Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• benim randevu kaydım ankara konsolosluğu sistemine düşmüş, kayıt yaptırmak için bekleyen arkadaşlar siz de bir deneyin isterseniz. tarih değişikliği opsiyonunu göremedim, o tarih uygun değilse değiştiremiyoruz sanırım. değiştirmek istediğim için değil ama nvcnin mailinde reschedule appointment diye bir opsiyon görmüştüm ama sistemde bunu göremedim.

• @Procedure bence PD ye göre geldi mülakatlar. PD Priority Date yani sizin USCISe başvurunuzu gönderdiğiniz tarih. DQ is NVCnin dokumanlarınızı onayladığı documentarily qualified oldugunuz tarih. DQ tarihinin önemi NVC sizin için vize almanızda bir sakınca olmadığının onayını vermiş oluyor ve mülakat almaya hazır hale geliyorsunuz. mülakatlar ise PD tarihinizin vize bülteninde current olmasıyla alakalı olarak NVC tarafından konsolosluğa caseinizin iletilmesiyle geliyor. hepimiz 1.5 yıldır mülakat bekliyorduk malesef çok şükür sonunda geldi, darısı herkesin başına umarım.

• @moonlight teşekkürler bizde deneyelim sabah denemiştim ama aynı hatayı almıştım tekrar denemekte fayda var

• hdemircanusaH hdemircanusa bu başlıktan bahsetti

• Babam 2025 green kart talihlileri den. Soruma gelecek olursam babam green kart sahibi olduktan sonra bende bundan faydalanabilir miyim faydalanabilir isem bu ne kadar sürer .ben 23 yaşında bekar bir bireyim . Demem o ki bende babam üzerinden green kart veya vize sahibi olabilir miyim ve bu işlem ne kadar sürer (yıl veya ay)
    asıl sormak istediğim süre olarak ne kadar ne kadar sürdüğü bu işlemin .

• @agit-turgut selam , Alabilirsiniz F2B vizesi 21 yas ustu bireyler icin basvurulan vize kategorisi burdaki bu sayfadaki bilgileri bol okumalisin .surecler ile ilgili deneyimlere bakmalisiniz . burdan baslamalisin okumaya sana bir sureler ile ilgili fikir verir
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları?page=1

• @agit-turgut sizin için en hızlısı babanızın 2030 da vatandaş olduktan sonra sizin için başvuru yapması olur Buda ortalama 6-6.5 sene bir süre

• @ametin-k viyanadan nasıl mülakat aldınız acaba pd niz current bile değil merak ettimde bizim içinde mümkünmüdür acaba

• Bu ileti silindi!

• @barack dv2024 kazanını benim; haftaya mülakatımız var. dv25 ise eşim kazandı ..onun ile karıştırdınız. Bu arada rica etsem lutfen süreciniz ile ilgili paylaşım yaparmısınız .ne durumda sanız ne yaptınız ne yapmayı planlıyorsunuz .....

• @ametin-k valla hocam herşey tamam bi mükakat eksik bu bültenin ilerlemesini bekliyoruz umarım sene sonuna kadar mülakat gelir yada herşey çöp olucak benim adıma

• @barack Hadi hayırlısı Hocam ya,malesef çok stressli bir süreç, umarımen kısazamanda çözüme kavuşur. sürecinizde bol şanslar dilerim

• @ametin-k teşekkür ederim

• @patron3535 ben elçilik sayfasından inquiry açıp pasaport bilgilerimi nasıl değiştirebilirim diye sordum onlar da ds260 ı açtılar update etmem için ben de güncelledim. Ds260 numaram değişmedi aynı kaldı.

• @moonlight çok güzel bir bilgi 3-4 sene zaman geçtiği için herkesin update etmesi gerekebilir teşekkür ederiz geri dönüş için

• @moonlight
    DS260 numarası ile DQ numarasının farkını/benzerliğini bilmiyorum ama DS260 belgenizi güncellediğinizde DQ numaranız değişti mi peki?

• @ICu DQ numarası dediğiniz case number mı? Hayır o da değişmedi.

• Eşim için I130 doldurmuştum bugğn posta ile NoA geldi 05/14/2024 priority date. Sanırım dosya süreci başlamış oldu.

Bu arada ilk mesajları güncelleyin isterseniz. I130 form ücreti 625 dolar olmuş

• @moonlight
    Yok, case number değil. Dökümanlarınızın onaylandığı tarih.

Mesela başvuru sahipleri DQ olduktan sonra başvurularına çocuklarını falan eklediklerinde DQ tarihleri değişiyor. Siz de DS260 formunuzu güncellemişsiniz. Öyle yapınca acaba dökümanlarınızı yeniden onaylayıp size yeni bir DQ tarihi mi atadılar diye düşündüm.

• Selam arkadaşlar bizim de Amerikada yaşadığımız adres değişti. Ds-260 doldurduğumuzdaki adresten farklı bir yere taşındık. Haziranda mülakat var bir problem olur mu bilemiyorum. Açıkçası mülakat aldıktan sonra hiç bir şeye dokunmak istemiyorum. Malum yaklaşık 4 yıldır bekliyoruz.
    Böyle bir durum yaşayan olmuş mudur aramızda?

• @itsmebb konsoloslukta guncelleyebilirsiniz. Evraklarinizi teslim alan kişiye söylerseniz onlar yardımcı olur. Amerikaya giriştede genelde soruyorlar adres değişikliğini ve guncelliyorlar. Sormazlarsa siz talep edersiniz adresimi guncellemek istiyorum diye. Ama mutlaka güncelleyin konsoloslukta güncelleyip girişte adresi teyid edin. Adres olayı çok önemli verdiğiniz adrese kartiniz geleceği için.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    758 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Hangi eyalet?

Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin. Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k