Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @keyifteyiz hayırlı olsun


  • @ahmetyorulmaz teşekkürler


  • @keyifteyiz Gözünüz aydin, tebrik ediyorum. mulakata girmeden AP 'ye kalmak nasil oluyor? Daha once okumadigim bir deneyim.


  • @jtcarlos teşekkürler çok sağolun. Bunu bende duymadım çok fazla. Garip bir durumdu ap bizim için. Anlatıcam detayları umarım herkese örnek olur


  • Bugün mülakata girenler için şunu sormak istiyorum; mülakata girdikten sonra görevli vize ücretini ödediğimize dair makbuz verdi. O bizimle mi kalacaktı yoksa teslim mi edilecekti? Vize durumumu kontrol ettiğimde de ready durumunda olunca merak ettim.


  • herkese merhabalar, çok sıkmadan yardımcı olmak adına sürecimi özet geçmek istiyorum. ben asıl talihli olarak nişanlılık dönemimde greencard talihlisi olduğumu öğrendim. case number'ım yüksek olmamasına rağmen mülakatların ds-260 formunu kısa sürede göndermeye bağlı olduğu bilgisini duyunca apar topar ds-260 formumu BEKAR VE TÜRKÇE olarak doldurup gönderdim. 1 hafta sonrasında nişanlımla nikahımızı yaptık ve nişanlım adına da kendi formumun altında bulunan başvurucu ekle kısmından benimle evli olduğu bilgisini girerek formunu gönderdik. Benim formum hala bekar, pasaport numaram evlenmeden önceki numaramve formda vermiş olduğum bilgiler Türkçe yazılmış bilgilerdi. Bu nedenle mülakat maili alamayacağımı, anlaşılamayacağımı düşündüm. Bu forum sayesinde korkularımın yersiz olduğunu anladım ve mülakat mailini aldıktan sonra formumu açtırıp gerekli düzenlemeleri yapmak için konsoloslukla iletişime geçtim. Kısa sürede dönüş yaptılar ve gerekli düzenlemeleri yaptım.

    Hastane için sabah 9da unganlara giriş yaptığımızda kişi başı 47.5 dolardan toplamda 95 dolar ödeme yaptık. Daha sonrasında kan ve röntgen aşamalarından geçtik. Mehmet Bey, muayene esnasında sohbet ederken biz fark etmeden aşılarımızı yapmıştı bile. Buradan çıkışta kişi başı 340 dolardan 680 dolar ödeme yaptık. Ertesi gün 3te sonuçlarımızı aldık.

    Mülakatımız sabah 07:45teydi. 45 dakika önceden konsolosluğun önüne gelip, beklemeye başladık. Aceleye hiç gerek yokmuş arkadaşlar. Kapı zaten 07:30da açılıyor ve alım yerine yönlendiriliyorsunuz. Burada mülakat saatinize göre sıraya girmeniz söyleniyor ve görevli 07:45 diye sesleniyor. Bu saatte mülakatı olan adaylar olarak pasaportlarımızı teslim ettik, kontrolün ardından pasaportlarımız geri verildi. (Evlilik dolayısıyla soyadımdan mülakatımı bulamadılar fakat eski pasaportumu gösterince yeniden kontrol edip geçebilirsiniz dediler) X-rayden geçtikten sonra mülakatların yapılacağı salona alındık ve vermiş oldukları sıra numarasıyla evrak teslim bölümünde beklemeye başladık. Numaramız yanınca görevli sırasıyla belgeleri istedi ve formumuzda değişiklik yapmak isteyip istemediğimizi sordu. Bu sırada eşim vize ücreti olan kişi başı 330$ ödeyerek makbuzunu aynı görevliye getirdi. (vize ücretinin nereye ödeneceğini yine görevliler sizi yönlendirerek gösteriyor ve sıra numaranıza göre gişeden ödüyorsunuz.) Evraklarımızı teslim ettiğimiz görevli evliliğimizin greencard açıklandıktan sonra olduğunu, ilişkinin geçmişe dayalı olup olmadığını sordu. Biz de yanımızda evraklarımızın olduğunu, kanıtlayıcı belgelerle geldiğimizi söyledik. Bunun üzerine ilgili evrakları da teslim aldı. Burada işimiz bittikten sonra tekrar bekleme salonuna geçtik ve sıra numaramızın tekrar yanmasını bekledik. Sıramız geldikten sonra görevli hanfendi yeminlerimizi yaptırdı ve asıl talihli olan bana mezuniyetimi, nereye gideceğimizi ve orada ne iş yapacağımızı sordu. Başkaca herhangi bir soru sormadan vizemizin onaylandığını ve bir hafta içerisinde pttden teslim alabileceğimizi söyledi.

    Süreç içerisinde çoğu kez panik yapıp, karamsarlığa kapılan biri olarak söylüyorum. Kesinlikle panik yapmayın arkadaşlar. Çok şükür hatalarımızı düzeltmesini bildik, çoğu şeyi doğru yaptık ve onayımızı aldık. Herkese çok teşekkür ediyoruz ve diğer adaylara bol şans diliyoruz.


  • Arkadaşlar Merhaba herkese. Neredeyse onaylandı. Benim KKTC adli sicil kaydım arşiv kayıtlı değildi bununla ilgili küçük bir araştırma yapmamız gerekiyor dediler sarı kağıt verdiler fakat pasaportum verilmedi. Zaman bulduğum anda çok detaylı bir şekilde sağlık kontrolü ve mülakat sürecini yazıp göndereceğim…


  • @Busem-Ateş 2024 deneyime yazsanız daha iyi olur


  • Arkadaşlar Merhaba herkese. Neredeyse onaylandı. Benim KKTC adli sicil kaydım arşiv kayıtlı değildi bununla ilgili küçük bir araştırma yapmamız gerekiyor dediler sarı kağıt verdiler fakat pasaportum verilmedi. Zaman bulduğum anda çok detaylı bir şekilde sağlık kontrolü ve mülakat sürecini yazıp göndereceğim…

  • Yasaklı

    Sabah 07'de konsolosluğun önündeydim. 07.45 randevu saati verilen 3 kisiden biriydim. Ilk giris yaptim. Saat ve telefonu emanet yazan birine biraktik( 100 tl ödedik o kisiye) önce polis kontrolunden géçtik. Yine bugun ilk giren bendim sonra baska bir alana gectik, orada pasaportumuzu verdik , daha sonra giseye yonlendirildik orada bölgelerimizi istediler. Sonrasinda para odemek icin yonlendirildik. Ben atm kart getirmistim yanimda ne yazikki ondan ödeme almadi. Oradan vakifbank'a ciktim taksiye bindim. Parayi alip tekrar konsolosluga giris yaptim. Parayi ödedim. Sonrasinda bir 10 dk bekledim. Numara cikiyor bankada oldugu gibi sira numarasi. O bana gelince gittim. Yine bankada oldugu gibi arada cam vardi konsolosluk görevlisi once yemin edin dogrulari soyleyecegime dedi. Arkada Türk tercuman vardi. Benim sansima cok genc tatli dilli bir kadin görevli

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sevdademirci merhaba, bu belgenin bir önemi yok.
    bu arada mülakat deneyiminizi foruma aktarın lütfen.

