Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @pointcloud Bence bir fark yok.


  • @pointcloud Daha sonra okuyacak arkadaşlar için cevabı biraz genel yazmaya çalışıyorum:

    Eb1, eb2 ve eb3 kategorilerinın her biri, o yıl için ayrılan vize kotasından %28.6 pay alır. Kalan kısım ise diğre kategorilere ayrılır.

    Eb1 kategorisinden başvuru sayısı eb2 ve eb3 e gore çok daha azdır. Bu nedenle şu an eb2 ve eb3 de olan retrogression (ne kadar süreceği kestirilemeyen duraksama) eb1 de çok daha az görülür. Bu duraksama, başvuruların çok fazla olması ve ilgili yıl içerisinde herkese vize verilemeyecek olması nedeniyle yeni başvuruları engellemek ve sistemi rahatlatmak için kullanılan bir araçtır.

    Dolayısı ile eğer eb1 kategorisinden başvuru yapar ve onay alırsan, kategori current olduğu için NVC senin mülakatını ayarlamak için listeye alır, ama eb2 de isen randevu surasına girmek için öncelikle current olmayı beklemen gerekir.

    Retrogression olmadığı durumda iki kategori arasında kayde değer fark olmayacağı düşünülebilir ancak bu durumda bile ilgili yılda ilgili kategoriye ayrılan kota dolarsa yine duraksama meydana gelir. Eb1 de başvuru daha az olduğu için bu tur olumsuzluklardan etkilenme şansın çok daha düşüktür.

    Vize bülteninde bizi ilgilendiren diğer kategorisine bakarsan eb1 in şu an current olduğunu görebilirsin. Bu bu kategoride başvurularda yoğunluk olmadığını göstermektedir. Bugün i140 onayı alan birisi hemen mülakat sırasına alınacak demektir. Eb2 ye baktığında ise 1 yıldan uzun bir gecikme göreceksin, bunun sebebi kategoriye yapılan başvuruların çok fazla olmasıdır.

    https://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title8-section1153&num=0&edition=prelim

    Biraz acele yazdım, umarım anlaşılır olmuştur.

    Bu arada eb1 eb2 den daha zor bir kategori, doğası gereği de eb2 yi sağlayan her dosya eb1 şartlarını sağlamaz. Bu nedenle avukatın önerisine göre başvuru yapmakta fayda var. Her iki kategoriye eş zamanlı başvuru yaparak zaman kazanmak ya da şansını artırmak isteyenler de olabiliyor ama bizim için maliyetli.


  • Merhabalar benim randevum 14.03.2024 Saat 08.00 deydi. Öncelikle 5 kişilik bir aile olarak şehir dışından geldiğimiz için bir gün önce Ankara’ya gelip büyükelçiliğe yaklaşık 1.3 km uzaklıktaki Green Park Otelde(gayet güzeldi ben tavsiye ederim) kaldık. Mülakat için otelden 7.25 gibi çıkıp yürüyerek 7.40 da büyükelçiliğin önüne vardık. Araba anahtarı kabul ediliyormuş ama biz elimizde sadece dosyamız olsun diye yürüyerek gitmeyi tercih ettik.

    Büyükelçiliğe vardığımızda girişte insanların sıraya girmiş olduklarını gördük, 7.45 den 08.30 randevularına kadar herkes sıradaydı. 5-10 dakika bekledikten sonra yetkili 08.00 randevularını 2 şerli şekilde çağırmaya başladı. Pasaportları demir bir çekmece içine atıyorsunuz ve sol taraftaki kapının önüne geçip kapıdaki güvenliğin isminizi söylemesiyle üzerinizdeki montları vs çıkararak güvenlikten geçiyorsunuz. Bu aşamada size üzerinizde metal eşya, elektronik vs var mı diye soruluyor. Güvenlikten çıkınca bahçede 2-3 dakikalık bir yürüyüşün ardından soldaki kapıdan büyükelçiliğin içine girince görevliler pasaportlarınızı istiyor üzerine bir etiket yapıştırıp bir süre beklemenizi istiyor. Sonra size aynı numara bir büyük bir küçük sıra numarası veriyor. Biri evrak teslimde biri mülakatta kullanmak için.

    Bizim sıramız V54 dü ilk numara ise V50 idi o gün. Numaranız yandığında bankoya geçip evraklarınızı sizden istenilen sırayla yetkiliye veriyorsunuz sanırım bizimki 16 idi ve gayet kibar bir hanımefendiydi. Evraklar sadece mailde gelenlerdi(diploma vs ekstra bir evrak almadım yanıma). İlk olarak job offer istiyor ben de EB-2 NIW olduğumu ve iş teklifinin zorunlu olmadığını ilettiğimde zaten opsiyonel var mı diye sormak istedim dedi. Diğer belgeleri verip mülakatı İngilizce mi Türkçe mi istediğinizi sorup(İngilizce dedim) bu işlem de bitince sol taraftaki bankoların orda mülakat için beklemeye başlıyorsunuz.

    17-21 arası bankoların olduğu yerde sıranızı bekliyorsunuz. 17 ve 21 özel odalar bir banko da cashier dolayısıyla ortadaki 3 bankodan birinde mülakata alınıyorsunuz. Benden önceki 3 mülakatı gözlemlediğimde 2 AP ve bir de red olunca ister istemez stres yaşamaya başladım. Bizim numaramız yandığında sarışın gözlüklü erkek görevlinin olduğu bankoya geçtik. Öncelikle tüm aileyi görmek istedi,sonrasında oğluma kaç yaşında olduğunu ingilizce sorduktan sonra yine İngilizce istersen mülakatı izleyebilirsin istersen de oturabilirsin dedi. Oğlum arkadaki sandalyelerde oturdu. Kızıma da yaşını sordu 15 yaşında olduğu için seninle mülakat yapmak zorundayım dedi. Sonra sağ ellerimizi kaldırarak söylediklerimiziin doğru olduğuna dair ben eşim ve kızım yemin ettik. Sonra mülakat soruları gelmeden parmak izlerimiz alındı. Sorular ise:

    • ilk evliliğiniz mi her ikinizin de?
    • alanınız ve dereceniz ne(majorunuz soruluyor)
    • ordaki planınız ne?
    • ABD de kaldığınızda hangi vize ile kaldığımı ve overstay olup olmadığım?
    • Mülakata gelmeyen kızımın yaşı(ABD vatandaşı)?
    • 6 aydan fazla bir ülkede kalıp kalmadığım
    • Eski pasaportlarımızda ABD turist vizesinin sadece ben ve eşimde mi olduğu çocuklarda yok mu,

    Kızıma ve eşime hiç soru gelmedi ve mülakat sanırım 3-5 dakikada bitti. Sonrasında onayladığını en kısa sürede pasaportları göndereceklerini ingilizce söyledikten sonra sonuna inşallah diyerek yüzümüzde bir gülümseye sebep oldu. Aynı yoldan büyükelçiliğin girişine geldiğimizde saatimiz olmadığı için birine saati sorduğumda yaklaşık 09.15 gibiydi. 1.5 saat içinde işlemlerimiz bitmişti tekrar otele yürüyerek 09.30 da döndük.

    Yarım saat geçmeden konsolosluktan bir görevli arayarak turist vizelerimizin basılı olduğu eski pasaportlarımızın iptal edilmediği için onları getirmemizi istedi. Öğleden sonra da vatandaş olan kızımla pasaport servisine geleceğimizi o esnada getirebileceğimizi söyledim.

    13.15 de kızımın pasaport yenileme işleminde beklerken mülakattaki görevli bizi gördüğünde bankoya gelerek kendi hatası olduğunu ve turist vizelerimize iptalleri basıp bize sabahki işlemi nerdeyse tamamladığını bir gün sonra kargoya yeni pasaportlarımızı vizelerle gönderebileceğini ifade etti.

    Ceac de statü yaklaşık 24 saat administrative processing göründüktan sonra issued oldu. Dün de pasaportlarımızın PTT kargoya verildiğine dair mail ve mesaj geldi.

    08.2021 de başlayan yaklaşık bir yıl sadece welcome letterimin gelmediği, sonrasında backlogdan dolayı bekleme sürelerinin artması gibi aksilikler de yaşadığım sürecim 31 ay sonra bu şekilde olumlu tamamlanmış oldu. İlk gün güzel bir uyku uyudum bir gece önce kafamda kurguladıklarımla uyuyamadığım için uykusuzdum iyi geldi. Umarım herkes en kısa sürede süreci tamamlar. Herkese bu yolda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @u2rem tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @u2rem paylasim icin tekrra cok tesekkurler, yolunuz acik olsun.


  • Sevgili arkadaşlar benim de 2 saat önce mülakat randevu emailim ulaştı, yani haftasonu da alınıyor email. Forumda okuduğum ayın 20 sinden sonra da email gelen arkadaşlar görmüştüm.. nvc. uzantılı siteden gelen emailde 17 Nisan 2024 için Randevu verildi. Ben de yaklaşık DQ den bu yana 10 ay beklemiş oldum (DQ tarihimde düzeltme yaptım: Mayıs 23 2023). İnşl sorun olmadan tamamlanır sürecim. Sizlerin de sürecinin hızlanarak ilerlemesini dilerim.

  • ⭐⭐

    @u2rem tebrikler. Uzunca süren süreç başaralı bir şekilde sonlanmış. Amerikada başarılar.


  • @Rdem09

    Hayırlı olsun. bizi de haberdar ettiğiniz için teşekkürler.


  • @u2rem Gozunuz aydin. Hayirli, ugurlu olsun. Emeklerinizin karsiligini aldiniz. Bundan sonrasi icin, hersey umdugunuzdan da guzel olsun 🙏🏻


  • @u2rem Hayırlı uğurlu olsun! Sabır isteyen uzun ve zor bir süreç herkes için. Bundan sonrası da gönlünüzce olsun. Tebrikler...


  • @Rdem09 Hayırlı olsun. Ben de ayın son gününe kadar randevu alındığını okudum bu forumda. Size de kısmen sürpriz olmuş ama güzel bir sürpriz.. Kolaylıkla tamamlamanızı diliyorum.


  • @u2rem Gözünüz aydın. Sonraki hayatınızda başarılar dilerim 🙂


  • @Rdem09 merhabalar. Hayırlı olsun. siz premium processing mi yapmıştınız acaba?


  • @Feridun-Boylu sagolasin. hayir normal sureci bekledim, premiuma basvurmadim.


  • @Rdem09, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

    Sevgili arkadaşlar benim de 2 saat önce mülakat randevu emailim ulaştı, yani haftasonu da alınıyor email. Forumda okuduğum ayın 20 sinden sonra da email gelen arkadaşlar görmüştüm.. nvc. uzantılı siteden gelen emailde 17 Nisan 2024 için Randevu verildi. Ben de yaklaşık DQ den bu yana 10 ay beklemiş oldum (DQ tarihimde düzeltme yaptım: Mayıs 23 2023). İnşl sorun olmadan tamamlanır sürecim. Sizlerin de sürecinin hızlanarak ilerlemesini dilerim.

    Mülakat tarihiniz hayırlı olsun, şimdiden başarılar 🙏


  • @u2rem hocam elinize saglik, kalem kalem yazmissiniz. Cok sevindim bu sekilde hem pozitif hem kolay gecmesine. Ve green cardlari almaniza. Insallah bundan sonrasi da hayirlisiyla guzel olur. Tekrar sagolun, bilgilendirme icin


  • @Rdem09 kutlarim, gozunuz aydin.


  • @Hilal-2, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

    @u2rem hocam elinize saglik, kalem kalem yazmissiniz. Cok sevindim bu sekilde hem pozitif hem kolay gecmesine. Ve green cardlari almaniza. Insallah bundan sonrasi da hayirlisiyla guzel olur. Tekrar sagolun, bilgilendirme icin

    Çok teşekkürler hocam darısı en kısa sürede sizlere🙏


  • @u2rem merhaba vizeniz onaylandığı için tebrik ederim. Aynı gün sizden bir önceki sırada biz mülakatta idik. Eşimin ve kızımın vizeleri onaylandı fakat benim kızlık soyadım bir suçlununki ile eşleştiği için AP ye kaldım. Aynı gün mail attılar ve formu doldurup gönderdim. Çok uzun sürmeyeceğini ve bir problem olmayacağını konsolos hanım belirtti fakat bu işlemi yapmak zorunda olduğunu söyledi. İnsan yinede üzülüyor. Kızım eşim nisanda gidecekler umarım en kısa zamanda benim vizemde onaylanır ve ben de rahat bir nefes alırım. Tekrar tebrikler umarım hayal ettiğinizden daha güzel bir yeni hayatınız olur 🙏


  • @ysmguller Cok gecmis olsun. Size, kizlik soyadinizin bir sucluyla eslestigini acikca soylediler mi? Genelde AP sebebini bu tur security check durumlarinda soylemezler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum