Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ErdalK Tufank beyin tavsiyelerine katılıyorum. Konsolos çalışanları sabahtan akşama kadar kulübe gibi bir yerde çeşit çeşit insanları dinlemek zorunda kalıyor ve sizinde tahmin edebileceğiniz üzere uzun ve karmaşık cevaplara karşı tahammül seviyelerinin pek yüksek olduğunu sanmıyorum.

    Bence vize görüşmelerinde yapılan en büyük sorun insanların sorulan sorulara verdikleri cevapların uzun ve çoğu zaman bağlamından koparılmış olmaları.

    Benim tavsiyem sadece sorulan sorulara doğru cevap verilmesi ve daha fazlası sorulmadıkça söylenmemeli, ki zaten görevli sizin söyleyeceğiniz detayları zaten gerekirse soruyor.

    Ör. 1
    Nereye gideceksiniz
    -Californiya.

    Ör. 2
    Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    -Evet.


  • @rhyten covid oncesi seyahatleri umursamiyorlar trnin durumu o zamanlar duzgundu cunku.
    Asil pozitif etkiyi covid sonrasi seyahatler yapiyor.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Darko japonya, kore, diğer asya ülkeleri

    Abi Japonya uçak bileti çok payalıymış. Güney kore yine bu konuda iyi. Üstelik güney kore konaklama ücreti de makul seviyelerde.

    Nisan'a yıllık izin girdim, Hırvatistan, macaristan, italya, yunanistan turu yapmayı planlıyorum.
    Hemen akabinde yaz aylarında ingiltere gezisi ve güney kore gezisi düşünüyorum. Tabi ingiltere vize verirse 🙂

    Mülakatıma son 6-7 ay kala pasaportu bu şekilde doldurmayı planlıyorum. Çok mu kasmış olurum kendimi.
    Kısa sürede niye bu kadar yer gezdiniz diye usa konsolosluğunda sıkıntı çıkar mı acaba?


  • @Darko uygun bilet konusunda ucuzabilet.net ve sosyal medya hesaplarını (telegram, instagram, Facebook ) takip etmenizi tavsiye ederim. Seyahat planınız güzel tadını çıkarın
    Bildiğiniz gibi tek faktör seyahat geçmişi değil. Mutlaka mülakat öncesi bir kişi ile karşılıklı mülakat provası yapın. Soruları sorsun ve sizin cevaplarınızı yorumlasın. Soruyu soranın konuya hakim olmasına gerek yok. Sadece sizi gözlemlemesi ve yorumlaması size yardımcı olacaktır. Bol şans diliyorum


  • arkadaslar benim sgk gecmisimde sigorta girisi olsun diye 1 aylik bir giris mevcut 2018 senesinde(yeni 18 olmustum) amcamin emlak dukkaninda, bunu ds160 formunda veya mulakatta belirtmeli miyim? sadece gostermelik oldu cunku

  • ⭐⭐

    @rhyten DS-160 formunda son 5 sene içerisinde çalıştığınız işleri yazmanız gerekiyor. Bu yüzden bunu belirtmeniz gerekmiyor. Mülakatta zaten böyle bir soru gelmeyecektir.


  • @tufank
    peki yaptigim stajlari is olarak yazmam gerekiyor mu? universitenin zorunlu kildigi stajlarda 20’ser gun sigorta girisi gozukuyor da

  • ⭐⭐

    @rhyten staj da olsa iş sonuçta. Son 5 yıl içerisinde çalıştığınız işleri yeniden eskiye doğru yazabilirsiniz. ( zaten en fazla 2 adet giriş yapılabilir bu alana)


  • @fxu gezmek için gideceğiz fakat şirket adı altında gidersek daha kolay vize alırız gibi düşünüyorum birde tabi EB3 var aklımızda onun için de vizeyi alabilmek için en geçerli yolu bulmaya çalışıyorum


  • arkadaşlar b1/b2 vizesinden red yemiştim şimdi f1 öğrencisine başvurursam daha önce red yedinizmi seçeneğine evet mi demeliyim

  • ⭐⭐⭐

    @ryuzakitw soruda özel olarak vize kategorisinden bahsetmiyorsa (ki bildiğim kadarıyla bahsetmiyor) evet demelisiniz çünkü red yemişsiniz daha önce


  • @ErdalK dedigim gibi direk amaci soylemek en iyisi, oradakiler biraz yalan dedktoru gibi calismaya calisiyorlar. Dogal ve akici sekilde niyetinizi soylerseniz ve bunu desteklerseniz daha cok sansiniz var.


  • @Muhtaradana google ın fligth kısmına bakmanı öneririm. uygun fiyata bilet çıkınca haber veriyor.


  • Merhaba , bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaslar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum ,ABD turist vizesini eşimle birlikte aldık , görüşmeyi birlikte gerçekleştirdik . Farzedelim ki ben ABD ye turist vizesiyle girdim ve 3 aydır ABD deyim turist statüm devam ediyor . Vizeyi birlikte aldığım eşim benden 3-4 ay sonra turist olarak ABD ye girmek istediğinde sorun yaşar mı ?

  • ⭐⭐

    @koray__1158 giriş amacı dışında (turistik / iş ) başka bir niyet taşımıyorsa bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak her girişte bir sorgulama oluyor. Siz giriş yaparken kalış süreniz ile ilgili bir bildirimde bulunuyorsunuz. Belirttiğiniz süreden fazla kalırsanız eşiniz giriş yaparken buna yönelik soruları beraberinde getirebilir. (Change of status niyeti sorgulanabilir). Hiç sorgulama olmayabilir de. Tamamen CBP görevlisinin insiyatifine kalmış.


  • @tufank cevap için teşekkürler , her girişte sorular tabikide soruluyor fakat verdiğimiz cevapları bir yere not ettiklerini pek sanmıyorum açıkçası , bu şekilde bir tecrübesi olanla da karşılaşmadım . Konunun CBP görevlisi inisiyatfinde olduğunu da biliyorum ama yine de sormak istedim . Belki bununla ilgili bir tecrübesi olan vardır diye.

  • ⭐⭐

    @koray__1158 bize sordukları sorular genelde teyid amaçlı. not almaktan ziyade eğer biletinizi gidiş / dönüş olarak aldıysanız girişte bu bilet bilgisine erişebiliyorlar zaten. dolayısıyla zaten dönüş tarihinizi biliyorlar. tabi ki bu bilet ile ilgili değişiklik yapmak veya iptal etmek elinizde. dolayısıyla görevli bu bilgilere bakmak ve buna göre değerlendirmek isterse değerlendirebilir. ya da hiç dikkate bile almayabilir. Ortada şüpheli bir durum yok ve girişte belirtilen niyete uygunsa zaten sorun olmayacaktır.


  • arkadaşlar yakın zamanda aramızda kendisi yada yada birinci ağızdan duyduğunuz birisinin b1/b2 vize randevusunu öne çekme bilgisi, deneyimi oldu mu.


  • Tanıdığımın bir danışmanlık şirketi var Amerika turist vizesi için benim yerime başvuru yaptı. 2025 yılına randevum var ve ödemeyi yaptım Doğum tarihimin yılını ve pasaport numaramı yanlış girmiş. Pasaport no değişiyor ama doğum tarihim sistemde değişmiyor. Sanırım ds formunu da 1 kere değiştirme hakkım var. Param yanar mı, bu bir red sebebi midir? Yoksa ds formunu revize etmem yeterli olur mu? Yardımlarınızı rica ederim.


  • @mesut1905, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    arkadaşlar yakın zamanda aramızda kendisi yada yada birinci ağızdan duyduğunuz birisinin b1/b2 vize randevusunu öne çekme bilgisi, deneyimi oldu mu.

    Forumda @Rushvisasnow bu işi yapıyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum