Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Vatandaşlıkla ilgili mülakat süreciniz bittikten sonra, Vatandaşlığınızın resmileşmesi için Oath ceremony günü belirlenecektir. Eğer isim değişikliği talebiniz yoksa Administrative Oath ceremony, İsim değişikliğiniz varsa Judicial Oath ceremony gerçekleşecektir. İsim değişikliği durumunda tören en az 3 hafta ile 2 ay sonrasına gün verilebiliyor. Diğer durumda bazen aynı gün bazende 1-2 hafta içinde tören olabiliyor.

    Vatandaşlık için mülakat sonrası En heyecanlı kısmı üzerinizden yılların bir yükü kalkıyor ve oath ceremony heyecanı başlıyor. Yeni kimlik , yeni pasaport , yeni vatandaşlık ve yeni isimle hayatı tamamen sıfırlıyorsunuz.

    Bu törende Sizi tanıtırken Vatandaşı olduğunuz ilk Ülkeniz adına son defa ayağa kalkarak selamlıyorsunuz yada İsminiz okunuyor. Ardından Yeni mensubu olacağınız ülke adına Vatandaşlık bağlılık yemini edip (Oath Allegiance) akabinde Bağlılık andını (Pledge Allegiance) okuyorsunuz.

    Biri yeminen diğeri ise kalben okunuyor ve ona göre öyle icra ediliyor.

    Metin açısından bana göre kendinizi Pledge Allegiance daha iyi Amerikalı hissettiğinizi söyleyebilirim .

    Pledge Allegiance

    I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all.

    Oath Allegiance

    "I hereby declare, on oath, that I absolutely and entirely renounce and abjure all allegiance and fidelity to any foreign prince, potentate, state, or sovereignty, of whom or which I have heretofore been a subject or citizen; that I will support and defend the Constitution and laws of the United States of America against all enemies, foreign and domestic; that I will bear true faith and allegiance to the same; that I will bear arms on behalf of the United States when required by the law; that I will perform noncombatant service in the Armed Forces of the United States when required by the law; that I will perform work of national importance under civilian direction when required by the law; and that I take this obligation freely, without any mental reservation or purpose of evasion; so help me God."

    Bağlılık Andı

    Amerika Birleşik Devletleri bayrağına ve onun temsil ettiği Cumhuriyete, Tanrı'nın altında tek bir Ulusa, bölünmezliğe, herkes için özgürlük ve adalete bağlılık yemini ediyorum.

    Bağlılık Yemini

    "Şimdiye kadar tebaası veya vatandaşı olduğum herhangi bir yabancı prense, iktidara, devlete veya egemenliğe bağlılık ve sadakatten kesinlikle ve tamamen vazgeçtiğimi ve feragat ettiğimi; Amerika Birleşik Devletleri Anayasasını ve yasalarını yerli ve yabancı tüm düşmanlara karşı destekleyeceğimi ve savunacağımı; bunlara gerçek inanç ve bağlılık göstereceğimi yemin ederek beyan ederim; Yasalar gerektirdiğinde Birleşik Devletler adına silah taşıyacağıma; yasalar gerektirdiğinde Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetlerinde muharip olmayan hizmette bulunacağıma; yasalar gerektirdiğinde sivil yönetim altında ulusal öneme sahip işler yapacağıma; ve bu yükümlülüğü herhangi bir zihinsel çekince veya kaçınma amacı olmaksızın özgürce üstlendiğime yemin ederim ; Tanrı yardımcım olsun."

  • ⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

61
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum