Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)


  • @LagunaCr teşekkür ederim. Eşim ödeme şeklini kredi kartı olarak yapmış. Ama her ödeme şekli için istenen farklı formlar olduğundan bahsetmişti.


  • @LagunaCr Merhaba bizde Texas’tan 15 Nisanda dosyamızı gönderdik, çek ile $750 ödeme gönderdik,25 Nisanda bankadan çeki tahsil etmişler ama bize herhangi nir mail gelmedi henüz, çeki yanlış yazmış olabilirmissiniz rakam hatası ,isim hatası olabilir, Uscıs sitesinde örnek çek görüntüsü vardı biz ona bakarak yazmıştık


  • @LagunaCr Bu arada çekin orjinali gitmesi gerekiyor


  • Merhaba arkadaslar.

    Bizde bu surece baslayacagiz haziran ayinda. Bazi sorularim var tecrubeli arkadaslar bilgilendirebilirse cok mutlu olurum:

    I-751 dosyasini online bir sekilde file etme sansimiz var mi yoksa hersey fiziksel posta yoluyla mi olmak zorunda?

    Fiziksel posta yolu ise hangi posta servisini kullanmak en mantikli? USPS mi yoksa digerleri mi?

    Odeme yontemini nasil yapabiliriz en uygun ve hizli yol nedir?

    Kanit olarak ben ve esim sunlari sunacagiz:
    Kira sozlesmesi ikimizin adi ustune,
    Lease opsiyonu ile birlikte araba aldik ikimizin ismi ustune cekildi finance,
    Arabanin kaskosu yine ikimizin adina
    Benim saglik sigortam family package esimi dahil ettim onun dosyasi
    Joint account olarak birbirimizi maas hesaplarimiza ekledik fakat ne tarz bir belge sunabiliriz tavsiyeye acigim.
    Birlikteyken ailemize yeni bir kedi evlat edindik onun dosyalarinin bir kismi onun adina diger kismi benim adima bunlari eklemem uygun olur mu?
    Birlikte cekildigimiz fotograflarida ekleyecegim.
    Bunlar disinda neler eklememiz gerekli? Her turlu tavsiyeye acigim.


  • Merhaba @crazycells ve deneyimlemiş arkadaşlar, dün uzatma kağıdımız elimize ulaştı. Bir aya kadar trye gideceğim. Dönüşte bu uzatma kağıdı yeterli oluyor mu yoksa başka bir işlem yapmak gerekli mi?
    Şimdiden teşekkürler.


  • @fenercag merhaba, biz kendi tecrübemizi sizinle paylaşalım.

    I-751 sadece posta yoluyla oluyor online olmuyor.
    Posta servisinden çok gideceği adres ve tracking number olması önemli. Biz USPS ile overnight/next day olarak gönderdik. Posta takibiyle ertesi gün adrese ulaştırıldığını öğrendik. Ama USCİS tarafından bize 2 hafta sonra mail geldi. Posta takibini yapabileceğiniz servis olması önemli.
    Personal check ama doğru şekilde doldurulmuş (USCIS sayfasında örnek çek var) Biz kredi kartıyla yaptık. Bunun için ayrı bir ‘Form G-1450’ doldurduk.
    Dosyanızda her şeyi sırasına göre koyup göndermiş olmanız gerekiyor.
    Sunduğunuz kanıtlara ek olarak, 2-3 yıllık joint tax returnü, marriage certificate’in fotokopisi , green cardın arkalı önlü fotokopisini de ekleyebilirsiniz.


  • Bende güncelleme paylaşayım , 15 Nisanda dosyayı göndermiştik, 25 nisanda çeki bankamızdan tahsil etmişler bize herhangi bir mail gelmedi ama bugün 3 Mayıs’ta posta kutumuza kızım ve benim I-797 notice 48 ay uzatma kağıdı geldi , halen herhangi bir mail ile bilgilendirilmedik.. biyometrik randevu bilgisi de gelmedi


  • @tugb-ylmz Gelen Notıce’de seyahat için I -131 formu doldurmanız lazım diyordu, seyahat ederseniz nasıl döndüğünüze dair bizide bilgilendirebilirmissiniz?


  • @Seher-Ertaş-Karaaslan merhaba,
    I-131 formu eğer ABD dışında 1 yıl veya bir yıldan daha uzun kalınacaksa doldurulmalı diyor. Ben sadece bi kaç ay kalıp döneceğim. Elbette dönüşümle ilgili bilgilendiririm ama daha önce tecrübe etmiş arkadaşların bilgi paylaşımı da çok iyi olur :)


  • @turkay merhaba sizin dosya hangi servisteydi Nebraska? O eyaletin time line daha kısa gibi duruyor


  • @Seher-Ertaş-Karaaslan Evraktan teyit ettim. Missouri'den gelmiş benim evraklar.


  • @tugb-ylmz benim arkadasim yurtdisina 4 haftaligina cikti ve o extension kagidi ile giris yapti donuste. Herhangi bir ek belge istemiyorlar, 2 sene boyunca o kagitla seyahat ediyorsunuz Green Card process edildigi icin. Dilerim benimkide gelir yakinda. :)


  • @LagunaCr çok teşekkür ederim gerçekten en azından biri deneyimlemiş ve sorun yaşamamış içim rahat etti ☺️ dilerim en kısa sürede sizin de işiniz hallolur


  • Merhaba herkese

    i751 formunu USCIS in hangi adresine posta etmemiz gerekiyor?


  • @mkonca Merhaba hangi eyaletteyseniz onun altındaki adrese göndermeniz gerekiyor, linki buraya bırakıyorum, https://www.uscis.gov/i-751-direct-filing-addresses


  • @tugb-ylmz Çok teşekkürler cevabiniz icin. Bir kaç sorum daha var:

    5 mayista USCIS reminder notice gonderdi I-751 icin fakat notice bizim ilk başvurduğumuzda belirttiğimiz New York adresine gitti. kayınvalidem o adreste yasadigi icin haberimiz oldu ve bize bilgi verdi ve notice' in fotografini attı. greencard'im yine onun adresine ulasmisti. USPS den adresimizi değiştirmemize ragmen sanırım USCIS den de adres değiştirmemiz gerekli fakat şöyle bir durum var:

    Turkiyede iken USCIS hesabi oluşturmuştuk fakat esimin adına oluşturmuştuk petitinior olarak. Case takibini vs de ordan yapıyorduk, USCIS de adres değiştirme var online fakat, websitesinde eğer US CItizen iseniz form I-865 i posta yolu ile göndermeniz gerekli diyor. Bunu online sekilde yapma sansımız var mi? Ben chicagoda iken bir hesap daha acmistim kendi adıma, orda verify islemlerini yapıp adres değişikliğini iletebilir miyim?

    7 haziranda yani 1 ay sonra I-751 i göndermeye baslayabiliriz USCIS in calculatoruna gore, bu durumda ne yapmalıyız? Adres değişikliğini USCIS e 7 hazirandan once bildirmek istiyoruz nasıl yapabiliriz en etkili sekilde?

    Yardimci olabilirseniz çok sevinirim.


  • @fenercag merhaba, USCIS de adresinde kendi hesabınızdan kendi adres değişikliğinizi yapabiliyormuşsunuz. Hesaba girdikten sonra menü bölümünde adres change kısmı var. Siz başvuru yapana kadar online değiştirmiş olursunuz.
    ( I-865 online filling formları arasında yok. Yani online gönderemiyorsunuz. I-865 size sponsor olan kişinin adres değişikliği için yani eşiniz olmuşsa eşinizin doldurması gereken bir form.)


  • @fenercag bende sistemden degistirmistim, hemen ilk mektup da yeni adresime geldi herhangi bir process suresi yok yani.
    Yanitlar icin cok tesekkurler arkadaslar, benim de extension mektubum ve biometric reuse notice’im geldi online olarak.


  • @LagunaCr @tugb-ylmz cevaplar icin tesekkurler arkadaslar.
    Kendi hesabimda view my submission kisminda adres degisikligi talebimi gorebiliyorum. Status kismi “ Request Changed” yaziyor yesil tik isareti ile. Sanirim USCİS , Alien number ve Receipt numberima ait olan tum dokumanlarimi guncel adresime gondericek anlami tasiyor?

    Bu ay esimle birlikte tum dosyalarin ciktisini alip, yeni fotograflarimizi basip dosyama ekleyecegim. Odemeyi kredi karti yapacagimizdan dolayi gerekli formuda cikaracagiz. An ve an burdan paylasacagim sureci.

    Ekstra bir soru olarak, temmuzda is gezisi icin ispanyaya gitmem gerekli, USCİS ten greencardim 4 yil uzatilmistir notice belgesini almadan USA den is amacli dahi olsa ( is yerinden letterlarim vs hepsi olacak schengen vizesi icin) cikmam tehlikeli midir? Surec boyunca USA de mi kalmaliyim?


  • @fenercag evet tum dokumanlar yeni adrese gelecek. Dokumanlar kritik onem tasidigi icin hemen efektif ediyor Uscis.

    Extension kagidi olmadan girmek zor olabilir donuste, giriste residency’nin terminate edilmedigini gosterecek cunku dokuman. Evraklari yolladiktan sonra sisteme yukluyor extension letter’i, elinize gecmese de print alabileceksiniz oradan.
    Benim de gonderildi demesine ragmen elime ulasmadi ama sisteme yuklemisler.

    Bunun disinda form gelmeden seyahat edebilmek icin 131 formu doldurmaniz gerekiyor diye biliyorum. Is icin de olsa ibraz etmeniz lazim sanirim.


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    471 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 17 Oy
    8k İleti
    924k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 6 Oy
    3k İleti
    408k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum