Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @ferhatdemirhan Evet vize almaniz gerekiyor cocugunuz icin. Vizenizin yetismemesi durumunda konsolosluk ile goruserek durumu aciklayabilirsiniz fakat ne diyecekleri tamamen onlarin insiyatifinde. Siz esiniz ile mulakata katilip sonrasinda cocugunuz icin yeni bir mulakat tarihi verebilirler bunu gectigimiz sene yasadik fakat bu bir risk. Simdiden vize islemlerine bir sekilde baslayip hazirda bulunmaniz faydaniza olacaktir.


  • @gucarslan Merhaba Uğur abi, biz geçen sene bu durumu yaşamış arkadaşlardan da yola çıkarak eşim için sağlık randevusunu en erken haftaya almayı düşünüyoruz. Bugün dakikalar süren beklemeden sonra Unganlara ulaşabildim ancak konuştuğum bayan mülakat tarihi gelmeden randevu alamayacağımı söyledi. Durumumu anlatmama ve geçen sene de bu durumun bu şekilde yaşanmış olduğunu söylesem de ben böyle birşey duymadım dedi ve bir sonuca varamadan kapattık. Randevuyu nasıl alabilirim? Web sitesinden mülakat tarihi veya raporu almak istediğiniz tarih kısmına ileri bir tarih yazsam ve randevu oluştursam gittiğimde sorun yaşar mıyım? Başka bir şekilde randevu alınması gerekiyorsa yönlendirmenizi rica edeceğim..

  • ⭐⭐⭐

    @yakt05 Mülakat gelmeden, DV süreci için sağlık muayenesi olabilmek için dünyanın hiç bir yerinden randevu alamazsınız.

    imzanızda mülakat tarihi görünmekte o nedenle sorunuzun sebebini anlayamadım ama forumun faydalanması için paylaşım yapmak istedim.


  • @ferhatdemirhan Ankara’da dilerseniz çocuğu getirmeyebilirsiniz diye birleyen vardı sanki acaba öyle bişi olabilir mi küçük olduğu için?

  • ⭐⭐⭐

    @melikemim Boyle bir secenek olamaz cunku Saglik Kontrolune girmek zorunda herkes, isterse o gun dogmus olsun. Konsololuklar 'getirmenize gerek yok' diyebilir ama esas mesele muayene sureci...


  • @ecdag2024 biz Şubat başında göndermiştik


  • Selamlar herkese. Ülkemizde 12 yaşından küçükler için covid aşısı talebi yok fakat her konsolosluk farklı taleplerde bulunabiliyor. Kızım nisan ayında 5 yaşına girecek (2019 doğumlu) ve covid aşısı yaptırma konusunda çekincelerim var. Dosya taşıma durumunda hangi konsolosluğun çocuklar için kaç yaş talebinde bulunduğunu nereden öğrenebilirim?

  • ⭐⭐⭐

    @Hanhun Bunun icin tek tek bakmaniz lazim, her konsoloslugun bagli oldugu saglik kurumunun farkli kurallari olur cunku.


  • @Hanhun bence önce dosya taşıyın gerisine sonra bakın kimse size tek tek hangi konsolosluk ne istiyor onun bilgisini veremez ki zaten forumda arama kısmından kendiniz bulabilirsiniz


  • herkese merhabalar 7 mayıs 2024 benimde viyanada görüşmem var


  • @lumos ben muayene süreci için düşünmemiştim doğru, muayene içinde sonuçta oraya gitmesi gerek bebeğin


  • @narinbey hayırlı olsun aynı gün bizimde var


  • viyanaya dosyalarını taşıyan saygıdeğer forum üyeleri , hepinizi tebrik ederim.


  • @ecdag2024 bende ilk mailimi 8 aralıkta atmıştım, yoğunluktan dolayı bu sene dosya taşımayacağız şeklinde geri dönmüşlerdi.


  • Arkadaşlar Günaydın şimdi okudumda mail gelenleri yürekten tebrik ediyorum bu Amerika yolculuğunuzda başarılar. Bide neden herkesin viyana anlamadım da :)) ve kaç binlerdesiniz



  • @hsn-kartal :))) Viyana yı kuşatmışız haberimiz yok


  • Merhabalar, 2 temel sorum var yardımcı olabilecek birileri olursa benim için çok iyi olur ;

    1)Mülakat tarihinde bir durumdan dolayı zaman içerisinde birikmiş parayı harcayıp yerine başka birinden alacağım ve muhtemel mülakattan 1-2 ay önce girecek 10.000$ sorun yaratır mı ?
    2)Mülakata banka hesabımda para olmadan veya 1000$ civarı para ve 80 bin $ civarında bir araç göstererek girmem sorun yaratır mı ?


  • Merhaba Arkadaşlar, viyana da görüşmeye girecekler için aşı tablosu hazırlamaya çalıştım, sizde kendi yaş aralığınıza göre kontrol edebilirsiniz,
    image.png


  • Merhaba, iyi günler
    Mülakat sonrası 220$ lık fee ödeesi ile beraber alacağımız uçak biletini, mülakat sırasında gösterdiğimiz birikim üzerinden yapabiliriz değil mi?
    Sonrasında banka dökümleri ile işimiz olup olmayacağına ilişkin danışmak istemiştim.
    Teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum