Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @Redbeard çok teşekkür ederim umarım hepimizin süreci sorunsuz şekilde tamamlanır.


  • @erenotti

    Basvuruyu elektronik olarak yapma imkani var mi ki kafam karisti bu konuda aciklama sansiniz var midir bilginiz varsa?


  • Merhaba, 11 şubat'ta abd'ye k1 vizesiyle geldim. 6 nisan'da evleniyorum. Evlendikten sonra çalışma izni de almak istiyorum. Evlenmeden önce form 765'i doldurdum gönderdim ama olumlu olumsuz cevap gelmedi ve ücret ödendiğini bilmiyordum, sanırım olmadı.

    Evlendikten sonra ne tür formlar doldurmam gerek ve kanıtlar sunmam gerek? Yardımcı olur musunuz?

    Ayrıca, abd'de work permit aldıktan sonra, türk konsolosluğuna askerlik tecili ve genel sağlık sigortası iptali için neler göndermeliyim? Çok zor durumdayım yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @Jamesford bende martın başında giriş yaptım ve daha sonra evlilik yaptım. Eşim greencard, çalışma izni, seyehat izni toplamda 4 veya 5 dosya hazırladı ve hepsini tek pakete koyup gönderdik. Artık süreç nasıl işliyor bende bilmiyorum beklemeye geçtik. Eğer formlar hakkında bilgin yoksa YouTube videolarını izle o şekilde halledersiniz veya avukat tutacaksınız. Biz 1 nisandan önce gönderdiğimiz için 1225 dolar ödedik. Sanırım 1 nisandan sonra bu rakam bütün dosyalar ile birlikte 2 bin doları geçer diye düşünüyorum


  • @tncymz cevap için teşekkürler, Nisan ayında evleneceğiz. Mecburen yeni ücretten ödeyeceğiz gibi görünüyor. Eşiniz dosyaları hazırlarken ilişki kanıtları, sağlık raporu gibi şeyleri koydu mu acaba?


  • @Jamesford biz k1 vizesi olarak bildiğim kadarıyla yeniden sağlık raporu almıyoruz. Çünkü biz zaten Ankara’da almıştık. İstersen bilen başkasına sor sana yanlış bilgi vermeyeyim biz araştırdık ve yeniden sağlık raporuna gerek yok yanıtı aldık. Sadece Ankara’da sağlık muayenesi olurken verilen aşı belgesinin fotokopisini gönderdik. Evet tabiki özellikle düğün resimleri ekledik.


  • @kingofpetroleum I-485 dijital olarak başvurulamıyor diye biliyorum, zira USCIS’ hesabında ‘file a form online’ seçeneğinde I-485’i göremedim. Bunun dışında başka bir çok case online gönderilebiliyormuş.


  • Herkese merhaba. Bizim kızımız için AOS yaptık. Şimdi i-130 case approved bu gün gördük. 485 formundada bugünlerde cevap çıkıcakdır umuyorum . Sonrakı aşama nedir ?


  • @Jamesford "Bildiğim kadarıyla" Askerlik tecilini konsolosluğa gidip halletmeniz gerekiyor, önceden randevu almanız lazım, randevu alırken seçenekler çıkıyor zaten. Bunun için work permiti beklemenize gerek yok sanırım. Ancak siz yine de bir araştırın.

    Konsolosluğa gittiğinizde, adres beyanı yapıp adresinizi yurtdışına aldırdığınızda GSS'den otomatik olarak düşüyorsunuz. Ayrıca bir belge vs vermenize gerek yok. Lakin o zamana kadar tahakkuk eden borçlarınızla ilgili yükümlülüğünüz devam eder.

    Dosyanıza gelince bunun tek cevabı YouTube videoları. İngilizceniz varsa sizin case’inizi ilgilendiren videoları bulup inceleyebilirsiniz. Ayrıca USCIS yönergelerini en ince ayrıntısına kadar okumanızı tavsiye ederim.


  • @erenotti teşekkür ederim cevabınız için. YouTube üzerinden sorunu çözdüm, biraz zaman ayırmak gerekiyormuş. Konsolosluk sanırım askerlik konusunda çalışma şartı arıyor, randevu ekranında öyle yazıyordu. İlginiz için çok teşekkür ederim.

    @erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Jamesford "Bildiğim kadarıyla" Askerlik tecilini konsolosluğa gidip halletmeniz gerekiyor, önceden randevu almanız lazım, randevu alırken seçenekler çıkıyor zaten. Bunun için work permiti beklemenize gerek yok sanırım. Ancak siz yine de bir araştırın.

    Konsolosluğa gittiğinizde, adres beyanı yapıp adresinizi yurtdışına aldırdığınızda GSS'den otomatik olarak düşüyorsunuz. Ayrıca bir belge vs vermenize gerek yok. Lakin o zamana kadar tahakkuk eden borçlarınızla ilgili yükümlülüğünüz devam eder.

    Dosyanıza gelince bunun tek cevabı YouTube videoları. İngilizceniz varsa sizin case’inizi ilgilendiren videoları bulup inceleyebilirsiniz. Ayrıca USCIS yönergelerini en ince ayrıntısına kadar okumanızı tavsiye ederim.


  • @Jamesford Rica ederim.
    Evet kendi case’inize maksimum özeni gösterip dosyanızı eksiksiz göndermeniz için biraz zaman ayırmanız gerekecek. Geçici çalışma izni talebinizi de beraberinde göndereceğiniz için, askerlik tecili için çalışma iznini beklemeniz gerekiyor o zaman bu durumda. Lakin sağlık konusuyla ilgili size tavsiyem, Amerika’da tam kapsamlı bir sağlık sigortası yaptırmadan ya da işten dolayı temin etmeden, kendinizi Türkiye’deki sağlık sisteminden düşürtmeyin. Dünyanın bin bir türlü hali var ne de olsa. Bu da şu demek oluyor, dosyanızı göndereceksiniz, sonrasında geçici çalışma izniniz gelecek, işe gireceksiniz, sağlık sigortası yaptıracaksınız (ya da yapacaklar) ondan sonra ikametinizi konsolosluğa gidip Amerika’ya aldırıp kendinizi GSS’den düşüreceksiniz. Ya da düşürtmeyip primlerinizi ödeyeceksiniz, tercih size kalmış. Lakin o durumda da ikametiniz Türkiye’de kalmaya devam eder. Resmi ikametin yurtdışında olmasının birçok konuda avantajı da var, dezavantajı da var (bu başlığın konusu değil), tamamen size kalmış. Ben daha önce 10’yıla yakın başka bir ülkede yaşadığım için bu konulara çok hakimim 🙂

  • E ecom bu başlıktan bahsetti

  • Arkadaşlar ben K1 ile ABD’ye geldim. Düğünğ yaptık ve Green Card, çalışma izni vs başvuracağız. Süreci anlatan bir yorum varsa link atabilir misiniz acaba? Çalışma iznini nasıl hızlı alabilirim onunla ilgili de bir durum var mıdır?


  • @gokhanabd Açıkçası benim kullandığım kısmı yalnızca gelişmeleri bildirim vermesiydi, bu kısmı da ücretsiz. Eğer benzer durumdaki başvuranların durumlarını görüp, istatistiklerini takip etmek istiyorsanız ücretli, bence gerek yoktu tabi ki.


  • @MertHRB Bu başlığın ilk iletisini ve USCIS resmi sitesinden yönergelerini inceleyin. Dosyayı nasıl paketleyeceğinizi de YouTube videolarından aratıp bulabilirsiniz, tane tane anlatan çok güzel kaynaklar var.


  • Hiç askeri, paramiliter veya silah eğitimi aldınız mı?

    Arkadaşlar I-485 form Part8 Number 49'da böyle bir soru var. Askere gidince silah eğitimi alıyoruz bu yüzden bu soruya evet mi demeliyim? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.


  • @MertHRB askerlik yaptiysaniz evet diyerek aciklamaya "compulsory military service" yazabilirsiniz.


  • @btek14 O soruya hayır demesi gerekiyor.


  • @MertHRB Merhaba, o soruya cevap olarak No demeniz gerekiyor. Askerlikle ilgili sorunun cevabı, Part. 8 ‘de. O soruya Yes deyip, devamında aşağıdaki bilgileri doldurmanız lazım. National Defense of Republic of Turkey, Mandatory Military Service yazabilirsiniz mesela. Şehir kısmına da nerede askerlik yaptıysanız onu yazın. 49. Sorunun anlamı bizdeki zorunlu askerlik hizmetinin karşılığı değil.


  • merhaba herkese.. ben de K1 ile Usa geldim. Su an AOS pakedini hazirliyorum . Birkac hafta once evlendim. Evlenirken kendi soyadimi birakip tamamen esimin soyadini aldim ama formlari doldururken kararsiz kaldim.Ozellikle I-485 cover letter ve diger cover letterlarda G-1145 formunda ve I-485 in "your current legal name " kisminda adimi ve esimin soyadini mi yazacagim.Bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim 🥹


  • @erenotti daha onceki iletilerde, herhangi bir silah egitimi sorularina zorunlu askerlik cevabi vererek yes diyebilirsiniz seklinde cevaplar gordum. bu sebeple cevabimi verdim ama gorustur saygi duyarim.
    cok daha tecrubeli kisiler mesajlari gorunce daha detayli bilgi verebilir diye dusunuyorum.
    tesekkurler.


Benzer Başlıklar

  • CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)

    Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    182
    3
    61 Oy
    182 İleti
    22k Bakış
    T
    NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum