Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• Merhabalar,I 485 Formunu doldururken cevap vermediğimiz soruları boş mu bırakıyoruz yoksa N/A ‘mı yazıyoruz.(Middle name yoksa boş mu N/A mı ya da boş bırakılması gereken partlar boş mu N/A mı)
    YouTube larda kimi n/a yazıyor kimi boş bırakıyor.
    Yanlış yapmamak için dolduran arkadaşlara sormak istedim.
    Teşekkürler

• arkadaşlar selam.

i-485 dolduruyorum da. 25. soruya ne cevap verdiniz? boş mu geçmek lazım yoksa ne cevap vermeliyiz? bir de formda pdf o sorunun altındaki kutuya yazdırmıyor. size de oldu mu bu? bazı kutuların yazdırmadığı oldu mu? olduysa nasıl çözdünüz? ve çözülmezse elle siyah kalemle çıktı aldıktan sonra yazmak yanlış olur mu?

• @Figen Merhaba Figen Hanım, ben DV lottery I-485 USCIS ofise yolladım . Ancak ben ve oğlumun app fee personal check olarak yollamıştım. 26 Mart 2024 dosyam geri geldi. USCIS aradım ayrı iki çek yollamamı söylediler. Tekrar 2 ayrı çek yazıp yolladım, 1 Nisan 2024 tarihinde dosyam ulaştı. Hala parayı bankadan çekmediler , hala bekliyorum. Herhangi bir notice’te elime ulaşmadı. Geçen hafta USCIS Info pass aradım , officer bana process time 30 gün dedi bekliyorum .Ne yapmam gerekiyor sizce ? Teşekkürler

• @tuba16 evet oncelikle kisi basina birer cek kesmelisiniz , toplu olarak kabul edilmiyor . 1 Nisanda ulastiysa evet biraz uzun surmus . Normalde max 15 Is gununde Dosya Numarasi geliyor . G-1145 Formu doldurmusmuydunuz ? 30 dedilerse o sureyi mecburen bekleyip sonra tekrar ulasmayi deneyeceksiniz .

• @tuba16 Merhaba Figen Hanım
    Bugün USCIS hesabıma baktım.Fingerprint için notice yolladıklarını yazıyor. Sonunda geldi..Çok teşekkürler cevabınız için

• @tuba16 Bol Sans

• @Figen Teşekkürler🙏🙏

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• Herkese selamlar,K-1 ile amerikaya geldim.
    AOS basvurusu icin arastirma yapiyorum da guncel olarak gondermemiz gereken 2 form mu var ? yeni basvuru yapan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Bu ileti silindi!

• Rehber için çok teşekkürler, J1 Work and Travel vizesi ile Amerika'da bulunurken süreci AoS ile ilerletebiliyor muyuz?

• ⭐⭐

@noyz W&T vizenin Ekim ayında bitecek, AoS için başvuru yapabileceğiniz en yakın tarih Ekim 2024 ( dosya numaranızın 3xxx altında olursa). Dolayısıyla statü değişikliği yapmadan AoS yapma olasılığınız çok düşük gibi.

• Merhaba arkadaslar, 2024 Subat ayinda evlendim ve mart gibi aos basvurumuzu yaptik parmak izini. gecen hafta verdim ve uscis initial evidence istemis her seyi anladik fakat long birth certificate istemisler bu ben de yok formul a orjinal apostilli olarak yanimda var ama istedikleri bu degil sanirsam, bu long birth certificate nedir bilenler lütfen yardim etsin kafayi yicem az kaldi tesekkurler

• Merhabalar cevaplarsanız çok sevinirim. Yeniyim bu platformda.Gecen yaz geldim abdye suan turist olarak kalıyorum hala. İs yeriyle aos yapmayı düşünüyorum. Para problem değil ama ortalama ne kadar sürüyor ve bu işlemler esnasında is yerinde çalışabilir miyim yoksa çalışma iznini mi beklemem gerekiyor. Aynı zamanda statüm devam mı etmeli bu aşamalarda yoksa süreç yeterli mi. Yani genel olarak ne yapmam gerekiyor ve aşamalar kesin olarak ne bilgilendiren olursa çok minnettar olurum.

• @tuba16 Merhaba Figen Hanım
    AOS başvuru için biometrik randevum geldi.Ancak 10 yaşında oğlum için App fee yollamıştım check geri geldi.Pazartesi USCIS arayıp sorucam. Oğlum için başvuru ücreti almıyormu anlamadım. Biometrik için fee almadığı yazıyor da Application fee geri yollamışlar gerek yok diye bilginiz var mı ?

• cebrailozC cebrailoz bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar. Greencard talihlisiyim ama sıra numaram 24k. Hali hazirda abd turist vizem mevcum fakat hic gitmedim. Lütfen bana izlemem gereken yolu tarif edebilirmi birisi. Ds 260 formunu yollamadan önce ne yapmam gerekiyor. Aos icin once abd ye mi gitmeliyim

• @Mehmet-Fatih-Aslan Oncelikle Tebrikler. Evet AOS yapabilmek icin ABD de bulunmaniz gerek . Sira durumuna gore olusacak Basvuru tarihinize yakin bir zamanda giris yapmaniz yeterli olur . Lutfen Forumda AOS basligini okuyunuz , kafanizdaki tum sorularin cevabini bulabilir ve neler yapmaniz gerektigini detaylica ogrenebilirsiniz . Henuz vaktiniz bolca var .. Kolay gelsin

• @tuba16 kendiniz icin $1440 ve 14 yas alti Cocuklar icin $950 lik cek gondermis olmaniz gerek . Bu sekilde mi yaptiniz ?

• @Mehmet-Fatih-Aslan tebrikler Mehmet Bey.
    Yerinizde olsaydım kendime önce büyük bir karaf kahve yapardım.
    Çünkü bu başlıkta hızlı ve dikkatli bir şekilde okumanız gereken 154 sayfa var. Daha önce Adjustment of Status yoluyla Green card süreçlerini başlatmış ve buradan yönetmiş insanlar var. Onların tecrübeleri aydınlatıcı olacaktır. Dilerseniz süreci bir göçmenlik avukatıyla da ilerletebilirsiniz.

Kendiniz devam edecekseniz, DS-260 formunu doldurduktan sonra turist vizenizle Amerika'ya giriş yapın, 90 gün bekleyip aos sürecinizi başlatın. DS-260'ı doldururken mülakat yeri olarak ankarayı seçmelisiniz. Sonrasında yapmanız gerekenler için bu başlık fazlasıyla işinizi görecektir.

• @Alper-Bayram çok çok teşekkür ederim. Her sayfayi okuyacagim. Şuan ds260 doldururken abd seçmeliyim yani.
    Peki şuan Ankara seçersek. Aos hakkimiz yanarmi.

• @Alper-Bayram abd ye 3 ay sonra gidebilecek durumdayim yinede abd mi seçmeliyim ds 260 formunu doldururken.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    222 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • 9 Oy
    608 İleti
    60k Bakış
    yigit mert celikY
    @EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k