  • Yasaklı

    Bugun 07 45 te olan randevumda 330 dolar'i tl olarak ödeme yaptim. Sonrasinda sira bekledim 15 dk sonra sira geldi. Önce yemin ettim orada turkce tercüman vardi. Sonrasinda nereden mezunsun ne icin gidiyorsun, orada ne yapacaksin dedi, tanidigin var mi ve en sonda turkiyedeki varligin nedir dedi.
    Ben mezuniyetimi söyledim, zaten diploma istedikleri belgeler icindeydi. Ne is yapacaksin sorusuna direkt garsonluk diye cevap verdim. Nerede kalacaksin sorusuna kuzenimin adresini verdim. Peki hangi sehirde yasayacaksin dediğinde ise newyork 'u söyledim. Sonra Amerikalı vize görevlisi vizeniz onaylandi dedi gülümseyerek. Bende iki kez tesekkur ettim. Ben vize ücretini bakomat kartimla ödemeye calistim fakat yaninizda kredi karti olmasi gerekiyormus arkadaslar . Konsoloslukta calisan polisler ve vize gorevlileri cok kibarlardi. O kadar stres yapmistim ama konsoloslukta tüm stresim gitti. Umarim sizinde basarili gecer vize görüşmeniz.


  • Tekrardan Merhabalar,

    9,5 aylık stresli, gergin ve bol beklemeli gün bugün sona eriyordu. Ta ki mülakata 5 gün kala güvenlik soruşturması ile alakalı ilave aldığımız maile kadar.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/10212?page=511
    Linkteki maili aldıktan sonra @gucarslan danışarak , mülakata girmeden AP'ye kaldığımızı öğrendik.
    Bütün cevapları hazırladık ve gerekli bütün belgeleri yeminli tercüme yaptırarak ek olarak gönderdik. ( Mail Cuma akşamı 16:45'te geldi bizde Pazartesi sabah 11:00'de yanıtladık. ) Bu durum motivasyonumuzu düşürdü çünkü mülakat sonrası AP sürecimiz uzarsa istifa sürecimizi olumsuz etkileyecekti.

    Sabah 08:00'deki mülakat görüşmemiz için 7:30'da oradaydık. İlk önce 07:45 randevularını ve soğuk olduğu için çocuklu aileleri içeriye aldılar. Bizde çok bekletilmeden tam 8:00'de içerideydik. Önce bankodaki görevli kadına pasaportumuzu verdik üstüne etiket yapıştırdı ancak sıra yazmıyor üstünde diğer bilgilerimiz mevcut, yan tarafta biraz bekledikten sonra isim ile vezneye çağrıldık. Orada 2 kişi için nakit 660$ ödedik ve sıra numaramız verildi sonrasında arka taraftaki bankoya sıramız gelince dosyalarımızı teslim etmek için geçtik. Dosyalarımızı bize gelen maildeki gibi sıraladık ancak bu şekilde talep edilmedi. İstedikleri belgeleri tek tek verirken diğer belgeleri kontrol etmek için hareket ettiğimizde görevli kadın hareket etmeyin diye bizi uyardı. Sonra heyecandan dosyalarda eksik vs. olmasın diye tekrar dosyayı çevirmemiz ile birlikte hareket etmeyin demedim mi mikrofon var sesiniz geliyor diye aşırı kızgın tersleyen bir surat ifadesi ile tekrar azarladı. Askerlik belgesini 3 sayfa olarak verdik ve bu ne biçim askerlik belgesi diyerek terkar tersledi. Askeri personel olduğumu e-devletten askerlik belgesi alamadığımızı işyerinden askerlik belgesini yazılı alarak bunu da yeminli tercüme ettirdiğimi belirttim. Görevli kadın bu nasıl bişey ya böyle bişey mi var diyerek üf püf yaptı. Banka dökümünü istedi bizde verdik ardından tapu ve araç ruhsatını verdik yine azarlayarak parça parça mı vereceksiniz dedi ve araç ruhsatına bakarak, bu ne yaa dedi. DS260 formunda klasikleşen hata olan anne kızlık soyadını ve oradaki adres bilgilerini düzeltmek için bir kağıda açık ve net bir şekilde yazılı halde kendisine uzattık. Kağıdı eline aldı ve bu ne garip garip ne yazıyor burda dedi. Bizde adresimizi değiştirmek istediğimizi ve anne kızlık soyadlarını düzeltmesini rica ettik. Bize bakarak formu daha dikkatli ve özenli doldurmanız gerekmiyor muydu diyerek tekrar azar yedik 🙂 (21 yıllık askerlik hayatımda bu şekilde hazırolda durduğumu bilmem 🙂 ) Azar yemekten bütün modumuz düşmüştü artık ( nerde o, herkes çok güler yüzlü diyen insanlar lütfen el kaldırır mısınız? 🙂 ) ilk başvuruda doğum tarihimin 84 olması gerekirken aceleyle 85 girmişiz ve farketmemişiz. DS260'da bunu düzelttik ancak müthiş kibar ve yardımsever görevli kadın bu duruma neden yanlış yaptınız ooo büyük hata kim doldurdu bunu diyerek bir azar daha işittik. (Artık şamaroğlanına dönmüş durumdaydık 🙂 ) Bu durumu kibarca anlattıktan sonra üfledi püfledi ve arkasındaki diğer görevli kadına sordu. Diğer görevli kadın, sorun olmaz falan dedi ama bizim aşırı yardımsever görevlimiz ise aaa olur mu ciddi bir hata dedi ve yine de işlemini yaptı. Ayrıca arada bir kaç kez İngilizce mülakat için sordu ancak biz Türkçe görüşmek istediğimizi belirttik. ( Okadar azardan sonra bırak İngilizceyi Türkçe bile konuşamaz olduk 🙂 ) Çıktıktan sonra AIS kaydı belgesini istemediklerini farkettik.
    Sonra gayet kibar bir şekilde 🙂 aynı numara ile yan tarafa gönderdi.

    Bankonun karşısında 10-15 dk oturduk. Bu sırada gözümüz hep mülakat görevlisinde idi ve bizim evraklarımız ile ilgilendiğini farkettik. Birkaç kez bizim evraklarımızla arka tarafa giderek sorular sorduğunu tahmin ettik. Sonra numaramız yandı ve büyük an geldi. Aklımızda en derin soru AP sürecimiz ne kadar uzayacaktı! Karşımızda bir öncekinin aksine, çok tatlı, aşırı kibar ve güleryüzlü bir görevli kadın ve arkasında tercüman vardı.
    Öncelikle yemin ettik. Sırasıyla ;
    Mezun olduğunuz okul ?
    Daha önce evlilik yaptınız mı?
    Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
    Birikimleriniz?
    Amerika'ya gittiğinizde planlarınız nedir?
    Cevaplardan sonra vizeniz onaylandı 7 gün içinde PTT dedi.
    Biz o mail ve bir önceki görevli kadının motivasyonumuzu düşürmesinden dolayı ilk başta inanamadık, onaylandı kelimesini duyduktan sonra farkında olmadan yüksek sesle gerçekten miii nasıl yaa dedik, onlarda tekrar evet onaylandı dedi karşılıklı gülüştük. Saat 09:50 'de dışarı çıkmıştık.

    Gelelim en önemli kısıma.... başta bıkmadan tüm sorulara cevap veren @gucarslan ve diğer tüm forum yöneticilerine, deneyimlerini aktarıp başkalarının yol haritasında küçükte olsa katkı sağlayan diğer bütün forum üyelerine sonsuz teşekkürler..

    Sokak hayvanlarını da tabi ki unutmadık ...


  • @asiza hayırlı olsun vizeniz. Tebrikler


  • @keyifteyiz tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @sevgilisena çok teşekkür ederim


  • @sevgilisena teşekkür ederim


  • @keyifteyiz vizeniz hayırlı olsun. aksi davranan insanları ilk defa okudum 😕


  • @semihistanbul teşekkür ederim. Bizde inanamadık, şok olduk zaten


  • @keyifteyiz tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Mulakattan önce AP yi hiç okumamıştım yıpratıcı bir süreç olmuş fakat mutlu sona ulaşmışsınız. Yolunuz açık olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum