DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@crazycells sık sık avusturalya seyahatim olacağı için oraya taşımak istedim hem KCC ye hemde avusturya konsoloslugu immigration visa bölümüne mail attım ama daha bir cevap gelmedi.
-
@gucarslan Kusura bakmayın hocam şimdi gördüm bekleyelim o zaman yarın sabah denerim. Birde mülakattan red yememize neden olabilecek şeyler nedir ve bu bizim dosya numaramız neden bu kadar önemli 20k çok kötü bir sıralamamı, sırf bu numaradan dolayı gidememe ihtimalim var mı? Bu soruların cevabına nasıl ulaşabilirim acaba? Arattım ama tam sonuca ulaşamadım.
-
@zeynepk3535 olmaz.
ilgili kural 2022'de kaldırıldı; -
Arkadaşalar herkese merhaba
Ben 2025 talihlisiyim dün eşimle beraber DS260 formunu defalarca kontrol ederek submit ettik. Ben lise mezunuyum ancak üniversite eğitimimi tamamlamadan ayrıldım ve okulla ilişiğim kesildi. Eşim green card başvuru formunu doldururken benim eğitim bilgilerime önlisans mezunu olarak giriş sağlayıp o şekilde başvurmuş. DS260 formuna forumdan okuduğum kadarıyla okulumu bitirmediğim için son mezun olduğunuz bölüme lise mezunu olarak başvurumu tamamladım. Bu farklılık bir problem yaratır mı ? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden. -
@fsdfsfd ilk başvuruda yalan / yanlış beyan vermek, konsolosluk binasına çıplak girmeyi denemek, alnınıza putin dövmesi yaptırmak ve DS260 formunun son sayfasındaki "terörist eylem planlıyor musuz?" sorusuna YES demek dışında red yiyebileceğiniz konu yok.
bol şans.
-
@gucarslan Çok teşekkür ediyorum. Forumda biraz vakit geçirme vaktim oldu da insanlar dosya numarasından çok yakınmış hatta mülakat yerini değiştirmeyi falan düşünenler de var. Neden acaba? Örnek veriyorum türkiyede şanslı 30k kişi var ama ankarada sadece 10k kişiyi mülakata alıyorlar 20k kişinin green cardı yanıyor gibi bir durum yok değil mi?
-
@gucarslan Teşekkürler, peki üniversite okuduğum 1 yıldan fazla olan adresimi ( e devlet üzerinden ikametgah almadım) yazmalı mıyım?
-
@fsdfsfd :) bence forumda geçirdiğiniz, geçireceğiniz vakti biraz arttırın. hatta baya arttırın..
DV2024'te mali yılın bitmesine 2 mülakat ayı var ve halen cn5000 olanlar bile mülakat alamadı.
ankara'da 10K üzeri cnlerin mülakat alması artık çok zor.bence siz içinde bulunduğunuz durumun ziyadesiyle farkına varın ve önleminizi almaya çalışın.
çünkü süreç, tahmin ettiğinizden daha karmaşık ve detaylı.
-
@talhclk87 fiili olarak kaldığınız adresleri yazmalısınız.
kimse sizden ikametgah istemeyecek çünkü. -
@gucarslan Haklısınız daha fazla zaman geçirmeliyim. Peki bu 10k üzeri olan kişiler mülakata alınmadığında ne oluyor ben onları tam anlayamadım.
-
@kermit1989 içinde bulunduğunuz süreç 1 ekim'de başlıyor, bu yüzden konsolsoluk ile değil kcc ile işleminizi devam ettirmelisiniz.
kcc'ye, orada yaşama, çalışma, okuma kanıtlarınızı pdf formatında gönderip o şekilde talep edin.
cevap alma süresini 10 - 15 günü bulabilir. -
@fsdfsfd çekilişi kazanmadan önce ne yapıyorlarsa onu yapıyorlar.
misal ben sizin merak ettiklerinizi cevaplıyorum, başka bir arkadaşım rençberliğe devam ediyor. mutlu da.. -
@Ysfuncu hayır yaratmaz. diplomanız olması yeterli..
bol şans. -
merhaba case number 11k. Ankara'da mülakata çağrılma olasılığım nedir? dosya taşıma düşünmeli miyim?
-
@gucarslan cevap için teşekkür ederim hocam valla için rahatladı biraz
-
@ZÜLAL öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
geçmiş yılların deneyimlerini dikkate aldığınızda; evet..
ciddi ciddi düşünmelisiniz. -
@Ysfuncu genelde böyle bir etki bırakıyorum, huyum kurusun.
-
@gucarslan hocam eksik olmayın :) cumartesi gecesi eşim sonuçlara baktıktan sonra yoğun araştırma sürecine girdim cumartesi geceden beri işi gücü bıraktım forumda vakit geçiriyorum bütün sorularıma cevap buldum önce size sonra soruları cevaplayan herkese teşekkür ederim tekrar :)
-
@gucarslan Yani eğer o sene mülakata çağırılmazlarsa green cardları iptal mi oluyor?
-
Merhaba, DV-2025 talihlisiyim. Sonuçların ilan edildiği günden forumu takip etmeye başladım. Forumda tecrübeleriyle bizlere ışık tutan değerli administrator ve forum üyelerine şimdiden çok teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum