Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

@Redbeard

Samimi ve içten yazınız için teşekkür ederim. Çoğu zaman dediğiniz şekilde takılmaması gerekenleri takdığım oldu. İnşallah sizde vizenizi en kısa süre alırsınız. Şu aşamadan sonra dediğiniz gibi heyecan ve panik yapmadan sakince evraklarımızı hazırlamak ve mülakata hazırlanmak. Allah nasip ettiyse muhakkak kolaylığınıda vermiştir.

Darısı dileğen herkesin başına inşallah.

• Sanırım bize sıra gelme ihtimali kalmadı gibi bir şey..

• @lumos Çok teşekkür ederim. Sizlere ve forumda bizlere yardımcı olmaya çalışan herkese ayrıca teşekkür ederim bu forum olmasa dosya taşıma nedir sıra numarası nedir bilmem mümkün değildi muhtemelen kesin giderim gözüyle bakıp hiçbir aksiyon almazdım o yüzden bu forumun değerini hiç bir zaman unutmamak gerekir.

• @Biks Çok teşekkür ederim.

• @Caner-Urker sabır dilerim.
    babanız için bir değişiklik yapmanıza gerek yok.

• Merhaba, bir konsolosluk, örneğin Viyana konsolosluğu, dosya transfer talebinizi kabul ettikten sonra dosyanız Ankara'dan Viyana'ya ne kadar zamanda ulaşıyor acaba? Veya şöyle sorayım, Viyanadan olumlu cevap geldikten sonra mülakat emailini ne kadar süre içerisinde aldınız? Bu konuda deneyimleri olan paylaşabilir mi?

• Dosya taşıma mailinde başlık olarak ne yazmamız gererkiyor? Bilen var mı?

• @mustafa_27 Selam, başvurdugunuz konsolosluğa göre değişiklik gösteriyor. Viyana için M77 NON RESIDENT TRANSFER - Case number ve isminz şeklindeydi. Dediğimi gibi başvurduğunuz elçiliğe göre değişir. süecinizde bol şanlar dilerim

• Herkese merhabalar,

Oturum karti alarak dosya tasimak icin Almanya'ya basvurduk. Dosyanizi Ankara'dan isteyecegiz ve gelince sizi mulakat ile ilgili bilgilendirecegiz diye mail aldik. 3 hafta oldu ama henuz bir bilgilendirme gelmedi. Bu sure normal mi? Diger dosya tasiyan katilimcilar Ankaradan dosyalarinin gelmesini yaklasik ne kadar beklediler ogrenebilirsem cok mutlu olurum. Tesekkur ederim.

• @sherseen tebrikler hocam. Darısı bizlerin başına. Başka bir ülkede 😔

• @ametin-k Çok teşekkür ederim. Maalesef çok geç kaldık ama şansımızı deneyeceğiz. Örnek bir mail var mı acaba Viyana'ya attığınız. Varsa paylaşabilir misiniz?

• @ametin-k hocam merhaba schengenle mi tasidiniz dosyanızı. Daha doğrusu dosyanız aktif olduktan sonra konsolosluk üzerinden mi tasidiniz viyanaya

• @mustafa_27 Nunaraya güvendik karda kışta kaldık geç kaldık ama belki deneriz ve olur

• @melikemim Maalesef öyle oldu. Numaramız iyi dedik ama sanırsam en kötü numaralar bizim numaralarmış. Bu tarihe kadar numaramız iyi diye hiç mail atmadık. Günün sonunda da geç kaldık. Umarım şansımız açık olur ve dosyamızı taşıyabiliriz.

• @holdovers ucunda frankfurt konsolosluğu varsa ziyadesiyle normal.
    ilgili işlem ortalama 4dk sürer ama; konsolosluklar bunu yapma konusunda çok yavaşlar.

• @mr-engineer-0 selam, aktif olduktan sonra kabul edildi. şengenimde vardı zaten. Viyana kabul ettiği dosylar sonrası şengen alan arkadaşlarımız oldu, Mail atmanız için şengen ihtiyaç yok ,ama dosyanızı kabul eder ülke girmek için şengene ihtiyacınız var. bunu dikkate alarak sürecinizi ilerleyin.

• @mustafa_27, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@melikemim Maalesef öyle oldu. Numaramız iyi dedik ama sanırsam en kötü numaralar bizim numaralarmış. Bu tarihe kadar numaramız iyi diye hiç mail atmadık. Günün sonunda da geç kaldık. Umarım şansımız açık olur ve dosyamızı taşıyabiliriz.

Merhaba Mail örneğiniz var mı , bende geç kalanlar arasındayım 😞

Sıramızın gelme ihtimalini tam takip edemedim %0 mı artık.

• ⭐⭐

@ametin-k, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mr-engineer-0 selam, aktif olduktan sonra kabul edildi. şengenimde vardı zaten. Viyana kabul ettiği dosylar sonrası şengen alan arkadaşlarımız oldu, Mail atmanız için şengen ihtiyaç yok ,ama dosyanızı kabul eder ülke girmek için şengene ihtiyacınız var. bunu dikkate alarak sürecinizi ilerleyin.

hocam selamlar, bende dv25 kazanayim. dv24 surecindeki durumlari inceledigimde simdiden alternatif yollar arayisina bakmaya basladim. soyle bir sorum var, yanitlarsaniz sevinirim. ornegin almanya uzerinden single entry schengen aldim. viyana ya giriste sorun yasar miyim? birde almanya da giris yaptim, donusude oradan mi yapmam gerekecek yoksa viyanadan cikis yapabilecek miyim?
    tesekkurler simdiden.

• @Emre-Kurtulmuş eyvallah

• @holdovers Merhaba, bize de 25 Nisan’da Ankara ile iletişime geçeceklerini söylediler. 1 Mayıs’ta KCCden mülakat maili geldi. Bu süreçte hatırlatma maili atmadıysanız, hatırlatın derim. TRANSFER başlıklı değil de OTHER QUESTIONS da deneyin. Ama Frankfurt maalesef biraz uğraştırabiliyor. Denemeye devam edin.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k