Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @rüzgar evet çok mantıklı her an her şey olabilir. bizde mayıs ayını bekliyor ve de dua edioruz ki dolar bir daha yükselişe geçemesin diye :)

• @nilfersev DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@rüzgar evet çok mantıklı her an her şey olabilir. bizde mayıs ayını bekliyor ve de dua edioruz ki dolar bir daha yükselişe geçemesin diye :)

Maalesef zaman bizim aleyhimize işliyor mayısta açıklanır açıklanmaz ben kendi adıma çıkarsa önlemler almaya başlıyorum Sayın @The-Black-Eagle çok güzel bir çalışma yapmış ve iyi bir ortalamayla bir bütçe ayırmış. Bütün herkese bakıyorum dolar sürekli aynı yerinde kalacak gibi hesaplamalar yapılıyor. Her an her şey tersine dönebilir herkes kendi ekonomisine göre sürekli belli bir miktar artırabildiği ne varsa ortalama düşürmek adına ufak alımlar yapması her zaman uzun vadede karlı olacaktır.

• @sadikcagan burada bir üçkağıt yok zaten sonuçta aile parası. eşinizin üzerine ev de gösterebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla

• @rüzgar uzun vadede yatırım maksadıyla zaten dolara dönmek her zaman mantıklı :) gc çıkmasa da paran %25 civarı enflasyona maruz kalmaz :) Türkiyede uzun vadeli tl biriktirdiğinde muhakkak her 5 yılda bir mevcut paran ortalama 4te1 oranında erir maalesef. Bu da minimum oran yani.

• Sayın @the-black-eagle ve @rüzgar Bende aynen öyle yaptım garajda yatan kendi arabamı sattım geçen hafta 1. si zaten kullanmıyordum şirket tahsisi aracım var ikincisi şimdi kaskosu trafik sigortası geliyordu bandrolü derken durduk yerde masraf ediyor olucam .
    Dövizde kalmak daha mantıklı gc çıkmasada sorun değil eldeki nakit nakittir
    ama inşallah o düşündüğümüz sıkıntılı günleri görmeyiz ülke olarak

• Fazla detaya girmeyeceğim ancak yapmış olduğum analizlere göre 2019 Haziran ayı Türkiye için güzel gözükmüyor. Umarım yanlış hesaplamışımdır, umarım hatalıyımdır. Lütfen kimse çığırtkanlık yada vatan hainliği gibi saçmalıklarla bana saldırmasın, bu benim öngörüm. Sanırım tarihe geçecek bir buhran yaşamamız olasılık dahilinde. Bunuda göz önünde bulundurun istedim.

• @deejake vallah çığırtkanlık yapan da kendi eder kendi bulur. Ekonomi mezunuyum. 5.5 yıl bankacılık ve yine bi o kadar finans müdürü olarak çalıştım. Bütün göstergeler durumu zaten gösteriyor. Bağırsanda çağırsanda bu gelecek.

• merhaba ben hesabı açalı 7-8 ay oldu. o hesap cüzdanını götürmek sorun mu olur ?

• @berkergn13 hesabı açmaktan kastınız nedir. Yani açtınız ve hala para duruyor mu yoksa çektiniz mi. Parayı yatırıp işlettiniz ve sonra çektiniz mi. Sonuçta süreci yaşan arkadaşlar daha iyi bilir ama 8 ay önceki işlemi gösteren bir cüzdan sıkıntı olabilir gibi geldi.

• @the-black-eagle para hala hesapta duruyor dolar olarak yatıralı 7-8 ay oldu

• @berkergn13 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

merhaba ben hesabı açalı 7-8 ay oldu. o hesap cüzdanını götürmek sorun mu olur ?

sorun olmaz.

• @berkergn13 hocam niye sıkıntı olsun :)

• @berkergn13 mülakatımdan 30 gün önce hesabı açtım yaklaşık 15 gün öncede paramı yatırdım hiçbir sıkıntı yaşamadım.

• @the-black-eagle tamam saolun :)

• @rüzgar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

daha kötü senaryolarla karşılaşmaya hazır olsunlar... Benim söylediklerim

evrim tayanç ı takip ediyorum evet maddi açıdan zorluklar geçiriyorlar.inşallah 2020 talihlisi oluruz yoksa ileriki dönemlerde daha kötü zamanlar bekliyor bizi.bu zamanda ne tl ne dolar biriktirmek pek mümkün olmuyor.hayat şartları belli her şey ateş pahası bizim gibi borçlu kesimin para biriktirme şansı çok zayıf gibi.dolar 1 sene 5-5,50 seviyelerinde kalırsa razıyım planlarım ona göre var.dolar birikimi yapma şansım planım olur ama çok yukarılara çıkar ise sıkıntı demektir.tek şansım green card gibi duruyor.çok umuluyum ama korkum da var çıkmazsa ne yaparız.türkiyenin alım gücü çok kötü.tek çaremiz birikim yapmaya bakmak.green card çıkar isede biran önce gitmek.mülakat bir şekilde geçilir ev araba vs gösterilip ama sonrasında dediğiniz gibi oraya yeterli miktarda para ile gitmek gerekir en az 1 ay hep cepten gideceği için süreç sıkıntılı olacak.birde dilimiz olmadığı için dahada zor olacak biliyorum.genede her gün her zaman zorluk çekmektense 1-2 sene katlanıp sonrasında refah yaşamak daha mantıklı.kaygım green kart kazanamamak.birde birikim yapamamak.genede umudumuzu kaybetmeden bekliyoruz ne yapalımm.

• @karadenizden DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

a bir üçkağıt yok zaten sonuçta aile par

üç kağıt derken borç alıp eşinin hesabına yatırıp oradan kendi hesabına.daha sonrada çekip borcu geri ödeyeceğiz.hesap sıfır :)mülakatı geçebilmek için tamamda ya sonrası giderken en az 15000$ götürmek lazım.5,4*15000=81000 tl yapar.büyük paralar.en azından benim için.

• @sadikcagan sürekli dil yok diyorsun da acaba sen şu anda boş vakitlerinde dil geliştirmek için ne yapıyorsun sana daha önce söyledim direk konuşmaya dayalı öğretim biçimi var 3 ders ücretsiz denersin hoşuna giderse alırsın 99 günde hergün düzenli takip edersen öğreniyorsun hatta öğrenemezsen para iade veriyor ama kolay kaçıyorsun dil yok ta yok daha 4 ay var açıklanmasına daha sonra 3 ayda ıvır zıvır yani en az 6 ay var gitmene HEP BANA HEP BANA oturayım ben hiçbir şey yapmayım sonra da kaygı tasa içine giriyorsunuz ne ne yaparım orada diye. Hiç ingilizce bilmesen bile iş paylaştım yani biraz hareket düzen kuracaksınız burada kurulu düzen var tembellik yapabilirsin ama orada SIFIRDAN başlayacaksın

• @sadikcagan benim kastım o değildi. paranın kimden geldiğine bakılır eşinizden geliyorsa bakılmaz bu kadar basitti aslında borç falan yoktu benim anlattığımda

• @ayvalik10 kelime ezberlemek için kitap aldım hafıza teknikleri ile kelime ezberleme arada kitaba bakıyorum arada uygulamaları indirdim onlara bakıyorum öyle yoğunlaşmadım ama ara ara göz gezdiriyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sadikcagan Sadece yarim saat ayıracaksın o kadar google play LİNGUSTA programını indir daha sonra ben bilgileri vericem denemen için

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k