DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @hasanmakinaci öncelikle açıklamalı cevap için çok teşekkür ederim. Eşimin bankada bizi hiç çalışmadan 1 yıl geçindirecek birikimi var ve evi, arsası fakat kabul edilmedi. join sponsor istediler bizde onu da ekledik ve join sponsorun geliri ve varlıkları yeterli ölçüde bütün istenilen evrakları siteye ekledik enteresan olan ben evrak tamamlayıp yükledikten sonra başka evrak istiyor ve bir önceki evrağı istemiyor. Nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum :((


  • @D-K, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @hasanmakinaci öncelikle açıklamalı cevap için çok teşekkür ederim. Eşimin bankada bizi hiç çalışmadan 1 yıl geçindirecek birikimi var ve evi, arsası fakat kabul edilmedi. join sponsor istediler bizde onu da ekledik ve join sponsorun geliri ve varlıkları yeterli ölçüde bütün istenilen evrakları siteye ekledik enteresan olan ben evrak tamamlayıp yükledikten sonra başka evrak istiyor ve bir önceki evrağı istemiyor. Nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum :((

    Ev ve arsa gibi tasinmazlar, cabuk nakite donusemez, baskasinin tasinmazi baskasina devredilebilir, banka hesabida son 2/3 yila bakilabilir ve son 3 yil hesap dokumu vermek lazim, baskasinin parasi olmadigini belgelendirmek icin. Konsolosluk tasinmaz ve paraya bakmiyor kanimca,
    Amerikan devleti, vatandasini kole, sagilacak inek olarak gordugu icin vergi vermeyi tesvik/gerekli gorur. o yuzden IRS e bildirilen, odenen vergiye/vergi beyanina bakiyorlar bana gore.
    Duyarsiz, iletisim kuramadiginiz, soru soramadiginiz, cevap alamadiginiz NVC/konsolosluga, elinizden geldikce, evraklari duzenli yuklemeye calisin, eger sonuc alamazsaniz,
    NVC nin bagli oldugu US State i Federal Mahkemede bir avukat araciligi ile mahkemeye veriyorsunuz. Mandamus davasi deniyor, NVC 1 ay icine cozmek zorunda kaliyor, genel olarak.
    yani iti ite isirtiyorsunuz!


  • @hasanmakinaci çok teşekkür ederim bana yol gösterdiniz. Gelişmeleri haberdar edeceğim SAĞOLUN VAROLUN.


  • @hasanmakinaci iyi akşamlar, siz Anadolu mu yoksa Avrupa yakasında mı araştırmıştınız. Ben Lütfi Kırdarda buluruz diye düşünmüştüm.


  • Herkese merhabalar ben 3 ay olacak Amerika’ya geleli new Jersey de yaşıyorum bilir kişilere bir sorum olacak beni kocam amarikaya evlilik vizesiyle getirdi ve bana sponsor olan kendi kocamda şimdi ben sağlık insurance almak istiyorum ama eşim bana sponsor olduğu için bir sorun çıkartırlar mı bilmiyorum sizce ne yapmalıyım burda hastaneler çok pahalı


  • @daphne, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @hasanmakinaci iyi akşamlar, siz Anadolu mu yoksa Avrupa yakasında mı araştırmıştınız. Ben Lütfi Kırdarda buluruz diye düşünmüştüm.

    Merak ettiğimden soruyorum i-130 süreciniz 5 ayda mı tamamlandı


  • Ceac. State.gov adresine 3 gundur giremiyoruz. Daha once ilk basvuru belgelerini doldurmak icin giris yapmistik simdi case number ve date birtday eslesmiyor uyarisi aliyoruz. Esim ikimiz icinde evrakları dolduruyor.konsoloslugu arasam cozum olurmu yoksa esim amerikada oradan ulaşsa dahami iyi olur Umarim yanlis yere yazmıyorumdur. Şimdiden cok tesekurler


  • @Alfa-Centauri merhaba, evet haziranda başvurduk kasımda geri dönüş oldu.


  • @gocman merhaba, bu sayfa New Jerseyin trafik kurallarına göre mi acaba


  • @daphne, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Alfa-Centauri merhaba, evet haziranda başvurduk kasımda geri dönüş oldu.

    Çok hızlı olmuş umarım bizimki de böyle olur


  • Bugün mülakatımı tamamladım her şey sorunsuz geçti. Gerçekten de her dosyaya tutumları farklı. Birçoğunun bahsettiği evrak alıp verme kısmındaki o tatsız kadınla işlemlerimi hallettim. Benden isterler diye birsürü dosya getirmiştim hiçbir dosyayı istemediler güncel vergi beyannamelerini bile almadılar. Totalde içerde 30 dk durmuşumdur. 3 senelik kargaşa 30 dk da bitti.


  • @Özge-Dengiz Hocam tebrikler, acaba ne zaman DQ olmuştunuz 2023 şubatında mı?


  • Merhabalar
    Bugün mülakatımı tamamladım. Bende maalesef o tatsız kadınla evrak işlemlerimi hallettim. Burada daha önce konuşulduğu için moralimi bozmadım. Evraklarımı verip görüşme için beklemeye başladım. Benden istenen evraklar nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, fotoğraf, evlilik cüzdanı ve evliliği kanıtlayıcı belgelerdi. Bunları verip mülakat için beklemeye başladım. Sıram geldiğinde benim numaram yanmadı. Bir sonraki sıraya geçti. Sebebini evraklarımın geç tesliminden kaynaklı olduğunu düşündüm. En son kişi olarak sıra bana geldi. Önce yemin ettim ve parmak izim alındı. Daha sonra bir fotoğraf istedi. Bankodan ayrılıp 2-3 dk sonra tekrar geldi. Daha önce evlenip evlenmediğimi sordu. Başka soru sormadı. Evraklarımı verip onaylandı dedi bitti.
    Mülakata girecekler için umarım faydalı olur.


  • randevu 1 dakika once geldi! Nisan 2


  • @Onur-Karaca teşekkür ederim, evet 2023 şubat ayında dq olmuştum fakat o zaman vize statüm f2a'ydi. Eşim vatandaş olunca (ocak2024) direkt mülakat tarihi vermişlerdi.


  • @MyLife-0 merhaba, ben az evvel randevu emaili aldım. 2 nişana… Aralıkta dq oldum. Bol şans


  • Merhaba arkadaşlar. Bana da randevu maili geldi 2 Nisan. Acaba şuan ne yapmamız gerekiyor. Yardımcı olur musunuz?


  • @hasanmakinaci Tebriklerr, Aralığın kaçında DQ olmuştunuz?


  • @hasanmakinaci hasan bey gözünüz aydın aralıkta dq olmuştunuz demi? Birde tax 2023 sisteme yüklediniz mi?


  • @Davut-Korkmaz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Mülakat Randevusu mailini aldım AIS ten PTT şubesi seçmek için hesap oluşturmak istediğimde ( randevu için hazir degil ) uyarısını alıyorum, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

    IMG_8164.jpeg

    Merhaba, bu travel.gov, AIS ptt den dosyanin gelmesi, bende kayit olusturamadim,
    bu gecici bir durummu?
    bilgisi olan varmi? bendede ayni sey yaziyor! dosya hazir degil


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum