FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@Muhtaradana AP de eğer 6 ayı geçerse medical exam yine yapılması lazım o olmaz umarım. Burada 2-3 kaydı olanın red aldığını da okudum. Benim zaten tek olay o da bir sefer mahkeme olup kapandı.. Umarım dediğiniz gibi olur onay almama engel olmaz
-
@begumm mülakat sırasında son karar her zaman sizin görüşeceğiniz memura kalmış. Ap olmadan vizenizi alma şansınızı artırmak istiyorsanız bahsettiğim gibi olaya dair tüm evrakları onlara sunun.Yasadaki hangi suçtan suçlandığınız bu yasanın ingilizce tercümesi. Yani kısacası görüşme yaptığınız memurun basit ve anlayabileceği şekilde belgeler ve sizin ifadeleriniz işleri çok kolaylaştıracaktır. Durum onlar için karmaşık olursa AP sürecine bırakıp bu şekilde çözülmesini istiyorlar. Mülakatta bol şans diliyorum
-
@Muhtaradana Teşekkürler cevabınız için. Ben hesapladım kızımın yaşını, CSPA ya göre DV2024 sürecinin son gününe kadar 21 yaşını doldurmamış oluyor, umarım CSPA kuralları AP sürecinde de geçerli olur. Bu AP süreci fazla uzayıp kızımın doğum gününden sonra sonuçlanırsa göreceğiz neyin geçerli olduğunu gelen emaillere göre. Tekrar teşekkürler.
-
@Muhtaradana anladım. teşekkürler. zaten tek bir defa mahk. olmuştu. Onun kararını tercüme ettik ve NVCye memo ile sunduk. İnşallah iyi geçer biraz da şans. hiç pürüzü olmayanların bile isim benzerliği gibi nedenlere APye kaldığını okuyorum...
-
14 Şubat tarihinde girdiğimiz B1/B2 mülakatında eşim vizeyi almış ben AP ye kalmıştım.
Konsolosluk pasaportumu almıştı, daha sonra gelen mailde detaylı cv mi istediler.
CV yi göndermemin üstünden yaklaşık 2 hafta geçti ama dosya durumunda herhangi bir ilerleme yok.
Acaba gönderirken hata yapmış olabilirmiyim, maille cv mi gönderebileceğimi belirttiler ama gönderdikten sonra herhangi bir iletildi bildirimi gelmedi.
Teşekkürler. -
@sefa238 2 hafta bu process çin oldukça kısa bir süre.
dilerseniz mail atıp ekli cv'mi yolalmıştım, tarafınıza ulaştı mı diye sorabilirsiniz. -
Merhaba, dil okulu içim 14 şubat tahinde F1 öğrenci vizesi görüşmesine girdim. Görüşme sonrası onaylandı denildi ve onay kağıdı verildi. Ancak o günden bu tarafa ceac sisteminde approved görünmesine rağmen pasaportum vize basılıp gönderilmedi. Hiç bir geri dönüş, evrak talebi, mail vb de olmadı. Birkaç defa mail ve telefon ile bilgi sordum hep standart cevaplar verildi, süreç devam ediyor yoğunluk var vb. Benden sonra başvuran tüm arkadaşların vizesi geldi ve gittiler. Bu süreç ile ilgili yapabileceğim bir şey varmı?
-
Bu ileti silindi! -
@draka sıkıntı yok son zamanlarda bu tür vakalar la karşılaşıyoruz. Arada sırada yine durumunuzu soru formundan, e-mail ile sorun.Ama esas olarak beklemeliyiz
-
@Muhtaradana Bilgilendirme için teşekkür ederim, diğer arkadaşlara 2-3 günde gelirken bu kadar süre beklemek ve ne sebeple olduğunu bilememek çok yıpratıcı oluyor. Bekleyeceğiz mecbur ancak beni endişelendiren bu beklemeden sonra onaylanmaz ve sebebi de belirtilmezse o zaman düşün dur artık.
-
V Vildan 0 bu başlıktan bahsetti
-
AP sonuçlandı maili geldikten sonra pasaportları gönderirken PTT KAYIT işlemini tekrar mı yapacağız?
-
C cebrailoz bu başlıktan bahsetti
-
@mehmetatal bu sayfanın ilk iletisinde nasıl yapmanız gerektiğini detaylıca anlattım.
yine ais kaydı yapıp göndermelisiniz ki size geri yollayabilsinler. -
Al durumunda herhangi bir gelişme klan yok sanırım 22 ay oldu hala bir gelişme yok bende attığım mail ve doldurduğum forum sonrası 2 gün üst üstüne ceacdan güncelleme oluyor ama bir sonuç olmuyor.
-
@aligg bizde de bir gelisme yok. Maillere cevap veriyorlar mi? Ben mail atsam da guncellenmiyor. Cevap da vermiyorlar.
-
Mail e de cevap vermiyorlar formu doldurursan dönüş yaparlar dediler ortada tık yok aynı @dpdemir
-
AP surecindeyken, dosyamiza islem yapan calisanlar DS260 formumuzu acarlarsa bunun bilgisini veriyorlar mi? Kontrol etmeli miyiz formumuzu acmislar mi diye?
-
Merhaba bir önceki vize başvurusu ap ye kalıp uzun süre bekledikten ve bu başvuru sonuçlanmadan tekrardan vizeye başvurup yeni başvuruda vizesini alan bir forum üyemiz vardı. Bir arkadaşım bu deneyimi arıyor. Ben biraz baktım ama bulamadım, deneyimi yazan arkadaşımız ya da bu deneyimi hatırlayan beni o iletiye yönlendirebilir mi? Teşekkür ederim
-
@Muhtaradana B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları 47.sayfada
-
@dpdemir çok teşekkür ederim, zahmet verdim.
-
@Muhtaradana Ne demek. Rica ederim.
-
F Fırat ERKAL bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum