Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Berkan-Duru
    amerika icinde green kartli iken yurt disina istedigin kadar girip cikarsin, lakin bu ara 6 ayi astigi anda gocmenlik gorevlisinin seni iceri almama yetkisi olusuyor seni ciddi gocmen goremeyip almayabilir, bu hakki ona veriyorsun. vatandaslik surecine kadar 6 ayi gecen cikislar olmamali bence. 1 yili astimi zaten almiyor.
    aynen diyelim 7 ay gecirdin , yurt disinda, bunu 6 ayi asan yurt disi tatileri bolumune yazdigin icin vatandasliga basvuru surecini uzatiyor.

Green kartla amerikaya gelip, tekrar muhtelif sebepler icin (evimi satacagim, okulumu bitirecegim vs gibi) uzun sureligine turkiyeye donen, ve amerikaya geri geldiginde haklarinin yanmamasi icin Reentry permit diye bir olay var.

ben amerikaya ilk girdigimde tam 15 sene turkiyeye geri donmedim. 20-30 sene 180 gun dolmadan senede 2 defa amerikaya girip cikis yapan green kartini kaybetmemek icin yapanlarida biliyorum.

• @cufer tebrik ederim. Bende 15 Subat itibari ile Amerikaya giris yaptim. Bugun green card odemesini yapacagim. SSN icin herhangi bir islem yapmam gerekiyor mu?

• @hasanmakinaci bilgilendirmeler için teşekkürler

• @Busra-Akdag Florida'da yaşıyor. Eşim tanıyor. Size avukat mı gerekiyor?

• @gocman Teşekkürler. Siz de hoş geldiniz. Herhangi bir işlem yapmak gerekmiyor. Ülkeye giriş yaptığınız zaman işlemleriniz başlıyor. Yaklaşık 2 hafta içinde, verdiğiniz adrese SSN zarfınız gelir.

• @cufer tesekkurler

• Merhabalar, konsolosluğun istediği covid aşısı sinovac mı ?? Aşı olanlar yardımcı olabilirler mi aşıyı nerede oldunuz? Ben aşı bulamıyorum çünkü

• @Busra-Akdag Sağlık taramasından geçeceğiniz doktorun websitesindeki bilgi şu şekilde: 12 yaş ve üzeri tüm adayların son 12 ay içerisinde en az 1 doz Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) onaylı aşı (Biontech, Sinovac, AstraZeneca, Johnson&Johnson) ile aşılanmış olması gerekmektedir. Sinovac olabilirsiniz, biontech de. İkisi de kabul görüyor. Ben biontech oldum. Bulunduğunuz şehirde aşı bulamıyorsanız aşıyı Ankara'da şehir hastanesinde olabilirsiniz. Istanbul'da iseniz ben kendi olduğum hastaneyi söyleyebilirim size.

• @Busra-Akdag size daha vize randevu email gelmedi sanirim?

• @ygmbx istanbulda hangi hastanede buldunuz asi?

• @hasanmakinaci Prof Dr Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi. Eski Okmeydanı SSK Hastanesi. Randevu alıp gittim, ellerinde aşı kalmamıştı. 2 gün sonra şu saatten sonra randevusuz gelebilirsiniz dediler, o zaman gittim oldum. Ankara şehir hastanesi de randevusuz yapıyormuş. Aşı için randevu olayı biraz yalan olmuş sanki. Aralık ayı sonuydu bu arada ben gittiğimde.

• @hasanmakinaci hayır henüz gelmedi ama erkenden aşı olayım dedim belki bulamam diye

• @ygmbx çok teşekkür ederim

• Kartını bekleyen arkadaşlar için bilgilendirme:
    Dün itibariyle "greencard", Abd'ye girişimden yaklaşık 7 hafta sonra, elime ulasti.

• @Nailaysegul merhaba
    Bizim i 130 de 18 ay surdu approval su an NVC bekliyoruz.
    Acaba green card temporary mi yoksa permanent mi gelicek ?
    Teşekkürler

• @Raybay1971 merhaba önce gocmen vize gelicek size pasaportunuza işlenen. Amerikaya girisinizden sonra size postayla geliyor green card basvuru yapacaksın niz

• @Raybay1971, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Nailaysegul merhaba
    Bizim i 130 de 18 ay surdu approval su an NVC bekliyoruz.
    Acaba green card temporary mi yoksa permanent mi gelicek ?
    Teşekkürler

Amerika'ya girişinizde Evliliğinizin üzerinden 2 yil geçmişse, konsolosluk Cr1 bastiysa bile 10 yillik greencard'a donussn IR1'a çeviriyorlar. Geçmediyse 2 yıllık greencard geliyor.

• Herkese merhaba, hangi covid aşısı kabul edildiği hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız yorumda bulunabilir mi.

• @Davut-Korkmaz DSÖ onaylı herhangi bir tek doz yeterli bende iki hafta önce aradım sordum. Unganlar sitesinde hangi aşıları kabul ettikleri yazıyor. Sinovac ya da Biontech var zaten hastanelerde sanırım. İkisi de kabul görüyor.

• @venomyns çok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 0 Oy
    965 İleti
    67k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k