Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

• @Kerem-Ali-Kotil, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

F-1 statüsü ile ilk giriş Ekim 2023
    F-1 vizesi bitiş tarihi Ekim 2028

Tamamdir, harika. ABD'de uzun sure yasal statunuz olacak... Ilk firsatta evlenmenizi tavsiye ederim, resmi olarak evlendikten sonra esiniz DS-260 formunu evli olarak doldurup gondersin ve ABD'de islemleri halledecegini DS-260 formuna yazsin...

Zaten AOS surecinde DS-260 formunun pek bir onemi olmuyor, onemli olan I-485 formu olacak...

• @crazycells mülakat yerini ds-160 ı doldururken mı seçiyoruz youtube da izlediğim videolarda öyle bir seçenek göremedim ben ama

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ahmeterol1912, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells mülakat yerini ds-160 ı doldururken mı seçiyoruz youtube da izlediğim videolarda öyle bir seçenek göremedim ben ama

DS-260'i doldurmalisiniz, DS-160 gocmen olmayan vizeler icin...

izlemeniz gereken tek video su:

02:20 Başlangıç
    ve
    26:16 Mülakat Yeri Seçimi

kisimlarini incelemenizi tavsiye ederim...

https://www.youtube.com/watch?v=KH88Z3vC16o

• @ahmeterol1912 ds260 göçmen vizesi için doldurulan form. interview location diye bir kısım var orda belirtiyorsunuz mülakat yerinizi

• @crazycells çook teşekkürler

• @gucarslan Bizede çıktı, bende bu sorunun cevabını arıyordum uğur hocam 🙏 Bizde ds260 formunu doldurup, viyanadaki mulakatiniza gore submit etmeyi beklicez

• Selamlar bende şanslı ama şanssızlardan biriyim. Cn’im 32xxx lerde Bulgaristan pasaportum olduğu için dosyayı taşımak istiyorum avrupa birliği içinde sıramın gelebileceği ülkeler hangileri yoksa bu cn le amerikayı rüyamda mı görürüm 🙂

• @crazycells

1-Sizce surec amerikadan mi daha hizli olur yoksa turkiyeye donup mu sureci turkiyeden baslatmamizi onerirsiniz?
    2- I-485 formunu gondermek (sureci baslatmak) icin case numberimizin gelmesi gerekiyor degil mi?

• @Froz3nn tebrikler. öncelikle bu başlığın ilk sayfasındaki excel listesine kayıt olup, ardından lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

ilgili durumda eğer bulgar pasaportunuz varsa direkt o konsolosluk üzerine doldurun ve mulakatinizi orada yapacakmış gibi planlayin. sonrasında farklı seçenekleri kontrol edersiniz.

bol şans.

• @Froz3nn Hayırlı olsun. Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Bizim dönemin yüksek case nolu kazananlarından biriyim. O zaman en yüksek 27K numaralarıydı, ben ise 23K’nın en son case numarasıydım ve kartımı aldım.

Kimin nasıl ve ne zaman alacağının kesin bir kuralı yok. Bol şanslar bundan sonra.

• @crazycells biliyorum geçen yıl arkadaşımla beraber ummana gittik o da talihliysi ama yaklaşık 1 yıl bekledi vize görüşmesi için

• @Kerem-Ali-Kotil hocam dv2024 okumalisiniz, acele etmeyin ama bol bol okuyun , bu numara yuksek bir numara, Aos sureci ile ilgili yazilari ozellikle

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• merhaba benim almanyada oturumum var ds-260 doldururken frankfurt'tan randevu istedim, KCC'ye mail atmam gerekiyor mu (case transferi icin falan)veya yapmam gereken baska bir sey var mi yoksa randevuyu Frankfurt'tan istemem yeterli mi? Almanya'da tek secenek Frankfurt'tu bu dogru mu bir bilgisi olan var mi? Simdiden tesekkurler

• Merhaba. 7 aylık çocuğumuzun ds-260 doldururken en son kısımda başvuruyu kimin doldurduğu- yardım aldınız mı kısmına evet olarak işaretleyip esas talihli olarak kendimi yazmalı mıyım ? yoksa no olarak kalmalı mı?

• Merhaba, case nr 2025EU15XXX

Başvuran ve gc hak kazanan benim. Türkiye’de ikametli TC vatandaşıyım.
    20 gün sonra evleniyorum. Müstakbel eşim Ukrayna Pasaportlu.
    Böyle bir durumda olup dosya taşıyabilir miyiz sizce? Belki çok erken ancak ankara’nın yavaş ilerlemesine karşı planlama yapmak istiyorum.

• Merhaba herkese şöyle bir problemim var cevaplarsanız çok mutlu olurum.2025 yılı green card başvurusu yaptım yalnız isim ve soyismimi türkçe karakterle yazdım bu sebeble kontrol edemiyorum başvurumu her hangi bir başka yolu var mı kontrol edebilmem için?

• @gucarslan merhaba,
    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ben dv2025 talihlisiyim yukarıdaki anlatımlarınızda ds260 formunu doldururken henüz pasaportunuz yoksa other travel documents seçeneğini işaretleyin demişsiniz ama ben bu seceneği bulamadım ayrıca pasaport süresi üç yıllık olanı yeterlimidir sizce yerdımınız için şimdiden teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba ben de DV-2025 talihlilerindenim ancak aklıma takılan bir soru var. DS-260 formunda bir amerikan adresi belirtmemiz istenmiş ancak benim buraya verebileceğim bir adres yok. Bunun için ne önerirsiniz?

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@Trio Merhabalar, bu başlığın ilk iletisindeki videoda 9:55-11:05 arasını izlerseniz sorun kalmayacaktır.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k