz, hem de ailenizle, arkadaslarinizla tanistirip bunlari belgelersiniz ve formlari o zaman gonderirsiniz. Hem tum sartlari karsilamis olursunuz hem de daha cok belge gondermis olursunuz basvurunuz esnasinda. Kisaca, cok daha saglam bir basvuru yapmis olursunuz. Tabii tercih size ait.


  • @özgür Özür dilerim. Ama siz yanlış anlamak. Noa2 mektubunda yazan tarih. Sizden yola çıkarak söylüyorum. 4 ocak-5 Mayıs bu valid ile ilgili. Yani noa2 son geçerlilik tarihi. 5 Mayıs tarihine kadar ankaradaki mülakat tarihinizi belirlemeniz ve katılmanız gerek. Ayrıca onlar size bir mülakat tarihi belirlemeyecek siz belirleyeceksiniz. Eğer dosyanız 5 Mayıs kadar herhangi bir sebepten dolayı ankaraya ulasmazsa. Nvc size ek süre verecektir. K1 vizesi 6 ay geçerli oluyor. Vize verildiği tarihten sonra 6 ay içinde Abd giriş yapmak zorundasınız. (Pasaportta işlenen vize işlendikten sonra) not: noa2 bir vize değildir. Abd giriş yaptiktan sonra 90 gün içinde evlenmeniz gerekli ve aos surecinizi baslatmaniz gereklidir.


  • @rasul1995 dosyamız henüz ankaradaki konsolosluğa ulaşmadı. Hala nvc de olduğunu düşünüyoruz. Nvc ve konsolosluk arasındaki süre 6 hafta kadar sürüyor. Bunu nvc den bilgi alarak paylaşıyorum.


  • @rasul1995 abd hükümetin bazı birimlerinin kapatılması ve bazı birimlerinde zaman içerisinde yavaş yavas kapatılıyor. Nvc bu konuda şu an etkilenmiş değil. Ama bazı vize türleri etkileniyor (E vizeleri gibi). Buradan yola çıkarsak nvc bu zamanlarda yavaş ilerliyor. Ve nvc de bu dönemde bir yoğunluk oluşmuş. Birkaç kez nvc ulaşmaya çalıştık. Ama maalesef ulaşamadık. (2 saat bekledik telefonda). Bu yüzden bir talep formu gönderdim. Emailleri sıra ile cevap verdikleri için 5 gün gibi bir zaman alıyor. Umarım paylaşımım yeterki olmuştur sizin için. Bir bilgi edindiğimde sizinle yeniden paylaşım olacağım.


  • @Funtastic son iki yılda yüz yüze bir araya gelmeniz gerekli. Ve kanitlamaniz. Daha önce bir araya gelmiş olabilirsiniz. Ama son 2 yılı değerlendiriyorlar. Ama dosyaya ek kanit olarak 3 yıl önceki buluşmanizi gösterebilirsiniz. Uscis sizden son 2 yili isteyecek. Ve bunu göstermezseniz. Rfe alacaksiniz. Ve rfe de bunu gosteremezseniz ya da başvuru sonrasında bir araya gelseniz dahi sizi reddetme olasılığı var. Bu yüzden haziran ayına kadar bekleyin. Ve ağustos ayında başvuru yapın. Böylece sorunsuz bir süreç yaşarsiniz. Birçok yerde okudum 4 yıl önce biraraya gelip ve başvuru yapip rfe sebebi olarak son 2 yili talep ettiklerini gördüm. Ve bu arkadaslar hızlı bir şekilde yüzyüze bir araya gelip ve rfe bu kanitlarla cevap verdiler. Ve sonucu reddedildi. Bu yüzden haziranda bir araya gelin ve ağustos ayında başvuru yapmanız. Sanırım rfe oluyor artık. Yeni yönergeye göre. Eylul /2018 basvurularından sonraki basvurularda. Direk reddetme imkanları oluyor.


  • @kewanee evet rfe eylül ayından sonraki başvurularda olmayacak diye yayınlandı sadece küçük problemler varsa eğer pasaport stili fotoğraf vs bunlar için yine rfe olacak fakat ciddi eksiklikler için direk ret etme imkanları artık var. Ilişki için kanıt eksikliği de bence ciddi bir inkar sebebi cunku 2 yil net söyleniyor yani dikkatli olunmasında ve bir süre beklenmesinde fayda var diye düşünüyorum ama tabii başvuru sahipleri daha iyi bilir.


  • @özgür arkadaşlar gerekli cevapları vermişler içiniz rahat olsun hiçbir sorun çıkmadan vize sürecini de atlatacaksınız inşallah hayırlısı olsun çok sevindim ☺


  • Bu ileti silindi!

  • Noa1= 7 mayıs 2018
    Noa2= 18 Aralık 2018
    Noa2 mektubun nişanlıma ulaştığı tarih= 24 Aralık 2018
    Nvc case number veriliş tarihi ve nvc email= 18 Ocak 2019
    Şu an Caes websitesinde "in transit" olarak görünüyor. Ankara'ya ulaştığında yeniden bir email alacağımızı düşüyoruz. Tarihleri ve zaman dilimlerini yazmak istedim. Bilgilendirmek olarak. Davamız Ankara'ya ulaştığında yeniden bilgilendirme olacağım.


  • Merhaba arkadaslar, umarim keyifler yerindedir 🙂 Son gelismeleri de ekleyerek tum surecimin tarihlerini tekrar paylasmak istiyorum.

    NOA1: 11 Temmuz 2018
    NOA2: 11 Aralık 2018
    NVC: 11 Ocak 2019
    Ankara ABD Buyukelciliginden gelen e-mail: 14 Ocak 2019

    Suan vize mulakati icin randevu almam gerekiyor ancak hala Cek konsoloslugundan adli sicil kaydi bekliyorum. 1-1,5 ay daha bekleyecegim gibi gozukuyor. Diger tum evraklar, kanit niteliginde belgeler, vize fotografi falan hepsini hazirladim. Cekten sicil kaydi gelmeden mulakat isini halledip sonra evrak gelince eksik evrak olarak abd buyukelciligine gondersem olur mu? Mulakatta eksik evrak olmasi ciddi bir sorun mudur? Yoksa tum evraklar tamamlandiktan sonra mi mulakat icin harekete geceyim? Fikirleriniz icin simdiden tesekkurler.


  • @misi-misiyos bu konuda çok bilgim yok. Ama fikrimi söyleyebilirim. Eğer sicil kaydınız olmadan giderseniz. Büyük ihtimalle idari işleme tabi tutulursunuz. Idari işlemde ne kadar zaman sonra sonuçlanır bunu bilemiyorum. Idari işlemler birkaç hafta da sürebilir birkaç ay da. Bu riske değer mi? Bilemiyorum. Yurtdışından gelen sicil kayıtlarini ne kadar önemsiyorlar bilemiyorum. Ama bu belge zorunlu olduğu için büyük ihtimalle isteyeceklerdir. Eğer noa2 geçerlilik sürenizin bitmesine daha varsa. Bence 1 ay bekleyip dosyayı tamamlayip da gitmeniz. Eğer bu süre içinde noa2 geçerlilik süresi bitecekse randevuyu planlayin. Sorarlarsa sicil kaydı ile ilgili gerekli açıklamayı yaparsınız. Ama bildiğim kadariyla idari isleme tabi olursa. Size bir süre verecekler ek kanıtı konsolosluğa iletmeniz için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misi-misiyos K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Merhaba arkadaslar, umarim keyifler yerindedir 🙂 Son gelismeleri de ekleyerek tum surecimin tarihlerini tekrar paylasmak istiyorum.

    NOA1: 11 Temmuz 2018
    NOA2: 11 Aralık 2018
    NVC: 11 Ocak 2019
    Ankara ABD Buyukelciliginden gelen e-mail: 14 Ocak 2019

    Suan vize mulakati icin randevu almam gerekiyor ancak hala Cek konsoloslugundan adli sicil kaydi bekliyorum. 1-1,5 ay daha bekleyecegim gibi gozukuyor. Diger tum evraklar, kanit niteliginde belgeler, vize fotografi falan hepsini hazirladim. Cekten sicil kaydi gelmeden mulakat isini halledip sonra evrak gelince eksik evrak olarak abd buyukelciligine gondersem olur mu? Mulakatta eksik evrak olmasi ciddi bir sorun mudur? Yoksa tum evraklar tamamlandiktan sonra mi mulakat icin harekete geceyim? Fikirleriniz icin simdiden tesekkurler.

    Eksik evrak sorun olmaz. Zaten elde etmesi uzun suren bir belge oldugundan anlayis gosterirler, konsolosa basvuruyu yaptiginizi soyleyebilirsiniz ve gerekli belgeleri gosterebilirsiniz.

    Mulakat gununuzu daha vermediler sanirim?


  • @kewanee @crazycells cevaplariniz icin cok cok tesekkur ederim. Mulakat gununu henuz almadim bu eksik evraktan oturu. Onceki yazilarimda yazmistim aslinda bir avukat ile calisiyoruz ancak avukatimiz sadece kendi istedigi zaman cevap veriyor bize. Avukata guvenemedigim icin de tum sureci kendim arastiriyorum bir sorun cikmamasi acisindan. NOA2 gecerlilik suresi 10 Nisan'a kadar ancak hic birseyi riske atmamak icin son dakikaya birakmama taraftariyim. Sanirim 3-4 hafta sonrasi icin mulakat randevusu alacagim. Mulakata kadar Cekten adli sicil kaydim gelirse ne ala, gelmezse de artik eksik evrak olarak sonradan gonderirim. Hem belki bu surec icinde sevgili (!) avukatimiz zahmet edip bir donus yapar. Bu arada mulakatta eksik evrak oldugunda sonradan kargo ile buyukelcilige gondersem olur mu yoksa kendim bizzat mi gidip goturmek zorundayim? Son bir sorum daha olacak; doktor kontrolunu simdiden mi gidip yaptirsam yoksa mulakattan 2 gun evvel mi yaptirsam bilemedim. Sizin tavsiyeniz ne olur paylasirsaniz sevinirim. En ufak ayrintiyi bile soruyorum kusura bakmayin ancak bu surec gercekten yipratici hem maddi hem manevi olarak, yanlis birsey yapmak istemiyorum. Son olarak tekrar cok tesekkur ederim yardimlariniz icin iyi ki boyle bir platform var da saglikli, dogru bilgi alabiliyoruz 🙂


  • @misi-misiyos doktor randevusunu görüşme gününden 2 gün önce yapmanızı tavsiye ederim çünkü sağlık raporu ve aşı belgesi belirli bir süre geçerli ve bu belgeler siz Amerikaya gelip Aos başvurunuzu yaptığınız da size gerekecek.Evrakların geçerlilik süresi ile buraya geleceğiniz tarih ne kadar yakın olursa sizin için o kadar iyi olur.Hayırlısı olsun ☺


  • @misi-misiyos rica ederim. Eğer yardımcı olduysam. Bu arada eğer idari işleme kalırsanız bildiğim kadarıyla kargo ile gönderiyorsunuz. Zaten sizi bilgilendirirler konsoloslukta. @misi-misiyos @Rookie @crazycells Bu arada size de soru sorabilir miyim? Çünkü en yakin tarihte onaylanan sizsiniz. Bu sabah ceac sitesinde bizim dosyayı "hazır" olarak gördüm. Dosya ankaraya ulaştığında size veya nişanlınıza bir email gönderdiler mi? Ayrıca nişanlım şu an w2 bekliyor. Nişanlım şu an elinde 2016 ve 2017 w2 sahip. Henüz 2018 w2 sahip değil. Yakında geleceğini söylüyor. Ama yinede tedirginim. Hangi donemin w2 gerekli?


  • @kewanee tekrar tesekkur ederim. Evet dosyamiz Ankara'ya ulastiginda Ankara nisanlima e-mail gonderdi dosyaniz bize ulasti seklinde. E-mail'de de link var bundan sonraki adimlar icin yonergelerin yazdigi (odemeler, randevu alma, doktor kontrolu vs.).. Bu arada w2 ne ola ki? o_O


  • @rookie ben Amerika'ya giris yaptiktan sonra tekrar gerekmedigini dusunmustum saglik raporunun, bilgi vermeniz cok iyi oldu tesekkur ederim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum