Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dpdemir evet söyledi.aslında görüşme çok kısa sürdü sadece 2 tane soru sordu konsolos hanım bizimki yatırımcı vizesi idi


  • @dpdemir eşime ve kızıma herşey yolunda sizlerin vizelerini onaylıyorum fakat eşinizin kızlık soyadı bir suçlu ile eşleşti ve o olmadığını doğrulamak gerekiyor dedi bir problem olacağını zannetmiyorum ama bunu yapmak zorundayım dedi.ayrıca lütfen endişelenmeyin dedi.inanılmaz nazik bir bayandı kendisi. Neler yamam gerektiğini söyledi ve sarı bir kâğıt verdi.1 saat sonra mail geldi formu doldurdum zaten sadece kardeşim ve son 15 yıl içindeki seyahatlerim suluyordu. Sizin durumunuz nedir lütfen bilgi verir misiniz?


  • @ysmguller bunu soylediklerini hic duymadim daha onceki tecrubelerden de. En azindan bilgi vermis size. Ben de 9,5 aydir Ap’deyim. Esas basvuru sahibi esim. Ben onun uzerinden hak sahibiyim. Esim ve oglum vizelerini aldilar. Temmuz’dan beri Amerika’dalar. Ben hala vizemi bekliyorum. Mulakati yapan memur bana “couple months” demisti. 10 ay olacak neredeyse hala bitmedi. Sanirim benim de ismim suclu biriyle eslesiyor. Ekran “alert” verdi demisti bana da. Umarim siz kisa surede alirsiniz ve ailenizle birlikte gidersiniz. Benim durumumda kimsenin olmasini istemem. Cok zor bir surec.


  • @dpdemir sevinmelimiyim soyledigi icin bilemedim şimdi ama eski bir konsolosluk çalışanı arkadaşım son iki ayda sadece istanbul konsolosluğunda 20 tane isim eşlesmesinden AP ye kalan oldu dedi çoğu turist vizesi imiş


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @ysmguller Durumumla ilgili detaylari size mesaj attim Yasemin Hanim.


  • @u2rem tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Detaylı paylaşımınız için de teşekkür ederiz.


  • @ysmguller, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

    @u2rem merhaba vizeniz onaylandığı için tebrik ederim. Aynı gün sizden bir önceki sırada biz mülakatta idik. Eşimin ve kızımın vizeleri onaylandı fakat benim kızlık soyadım bir suçlununki ile eşleştiği için AP ye kaldım. Aynı gün mail attılar ve formu doldurup gönderdim. Çok uzun sürmeyeceğini ve bir problem olmayacağını konsolos hanım belirtti fakat bu işlemi yapmak zorunda olduğunu söyledi. İnsan yinede üzülüyor. Kızım eşim nisanda gidecekler umarım en kısa zamanda benim vizemde onaylanır ve ben de rahat bir nefes alırım. Tekrar tebrikler umarım hayal ettiğinizden daha güzel bir yeni hayatınız olur 🙏

    Çok teşekkür ederim umarım sizin durumunuz da bir an evvel çözülür. Biz de nasipse bu yaz gitmeyi düşünüyoruz ama henüz eyalete karar veremedik.


  • @u2rem tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • Mülakata girenlere bir sorum var. E-postada konsolosluk gerekli evrakları sizden istiyor bunların içinde "assets" olduğunu okumuştum.. Asset kısmında tapu, araç vs dışında banka hesap dökümünü İngilizce mi götürmek gerek? Son 6 aylık hesap hareketi olan bir döküm mü, imzalı mı? Yoksa hesap cüzdanı yeterli mi? Onu nasıl hallettiniz yazarsanız çok sevinirim.


  • @begumm hocam aşağıdaki hocalarımın da belirttiği gibi mülakatta istenen belgeler arasında assets vesaire yok. Başvuru esnasında kopyasını gönderdiğiniz belgelerin orijinallerini ve güncellenmesi gerekenlerin en güncel halini istiyorlar sadece...

    @sedat5552, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Bugün bende mülakattan onayımı aldım. Aylardır beklediğimiz süreci sonunda tamamladım!

    Kısaca bir özet geçmek istiyorum (kişisel yorumlarımla birleştirerek)

    1. Başvurusu onaylanmış kişiler olarak vize görüşmesine gittiğimizi unutmayalım! (Ek bir baskı yaratmayın kendinize)

    2. Tüm evraklar yanınızda olsun tabi ama inanın gelen mailde yazan evraklar dışında hiçbir eski yüklenen evrakla işleri yok(güncel istenen evraklar da biz eşimle oradaydık benden sadece. Fotoğraf güncel pasaport varsa ABD vizeniz Evlilik cüzdanı vukaatlı nüfus kayıt örneği askerlik durum belgesi ve adli sicil kaydım eşimden ise evlilik cüzdan fotokopisi yine vukaatlı nüfus kayıt ve sicil kaydı istendi)

    Ve bunların çeviri bile olmasına gerek yok dedi Türkçe orijinallerini aldı inanın!

    Hiçbir maddi evrak istemedi tapu ruhsat hesap dökümü hiçbirini istemedi. Diplomalara bile bakmadı ve istemedi zaten ellerinde başvuruda yolladığımız evrakların çıktıları vardı neredeyse iki karış büyüklüğünde bir dosya sizin adınıza ellerinde duruyor ve onun üzerinde günceller eklenip devam ediliyordu.

    Cv önemli bence cv üzerinde size burda çalışmışsın burda okumuşsun diye sorular soruluyor ve tabi orada ne yapacaksın siz başvurunuza göre ABD de çıkarlara faydalı bir cvp verebilirseniz gerisi sorunsuz gidiyor!

    Yazarken konu bütünlüğünden kopmuş olabilirim aklıma gelenleri telefondan yazıyorum işinize yarar diye hızlıca hatalar için affınıza sığınıyorum. Sorunuz olursa ve elimden birleyen gelirse seve seve cevaplarım.

    ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @Hilal-2 hocam gelen talep aynen bu:
    Employment history / CV (Original)/A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications. A CV or resume containing the above information is also acceptable.
    Ben akademik CV mde iş gecmisim kısmını bu talebe göre genişlettim.
    Ama diğer hocalarımızın farklı bir önerisi varsa alırız benimki tüm akademik faaliyetlerimi içeriyordu fazla bile uzundu


  • @justmansam coook teşekkür ederim hocam bunlarin ilkini okumamistim. Ama bir hocamız assets yazdiginu yazmıştı hatta ne kadar miktar gerekir konusu forumda geçmişti. zaten benim öyle birikimim yok pek gösterecek iyi ki bakmiyorlar buna. tekrardan sağolun.


  • @begumm, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

    Mülakata girenlere bir sorum var. E-postada konsolosluk gerekli evrakları sizden istiyor bunların içinde "assets" olduğunu okumuştum.. Asset kısmında tapu, araç vs dışında banka hesap dökümünü İngilizce mi götürmek gerek? Son 6 aylık hesap hareketi olan bir döküm mü, imzalı mı? Yoksa hesap cüzdanı yeterli mi? Onu nasıl hallettiniz yazarsanız çok sevinirim.

    Assets ile ilgili bir dokuman istenmiyor gelen mailde, istenilen belgelerden de bizde AIS kaydı (PTT registration record), DS 260 confirmation page ve randevu tarihini gösteren mail mülakatta alınmadı.


  • @u2rem teşekkürler hocam yanıtınız için. Belki değişiyor kişiden kişiye, sanki bu sayfada okudum belki de yanlış hatırlıyorum. Emin değilim.


  • @begumm Değişmiyor hocam, aşağıdaki linkte Pre-interview checklist var ve vize kategorinize göre gerekli belgeler yazıyor. Employment-based kategorisinde "Proof of finances" yazmazken DV kategorisinde yazıyor.

    [https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/pre-interview-checklist/]


  • çok teşekkürler.


  • Bu ileti silindi!

  • @justmansam evet DV de isteniyor ama burada bir hoca yazdı sandım ben asset diye bir madde gelen epostada randevu için.. tekrar teşekkürler. financial proof istememeleri işime gelir 🙂


  • 14 Marttaki randevumuzun ardından pasaportlarımız 15 Martta kargoya verildi, dün 3 ü bgn de benimki vize basılmış şekilde diğer evraklarla geldi. Darısı yakın zamanda mülakatı olanlara🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

40
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum