Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • Herkese merhaba. Bizim kızımız için AOS yaptık. Şimdi i-130 case approved bu gün gördük. 485 formundada bugünlerde cevap çıkıcakdır umuyorum . Sonrakı aşama nedir ?


  • @Jamesford "Bildiğim kadarıyla" Askerlik tecilini konsolosluğa gidip halletmeniz gerekiyor, önceden randevu almanız lazım, randevu alırken seçenekler çıkıyor zaten. Bunun için work permiti beklemenize gerek yok sanırım. Ancak siz yine de bir araştırın.

    Konsolosluğa gittiğinizde, adres beyanı yapıp adresinizi yurtdışına aldırdığınızda GSS'den otomatik olarak düşüyorsunuz. Ayrıca bir belge vs vermenize gerek yok. Lakin o zamana kadar tahakkuk eden borçlarınızla ilgili yükümlülüğünüz devam eder.

    Dosyanıza gelince bunun tek cevabı YouTube videoları. İngilizceniz varsa sizin case’inizi ilgilendiren videoları bulup inceleyebilirsiniz. Ayrıca USCIS yönergelerini en ince ayrıntısına kadar okumanızı tavsiye ederim.


  • @erenotti teşekkür ederim cevabınız için. YouTube üzerinden sorunu çözdüm, biraz zaman ayırmak gerekiyormuş. Konsolosluk sanırım askerlik konusunda çalışma şartı arıyor, randevu ekranında öyle yazıyordu. İlginiz için çok teşekkür ederim.

    @erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Jamesford "Bildiğim kadarıyla" Askerlik tecilini konsolosluğa gidip halletmeniz gerekiyor, önceden randevu almanız lazım, randevu alırken seçenekler çıkıyor zaten. Bunun için work permiti beklemenize gerek yok sanırım. Ancak siz yine de bir araştırın.

    Konsolosluğa gittiğinizde, adres beyanı yapıp adresinizi yurtdışına aldırdığınızda GSS'den otomatik olarak düşüyorsunuz. Ayrıca bir belge vs vermenize gerek yok. Lakin o zamana kadar tahakkuk eden borçlarınızla ilgili yükümlülüğünüz devam eder.

    Dosyanıza gelince bunun tek cevabı YouTube videoları. İngilizceniz varsa sizin case’inizi ilgilendiren videoları bulup inceleyebilirsiniz. Ayrıca USCIS yönergelerini en ince ayrıntısına kadar okumanızı tavsiye ederim.


  • @Jamesford Rica ederim.
    Evet kendi case’inize maksimum özeni gösterip dosyanızı eksiksiz göndermeniz için biraz zaman ayırmanız gerekecek. Geçici çalışma izni talebinizi de beraberinde göndereceğiniz için, askerlik tecili için çalışma iznini beklemeniz gerekiyor o zaman bu durumda. Lakin sağlık konusuyla ilgili size tavsiyem, Amerika’da tam kapsamlı bir sağlık sigortası yaptırmadan ya da işten dolayı temin etmeden, kendinizi Türkiye’deki sağlık sisteminden düşürtmeyin. Dünyanın bin bir türlü hali var ne de olsa. Bu da şu demek oluyor, dosyanızı göndereceksiniz, sonrasında geçici çalışma izniniz gelecek, işe gireceksiniz, sağlık sigortası yaptıracaksınız (ya da yapacaklar) ondan sonra ikametinizi konsolosluğa gidip Amerika’ya aldırıp kendinizi GSS’den düşüreceksiniz. Ya da düşürtmeyip primlerinizi ödeyeceksiniz, tercih size kalmış. Lakin o durumda da ikametiniz Türkiye’de kalmaya devam eder. Resmi ikametin yurtdışında olmasının birçok konuda avantajı da var, dezavantajı da var (bu başlığın konusu değil), tamamen size kalmış. Ben daha önce 10’yıla yakın başka bir ülkede yaşadığım için bu konulara çok hakimim :)

  • E ecom bu başlıktan bahsetti

  • Arkadaşlar ben K1 ile ABD’ye geldim. Düğünğ yaptık ve Green Card, çalışma izni vs başvuracağız. Süreci anlatan bir yorum varsa link atabilir misiniz acaba? Çalışma iznini nasıl hızlı alabilirim onunla ilgili de bir durum var mıdır?


  • @gokhanabd Açıkçası benim kullandığım kısmı yalnızca gelişmeleri bildirim vermesiydi, bu kısmı da ücretsiz. Eğer benzer durumdaki başvuranların durumlarını görüp, istatistiklerini takip etmek istiyorsanız ücretli, bence gerek yoktu tabi ki.


  • @MertHRB Bu başlığın ilk iletisini ve USCIS resmi sitesinden yönergelerini inceleyin. Dosyayı nasıl paketleyeceğinizi de YouTube videolarından aratıp bulabilirsiniz, tane tane anlatan çok güzel kaynaklar var.


  • Hiç askeri, paramiliter veya silah eğitimi aldınız mı?

    Arkadaşlar I-485 form Part8 Number 49'da böyle bir soru var. Askere gidince silah eğitimi alıyoruz bu yüzden bu soruya evet mi demeliyim? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.


  • @MertHRB askerlik yaptiysaniz evet diyerek aciklamaya "compulsory military service" yazabilirsiniz.


  • @btek14 O soruya hayır demesi gerekiyor.


  • @MertHRB Merhaba, o soruya cevap olarak No demeniz gerekiyor. Askerlikle ilgili sorunun cevabı, Part. 8 ‘de. O soruya Yes deyip, devamında aşağıdaki bilgileri doldurmanız lazım. National Defense of Republic of Turkey, Mandatory Military Service yazabilirsiniz mesela. Şehir kısmına da nerede askerlik yaptıysanız onu yazın. 49. Sorunun anlamı bizdeki zorunlu askerlik hizmetinin karşılığı değil.


  • merhaba herkese.. ben de K1 ile Usa geldim. Su an AOS pakedini hazirliyorum . Birkac hafta once evlendim. Evlenirken kendi soyadimi birakip tamamen esimin soyadini aldim ama formlari doldururken kararsiz kaldim.Ozellikle I-485 cover letter ve diger cover letterlarda G-1145 formunda ve I-485 in "your current legal name " kisminda adimi ve esimin soyadini mi yazacagim.Bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim 🥹


  • @erenotti daha onceki iletilerde, herhangi bir silah egitimi sorularina zorunlu askerlik cevabi vererek yes diyebilirsiniz seklinde cevaplar gordum. bu sebeple cevabimi verdim ama gorustur saygi duyarim.
    cok daha tecrubeli kisiler mesajlari gorunce daha detayli bilgi verebilir diye dusunuyorum.
    tesekkurler.


  • @erenotti Çok teşekkür ederim cevap için


  • Merhabalar bir sorum daha olacaktı. I-864 sponsorluk formu için, sponsor olacak kişinin karşılaması gereken alt sınır nedir


  • @btek14 DV’den AOS yapıyor olmam tecrübeli olmadığım anlamına gelmez, süreçle ilgili benden daha tecrübeli arkadaşlar var tabiki, ancak soruyu soran arkadaşımız eğer askeri lisede, harp okulunda okumamışsa, herhangi bir yasadışı organizasyonda silah eğitimi almamışsa, o soruya evet demesi gerekmiyor. Yani seri halde hayır gidilen soru listesinden bir tanesine evet demesi gereksiz yere stres yaratacaktır. Kaldı ki, askeri eğitim ve paramiliter eğitimi, yani illegal silah eğitimini aynı kefeye koymuşlar. Orda paramiliteri gördüğü anda zaten direkt hayır demesi gerekiyor. Bizlerin yaptığı askerlik zorunlu askerlik hizmeti ve onunla ilgili kısım da Part.8 , gayet açık ve net ve hatta alt kırımlarında detayları soruyor. Her askerlik hizmetini yerine getiren, askeri eğitim almıyor, silah tutmuyor, askerde sadece bir gün üç köşe teşkil yaptığımız silah atışlarını silah eğitiminden saymamak lazım.

    Ben bu şekilde görüşümü paylaşayım, başkası ne yapıyorsa yapsın. Herkes kendi sürecinin sonuçlarını kendisi yaşayacaktır.


  • @erenotti Eren Bey Merhaba, Ben daha tecrübeli olsaydım bende yanıt vermeye çalışırdım. Ancak bazı şeylere yanıt veremiyoruz. Demek ki siz yanıt verdiğinize göre tecrübe konuşuyor. Tecrübeden yararlanılır yada yararlanılmaz, Lütfen ve Lütfen siz yada bir başkası tecrübesini aktarmaktan geri kalmayın. Katkılarınızdan dolayı, ben kendi adıma ve AOS başlığında işlem yürüten herkes adına teşekkür ederim. (90 gün kuralını sizden öğrendik, çok değerliydi.)
    Saygılarımla...


  • @Redbeard sevgili @Redbeard teşekkürler güzel görüşlerin için.
    Tabiki burda yaşadığımız tüm tecrübeleri paylaşıyoruz ki herkes vizesini alabilsin. Zira ben milliyetçi bir insanım, ve yaşadığım ülkede kendi insanımın fazla olmasından mutluluk duyarım, ayrıca yerel insanlarla da kaynaşıp adaptasyon sürecimi hızlandırmaya çalışıyorum. Lakin herkes benimle aynı yaklaşımı göstermiyor. Ve bu durum sadece bizim millette var. İranlısı birlik, Hintlisi birlik, bizim Türkler ise birbirini çekememe ve aşağı çekme derdinde. İyi olan, yardımsever Türklerin hepsinden ise Allah razı olsun.


  • @erenotti ben tecrube konusunda kendimi kastetmistim ama yanlis anlasildi demek ki.
    bilgilendirme icin tesekkurler.

    edit : simdi bu da yanlis anlasilir diye uzun tutayim aciklamayi :) 485 doldurmadigim icin benim tecrubem az ama bu isi amator ve profesyonel olarak yapanlar benden daha fazla bildigi icin onlarin yorumunu merak ettigimi ifade etmek istemistim.

    sizin tecrubelerinize saygi duyuyorum ama sunu da bilin ben de yardim etmek icin yazdim baskasini asagi cekme gibi bir dusuncem yoktu.


  • @btek14 Son yazdığım ileti size cevaben değildi, burdaki genel durumlarla alakalı, yanlış anlaşılmasın lütfen.


Benzer Başlıklar

  • 9 Oy
    12 İleti
    420 Bakış
    smartcellsS
    @capon 30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk. Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
  • 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • Green Card iade etme koşulları

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    81
    3 Oy
    81 İleti
    9k Bakış
    gucarslanG
    @Orco34 hangi ülkede yaşıyorsunuz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum