Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kinik teşekkür ederim. bakdım fena değil.


  • merhaba arkadaşlar.

    malum 8 şubatta mülakatımız var. herşemiz hazır. Yalnız amerikada aldığım iş teklifini kağıt üzerinde göstermeye ihtiyacım var. Daha öne iş teklif kağını gösteren arkadaşlar varsa. örneğini paylaşabilirlermi acaba. nasıl hazırladılar. çok rica ediyorum.

    işyeri sahibi öreneğini istedi ondan

    teşekkürler şimdiden


  • Herkese merhaba, sıralamamız 18bin küsürlerde, bu akşam kcc ye evraklarımızı iletmemiz için mail geldi, fakat bu mailde istenilen evraklar bana cok az geldi yani bu başlığı açtığımızda istenilen evraklar kısmında daha fazla evrak yazıyor mesela, herkesten farklımı istiyorlar evrakları, eğer öyle değilse nedeni ne olabilir, bize gelen mailde sadece sabıka kaydı, doğum belgesi, pasaport fot., polis belgesi diye bir belge ve askerlik bilgisi. Kcc ye gönderilen evraklar dısında ayrıca evrak istenecekmi mülakat için? Birde benim kızım amerika doğumlu acaba bu mülakatta etkili olurmu.


  • Birde formu okudukca aklıma geliyor, kızım zaten amerikan vatandaşı sağlık kontrolu vs gibi işlemlerde kızımıda yanımda götürmeme gerek yoktur heralde, bu konuyla ilgili bilgi alabilirsem cok iyi olur. Yani tüm bu işlemlerden muaf olması gerek mantıken:)


  • @bsk bu herkeste standart. Mülakat için beklenen evraklardan farklı bunlar


  • @karadenizden çok teşekkürler, peki diğer evraklarla ilgili bir mail daha mı alacağız, yoksa sadece mülakat tarihimizi belirten bir mail alıp ilk sayfada yazan evrakları direk hazırlayıp yanımızda mı götüreceğiz.


  • 
    Benden bahsettiğiniz belgeleri istediler. 
    Ben de belgeleri toplayıp mail attım. Bundan sonra ki süreçte KCC randevu tarihini maille mi bildirecek?

  • @bsk evet önden istenen evraklar sadece bunlar. Diğer evraklar mülakat tarihinde bu evraklarla birlikte konsolosluğa götürülecek. Kızınız zaten abd vatandaşı ise bu sürecin onun için geçerli olacağını ben de düşünmüyorum ancak bilen arkadaşlar muhakkak cevap verecektir.


  • Selamlar herkese, ozurlu olunmasindan dolayi mulakat esnasinda ret alan oluyormudur? 10 yasindaki oglum %98 oraninda ozurlu, bulasici herhangi bir hastaligi yok.Kendisini tekerlekli sandalye ile mulakata goturmeyi planliyoruz. Amerika da yasayan abim bize sponsor olacak kismetse, bu yeterli midir? ikinci birisinin de sponsor olmasi gerekirmi? Konu hakkinda bilginiz ve karsilastiginiz bir tecrubeniz varsa paylasabilirseniz seviniriz.


  • @rmzn ozurlu kizi olan bir arkadas daha almisti vizeyi . ozur problem degil . sponsorluk ne icin istiyorsunuz zaten green card kazananini degil misiniz ? bankada 15 20 bin dolar civari para gostermeniz yeterli ..


  • @baymyrat DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    merhaba arkadaşlar.

    malum 8 şubatta mülakatımız var. herşemiz hazır. Yalnız amerikada aldığım iş teklifini kağıt üzerinde göstermeye ihtiyacım var. Daha öne iş teklif kağını gösteren arkadaşlar varsa. örneğini paylaşabilirlermi acaba. nasıl hazırladılar. çok rica ediyorum.

    işyeri sahibi öreneğini istedi ondan

    teşekkürler şimdiden

    Eger Google'da aratirsaniz bulabilirsiniz. Ingilizce aratin ki, karsi tarafin bekledigi format olur. Bol sans.


  • @bsk DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Birde formu okudukca aklıma geliyor, kızım zaten amerikan vatandaşı sağlık kontrolu vs gibi işlemlerde kızımıda yanımda götürmeme gerek yoktur heralde, bu konuyla ilgili bilgi alabilirsem cok iyi olur. Yani tüm bu işlemlerden muaf olması gerek mantıken:)

    Kiziniz butun islemlerden muaftir. Sonucta bizim lacivert pasaporta ihtiyacimiz var onun yok ☺ Yalniz Amerikaya gitmeden once kizinizin as kartlarini, olduysa ameliyat raporlarini falan cevirtip gidin usa cunku usa vatandasi oldugu icin eksik olan kayitlari kayitlari altina almak isteyeceklerdir. Bol sans.


  • selamlar, Oturumundan dolayı Hiç Yurt dışında mülakata giren oldumu acaba , bu konuda dikkat edilmesi gereken bir konu varmı? Türkiye’den farklımı, tecrübesi olan varsa paylaşabilirmi? önerileriniz / uyarılarınız varmı?
    teşekkürler


  • Merhaba gençler. Uzun zamandır burayı sessiz modda takip ediyorum. Ben de 2019 talihlisiyim. Eşim ve kendi adıma Ds 260'ı doldurduk. E mail geldi ve istenen evrakı tarayıp gönderdik. Evraklar geldi, işlemesi başladı mesajını da aldık. Case numaramız 14.... Yüzde yüz Nisan ayı olacağız görünüşe göre. Bizim ile ilgili gelişmeler olursa tecrübelerimizi paylaşırız. Sevgiler.


  • @bsk kızınızı eklediniz mi ds260 a biz eklemedik oyüzden götürmeyeceğiz


  • Arkadaşlar merhaba ; 2019 talihlisiyim. Buradan birçok bilgi alıp işlemlerimi zor da olsa sonlandırabildiğim için tecrübelerimi paylaşma zorundalığı hissettim.

    Aksaray ilinde özel bir şirkette Arge Mühendisi olarak çalışıyorum. Hayatımın en uzun günlerinden birini geçirdiğim mülakat günümü anlatmak isterim.

    Görüşmem 6 aralık günüydü. Saat 7:45'te. 3 gibi yola çıktım. Para konularını son ana denk getirebildiğim için para çekmemiştim. Arkadaşlar; Yapıkredi'den dolar çekebileceğiniz tek ATM o gün (Ankara Çankaya için konuşuyorum) Bilkent üniversitesinin Rektörlük Binasındaydı(!). Saat 6 da girmeye çalışınca tabi bir reaksiyon aldım fakat bir şekilde açtırıp girebildim. ATM tuhaf sesler çıkarıyordu , 5 dk sonra kartınızı takabilirsiniz ekranını görünce kartı taktım. Ama bir ekran değişikliği olmadı ve 5 dakika sonra aman geri versin diye iptal tuşuna birkaç kez basıp kartımı aldım. Bu bir mesaj Çağlar git artık kuru kaçtan hesaplarlarsa hesaplasınlar karttan ödersin diyip konsolosluğa geçtim. Aracımı parkettim , tüm eşyalarımı araca bıraktım , aracın anahtarını da pastahaneye.

    Ve içerdeyim..Belgeleri teslim ettim, görevli kadın 6 aydan fazla yurtdışında yaşayıp yaşamadığımı sordu. Evet dedim. Avusturya mı diye tekrar sordu. Evet dedim. Aslında bu sorunun geleceğini biliyordum ve yine de kaçmıştım. 🙂 Evrakları teslim aldı , parayı ödemek için sırabekliyorum. Işık tekrar yandı ; 1. kartımı verdim "isminizi ekranda göremiyorum" dedi görevli(ne anlama geldiğini bilmiyorum) , 2. kart ve 3. kart.... Aynı cevap . Ne yapacağız dedim , izin kağıdı vereceğim size dedi , forumun tanıdık olduğu birşeydir diye tahmin ediyorum , 1 saat boyunca parayı çekeceğim geri girebileceğim. Buraya kadar normal arkadaşlar. Fakat saat 8:20. Bankalar TR'de 9 da açılıyor. Arabayı kaldırsam bir daha park bulamam. Neyse ki yakınlarda Yapıkredi varmış. Kapısına kamp kurup , parayı çektim ve ödemeyi yaptım.

    Görüşme.. Toplam 20 sn falan sürdü sanırım. Çağlar Bey 6 aydan fazla başka bir ülkede yaşadıysanız o ülkeden de adli sicil durumunuzu beyan etmeniz gerekiyor dedi ve eksik belge kağıdı + pasaportumu geri verdi. Baya bir hayal kırıklığı oldu aslına bakarsanız. Ben de arabaya yavaşça yürürken , ya burası konsolosluk bölgesi şu Avusturya konsolusluğu nerede diye bir map e bakmak istedim. 200 m aşağıda çıktı. Tabi bir umut kendimi av. konsolosluğunun demir parmaklarına attım. Bir görevli bekliyor demir kapının arkasında , sorunuzu soruyorsunuz içeridekilerle görüşüp size bilgi getiriyor. Durumumu anlattım , gitti sordu , " 290 tl öderseniz , belgeyi size verebiliriz" bilgisini iletti. Dediğim gibi Yapı kredi yakınlarda . Gittim para çekmeye ATM önüne . Yapıkredi hesabımda TL yok , bu yüzden tüm atmlerden para çekebileceğim kartımı taktım. Vadesiz hesabımda para olmadığı için , red verip kartımı geri verdi fakat ben fiziken kartı almadım app üzerinden tl yi vadesiz hesaba aktarmaya çalışıyordum ki kartımı güvenlik sebebiyle yuttu... Yine de moral bozmak yok parayı yapıkrediye gönderdim ve vezneden çektim . Av. konsolosluğuna yeniden gittim ödemeyi yaptım belgeyi doldurdum, görevli " peki beyefendi 2 gün içerisinde belgeyi alabilirsiniz" dedi ki bir hayal kırıklığı daha. Bir daha dönücem bir daha izin alıcam bir daha yol yapacağım vs derken imza karşılığı alacağını yalnızca benim alabileceğimi söylemişti zaten.
    Saat 11:30 civarı bu arada. Ankara'da Çukurağa sofrası var arkadaşlar , güzel bir kebapçı öneririm gidin. karnımı doyurdum , bir kaç işim vardı onları hallettim ve 1:30 gibi geri dönüş için yola çıktım.
    120 km gitmiştim ki bir telefon geldi.
    -Çağlar Bey ile mi görüşüyorum?
    -Benim.
    -Av. Büyükelçiliğinden arıyorum. Beyefendi şansınıza belgeniz şuan elimize ulaştı.Fakat biz 4 ' e kadar çalışıyoruz.

    Bu noktada saat 2:30 civarı. Dönsem mi, başka gün gider miyim, e daha Amerikan konsolosluğuna göndereceğim christmas tatili var araya girersek süreç daha uzar pasaporta ihtiyacım var düşünceleri içindeyken bir U dönüşü gördüm , döndüm ve 150-160 km hızları zorlayarak 3:55 civarı konsolosluğa yakın bir yere parkettim ,koşarak belgemi aldım.

    Eksik belgemi gönderdim , vizem onaylandı , pasaportumu da aldım. Biraz uzun oldu ; sağlıcakla kalın.


  • @mel eklemedik derken. Kızınız var ve neden eklemediniz.


  • @caglarkko Süreciniz film gibi olmuş ama sonuç önemli başarılar dilerim


  • @caglarkko azmin zaferi:)


  • Sayın @caglarkko gözünüz aydın ve yolunuz açık olsun,6 ayın üzerinde Avusturya’da yaşadığınız için elçiliğin polis kaydı istediğini yazmışsınız fakat forumda tüm yazışmalarda bu belgenin 1 senenin üzerinde kalındığı takdirde istendiği yazmakta,süre 1 seneden fazla olabilir mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum