AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Redbeard Rica ederim ne demek, bilgi paylaştıkça çoğalır.
Bu arada, size cevaben AOS yapacak arkadaşlara yazayım. Eğer İngilizceniz iyiyse, I-485 yönergesini mutlaka iyice okuyun. Orda ne yapmanız gerektiği ayrıntısıyla yazıyor.
Paketi hazırlamadan önce, Word’de bir cover letter hazırlayıp içine checklist eklemek de şart. Nasıl dosyalama yapacağınızı amme hizmeti niyetine bazı YouTuber arkadaşlar anlatmış. Yapacağınız şey YouTube arama butonuna “how to package i-485 application” yazmak.
Dosyadaki evrakları zımbalamamak gerekiyor. USCIS de açık açık anlatmış zaten.Yok ben beceremem diyorsanız da, avukatlar ve danışmaların şefkatli kolları sizi bekliyor.
Bence de En guzeli kendin yapmak. Avukatta dogru duzgun ugrasmiyor. Baldizim evlilik yoluyla yapmisti. Esi avukatla yapalim diye israr etti. Avukatin doldurdugu belgeleri kendisi 3 kere duzeltmek zorunda kalmisti. Hatta sonunda nasi olduysa green card da soyadi yanlis yazilmisti 😅 Ben kayinvalidem icin formlari doldurdum. Bikac biseyi yanlis yapmisim. Notice geldi duzgun sekilde yaptim geri yolladim. Yanlis yada eksikte yapsan sorun olmuyor. Duzeltme sansi her zaman var
-
Bu arada yanlis yaptigim kismi da yazayim faydasi olur. Kayinvalideme esim uzerinden i-130 formu doldurmustum. Sponsorluk icin gerekli i864 belgesini esimi katmadan asil maddi geliri olan kisi ben oldugum ve tek basina yettigi icin sadece kendi bilgilerimle doldurmustum. Asil petitioner esim oldugu icin i864 belgesini onun adina doldurup kendi sponsorlugum icin ayrica i864A formunu doldurmam gerekiyormus. Soyledikleri sekilde yapip tekrar yolladim. Beklemedeyim
-
@burcub Ben de şu an seyahat iznini bekliyorum. Seyahat izninin amacı sizin yazdığınız gibi durumlar zaten diye biliyorum. Bekleyen bir göçmenlik süreciniz varsa zaten öğrenci vizeniz devam etse bile artık AOS sürecine girdiğiniz için yine seyahat izni ile gir çık yapmanız gerekecekti. Yurtdışı forumları da sıklıkla takip ediyorum ve ben bir sorun olacağını düşünmüyorum ama advance parole ile gir çık yapmış birileri varsa onların da görüşü güzel olacaktır.
-
@burcub Başlıkları aşağıda paylaşıyorum. Arama butonundan arayıp buldum. Değerli forum adminlerimiz bizi bu konuda sürekli uyarıyorlar zaten. Forumda her yaşanmış case’in illaki bir örneği çıkıyor, biliyorsunuz. İlgili başlıklarda sizin case’e benzer şekilde örnekler çıkabilir. Benim size cevabım tamamen sizi doğru yönlendirmek adına, yani aradığınız sorunun cevabını daha hızlı bulabilmeniz için.
Hemen bir vatandaş da eksi puan vermiş cevabıma, çok ilginç. Ona istinaden, Burcu hn’ın AOS yapıyor olması doğru yere soru sorduğu anlamına gelmiyor. Bu başlık daha çok AOS süreciyle green card alma ve bu süreçte yaşananları kapsıyor. Seyahat izniyle Amerika’yı terketme, hangi statüde olursanız olun tamamen farklı bir konunun başlığı. Yanlış mıyım?
Ki sorduğu sorunun cevaplarını ben aşağıdaki başlıklarda buldum.https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4523/seyahat-izniyle-türkiye-ye-gitmek/
-
@goodluck Teşekkürler bilgilendirme için, belki bir başkasına faydası dokunur. Aile'niz için hayırlı olsun.. Umarım en kıs sürede işlemler tamamlanır...
-
@erenotti teşekkür ederim yanıtınız için. Aslında Ofisi sormamdaki amaç işlem hızlarını kendimce takip etmemdir...
-
Bizimkisi Norfolk Virginia ama arkadaslarin da dedigi gibi sadece ofise bagli olmayan bir durum olabilir. Bizimkisi 6 ay kadar surdu, kartda henuz ulasmadi.
-
@gokhanabd teşekkür ederim hayırlı olsun 🙂
-
Merhabalar iyi günler herkese. Bir sorum olacak bilen cevaplarsa sevinirim. Ben k1 vizesiyle ABD’ye giriş yaptım ve ardından evlendik. 3 gün önce greencard, seyahat izni, çalışma vizesi başvurusunu yaptık. Çalışma vizesi ne kadar sürede çıkıyor ve son olarak greencard almak kaç ay sürüyor.
-
arkadaşlar aos yaparken ödediğimiz visa fee halen 330 dolar değil mi? ben de baktığımda 330 dolar gördüm ancak bankaya çeki kesmeden önce de sizlerle check etmek istedim. kolaylıklar diliyorum hepinize
-
@Sini-sini merhaba, evet 330 dolar. Kolay gelsin
-
@elna10, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Sini-sini merhaba, evet 330 dolar. Kolay gelsin
çok çok teşekkürler.
çek üstüne ad soyad, dv case number ve dv fee payement dışında ek bir bilgi yazmıyoruz herhalde öyle değil mi?
-
Arkadaşlar ben demin de söylediğim gibi bugün uscis ödemelerimi yapacağım. Şu an hala martta olduğumuz için eski ücretlendirme mi yeni ücretlendirmeyle mi ödemem lazım fikrinizi sormak istedim. Dosyayı en iyi ihtimalle nisan 3. haftasında postalayabileceğim sizce eski ücretten ödememem bi sorun teşkil eder mi? cevaplayacak arkadaslara şimdiden teşekkürler
-
@Sini-sini Eger ucret degisim tarihinden sonra gonderirseniz yeni ucretle odemeniz lazim. Oncesinde gonderirseniz eski fiyat ile gonderebilirsiniz diye biliyorum.
-
Merhaba yarın gece yola çıkıp 27 Martta Miami de olacağız numaramızın current olmasını bekleyip AOS işlemlerine başlayacağız süreci başından sonuna kadar elimden geldiğince sizlerle de paylaşacağım. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde green cardını alır. Görüşmek üzere
-
@Burak-Elmacı , Burak Bey hayırlısı olsun.. İnşallah her şey çok rahatça gelişir... Mutlaka fırsat buldukça tecrübelerinizi yazmanızı bekleyeceğiz, (Tşk.) gelecekte "AOS" yapanlara tecrübeleriniz "Işık" tutacağına inanıyorum...
-
@Redbeard hocam iletilerinizi birçok kişi gibi ilgiyle takip ediyorum ancak mesaj atılamadığı için buradan yazma ihtiyacı hissettim. Nolur "her" "yere" "tırnak işareti" koymayın çok yorucu oluyor okumak :) "Teşekkürler" :)
-
@nimble :) :) yaa eskiden beri öyle bir alışkanlığım var, tamamdır bundan sonra koymamaya çalışacağım. :)
Edit: Sesli güldüm ya / hahahahahaha
-
Arkadaslar AOS yapanlara sormak istiyorum. Surec icerisinde biyometrik vermeden green card alan hic oldu mu ? Normalde bu biyometrik randevu bilgisi ilk notice'i takiben genelde 2 haftada geliyor, benim 4 hafta oldu halen gelmedi. Gerci notice'de if we determine diye de bir ifade var. Hatirliyorum, 2015 ya da 2016 olmasi lazim, JFK'dan ulkeye girerken, bir cihaz gibi bir seyin icine girmistim, orda resmim cekilip tum parmak izlerimi verdigimi hatirliyorum. I-94'te de ulkeye giris cikis yaptigim tarihler mevcut. Bu tarz datalari logluyorlar midir acaba...
-
Selam Eren,
Yabanci forumlarda biometrik 'waived' olan insalar gordum. Sanirim gecmis senelerde bizim forumda da olan olmus olmasi lazim ama emin degilim uzun bir sure oldu deneyimler bolumunu okuyali.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum