DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
Cevap: DV2024 Mülakat Deneyimleri
Dosyam at NVC asamasinda, abd turist vizesi ile abd de islemlerimi gerceklestirebilir miyim
-
Herkese merhabalar,
Dün itibari ile mülakatım sonuçlanmış olup vize onayım gerçekleşti. Öncelikle buradan bazı sıkıntılı evraklarımda yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Bu yolda herkese kolaylıklar dilerim.
Elçilikte uzun kuyruk vardı. Ancak içeri alındıktan sonra green kart mülakatına giren kişi sayısı toplam kişi sayısına göre bayağı azdı.
Yukarıda yazan arkadaşların da belirttiği gibi klasik sorular soruldu. Ben Türkmenistan da kaldığım döneme ait police certificate belgesini temin edemediğimden mülakat mail ile tarihimin değiştirilmesi talebinde bulunmuştum. Olumlu karşıladılar ve ais sayfasında değişiklik yaptım.
- Elçiliğe gittiğimde değişiklik yaptığıma dair bir kayıt olmadığını, acil mail atmamı ve akabinde elçilik girişinde beklememi söylediler. Yanıma hiç bir cihaz vb. almadığımdan sıkıntı yaşadım. Sonra kapı girişindeki ilgili görevliye ais kaydında değişiklik yaptığımı ve yeni tarihi gösteren ais sayfası çıktısı ile tekrar kontrol edebilirler mi talebimi ilettim ve içeri alındım.
2.Türkmenistanda yaşadığım dönem için adli sicil kaydı evrağını istediler. Bu evrak yüzünden erteleme talep ettiğimi, ancak elçilik sayfasında yaptığımı araştırmalar sonucunda Türkmenistandan bu belgenin temini çok zor olduğunu için gerek olmadığı şeklinde bilgi olduğunu belirttim. İlgili internet sayfası çıktısını gösterdim. Kendileri de kontrol ettiler ve doğru olduğunu belirtip evrak istemediler. Bu yüzden bulunduğunuz ülkeden bu evrakın temini zor ise ilgili sayfadan bunu gösterebilirsiniz.
Sayfa linkini aşağıda iletiyorum.

Tüm arkadaşlara bu yolda tekrar kolaylıklar diliyorum.
-
@yavuzarslan tebrikler, yeni yaşamınızda başarılar dilerim
-
Tebrik ederim. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
-
@yavuzarslan tebrikler yeni yaşantınızda mutluluklar dilerim.
-
@yavuzarslan MERHABALAR ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN
BEN DE TÜRKMENİSTANDAN KABUL ALDIM MÜLAKATIMI ORAYA TAŞIMAYI DÜŞÜNÜYORUM SÜRECİ DAHA DETAYLI ANLATABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM -
@yavuzarslan gözünüz aydın, yeni hayatında başarılar dilerim.
-
Öncelikle sürecinizde bol şans. Sorunuza deneyimli kullanıcılar ve forum yöneticilerinin doğru cevap verebilmesi için lütfen sürecinizi imzanıza taşırmısınız? Nasıl yapacağınız aşağıdaki link'de anlatılmış.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1620487789023
Buna ilave olarak, sorunuzu yanlış başlık altında sormuşsunuz, cevaplarınızı DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığı altında bulabilirsiniz, okumanız sürecinizde yararınıza olacaktır.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
-
@cansinkumsal Lütfen büyük harflerle yazmayın!
-
@yavuzarslan vizenizi tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun. Darısı diğer bekleyen arkadaşlara.
-
@cansinkumsal siz Türkmenistan vizesine sahipmisiniz hali hazırda,umarım enine boyuna iyi dusunmussunuzdur.Tebrik mi etsem ,üzülsem mi bilemedim
-
@cansinkumsal Benim durumum biraz farklı. Daha önce Türkmenistan da çalıştığımdan ve 3 yıla kadar yakın orada bulundum. Mülakat öncesi istenen evraklarda bir ülkede 6 aydan fazla kalma durumunda adli sicil kaydı mevcut. Bu evrakı Ankara Türkmenistan konsolosluğundan temin etmek gerekiyor ve bunu da temin etmek zor görünüyor. Anladığım kadarıyla da genel olarak bazı ülkelerden bu evrakın temini çok zor olduğu için Amerika Elçilik internet sayfasında gerekli değildir ibaresine yer verilmiş.
Mülakata Ankara'da girdim.
-
@ATS16 Tesekkur ederim
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba Arkadaşlar,
6 Mayıs olan doğum günümde hediyem olan daha sonra strese dönüşen ama mutlu sona ulaşabildiğim sürecimden bahsetmek istiyorum.
Öncelikle Molnar'dan bahsedeyim,
Sabaha 10.00 'da olan randevumuza 15 dakika kala gittik. Önümüzde sadece, forumdan tanıştığımız Enes ve eşi vardı 🙂 buna rağmen saat 12.40 gibi ancak Molnar'dan ayrılabildik.
Detaylara gelirsek, girişte hemen bir form dolduruyoruz, burada Amerikadaki adresinizi de istiyorlar bilginize, daha sonra asistan sizi bir odaya alıp tansiyonunuzu ölçüyor, götürdüğümüz antikor testlerini kontrol edip eksi var ise hangi aşıları yapacağının bilgisini veriyor ve bilgisayardan okuduğu soruları soruyor
(muhtemelen karşılarını tıklıyor) gözlük kullanıyor musun, kullandığın ilaç var mı? ameliyat oldun mu gibi.Benim daha önceden ameliyatlarım olduğundan hepsinin ameliyat raporlarını - pataloji raporlarını dahil yeminli
tercümandan ingilizceye cevirtmiştim, ancak çok irdelemediklerini görünce sadece beni izleyen doktorun en son yazdığı mektubu verdim.
Ameliyatla ilgili sözel sorular sorup geçti İvana Molnar.
,Kulak - göz - diz reflex , karın muayenesi yaptıktan sonra aşılarımı vurup, eşimi ve cocuklarımı sırayla muayene edip aşılarını vurdular,Bu arada antikor testimizi götürmüştük eşim ve benim için. Bana sadece tetanoz aşısı eşime de hepatit B ve kızamıkçık aşısı yaptılar.
Hatta o kadar iyiler ki Eşimin 2 sene önce olduğu tetanoz aşının tarihi görünmeyince Hemen Bilgisayardan alınan ekran görüntüsünde görünen tarihi gösterdik ve hiç ikiletmeden kabul ettiler ,12 yaşındaki kızıma ise Meningekok aşısı yaptılar en pahalı aşı da oydu. 95 EUR (11-13 yaş arası vuruluyormuş)Daha sonra Akciger filmi çektirmeye gittik, söylendiği gibi çok kalabalıktı ama biraz bekleyince sıra geldi. Sonrasında da bir süre CD'yi bekledik.
Görevli bayan sakın CD'yi almadan gitmeyin Amerika'ya giriş yaparken mutlaka yanınızda olmalı diye baştan bilgilendirdi bizi, çok güleryüzlüydü.Bugün ise Mülakat randevumuz vardı
Öğlen 13 olan mülakatımıza vardığımızda önümüzde 2 tane forumdan gencecik aslan parçası vardı (Ahmet ve Emre), tanıştık muhabbet ettik. Selamlar onlara buradan.Sıra bize geldiğinde Alize hanımla tanışma şerefine eriştik gerçekten böyle iyi bir insanla tanışmak şeref.
Belgelerimize gelince;
Benim için 1 formul A , 2 formul B , evlenme cüzdanının aslı , Diploma aslı , diploma cevirisi, 1 adli sicil belgesi
Eşim için Formul A ve adli sicil belgesi,
Cocuklar için sadece Formul A
Tabi ki bir de hepimiz için 2 şer adet fotoğrafsonrasında Para ödeme
sonrasında mülakat;G: En üst diplomanız
B: Yüksek lisans
G: Bölüm
B: Bilgisayar Mühendisliği
G: Bu işi mi yapıyorsunuz
B: Evet yazılım geliştirisiyim.
G: Amerikada nerede yaşayacaksınız?
B: Conneciticut
G: Tanıdığınız var mı?
B: Evet arkadaşım orada yaşıyor.
G: Amerika planınız nedir?
B: Bu sene taşınıp , kendi mesleğimi yapmayı düşünüyorum.
G: Çocukları çağırabilir misiniz buraya? (Oyun alanındalardı)
B: Hemen geldiler (2 ve 12 yaşında)
G: Tebrik ediyorum, nitelikleriniz vizeyi karşılıyor, Çocukların ellerine birer bayrak 🙂
ve Mutlu son...Neredeyse 1 senelik süreçte her ama her konuda bilgi bulabildiğimiz yesilkartforum'da deneyimlerini yazan herkese ve yöneticilerine çok çok teşekkür ediyorum, onlar olmasa inanın bunlar olmazdı.
Herkese sürecinde bol şans diliyorum, umarım yolumuz yeni kıtada kesişir. -
@jtcarlos hayırlı olsun vizeniz, darısı bizim başımıza , Amerika’daki hayatınızda başarılar 🙏🙏
-
@ametin-k tesekkur ediyorum , umarim siz de sorunsuz bir sekilde ulasirsiniz 👍
-
@jtcarlos Tebrikler, Amerika'daki yeni hayatınızda başarılar dilerim.
-
@Darko cok tesekkur ediyorum.
-
@jtcarlos tebrikler vizeniz hayırlı olsun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum