Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

• @akincetin yani sizlerin şansı erken mülakata girmeniz ,ben düşünüyorum da eğer başıma gelirse ki geledebilir Eylül de mülakat alsam ve AP ye kalsam hiçbir şansım yok.Umarim tez zamanda güzel bir şekilde sonuçlanır süreciniz

• @serkanylmz DS-5535 isleme alındı diye mail attıkları gün benim dosyam Ceac’de “Ready’ den “Refused” a dönmüştü. Dolayısıyla, size cevap vermeseler de “Refused” olduğunuz için, formlar ellerine ulaşmış ve işleme alınmıştır diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlı olsun. Bekleyen herkesin en kısa zamanda vizeleri onaylansın. 🙏🏻

• @dpdemir merhaba,
    aslında sitem ettiğim nokta ; mülakat günü veya bir kaç gün sonra DS5535 formunu bize göndermiş olsalardı belki de yolun büyük kısmını bitirmiştik . Asıl talihli olan eşim sağlık muayenesinde balgam testine kaldığı için zaten 2 aylık bekleme süresi mecburen oluşmuştu.
    10 ocak 2024 mülakatından sonra, eşimin sağlık raporu 11 mart 2024 tarihinde temiz çıktı çok şükür. Aynı günün akşamı ais kaydını revize ettik ve ertesi gün öğlen gibi postaneye evraklarımızı vermek için evden çıkacaktık ki ; konsolosluktan bir mail geldi, gerçekten zamanlama aynen bu şekilde oldu, şaka gibi :-)
    Gelen mailde; ben ve büyük oğlum için DS5535 istiyorlarmış.
    ben raporun çıkmasını beklerken açıkçası ceac'den duruma hiç bakmamıştım.
    siz daha tecrübelisiniz bu konu ile ilgili , inşallah dediğiniz gibi olmuştur.
    gerçekten sabır üstü bir sabırla bekleyen tüm arkadaşların vizeleri en kısa zamanda onaylanır inşallah.

• @serkanylmz Anliyorum. Sizin icin zaman kisiti oldugundan bu onemli elbette. Benim mulakat gunu idari isleme kaldigim soylendi, ona ragmen DS-5535 formu 10 gun sonra geldi. Esim ve oglumun vizelerinin Issued oldugu gun bana formu gonderdiler. Sizin de oyle olmus sanirim. Asil basvuran onay alinca AP ye kalanlara form gidiyor herhalde. Bu arada sizinle birlikte AP ye kalan oglunuz kac yasinda? Sakincasi yoksa yasini merak ettim. 16 yasa kadar adli sicil kaydi bile istenmiyor halbuki.

• @dpdemir keşke bize de mülakat günü AP olduğunu söyleselerdi, peşine düşerdim mutlaka ds5535 formunun.
    vizeyi alan küçük oğlum 16 , AP'ye kalan büyük oğlum 19 yaşında.zaten üniversite hazırlıkta okuyor şu anda.

• @serkanylmz Umarım hepimiz icin en kisa surede tamamlansin. Ozellikle aile olanlarin bir an once tamamlanmasi cok onemli. Aksi takdirde insanlar ne Amerika’da ne Turkiye’de dogru durust yasamlarina devam edebiliyorlar. Belirsizlik insani cok yoruyor.

• @dpdemir inşallah , şu anki ruh halinde tek dileğim o gerçekten.
    bazen ( ki son aylarda bu ruh haline çok kapıldım) keşke hiç başvurmasaydım diyorum. sürecin bu kadar çetrefilli olacağını bilseydim kesinlikle hiç bulaşmazdım.
    aslında bu yaştan sonra(yaşım 50) bu macera hiç benim tarzım değil. aksine büyük oğlum da pek istemiyor gitmeyi :-) ( kız arkadaşından dolayı)
    çocukların üniversiteyi orada okuması ve 5 sene sonra usa pasaportu sahibi olmaları için bütün çekilen ve çekilecek olan çile.

inşallah siz bizden önce vizenizi alırsınız, bu zihin yorgunluğu en kısa zamanda biter umarım.

• @serkanylmz kesinlikle aynı düşünceleri paylaşıyorum. Ben de “keşke o mülakata hiç gitmeseydim” diyorum. En azından turist vizem vardı. Mülakatta onu da iptal ettiler. Oğlumla eşim gittiler. Oğlum okula başladı orada ve ben bir gün bile ayrı kalamadığım çocuğumdan neredeyse 1 yıldır ayrıyım. Korkunç bir şey benim için. Bu günlerin telafisi olmayacak ve çok yoruldum artık. Bir hiç için insanın ömründen 1 yıl çalınıyor. Kabul edilir bir şey değil. Önünde sonunda onaylanacak ama bende heves kalmadı. Tek derdim oğlumun yanında olmak. Bu teknoloji çağında bir isim benzerliğinin bu kadar uzaması çok anlamsız.

• @dpdemir insan düşündükçe inanamıyor. böyle bir şeyi yaşatmaları insanın aklına başka düşünceler getiriyor.
    ki yapmadıkları şey de değil !
    teknolojinin anavatanı dediğimiz bir ülkede, dediğiniz gibi bir isim soy isim kontrolü veyahut kriminal bir araştırma bu kadar acımasızca bir süre olmamalı.
    heves konusunda sizin de dediğiniz gibi benim de pek hevesim kalmadı.
    ama sizin bir müddet daha pozitif düşünmenizde fayda var diye düşünüyorum. aileniz için sizin de mental olarak dinç olmanız gerekiyor.
    her ne kadar kendi sürecim için bende endişe etsem de sonuçta ailemle hep birlikteyiz. orası burası hiç farketmez.
    en en en kısa zamanda çocuğunuza ve eşinize kavuşmanızı can'ı gönülden dilerim.
    az kaldı gibi inşallah , sabırlar ve sağlıklar dilerim tüm haber bekleyen herkese.

• @SUV2019 Ben bugun yine güncelleme aldım ama değişen birsey yok hala refused olarak görünüyor malesef

• @serkanylm Cok tesekkur ederim. Amin. 🙏🏻

• Herkese Merhaba, bugun idari islem surecinde olan bazi dosyalarin durumunun (gocmen vize) konsolosluk sayfasinda kontrol edildiginde “Processing Pending” den “Refused 221 (g)” ibaresine donustugu bilgisini aldim. Sizlerde durum nasil? Kontrol edip bilgi verir misiniz? Benim simdilik aynen devam ediyor. Processing Pending gorunuyor.

• @dpdemir benim de aynı şekilde oldu, umarım endişelenmemiz gereken bir durum değildir :(

• Benim de konsolosluk sayfasında Refused (221g) olmuş durum. CEAC’de 4 Mart’tan beri bir değişiklik yok, hala Refused. Umarım ters bir durum yoktur.

• @dpdemir Sanıyorum sayfada bir sorun var ben de sabahtan beri hata alıyorum, form Case number : "error" veriyor.

• @Fırat-ERKAL Ara sira “Error” yaziyor ama israrla deneyince sonuc gorunuyor.

• @smyrna16 sizden DS-5535 haricinde herhangi baska bir evrak talep edilmis miydi? Bir fikir yurutmeye calisiyorum.

• @dpdemir Şimdi, sabahtan beri bakmadığım bir tarayıcıdan girdim, bende de "Processing Pending" yazısı "Refused (221g)" olmuş. Diğer 5 tarayıcıda form hala hata veriyor.
    Başka DV2024 dosyalarının durumuna da şöyle bir baktım; Ana katılımcının AP durumunda olduğu dosyalarda "Processing Pending" yazıları "Refused (221g)" olmuş, Ana katılımcının "Issued" olduğu ve sadece eşlikçilerin AP de olduğu dosyalardaki yazılar aynen "Processing Pending" kalmış.
    Buradan nasıl bir çıkarım yapılır bilemedim.

• Oncelikle ters bir durum oldugunu dusunmuyorum. Cunku 221 (g) ibaresi idari islem maddesi bildigim kadariyla. Gercek anlamda Refused olsa bu ibare yaninda yer almaz diye dusunuyorum. Aklima iki sey geliyor :
    1- DS-5535 haricinde ek belge istenen dosyalara bu ibare girilmis olabilir.
    2- Artan Mandamus davalarinin onunu kesmek icin boyle yazilmis olabilir. Cunku, Mandamus davasi basvurunun bir sonuca erdirilmesini istemek demek oluyor. Onlar da biz bir karar verdik. Kararimiz Refused (221 g) simdilik demek istemis olabilirler. Sadece fikir yurutuyorum.

• @dpdemir Hayır ek bir doküman talep edilmedi. Yalnızca DS5535 istenmişti.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k