i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)
-
Merhaba arkadaslar.
Bizde bu surece baslayacagiz haziran ayinda. Bazi sorularim var tecrubeli arkadaslar bilgilendirebilirse cok mutlu olurum:
I-751 dosyasini online bir sekilde file etme sansimiz var mi yoksa hersey fiziksel posta yoluyla mi olmak zorunda?
Fiziksel posta yolu ise hangi posta servisini kullanmak en mantikli? USPS mi yoksa digerleri mi?
Odeme yontemini nasil yapabiliriz en uygun ve hizli yol nedir?
Kanit olarak ben ve esim sunlari sunacagiz:
Kira sozlesmesi ikimizin adi ustune,
Lease opsiyonu ile birlikte araba aldik ikimizin ismi ustune cekildi finance,
Arabanin kaskosu yine ikimizin adina
Benim saglik sigortam family package esimi dahil ettim onun dosyasi
Joint account olarak birbirimizi maas hesaplarimiza ekledik fakat ne tarz bir belge sunabiliriz tavsiyeye acigim.
Birlikteyken ailemize yeni bir kedi evlat edindik onun dosyalarinin bir kismi onun adina diger kismi benim adima bunlari eklemem uygun olur mu?
Birlikte cekildigimiz fotograflarida ekleyecegim.
Bunlar disinda neler eklememiz gerekli? Her turlu tavsiyeye acigim. -
Merhaba @crazycells ve deneyimlemiş arkadaşlar, dün uzatma kağıdımız elimize ulaştı. Bir aya kadar trye gideceğim. Dönüşte bu uzatma kağıdı yeterli oluyor mu yoksa başka bir işlem yapmak gerekli mi?
Şimdiden teşekkürler. -
@fenercag merhaba, biz kendi tecrübemizi sizinle paylaşalım.
I-751 sadece posta yoluyla oluyor online olmuyor.
Posta servisinden çok gideceği adres ve tracking number olması önemli. Biz USPS ile overnight/next day olarak gönderdik. Posta takibiyle ertesi gün adrese ulaştırıldığını öğrendik. Ama USCİS tarafından bize 2 hafta sonra mail geldi. Posta takibini yapabileceğiniz servis olması önemli.
Personal check ama doğru şekilde doldurulmuş (USCIS sayfasında örnek çek var) Biz kredi kartıyla yaptık. Bunun için ayrı bir ‘Form G-1450’ doldurduk.
Dosyanızda her şeyi sırasına göre koyup göndermiş olmanız gerekiyor.
Sunduğunuz kanıtlara ek olarak, 2-3 yıllık joint tax returnü, marriage certificate’in fotokopisi , green cardın arkalı önlü fotokopisini de ekleyebilirsiniz. -
Bende güncelleme paylaşayım , 15 Nisanda dosyayı göndermiştik, 25 nisanda çeki bankamızdan tahsil etmişler bize herhangi bir mail gelmedi ama bugün 3 Mayıs’ta posta kutumuza kızım ve benim I-797 notice 48 ay uzatma kağıdı geldi , halen herhangi bir mail ile bilgilendirilmedik.. biyometrik randevu bilgisi de gelmedi
-
@tugb-ylmz Gelen Notıce’de seyahat için I -131 formu doldurmanız lazım diyordu, seyahat ederseniz nasıl döndüğünüze dair bizide bilgilendirebilirmissiniz?
-
@Seher-Ertaş-Karaaslan merhaba,
I-131 formu eğer ABD dışında 1 yıl veya bir yıldan daha uzun kalınacaksa doldurulmalı diyor. Ben sadece bi kaç ay kalıp döneceğim. Elbette dönüşümle ilgili bilgilendiririm ama daha önce tecrübe etmiş arkadaşların bilgi paylaşımı da çok iyi olur
-
@turkay merhaba sizin dosya hangi servisteydi Nebraska? O eyaletin time line daha kısa gibi duruyor
-
@Seher-Ertaş-Karaaslan Evraktan teyit ettim. Missouri'den gelmiş benim evraklar.
-
@tugb-ylmz benim arkadasim yurtdisina 4 haftaligina cikti ve o extension kagidi ile giris yapti donuste. Herhangi bir ek belge istemiyorlar, 2 sene boyunca o kagitla seyahat ediyorsunuz Green Card process edildigi icin. Dilerim benimkide gelir yakinda.

-
@LagunaCr çok teşekkür ederim gerçekten en azından biri deneyimlemiş ve sorun yaşamamış içim rahat etti
️ dilerim en kısa sürede sizin de işiniz hallolur -
Merhaba herkese
i751 formunu USCIS in hangi adresine posta etmemiz gerekiyor?
-
@mkonca Merhaba hangi eyaletteyseniz onun altındaki adrese göndermeniz gerekiyor, linki buraya bırakıyorum, https://www.uscis.gov/i-751-direct-filing-addresses
-
@tugb-ylmz Çok teşekkürler cevabiniz icin. Bir kaç sorum daha var:
5 mayista USCIS reminder notice gonderdi I-751 icin fakat notice bizim ilk başvurduğumuzda belirttiğimiz New York adresine gitti. kayınvalidem o adreste yasadigi icin haberimiz oldu ve bize bilgi verdi ve notice' in fotografini attı. greencard'im yine onun adresine ulasmisti. USPS den adresimizi değiştirmemize ragmen sanırım USCIS den de adres değiştirmemiz gerekli fakat şöyle bir durum var:
Turkiyede iken USCIS hesabi oluşturmuştuk fakat esimin adına oluşturmuştuk petitinior olarak. Case takibini vs de ordan yapıyorduk, USCIS de adres değiştirme var online fakat, websitesinde eğer US CItizen iseniz form I-865 i posta yolu ile göndermeniz gerekli diyor. Bunu online sekilde yapma sansımız var mi? Ben chicagoda iken bir hesap daha acmistim kendi adıma, orda verify islemlerini yapıp adres değişikliğini iletebilir miyim?
7 haziranda yani 1 ay sonra I-751 i göndermeye baslayabiliriz USCIS in calculatoruna gore, bu durumda ne yapmalıyız? Adres değişikliğini USCIS e 7 hazirandan once bildirmek istiyoruz nasıl yapabiliriz en etkili sekilde?
Yardimci olabilirseniz çok sevinirim.
-
@fenercag merhaba, USCIS de adresinde kendi hesabınızdan kendi adres değişikliğinizi yapabiliyormuşsunuz. Hesaba girdikten sonra menü bölümünde adres change kısmı var. Siz başvuru yapana kadar online değiştirmiş olursunuz.
( I-865 online filling formları arasında yok. Yani online gönderemiyorsunuz. I-865 size sponsor olan kişinin adres değişikliği için yani eşiniz olmuşsa eşinizin doldurması gereken bir form.) -
@fenercag bende sistemden degistirmistim, hemen ilk mektup da yeni adresime geldi herhangi bir process suresi yok yani.
Yanitlar icin cok tesekkurler arkadaslar, benim de extension mektubum ve biometric reuse notice’im geldi online olarak. -
@LagunaCr @tugb-ylmz cevaplar icin tesekkurler arkadaslar.
Kendi hesabimda view my submission kisminda adres degisikligi talebimi gorebiliyorum. Status kismi “ Request Changed” yaziyor yesil tik isareti ile. Sanirim USCİS , Alien number ve Receipt numberima ait olan tum dokumanlarimi guncel adresime gondericek anlami tasiyor?Bu ay esimle birlikte tum dosyalarin ciktisini alip, yeni fotograflarimizi basip dosyama ekleyecegim. Odemeyi kredi karti yapacagimizdan dolayi gerekli formuda cikaracagiz. An ve an burdan paylasacagim sureci.
Ekstra bir soru olarak, temmuzda is gezisi icin ispanyaya gitmem gerekli, USCİS ten greencardim 4 yil uzatilmistir notice belgesini almadan USA den is amacli dahi olsa ( is yerinden letterlarim vs hepsi olacak schengen vizesi icin) cikmam tehlikeli midir? Surec boyunca USA de mi kalmaliyim?
-
@fenercag evet tum dokumanlar yeni adrese gelecek. Dokumanlar kritik onem tasidigi icin hemen efektif ediyor Uscis.
Extension kagidi olmadan girmek zor olabilir donuste, giriste residency’nin terminate edilmedigini gosterecek cunku dokuman. Evraklari yolladiktan sonra sisteme yukluyor extension letter’i, elinize gecmese de print alabileceksiniz oradan.
Benim de gonderildi demesine ragmen elime ulasmadi ama sisteme yuklemisler.Bunun disinda form gelmeden seyahat edebilmek icin 131 formu doldurmaniz gerekiyor diye biliyorum. Is icin de olsa ibraz etmeniz lazim sanirim.
-
Teşekkürler crvap için
-
Bugün postayı göndereceğim son belgeleri çıkarıyorum. Tax returnlerimiz var son 3 senenin.
Her sene 70-100 sayfa neredeyse. Bu tax returnlerin bir özeti yok mudur. Bütün sayfaları mı çıkarmam gerek
-
@mkonca 70-100 sayfa göndermenize gerek yok. Sadece üzerinde 1040 (2 sayfa) yazan kısmı göndermeniz yeterli. Tüm sayfaların özeti olarak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum