Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k

• @Sinan35 tamm alttaki imza kısmı yanlış anlamaya müsait olmuş:) kusura bakmayın

• @hsn-kartal biz ailecek rotamızı başka tarafa çevirince, imza kısmı güncelleme falan biraz eskide kaldı, ama greencard dan vazgeçtik mı? Tabi ki hayır, her sene başvurmaya devam😂

• @Sinan35, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@hsn-kartal yöntemi uzun uzun yazdım işte yukarıda, bunun maliyeti de, yaklaşık 4900 USD kadar tutuyor, ama tabi iki talihli bu masrafı paylaştığında kişi başı yaklaşık 2500 USD gibi

Tabi bu masrafın içinde, talihlilerden sadece birinin (yani tek ortağın) buraya gelip gitme masrafı yok, o da sanırım şu anda en uygun İstanbul'dan Singapur havayolları ile aktarmalı gelince uygun oluyor, onun fiyatı da değişken, vize ücreti de kapıda vize 35 dolar. Ama bu gelme işi değişken, gelmeden de halloluyor sanırım ama karışık anladığım kadarıyla biraz.

• @UniqueCowboy tşkler açıklama için...yalnız ben çocuktaki yaşı 15 oldugundan yeni covid asi vuruldu 2.dozu isterler mi diye sornuştum

• @LeventC ilk kez covid aşısı olanlar için son 12 ay içerisinde 1 doz aşı olmak yeterlidir. Fakat 2. Doz süresi gelmiş ise 2. Doz istenir mi bilemiyorum. Unganlara ulaşmayı deneyebilirsiniz.
    Not: Hiç covid aşısı olmamış ve ilk defa muayene sabahı aşı olmuş ve hemen sonrasında Unganlar'a gitmiş kişi sorunsuz sağlık raporu almıştır

• @LeventC son 12 ay içerisinde DSÖ onaylı COVID-19 Aşısı olmanız yeterli oluyor.

• ⭐⭐

@Murat-4 off yaa böyle olunca üzülüyorum ya gerçi her seferinde green kart lotosunu kazanmak demek green kart almak demek değil diyoruz da öyle olmuyor işte çünkü insan denen yaratık umutla yaşıyor umut fakirin ekmeği resmen... dilerim allahtan bu ramazan nın ilk günü herkese gönlüne göre versin allah

• @debbieLA77 Ne olmuş ki? Ve neden greencard red olur bunu yaşayan veya geçmişte yaşananları yazarsanız çok memnun olurum. Unganlara sağlık raporumu teslim almaya gidiyorum. Yarın sabah mülakat görüşmem var :)

• Her yıl bu zamanda 30 binler current oluyordu. Ama daha 18 binde . Numaram current olmadan süreç bitermi yaa?? Sizde birden artacak mı yoksa geçen yıl kontenjanın birden dolmasından dolayı temkinli mi davranıyorlar bu yıl

• @Esra-Siren
    Daha dosya taşımam lazım

• @Esra-Siren işte benle ayni korkuları yaşayan birisi,sorduğunuz bütün soruları bende merak ediyorum inşallah current oluruz

• @Esra-Siren önceki yılları bilmiyorum fakat iki yıldır yavaşlar, ne yapacakları da belli olmaz, çünkü illaki şu kadarın hepsini alacaksınız diye bir durumları yok bildiğim kadarıyla, dosya taşımayı düşünün isterseniz, geçen yıl insanları kontenjan doldu diyip kapıdan çevirmişlerdi itiraz etme şansıda yok.

• @Murat-4 current olayı farklı currentda gecen yıl hiçte yavaş degillerdi

• @Murat-4 numaranız current olmadan isterseniz dosya taşımış olun mülakat alamıyorsunuz, geçen yıl viyanaya taşıyan birkaç kişi current olamadıkları için vize alamadi

• @hsn-kartal Bu sene Şubatın son haftası Viyana dosya taşımayı kabul etmişti, ancak bugünkü bir arkadaşın konsoloslukla yazışmasına göre kapasitelerini doldurdukları için artık dosya taşımayı kabul etmediklerini bildirmişler. Acaba bu durum tüm süreç için mi (1 Ekim'e kadar) böyle devam edecek yoksa yine fırsat bulduklarında başka ülkelerin talihlilerini kabul edebilirler mi? Formu kontrol ediyorum ama henüz cevap bulamadım.

• @Demayfo sanırım viyana bu sene için taşıma kotasını doldurdu,geçen yıl bir güzellik yapıp 100 kadar dosya tasimislar bu yılda bir 50 dosya tasimislardir bu kadar çok mail atıldığını görünce taşıma işini kapattılar sanırım.Ama illaki başka bir iki ülke konsolosluğu taşıma yapacaktır diye düşünüyorum.Bunun içinde önce numaramızın current olmasını bekleyecegiz kişisel görüşüm önümüzdeki iki bültende de temkinli gitmeye devam edecekler en fazla 1k ,1k bir artış bekliyorum, ama keşke daha yüksek olsa.Zaman daraldı current olup biz yüksek numaraların dosya taşıma ,mülakat alması için takvim çok sıkıştı

• @Demayfo ayrıca size ankaradan mülakat gelecektir

• @hsn-kartal Anladım, haklısınız hocam. Umalım da her isteyen bir an evvel isteğine kavuşsun. Öyle düşündüğünüze sevindim, elbette hiç birimiz için süreç kesin değil. Ben de bu şans bir kere ayağımıza geldiğinde fire vermeden, keşke demeden süreci iyi yönetmeye gözlemlemeye çalışıyorum. Her ihtimale karşı hazırlıklı olmak lazım maalesef. "Ankara'ya güvenmeyin" o kadar anlam barındırmaya başladı ki GreenCard Türkiye= Ankara'ya güvenmeyin oluverdi. Hepimizin hakkında hayırlısı olur umarım. Cevabınız içinse ayrıca teşekkür ederim.

• @Demayfo bence bu numberla en geç temmuzda mülakat alırsınız

• @hsn-kartal İnşallah o güzel haber aynı tarihte sizi de bulur ^^

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k