Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'den ev alarak oturma izni

• Merhabalar,

Bir sorum daha olacak ve bu forumda sanırım bunun yanıtı yok.

Eğer ABD'den bir mülk edinirsem (500.000 $'dan daha değerli bir ev.) bunun Greencard için herhangi bir etkisi oluyor mu?

Yoksa hayatımda herhangi bir değişiklik olmadan devam etmek durumunda mıyım?

Bu konuyla ilgili bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@msaglam Hayır, ev satın alarak green card alamazsınız. En az 10 kişiye tam zamanlı iş sağlayacak bir yatırım yapmanız lazım.

https://yesilkartforum.com/forum/category/87/yatırımcı-ve-tüccar-vizeleri-e1-e2

• Aslında sorunuz net değil. Evi edinen kişi hali hazırda GC'si olan bir kişi mi yoksa GCsi olmayıp TR vatandaşı olup US'den >$500k ev alırsa ne olur diye mi soruluyor? TR ile Ankara anlaşması dahilinde olan ülkeler gibi isek US ile, ev alındığında süresiz (veya sürekli uzatılabilir) oturma izni elde edilir. US-TR durumunu net bilmiyorum. Ama Ege ve Akdeniz bölgelerimizde tatil beldeleri buna dayanan Avrupalı ülke vatandaşları çok. Tahmin ederim benzeri de Avrupa ülkelerinde TR olarak vardır.
    Ama GC'nin sağladığı hiç bir hakkı sağlamaz. Uzun süreli turist vizesi gibi düşünün.
    GC ise seçme ve seçilme (bazı istisnalar varmış) hariç tüm vatandaşlık haklarını elde ediyorsunuz.
    Yatırımcı vizeleri ile ilgili forumda @crazycells bir başlık altında bilgi vermişti.

2011'de 3 yıllık vize verileceği ile ilgili bir yasa tasarısından bahsedilmiş. https://blogs.voanews.com/turkish/melekcaglar/2011/10/28/abd-ev-alana-uc-yillik-vize-oturma-izni-amerikan-vizesi/

• @msaglam ABD'den ev alarak oturma izni içinde söyledi:

Merhabalar,

Eğer ABD'den bir mülk edinirsem (500.000 $'dan daha değerli bir ev.) bunun Greencard için herhangi bir etkisi oluyor mu?

abd hukumetinin desteklediği bazı projeler var geçenlerde okudugum bir projede 500 bin dolarlık evlerden alırsanız bu proje sayesinde green card alabılecegınız soylenıyordu. fakat bu sadece bu projeye ozgu yoksa ev aldıgınız ıcın kımse sıze green card vermez.

• @periscope ABD'den ev alarak oturma izni içinde söyledi:

@msaglam ABD'den ev alarak oturma izni içinde söyledi:

Merhabalar,

abd hukumetinin desteklediği bazı projeler var geçenlerde okudugum bir projede 500 bin dolarlık evlerden alırsanız bu proje sayesinde green card alabılecegınız soylenıyordu. fakat bu sadece bu projeye ozgu yoksa ev aldıgınız ıcın kımse sıze green card vermez.

EB-5'ten bahsediyorsunuz sanirim. Onda da tam olarak bir konuta degil de projeye yatirim yapiyorsunuz ama o yatirim miktari 6 ay once 1.300.000 dolara cikarildi, bilginize. Su post'ta E2 ile EB5'i kiyaslamasini yapmistim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/300/e2-vize-ornekleri-yatirim-miktarlari-ve-sirket-tipleri/23

• Haberlerde bu tarz şeyler yazıyorlar, inanmayın arkadaşlar.

Monetengro (AB olma yolunda) ve bir kaç Avrupa ülkesi ev alınca(İspanya ve Yunanistan) yada toplu hisse alınca(Fransa) sadece oturma izini veriyor ama Amerika maalesef vermiyor. Avrupa ülkelerinin bu uyguamasıda mülteci sorunları yaşanan şu son yıllarda kalkmış olablir. Bu yıl hiç araştırmadım.

İngiltere'nin Ankara anlaşması bile zorlaştırıldı ve geçici hale getirildi.

Amerikada EB5 size GC hakkı sağlıyor.
    E2 onuda sağlamıyor.

Nedeni büyük ihtimal ABD'nin paradan çok istihdama, beyine ve iş gücüne ihtiyaç duymasıdır.

@crazycells 'in paylaştığı konuda detaylar var.

• ⭐⭐

florida da bu duruma istisna bir durumun olduğunu duydum ama hiç araştırmadım. O kadar para olmayınca bakmadım hiç ama florida için böyle bir durumu kesinlikle duydum.

• Benim arkadaşım Floridaya E2 ile yeni gitti. Kardeşi 22 yıldır amerikada ve ABD vatandaşı. Ben kendisi aracılığı ile çok araştırdım ama maalesef yok.

Miami'de Türk müteahhitlerin yaptığı evelr ellerinde kaldı ise satmak için laf oyunu yapıyorlardır...

• Detaylarini cok hatirlamiyorum, usa resmi bir web sayfasindan E2 ve E5 konusunda arastirma yaparken gormustum bir kac sene once. Bu konuda da dolandiricilar olabiliyor. Pek cok yatirimcidan para toplayip ortak isletme aciyorlar, baslangicta hepsi yasal ama bir sure sonra bazilari dolandiriyor. 2 sene oturum hakki alip sonra hem paranizi hem vize statunuzu kaybedebiliyorsunuz. Resmi web sitesinde yasal olan sirket isimleri vardi. Iyice arastirmadan secmenek lazim.

• evet bunu okuyunca cevabını öğreniyorsunuz. sizi şirket projeye 5 yıl boyunca ortak ediyormuş sonra ister paranızı ve kartı yada evinizi ve kartı alıyormuşsunuz. kart yesilkart mış. link https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/ev-alana-green-card-2575943

Benzer Başlıklar

• ABD vatandasi ile bosanma sonrasi yasal statu

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    436 Bakış
    crazycellsC
    @hakanc23 ABD vatandasi ile bosanma sonrasi yasal statu içinde söyledi: 10 yıllık yeşil card sahibiyim şuan. O durumda resmi olarak hicbir problem yasamamaniz lazim. Yaptiginiz ise gore daha iyi maasli bir ise gecmeniz mumkun degil mi? Ya da yasam masraflarinin daha uygun oldugu bir bolgeye?
  • ABD vatandaşı ile Türkiye'de evlenmek.

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    356 Bakış
    crazycellsC
    @volkan-uzun ABD vatandaşı ile Türkiye'de evlenmek. içinde söyledi: ABD vatandaşı kiz arkadaşım ile Türkiye ziyareti sırasında evlilik yaparsam ABD'de kalici oturma izni alabilirmiyim? Hangi yolu izlemem gerekiyor? Burda olan evlilik,orada yasal geçerliliğe sahipmi? Nişanlık vizesi daha kolay bir yol mu? 1 yıldır beraberliğimiz var. Teşekkürler su konulari incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
  • greencard ile abd'de universite okumak

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    23
    0 Oy
    23 İleti
    5k Bakış
    Mustafa İlhanM
    @furkandao kardeşim selamün aleyküm nasılsın iyisindir inşallah umarım hayallerini gerçekleştirmişsin şu anda senin bu yazdıklarını okudum ben de 19 yaşındayım ve Amerika'da bilgisayar bilimleri okumak istiyorum aynı şekilde green card başvurusu yaptım vs vs senden tek farklı olayım ailemin bana destek olması yerine köstek olması başka bir farkımız yok neler yaptığını merak ediyorum benimle iletişime geçersen sevinirim.
  • 0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @jasmin Green Card Sahibi Birinin ABD'ye gittikten sonra Türkiyeli biri ile evlenmesi ve onu ABD'ye getirmesi içinde söyledi: @1877ru "Türkiyeli" diye bir sıfat yok. Türk demekten gocunuyorsanız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diyebilirsiniz ! Cevaplariniz basliktaki konu ile alakali olmali, ayrica forumda siyasi propaganda yasaktir! Turkiyeli kelimesinin "Turkiye Cumhuriyeti Vatandasi" anlamiyla kullanildigi cok basit bir akil yurutmesi ile anlasiliyor (tumdengelim), ki siz de anlamissiniz zaten. O nedenle "propaganda" yaptiginizi soyleyebilirim. Bu forumda yazilanlar acik ve anlasilir olmali. "Turk" kelimesi birden fazla anlama geliyor, bu kavramlari surekli icice karistirmanin bir anlami yok, 100 yil oncede kalip ulusculuk anlayisiyla hayatinizi yasamak isterseniz bu sizin tercihinizdir ama forumda ayristirici ifadeler kullanmak ve ayrimcilik yapmak yasaktir, bilginize!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k