AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Redbeard hocam iletilerinizi birçok kişi gibi ilgiyle takip ediyorum ancak mesaj atılamadığı için buradan yazma ihtiyacı hissettim. Nolur "her" "yere" "tırnak işareti" koymayın çok yorucu oluyor okumak :) "Teşekkürler" :)
-
@nimble :) :) yaa eskiden beri öyle bir alışkanlığım var, tamamdır bundan sonra koymamaya çalışacağım. :)
Edit: Sesli güldüm ya / hahahahahaha
-
Arkadaslar AOS yapanlara sormak istiyorum. Surec icerisinde biyometrik vermeden green card alan hic oldu mu ? Normalde bu biyometrik randevu bilgisi ilk notice'i takiben genelde 2 haftada geliyor, benim 4 hafta oldu halen gelmedi. Gerci notice'de if we determine diye de bir ifade var. Hatirliyorum, 2015 ya da 2016 olmasi lazim, JFK'dan ulkeye girerken, bir cihaz gibi bir seyin icine girmistim, orda resmim cekilip tum parmak izlerimi verdigimi hatirliyorum. I-94'te de ulkeye giris cikis yaptigim tarihler mevcut. Bu tarz datalari logluyorlar midir acaba...
-
Selam Eren,
Yabanci forumlarda biometrik 'waived' olan insalar gordum. Sanirim gecmis senelerde bizim forumda da olan olmus olmasi lazim ama emin degilim uzun bir sure oldu deneyimler bolumunu okuyali.
-
@erenotti ilk kez girdiginde herkesten aliyorlar diye biliyorum benden de almislardi o parmak izlerini.
-
@erenotti Ben vizemi 2015 yılında almıştım ancak Amerika'ya gelmek 2022 yılında nasip olmuştu. 2022 yılında ilk defa girdiğim de her hangi bir parmak izi vermemiştim diye hatırlıyorum. geçmişte yaşayanların tecrübelerini açıkçası hatırlamıyorum. Dolayısıyla parmak izi notice gelmesi gerekir diye düşünüyorum. Başka bir arkadaş yaşamış ise muhtemelen yorum yapacaktır. Sesli düşünüyorum: Bu arada yapabiliyorsanız eğer işlemleri başlattığınız şehir de USCIS'ın -Application Support Center- var ise oraya sorma şansınız var mı? Bu arada I-485 formunun ve ödemenin işleme alındığına dair size notice gelmiş miydi? Sonuçta I-485 işleme alındıktan sonraki aşama olan parmak izine geçilecek diye düşünüyorum. (Saçma bir düşüncemi bilemedim, paylaşmak istedim.)
-
@lavita @burcub Ben advanced parole'le Meksika'ya girip ciktim. AOS yaptiginiz andan itibaren zaten ogrenci vizesi gecerliligini yitiriyor diye biliyorum. Ama AP ile seyahat edebilirsiniz. Sadece ulkeye geri donuste secondary inspection'a aliyorlar cunku ulkeye "affedilerek" girmek zorundasiniz. Ben Charlotte havaalanindan girdim ve 5 dakika surdu tum surec. Daha yogun havaalanlarinda daha uzun surebilir, biletlerinizi buna gore alin.
Sorun olabilecek durumlar: Eger TR'deyken green card'iniz reddedilirse, suc islerseniz, ya da AP'yi kaybederseniz ulkeye geri alinmama durumu olabilir. Fakat bu durumlar disinda ulkeye geri alinmama ihtimali cok dusuk (ama sifir degil). Bu riskleri goze alarak seyahat etmeye karar verin lutfen.
-
@erenotti Bazi durumlarda (eski iltica basvurusu bulunanlarda mesela) eskiden verilen parmak izleri kullanilabiliyo fakat bu durumda biometrics (waived) olarak bilgi gelmesi lazim. Boyle bir bilgi gelmediyse biometrics beklemenizi oneririm. Infopass yazip Emma'yla konusursaniz oradaki calisan daha net bilgi verebilir case'iniz hakkinda.
-
@gokhanabd Bende de şöyle bir bilgi var, 2015-2017 yılları arasında bazı havaalanlarına o makineleri koymuşlar, sonra kaldırmışlar, zaten o makineye girince homeland security'den ayrıca geçmemiştim, soru sorulmamıştı. Sadece makinenin bana verdiği kağıdı uzatmıştım ve pasaportu damgalamışlardı o kadar. O dönem işte biyometrik alındı mı acaba diye düşünmeden edemiyorum, çünkü bu kadar süre randevu bilgisi ya da waived bilgisi gelmemesi şaşırtıcı.
-
@Redbeard I797-C NOA hemen geldi, dosyamı 22 Şubat'ta ekspres postayla yolladım, 23 Şubat'ta almışlar, 1140+85 $ ödemeyi de 29. Şubat tarihinde çekmişler.. SMS vs de gelmişti, receipt number da geldi ve süreci myUSCIS hesabımdan görebiliyorum. Demek istediğim NOA ve biyometrik randevu bilgisi arasında bu kadar boşluk olmamalı, waived diye bir bilgi de gelmedi, shutdown'a da takılmamamız lazım çünkü ücret ödemeli devlet işleri shutdown'dan etkilenmez diyor kanunda. Acaba süreç yavaş mı ilerleyecek diye endişe etmiyor değilim.
-
@kingofpetroleum Selamlar, teşekkürler bilgilendirme için, evet waived mi oldu acaba diye bende bekliyorum.
-
@erenotti Endişe etme ya, inşallah randevu bu hafta gelir.. Bu hafta gelmez ise gerekli kurumlar ile iletişime geçersin diye düşünüyorum yada dediğim gibi umarım daha tecrübeli bir arkadaşımız yanıt verir.. İçimiz rahatlar...
-
@gokhanabd cevap için teşekkür ederim. Ben 1 nisan öncesi başvurumu yapıcam ama yeni ücretten ödemeyi düşünüyorum. bir aksilik olur gecikme olursa eski ücret ödediğim için sorun yaşamamak adına yeni ücretten ödemeyi yapayım diyorum. olur da yetişirse neden fazla gönderdiniz demezler herhalde?
-
@Sini-sini Bence yinede dikkatli olun. Postaya verdiginiz tarih onemli. Dogru olan miktari atin:
"Not sending enough money to cover the fee will cause problems, but so will sending too much. You must send the exact filing fee amount due when you submit your application. If your case is rejected for an incorrect fee, you can refile your application, but first make sure you know the correct filing fee amount. "
-
@Sini-sini fazla odeme yapincada Dosyayi geri gonderiyorlar dikkatli olun .
-
@Sini-sini merhaba, DV fee icin olan bir bilgi bulamadim ancak I-485 icin anladigim kadariyla posta damgasi basildigi tarih esas aliniyor. Soyle bir ibare mevcut.
“The new filing fee is effective for filings postmarked April 1, 2024, and later. If you are filing an acceptable prior form edition on or after April 1, 2024, you must include the new filing fee.“
-
Selamlar herkese, güncelleme yapayım, arkadaşlar birkaç post önce muzdarip olduğum konuyla alakalı. Biyometrik randevusu ile ilgili maili bekliyordum ya, bugün myUSCIS hesabıma girdim baktım, muhtemelen biyometrik randevusu notice’ini yollamışlar, ancak adreste bulunamadım diye maili (zarfı) USCIS’e geri yollamış Post Officer…., valla bunlara diyecek söz bulamıyorum artık! SMS ya da email de göndermediler bu notice için. Halbuki ilk notice olan I797-C’nin gönderildiği bilgisini SMS ile bildirmişlerdi.
Gelen bildirim şu şekilde.
“On March 26, 2024, the Post Office returned a notice we sent you for your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, Receipt Number MSC********, because they could not deliver it. This could have a serious effect on your case. Please go to www.uscis.gov/e-request to request a copy of the notice immediately.”
-
@erenotti bu tarz gelismeler, uscis sureci update lerini takip edebilmek icin lawfully diye bir app var. Benim vize surecimde her degisiklikte telefondan notification alarak mutlu mesut ilerlemistik. Gc surecinde de ise yarar diye dusunuyorum.
-
-
Herkese merhaba . Biz kızımız için AOS yaptık eylül ayında ve Case Is Being Actively Reviewed By USCIS 24 ekimden bakılıyor yazıyordu. Şimdi bu sabah aynı yazı arkasında gördüm ki 27 mart olmuş . Aktiv bakılmayamı başladılar yoksa 27 martdanmı 18 aylık aşama başlanıcak anlamadım. Sizlerin başına böyle bir durum geldimi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum