Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV sürecinde TR'den ABD'ye gitmeden önce ve gittikten sonra yapılan masraflar


  • @mr-hakan kişiden kişiye elbette değişir ama forumda yazılmış giderler listesine bakınca yıllık brüt 60.000 $ 'ın altı ev,araba,sağlık gideri,normal yaşam vs ucu ucuna yaşamak olur gibi gözüküyor. Bu kadar vergiler, sigortalar vs vs..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rüzgar Amerikaya gitmeden önce ve gittikten sonra harcanacak tutarlar içinde söyledi:

    @knnrn Amerikaya gitmeden önce ve gittikten sonra harcanacak tutarlar içinde söyledi:

    Bizim yaşadığımız mahallede evler 300-400 bin dolardan başlıyor, bunların aylık emlak vergisi 1000-1500 dolar

    Syn. @knnrn emlak vergilerisi aylıkmı ödeniyor. Emlak vergileri için rakamlar korkunç yüksek o zaman. Ortalama 200k bir evi olan insan yılda 6k vergimi ödüyor.

    Şuradan hesaplamalara bakabilirsiniz: https://smartasset.com/taxes/texas-property-tax-calculator

    Diğer eyaletlerle karşılaştırınca Texas oldukça yüksek görünüyor.


  • @knnrn Teşekkür ederim gerçekten çok ilginç bir durum aslında tam tersini bekliyordum. 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rüzgar Diğer vergiler düşük ve elde edilen gelir yüksek olduğu için olabilir diye düşünüyorum. Türkiye'de maaşımın üçte birini ev taksidine ödüyordum, burada ise dörtte birinden azını kiraya ödüyorum. Ayrıca yaşadığımız yerde yaşam standardı çok yüksek, evin imkanları daha fazla.


  • Hocam dediğim gibi senelik benim düşüncem minimum 3600 idi verdiğiniz sitede 4800 usd gördüm hesaplamamış kayıt altına alınmamış vergileri de hesa na katarak senelik 10000 dolar dedim . Sonuçta gidince asgari ücret bile 7.25 olab bir yerde olacağız günde 8 haftada 40 ayda 160 saat çalıştığımızı bile varsayarsak 1160 usd yapıyor . Her ne kadar bu asgari ücret geçim için yeterli değilse bile asgari ücreti mcdonalds vb yerler uyguluyor diğer yerler için ilanlara bakarken farkettim şey 11.5 12.5 dolar minimum seviyesinde aynı şartlarla aylık 160 saat çalışmanın karşılığında 2000 dolar brüt kazanç sağlanıyor . Tek kişinin kazancı ile ev almak araba almak hayal olabilmesine rağmen bu islerin yaninda ekstra isler yaparak , (amazon , uber , doordash) aylık bin dolar daha kazanılabilir diye düşünüyorum.bu da 3000 dolar brüt gelir demektir eğer evli iseniz veyahut aynı evde sizinle beraber çalışabilecek kişi sayısı farklı ise kazancınız da farklı olacaktır . Keza ben kendim için yaptığım araştırmalarda çalışmak istediğim işlerden en düşük saatlik ücret 17 18 dolar seviyelerinde aynı şartlarla 2880 dolar brüt gelir oluyor yine ekstra işlerle 1000 dolar yapmak da pek zor görünmüyor . Bunların yanında evli olduğum ve eşimin eski bir yazılımcı olması sebebiyle freelance çalışarak eve her ay en kötü durumda bile 1000 dolar kazandırabileceğini ve ekstra işlerle 1000 dolar daha kazanabileceğini plânlamaktayım . Eğer ilk altı ay yada bir seneyi atlattıktan sonra bu hedeflerime ulaşmışsam ki ulaşmak i kadar zor görünmüyor . 1000 dolar eşimin 2500 dolar benim ana gelirim olacak bunların yaninda ekstra gelir olarak 2000 dolar gelirimiz olacak hepsinin toplamına bakınca 6500 dolar aylık brüt kazanç ile bence yapılmayacak şey yok çünkü 6500 dolardan vergi dusulunce 5000 doların altına asla inmeyecektir . Her ay 2000 dolar evimizin kredi taksidi ve faturalara ödediğimizi 1500 dolarda mutfak ve giysi yakıt ihtiyaçlarımızı gideceğini varsayarak üstüne birde her ay 1500 dolar kenara para koymamız mümkün olacak gibi duruyor . Her ne kadar hesaplarım farazi sadece araştırmalar sonucu olsa da . Oraya gitmeden yaptığımız tüm planlar hayal olmaktan öteye gitmeyecektir . Yine de gerçekten çalışabilen ve işinin hakkını verebilen birinin amerikada geçinemeyeceğini düşünemiyorum


  • @Mr-Hakan şu an neredesiniz tam olarak algılayamadım ? ABD mi TR mi ? Hesaplarınızda cocuklar ve masrafraları yok sanırım.


  • Slm.Merak ettiğimiz bi konu var.!?3 çocuklu bir aileyiz.Şimdi tüm sürecimizi tamamladık.Greencard vizesini aldık. ve uscis ücretinide ödedik.Abd gitmeden yurtdışı harç pulu zorunlu biliyoruz.Fakat Seyhat sigortası yatırmamı gerekiyor mu?Zorunlu mudur.!?Yapılması gerekiyorsa fiyat ve hizmet bakımında. Hangisini önerirsiniz!??
    Şimdiden teşekkürler...😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filiz-nazlıcan-kaya benim meslek sigortacı olduğu için hemen cevap veriyim. Yurtdışı sağlık seyahat sigortaları 2 ayrılır. Birincisi sadece yurtdışında acil tedavi karşılayan ve 30.000 dolar teminat olan poliçe ikincisi ise pasaport eşya bilet kaybolması uçuş kaçırma gibi olaylarla nakit para ihtiyacı acil ya da ayakta tedavi karşılayan aynı zamanda 30.000 dolar karşılayan poliçe vardır. Fakat tün şirketler yurtdışında kalma süresi limitli olarak karşılar 90 güne kadar arşılat sonra Türkiye giriş yapmanız gerekiyor yoksa 90 günden sonra karşılamaz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filiz-nazlıcan-kaya


  • @sash yok hocam turkiyedeyim şu an hayır tek çocuk var ve yeterli diye düşünüyorum büyük ihtimalle belirtmediğim içindir . Birkaç arkadaş var benim durumumda olan kendilerinin de tek çocukları var . Aylık mutfak masrafı 400 ile 600 dolar arasında ben et seven birisi olarak hesaplarsam bile aylık mutfak masrafım turkiyede 1000 lirayı geçmiyor ki 3 kişilik bir aile olmamıza rağmen her 3 ayda bir 1500 liraya iki adet kuzu alıp kesiyoruz ve bunu da mutfak masraflarına dahil ettiğim hali ile hesap aylık 1000 lirayı geçmiyor . Orda da 1000 doları geçeceğini pek sanmıyorum. 500 dolar da 3 kişilik bir aile için giysi vb giderler için Aylık yeterli bir miktar diye düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filiz-nazlıcan-kaya Amerikaya gitmeden önce ve gittikten sonra harcanacak tutarlar içinde söyledi:

    Slm.Merak ettiğimiz bi konu var.!?3 çocuklu bir aileyiz.Şimdi tüm sürecimizi tamamladık.Greencard vizesini aldık. ve uscis ücretinide ödedik.Abd gitmeden yurtdışı harç pulu zorunlu biliyoruz.Fakat Seyhat sigortası yatırmamı gerekiyor mu?Zorunlu mudur.!?Yapılması gerekiyorsa fiyat ve hizmet bakımında. Hangisini önerirsiniz!??
    Şimdiden teşekkürler...😊

    Hayır, zorunlu değil.

  • ⭐⭐

    @filiz-nazlıcan-kaya Amerikaya gitmeden önce ve gittikten sonra harcanacak tutarlar içinde söyledi:

    Slm.Merak ettiğimiz bi konu var.!?3 çocuklu bir aileyiz.Şimdi tüm sürecimizi tamamladık.Greencard vizesini aldık. ve uscis ücretinide ödedik.Abd gitmeden yurtdışı harç pulu zorunlu biliyoruz.Fakat Seyhat sigortası yatırmamı gerekiyor mu?Zorunlu mudur.!?Yapılması gerekiyorsa fiyat ve hizmet bakımında. Hangisini önerirsiniz!??
    Şimdiden teşekkürler...😊

    Yaptırsanız iyi olur. Dünyanın her hali var.


  • @ayvalik10 teşekkürler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filiz-nazlıcan-kaya rica ederim lafı bile olmaz biz aileyiz


  • Sayın @filiz-nazlıcan-kaya böyle bir sigorta zorunluluğu yok..


  • @saulgoodman yurtdışı harcı ödemek zorunda değilsiniz siz artık başka bir ülkede oturumu olan birisiniz ben hiç ödemedim bankodaki polisi ikna edebilirseniz sizde ödemezsiniz


  • @filiz-nazlıcan-kaya yurt disi harcı zorunlu değil. Ama malsef bigisizlikten aliyorlar. Ben geçerken bana sordular pul nerde diye bende emin ve net bir sekilde sadece göçmen vizesi bu gerekmiyor diyince biraz durdu ama tamam dedi. Karsi tarafa gerekmedigi konsunda kendinizden emin bir şekilde göçmen vize için gerekmiyor derseniz bosu bosuna 45 TL odememis olursunuz.

  • ⭐⭐

    @eagle Amerikaya gitmeden önce ve gittikten sonra harcanacak tutarlar içinde söyledi:

    @saulgoodman yurtdışı harcı ödemek zorunda değilsiniz siz artık başka bir ülkede oturumu olan birisiniz ben hiç ödemedim bankodaki polisi ikna edebilirseniz sizde ödemezsiniz

    Evet. Ben ilk çıkışta ikna ile uğraşmadım. Bundan sonra green card ile çıkış yapacağım ve ödemeyeceğim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    yurtdışı çıkış için muaf haller en yetkili kurumdan alınmıştır

    Aşağıdaki gruplar harç uygulamasından muaf tutulmuştur.

    • Çıkış tarihi itibariyle yurtdışında oturma izni bulunanlar
    • 7 yaşını doldurmamış olanlar
    • yurtdışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı

    Yurtdışında oturma izni bulunan vatandaşlarımız Türkiye'den çıkışlarında oturma izin belgelerini ibraz ettikleri takdirde başkaca bir işleme gerek kalmadan harçtan muaf tutulacaklardır.


  • Polisler neye göre muamele yapıyorlar anlamıyorum. Amerika'dan Türkiye'ye geldiğimizde 2 aylık olan oğluma almıştık (u.s citizen). Ben neden alındığını anlamadım ama şimdi anlıyorum ki kafasına eserse alıyorlar. Linkteki yazıyı okuyunca bunu anladım şuan!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum