Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

• İkinci bir soru daha olacak, eşim benden önce B-1 ile ziyarete geldi diyelim, bir arkadaşımızda kaldı. 2 3 hafta sonra ben de Citizen olarak giriş yaptım ve yanına gittim. Hemen banka hesabı açma, state ID yenileme, utility açtırma gibi işlemleri yaptım. Post office'de adres de yeniledim. Yukarıda yazdıklarımın yetmeyeceğini varsayarsak, eşime dedim ki gel burada kalalım, burada bir iş bulayım, ev tutayım ve yavaş yavaş sponsor olacak evrakları sağlayayım. Ne de olsa Vatandaş eşi olduğu için out of status olsa bile AOS'ye hakkı olacak. Bunu yapmamızı engelleyen herhangi bir şey var mı? İkimiz de NYC'de 7 8 yıl yaşadık hatta burada evlenip TR'ye döndük admissible olması durumunda bir sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum port of entry'de.

• Merhaba herkese bir soum olacakti yardimci olursaniz cok sevinirim, esim amerikan vatandasi ben su anda turkiyede yasiyorum esim Amerika'da

evlilik uzerinden Green card'a basvuruda bulunduk su an dosyamiz NVC'de,

bizden esimden icin ek olarak "every w2, 1099 form and schedule form" istemisler, acaba bu 1099 formu ne oluyor? bu konuda yardimici olabilir misiniz,

Esim bir is yerinde calisiyor ve 2022 tax return belgesini yolladik bunun disinda bir geliri yok ve ailesi ile birlikte yasiyor kirada olma durumuda soz konusu degil,

Simdiden tesekkur ederim herkese

• Merhaba Evlilik yolu ile green card başvurusunda bulunacağım eşimin (Amerikalı) ailesi bana sponsor olacak. Ancak ben green cardı aldıktan sonra sponsor olarak eşimi göstermek istiyorlar böyle bir durum var mı? Sponsor kişi daha sonradan değiştirilebilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

• @Onur-Karaca, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhaba herkese bir soum olacakti yardimci olursaniz cok sevinirim, esim amerikan vatandasi ben su anda turkiyede yasiyorum esim Amerika'da

evlilik uzerinden Green card'a basvuruda bulunduk su an dosyamiz NVC'de,

bizden esimden icin ek olarak "every w2, 1099 form and schedule form" istemisler, acaba bu 1099 formu ne oluyor? bu konuda yardimici olabilir misiniz,

Esim bir is yerinde calisiyor ve 2022 tax return belgesini yolladik bunun disinda bir geliri yok ve ailesi ile birlikte yasiyor kirada olma durumuda soz konusu degil,

Simdiden tesekkur ederim herkese

1099 Belgesi Self employment olanlara verilen W2 belgesi gibi düşünün doordash ubereats vs yapmışsa ona otomatik yolarlar zaten o belgeyi vergi başvurusu için

• Merhabalar; Benim sorum join sponsorumun geliri iyi tüm belgelerini yükledik fakat Ankara eksik evrak diye vizemi bekletiyor. Ben nasıl ve nereden öğrenebilirim eksik evrağım nedir? bilenler beni yeşillendirsin lütfen :(

• Mülakattan sonra joint sponsor belgelerini upload etmem ve pasaportumu postalamak istendi .Belgeleri yükledikten sonra hemen pasaportumu postalayabilir miyim yoksa belgeler için onay maili gelir mi?Onu mu beklemeliyim ?

• @eda08 Belgeleri yükleyince hemen pasaportunuzu gönderin.

• @D-K Teşekkür ederim .

• Merhabalar,
    Yakın zaman önce IR1 vizesi için NVC'ye yüklenmesi gereken tüm belgeleri gönderdik DQ olduk, IL beklemekteyiz. Bu süre zarfında Mülakat için gerekli belgeleri araştırmaya başladık. Ben Amerikan vatandaşıyım yaklaşık 15 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Maaşımı hep Türkiyeden aldım, dolar bazında da hep düşük kazandığım için hiç Tax return doldurmadım. Başvurumuzu yaparken bundan dolayı joint sponsor ile ilerledik.
    Mülakata gitmeden önce noterden onaylı bir beyan vermem gerekiyor mu vergilerimi neden ödemediğime dair?

• Merhaba, I864 için rfe aldım uscis'ten. Eşim sponsor olmuştu. Joint sponsor veya assets göstermemizi istiyor. Bu noktada sorum olacaktı.

Türkiye'deki banka dökümanlarımızı göstersek, buraya veya amerika bankamıza 20K $ gibi bir para transfer etsek bu kabul olur mu? Yoksa anlık para girişi bir şey ifade etmiyor mu?

• Bu ileti silindi!

• ff.jpeg

1. merhaba arkadaşlar ı 134 formunda yer alan beneficiary ibaresinin yer aldığı tüm kısımlara bizim bilgilerimiz yer alıyor değil mi ? 2) beneficiary bölümlerine biz yazılıyorsak ilk sayfada beneficiary name kısmında tek bir name kısmı var eşimin bilgileri için ikinci formmu doldurtacağız? 3) son olarak yararlanan finansal durum kanıtlarıyla yazıyor onu nasıl doldurtacağız Türkiyedeki maaş durumlarımıza göre mi?

• Arkadaşlar selamlar,

Dosyamızı Tiran'a taşıdığımız için sponsor formu doldurmamız gerekiyordu. Bir akrabam ile doldurduk fakat kafama bir şey takıldı. Akrabam dijital imza kullanıyor. Belgeye de imzasını bu şekilde attı. Sizce kabul olmama durumu olabilir mi? "Islak" imza olmasına dair bir ibareye rastlamadım ama yine de formu yanlış doldurmanın telefisi olmaz diye korktum. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

• @HüseyinBurcu öncelikli tavsiyem Islak imzasını kullansın. Ankaradaki memur, yanlış gördüğünde düzeltip gönderin diyor. Süreç uzuyor sadece yani benim yaşadığım tecrübe bu yönde.

• @D-K Haklısınız, ıslak imzalı alıp garanti etmek daha mantıklı. Çok teşekkür ederim.

• Merhabalar arkadaşlar bugün mülakatım vardı Texasa gideceğimi söyledim 11.500 doları yeterli görmeyip AP ye bıraktılar sponsor istediler bu durumda ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

• @ismail-c Merhabalar ben hala bekliyorum sponsor bulduğum halde. Size tavsiyem join sponsorunuz olacak kişi muklaka abd 'de çalışan yeterli maaş alan biri olmalı. mal mülk para pul bunlara bakmıyorlar tek istedikleri çalışan düzenli vergi ödeyen birinin size sponsor olması.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• şuan sponsor bulamadım bulmaya çalışıyorum fakat bulduğum zaman da o kişiden hangi belgeleri almam gerekiyor

• @ismail-c bu başlğın ilk iletisinde bütün detaylar var, inceleyin lütfen.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k