Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ..........


  • @cnpist Benim endişem sms onayı istenen işlemlerde. Onu nasıl hallettiniz.


  • @Serkan-YILDIZ swift isleminde dahi sms gerekmedi, app uzerinden halldeiyorum herseyi. esim de isbankasi app kullaniyor , o da sms gerekmeden islerini hallediyor. Bilgisayardan degil, telefondan app ile hallediyoruz.


  • @cnpist Öneriler için teşekkür ederim.


  • Bilmiyorum doğru yere mi yazıyorum ama forumdaki benzer konuları aradım taradım cevabımı bulamadım.

    Kredi kartı borçlarım var aynı zamanda hem evlilik hem de Amerika'daki programa destek amacıyla kredi çekmek istiyorum.
    Kredi kartını da, Türk banka applerini de aktif olarak Amerika'da kullanacağım telefonumla. Anladığım kadarıyla Türkiye'deki TEB vadesiz hesaptan, orada para çekebiliyorum.

    Gitmeden önce Türkiye'deki tüm banka hesaplarını boşaltmak istiyorum ve USD birikimimi BOA vs. hesaplarına koymak istiyorum. (Kredi notu, kolay ulaşım, interest vs için daha iyi olduğunu okudum)

    Cevabını aradığım soru şu:

    • Amerika'dayken, Türkiye'deki dolar hesaplarıma, komisyon ödemeden dolar yatırıp daha sonra internet bankacılığı ile bozdurup TL borçlarımı ödemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım?
  • ⭐⭐⭐

    @shepherd

    Ben Turkiye'de TL odeme yapmam gerektiginde ve hesaplarda yeterince para yoksa soyle yapyorum:

    • Paribu borsasindaki hesabima USDT gonderiyorum (TRC-20 agiyla cok hizli ve hesapli oluyor), veya komisyonu dusuk baska bir kripto. Dakikalar icinde gerceklesiyor.
    • USDT'leri burada TL'ye ceviriyorum. Piyasadan daha yuksek bir kur oluyor genelde. Ornegin su anda serbest piyasada (Banka veya doviz burosunda) 1 dolari maksimum 27,8 TL'ye ancak bozdurabilirken Paribu'da 28.8 TL den aninda cevirim yapilabiliyor.
    • Buradan Bankadaki TL hesabima EFT yapiyorum (Buradan ancak kendi adiniza olan bir hesaba gonderebilirsiniz, baska birine para gonderilemiyor, bu yuzden once kendi hesabima cekmem gerekiyor). 10-15 dakikada hesaba geciyor. Miktarina gore 5-10 TL masraf oluyor.
    • Daha sonra nereye odeme veya transfer yapilacaksa banka hesabimdan oraya gonderiyorum.

  • @smartcells Cevabınız için teşekkürler. Aslında bu dediğiniz Türkiye'ye para gönderme konusunda da kullandığınız ilginç ama komisyonu az bir yönteme benziyor.

    Gerçekten ilginç, şuan dolar 28.47 göstermesine karşın 28.8'den USDT bozdurmanıza çok şaşırdım.

    Bir paribu hesabım yok ve daha önce hiç kripto işlem yapmadım ama sanırım dahil olması zor bir sistem değil. Süreç ilk başta zor gibi gözüktü gözüme, oradan oraya vs. ama alışınca sorun yok gibi duruyor. (Hiç bilmediğim için biraz baktım, USDT satın almanın da ekstra bir maliyeti var gibi, hatta 4k için 100dolar istiyor bir site)

  • ⭐⭐⭐

    @shepherd

    Sitelerden, ozellikle bilmediginiz sitelerden almayin, bu kadar yuksek komisyon verilmez.
    ABD'de yetkisi olan borsalardan birinde hesap acip oraya para (USD) transfer edin. Sonra burada USDT (veya transferi cok cok dusuk komisyonla calisan bir kripto da olabilir) alin.
    Ornegin, bildigim kadariyla MEXC borsasi ABD'de operasyon yapmaya yetkili ve su aralar 0 (SIFIR) komisyonla alim-satim yapiliyor. Yani oraya 1000 USD yuklerseniz direk komisyonsuz 1000 USDT alabilirsiniz. Sonrasinda MEXC'den Turkiye'deki baska bir borsaya transfer edin. Sonra bu borsada bozdurup kendi banka hesabiniza cekebilirsiniz.
    ABD'de yasal olarak islem yapacagizni borsalardan bazilari: Coinbase, Binance.US, Crypto.com, Gemini, Kraken etc
    Kendi arastirmanizi yapin, yasallik, hesap acma, para gonderme kolayligi ve komisyon oranlarina bakin ve birinde islem yapin.

    Uyari: Bu islemlere asina degilseniz, ilk defa yapiyorsaniz kesinlikle ilk islemlerinizi buyuk meblaglarla yapmayin!
    5-10 dolarlik bir islem yaparak bastan sonra butun asamalarin nasil calistigini deneyimleyip Turk bankasindaki hesabiniza bu paranin TL olarak ulasmasini sagladiktan sonra yuksek miktarlardaki transferleri deneybilirsiniz. Bir yerde yanlis ya da eksik bir seyler yaparsaniz en azindan kaybiniz en fazla 10 dolar olur. Kripto islemlerinde yanlis bir islem yapildiginda, yanlis adrese gonderildiginde para bir daha kurtarilamaz sekilde sonsuza kadar kaybolur, hic bir sekilde kurtaramazsiniz!

    ABD'den Turkiye'ye gonderilecek dolarlari serbest piyasanin bile ustunde yuksek degerede bozdurmanin tek yolu kripto borsalaridir. Buralarda makas yok denecek kadar azdir. Ayrica milyon dolar bile gonderseniz odeyeceginiz komisyon bir kac dolari gecmez.

  • ⭐⭐⭐

    @shepherd

    Bunun nasil yapilacagina dair aciklamayi asagidaki linkteki mesajda adim adim acikladim.
    Bunun icin az once 9 dolarlik bir transfer yaptim ve gonderdigim 9 USDT banka TL hesabima 20 dakikada, 1 dolar komisyon ve 28,85'ten bozdurulmus olarak gecti.

    LINK: Kripto borsalari kullanarak TL hesabina para gondermek


  • Gerçekten çok faydalı bilgiler çok teşekkürler, adım adım anlattığınız kısmı da inceledim oldukça karlı ve kolay duruyor. Biraz araştırdım buna en yakın alternatif Wise sanırım, ama her halükarda kendi hesabımızda bulunan USD'yi bozdurmak iki seçenekten bile daha karsız olması gerçekten çok ilginç, ilk aklıma gelen fikir en kötü fikirmiş. 😃


  • Merhabalar, forumdan öğrendiğim kadarıyla teb hesabı için belirli bir limite kadar BofA atmleri komisyonsuz para yatırma ve çekme işlemlerinde kullanılabiliyor. Türkiye’de Amerika’ya gitmeden bizim için bankacılık işlemlerinde noterden birini vekaletle yetkilendirebiliyoruz. Eğer Amerika’da iken teb hesabına BofA atmsinden para yatırsak ve Türkiye’den de noterden vekalet verdiğimiz yakınımız parayı çekse herhangi bir sorun olur mu? Şimdiden verilen cevaplar için teşekkür ederim.


  • @yunus-emre-çeçen sorun olmaz. vekalet vermeden once hangi basliklar icin vekalet vermek istediginizi iyi dusunun, sadece para cekmek degil telefon degitirmek, sifre almak vs gibi islemleri de dusunebilirsiniz. TRden birisinin hesabinizdan para cekmesini dusunuyorsaniz, Charles Schwab dan hesap acarak ATM kartini TRdeki kisiye verebilirsiniz. ABD disi para cekimlerinde Charles Schwab banka ucretlerini geri oduyor cunku fiziksel ATMleri yok. Sadece debit kart ve ABD disi cekimler icin gecerlidir bu. Aklinizda olsun.


  • @cnpist bilgilendirme için çok teşekkür ederim umarım 2025 bizim sürecimiz olur ve bunuda göz önünde bulundururuz.


  • @smartcells merhaba, paribu hesabina usa daki banka hesabindan mi usd atiyorsun?


  • @Omer-Kahraman kac dolara 40 usd havale kesilir? Mesela 10 bin dolar göndersem 40, 20 bine de 40 usd mi kesilir?

  • ⭐⭐⭐

    @Ümit-Karabayır, içinde söyledi: ABD'deyken Türkiye'deki banka hesaplarını kullanmak

    @smartcells merhaba, paribu hesabina usa daki banka hesabindan mi usd atiyorsun?

    Hayir, USA'dan para gondermiyorum, USDT cuzdanindan Paribu'ya transfer ediyorum.


  • Türkiye - UK arasındaki para aktarımları için Revolut kullanıyorum. Hem banka hesabına hemde TR kredi kartlarına para aktarımı hızlı oluyor. US-TR arası kullanımı nasıl emin değilim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum