Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Asude-Ugur, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci online tax return yaptıktan sonra yaptığımıza dair belgeleri nerden alıyoruz?

Online tax yaptiginiz web sayfasinda, mesela free tax, tax slayer, turbo tax, gibi federal ve state tax returnlerini yaptiktan sonra, en sonda download indirme kisminda yaptiginiz tax return u gorebiliyor,yazdirabiliyorsunuz,

Ayrica IRS in sayfasinda beyan ettiginiz tax return un resmi versiyonu olan transcriptlerinide yazdirabiliyorsunuz,

Ek bilgi, IRs in sayfasinda adiniza beyan edilmis, W2lar, 1099 larin hepsi goruluyor.

• @D-K, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar join sponsorumdan W-2 formu istenmiş fakat Join sponsor iş yeri sahibi, işçi değil bunu elçiliğe nasıl anlatabilirim? Tüm istenilen Tax return belgelerini yükledik W-2 formunu çalıştığımız işveren dolduruyor bunu anladık ama ya ben iş verensem ne doldurmam gerek beynim yandı... Bilgisizlik çok kötü bir şey

Kisi maasli calisansa W2 alir,
    kisi kendine ait bagimsiz calisan, taseron,freelancer gibi bir calisansa self employed firmanin geliri, gideri, bir butun halde gorulur. sadece 1040 duzenler.
    firmasi olan bir isveren,
    firmalar, LLC, S-Corp, C-Corp gibi, firmada kendine maas belirler,
    burdaki niyet sudur, kisaca firmanin kazandigi para, firmanin parasidir, ve firma icin harcanmalidir! Ayrica bir firmanin birden cok ortagida olabilir.
    Bir joint sponsora ihtiyac duyduysaniz, ve bu kisinin geliri, bir firmadan elde ettigi maas ise, bu firmadan kendine maas olarak belirledigi
    1099-MISC evraki duzenler.

Amerikan konsoloslugunuz/amerikanin sizden gelir beyan etmenizi istemesi/ joint sponsor istemesinin nedeni, ulkeme gocmen olarak gelecek kisinin en az 6 ay kendini gecindirecek kadar parasi olsun, public charge, dilenci olmasin, basima bela olmasin diyedir.
    Firma sahibi, firmasi satip, size sahip cikmayacagina gore, firmada kendine beyan ettigi geliri kadar size support eder.

sponsor size 1040 sini,(federal+state), firma tax return unu ve 1099 ini vermesi lazim diye dusunuyorum.
    joint sponsor, tax return unu esiyle birlikte yaptiysa, esininde 1040 si ve varsa diger evraklar eklenmeli.

• @hasanmakinaci öncelikle açıklamalı cevap için çok teşekkür ederim. Eşimin bankada bizi hiç çalışmadan 1 yıl geçindirecek birikimi var ve evi, arsası fakat kabul edilmedi. join sponsor istediler bizde onu da ekledik ve join sponsorun geliri ve varlıkları yeterli ölçüde bütün istenilen evrakları siteye ekledik enteresan olan ben evrak tamamlayıp yükledikten sonra başka evrak istiyor ve bir önceki evrağı istemiyor. Nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum :((

• @D-K, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci öncelikle açıklamalı cevap için çok teşekkür ederim. Eşimin bankada bizi hiç çalışmadan 1 yıl geçindirecek birikimi var ve evi, arsası fakat kabul edilmedi. join sponsor istediler bizde onu da ekledik ve join sponsorun geliri ve varlıkları yeterli ölçüde bütün istenilen evrakları siteye ekledik enteresan olan ben evrak tamamlayıp yükledikten sonra başka evrak istiyor ve bir önceki evrağı istemiyor. Nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum :((

Ev ve arsa gibi tasinmazlar, cabuk nakite donusemez, baskasinin tasinmazi baskasina devredilebilir, banka hesabida son 2/3 yila bakilabilir ve son 3 yil hesap dokumu vermek lazim, baskasinin parasi olmadigini belgelendirmek icin. Konsolosluk tasinmaz ve paraya bakmiyor kanimca,
    Amerikan devleti, vatandasini kole, sagilacak inek olarak gordugu icin vergi vermeyi tesvik/gerekli gorur. o yuzden IRS e bildirilen, odenen vergiye/vergi beyanina bakiyorlar bana gore.
    Duyarsiz, iletisim kuramadiginiz, soru soramadiginiz, cevap alamadiginiz NVC/konsolosluga, elinizden geldikce, evraklari duzenli yuklemeye calisin, eger sonuc alamazsaniz,
    NVC nin bagli oldugu US State i Federal Mahkemede bir avukat araciligi ile mahkemeye veriyorsunuz. Mandamus davasi deniyor, NVC 1 ay icine cozmek zorunda kaliyor, genel olarak.
    yani iti ite isirtiyorsunuz!

• @hasanmakinaci çok teşekkür ederim bana yol gösterdiniz. Gelişmeleri haberdar edeceğim SAĞOLUN VAROLUN.

• @hasanmakinaci iyi akşamlar, siz Anadolu mu yoksa Avrupa yakasında mı araştırmıştınız. Ben Lütfi Kırdarda buluruz diye düşünmüştüm.

• Herkese merhabalar ben 3 ay olacak Amerika’ya geleli new Jersey de yaşıyorum bilir kişilere bir sorum olacak beni kocam amarikaya evlilik vizesiyle getirdi ve bana sponsor olan kendi kocamda şimdi ben sağlık insurance almak istiyorum ama eşim bana sponsor olduğu için bir sorun çıkartırlar mı bilmiyorum sizce ne yapmalıyım burda hastaneler çok pahalı

• @daphne, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci iyi akşamlar, siz Anadolu mu yoksa Avrupa yakasında mı araştırmıştınız. Ben Lütfi Kırdarda buluruz diye düşünmüştüm.

Merak ettiğimden soruyorum i-130 süreciniz 5 ayda mı tamamlandı

• Ceac. State.gov adresine 3 gundur giremiyoruz. Daha once ilk basvuru belgelerini doldurmak icin giris yapmistik simdi case number ve date birtday eslesmiyor uyarisi aliyoruz. Esim ikimiz icinde evrakları dolduruyor.konsoloslugu arasam cozum olurmu yoksa esim amerikada oradan ulaşsa dahami iyi olur Umarim yanlis yere yazmıyorumdur. Şimdiden cok tesekurler

• @Alfa-Centauri merhaba, evet haziranda başvurduk kasımda geri dönüş oldu.

• @gocman merhaba, bu sayfa New Jerseyin trafik kurallarına göre mi acaba

• @daphne, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Alfa-Centauri merhaba, evet haziranda başvurduk kasımda geri dönüş oldu.

Çok hızlı olmuş umarım bizimki de böyle olur

• Bugün mülakatımı tamamladım her şey sorunsuz geçti. Gerçekten de her dosyaya tutumları farklı. Birçoğunun bahsettiği evrak alıp verme kısmındaki o tatsız kadınla işlemlerimi hallettim. Benden isterler diye birsürü dosya getirmiştim hiçbir dosyayı istemediler güncel vergi beyannamelerini bile almadılar. Totalde içerde 30 dk durmuşumdur. 3 senelik kargaşa 30 dk da bitti.

• @Özge-Dengiz Hocam tebrikler, acaba ne zaman DQ olmuştunuz 2023 şubatında mı?

• Merhabalar
    Bugün mülakatımı tamamladım. Bende maalesef o tatsız kadınla evrak işlemlerimi hallettim. Burada daha önce konuşulduğu için moralimi bozmadım. Evraklarımı verip görüşme için beklemeye başladım. Benden istenen evraklar nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, fotoğraf, evlilik cüzdanı ve evliliği kanıtlayıcı belgelerdi. Bunları verip mülakat için beklemeye başladım. Sıram geldiğinde benim numaram yanmadı. Bir sonraki sıraya geçti. Sebebini evraklarımın geç tesliminden kaynaklı olduğunu düşündüm. En son kişi olarak sıra bana geldi. Önce yemin ettim ve parmak izim alındı. Daha sonra bir fotoğraf istedi. Bankodan ayrılıp 2-3 dk sonra tekrar geldi. Daha önce evlenip evlenmediğimi sordu. Başka soru sormadı. Evraklarımı verip onaylandı dedi bitti.
    Mülakata girecekler için umarım faydalı olur.

• randevu 1 dakika once geldi! Nisan 2

• @Onur-Karaca teşekkür ederim, evet 2023 şubat ayında dq olmuştum fakat o zaman vize statüm f2a'ydi. Eşim vatandaş olunca (ocak2024) direkt mülakat tarihi vermişlerdi.

• @MyLife-0 merhaba, ben az evvel randevu emaili aldım. 2 nişana… Aralıkta dq oldum. Bol şans

• Merhaba arkadaşlar. Bana da randevu maili geldi 2 Nisan. Acaba şuan ne yapmamız gerekiyor. Yardımcı olur musunuz?

• @hasanmakinaci Tebriklerr, Aralığın kaçında DQ olmuştunuz?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k