Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂

Ben daha önce de yazmıştım buraya, hiçbir yere dosya taşıyamaz (kontenjanlardaki yoğunluk ya da schengen vizesi problemleri nedeniyle) Jakarta ya dosya taşıma ihtiyacı duyanlar için şöyle bir bilgi vereyim, hem daha önce verdiğim bilgiyi de güncellemiş olayım, çünkü orada yazdığım yöntemi Endonezya'daki avukatım pek önermedi (bir şirket üzerinden çalışma izni çıkartmaktı ilk iletide yazdığım yöntem, bu hem tek kazanan için daha masraflı, hem de burada size sponsor olacak firmaya bazı hukuksal problemler yaratıyor ) Ama onun direk önerisi şu, talihli iki kişinin bir araya gelip, Endonezya'da bir şirket kurması. Bu çok çok hızlı sonuçlanıp (yaklaşık 1,5 ay) her iki ortağa (yani talihliye) direk 2 yıllık oturum izni imkanı sağlıyor, ve Jakarta ya dosya taşımanızın önündeki engeli kaldırıyor. Sadece ortakların birinin şirket kurulum aşamasında bir kez buraya gelmesi gerekebiliyor (burası muğlak biraz, ben kurarken gitmek zorunda kalmamıştım, ama isteyebiliyorlarmis) onun dışında şirket kurulumu+oturum izni maliyetlerini de öğrendim. Biliyorum masraflı bir yöntem gibi, ama bir talihlinin şirket kurulumu aşamasındaki gidiş gelişini de iki kişi arasında paylaşınca, çıkan toplam maliyet, greencard almayı sağladığı için aslında komik bir maliyet oluyor. konu ile alakalı sorusu olanlara bu konuda yol gösterebilirim, umarım herkes hayallerine kavuşur