Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐

@Hope-Breaker Vizeniz kutlu olsun. Her ne kadar kader gayrete aşık olsa da bazen bir arkadaşın muhabbet arasında birkaç kelamı bazen ise bir şekilde karşımıza çıkan seyahat videoları hayatlarımıza ne kadar da dokunuyor anca tecrübe edince anlıyor insan. Hayatınızda başarılar :)

• @Serapp çok teşekkür ederim.

• @Revolter kesinlikle öyle. Hayatın güzelliği de zaten bu değişimleri takip etmek.

• @ezgillc tebrik ederim, yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.

• @gacal Teşekkürler. Siz de en kısa zamanda mülakat tarihinizi alırsınz ve sürecinizi sıkıntısız tamamlarsınız umarım.

• merhabalar greencard çıktıktan sonra nişanlım ile evlendik başka ülkeye mülakat taşıma yapsak eşimi de götürebilir miyim ?
    mülakat taşıma aşamaları nelerdir?

• ⭐⭐⭐

• Güneşli bir Ankara gününden selamlar herkese, çok garip bir gündü. Mülakata 5 gün kala aldığım mail ile ap ye kaldığımı öğrenmek moralimizi bozsada, biraz önce mülakattan çıktık ve vizemiz onaylandı. Detayları sizlerle en ince ayrıntısına kadar anlatacağım. Görüşmek üzere

• @keyifteyiz hayırlı olsun

• @ahmetyorulmaz teşekkürler

• @keyifteyiz Gözünüz aydin, tebrik ediyorum. mulakata girmeden AP 'ye kalmak nasil oluyor? Daha once okumadigim bir deneyim.

• @jtcarlos teşekkürler çok sağolun. Bunu bende duymadım çok fazla. Garip bir durumdu ap bizim için. Anlatıcam detayları umarım herkese örnek olur

• Bugün mülakata girenler için şunu sormak istiyorum; mülakata girdikten sonra görevli vize ücretini ödediğimize dair makbuz verdi. O bizimle mi kalacaktı yoksa teslim mi edilecekti? Vize durumumu kontrol ettiğimde de ready durumunda olunca merak ettim.

• herkese merhabalar, çok sıkmadan yardımcı olmak adına sürecimi özet geçmek istiyorum. ben asıl talihli olarak nişanlılık dönemimde greencard talihlisi olduğumu öğrendim. case number'ım yüksek olmamasına rağmen mülakatların ds-260 formunu kısa sürede göndermeye bağlı olduğu bilgisini duyunca apar topar ds-260 formumu BEKAR VE TÜRKÇE olarak doldurup gönderdim. 1 hafta sonrasında nişanlımla nikahımızı yaptık ve nişanlım adına da kendi formumun altında bulunan başvurucu ekle kısmından benimle evli olduğu bilgisini girerek formunu gönderdik. Benim formum hala bekar, pasaport numaram evlenmeden önceki numaramve formda vermiş olduğum bilgiler Türkçe yazılmış bilgilerdi. Bu nedenle mülakat maili alamayacağımı, anlaşılamayacağımı düşündüm. Bu forum sayesinde korkularımın yersiz olduğunu anladım ve mülakat mailini aldıktan sonra formumu açtırıp gerekli düzenlemeleri yapmak için konsoloslukla iletişime geçtim. Kısa sürede dönüş yaptılar ve gerekli düzenlemeleri yaptım.

Hastane için sabah 9da unganlara giriş yaptığımızda kişi başı 47.5 dolardan toplamda 95 dolar ödeme yaptık. Daha sonrasında kan ve röntgen aşamalarından geçtik. Mehmet Bey, muayene esnasında sohbet ederken biz fark etmeden aşılarımızı yapmıştı bile. Buradan çıkışta kişi başı 340 dolardan 680 dolar ödeme yaptık. Ertesi gün 3te sonuçlarımızı aldık.

Mülakatımız sabah 07:45teydi. 45 dakika önceden konsolosluğun önüne gelip, beklemeye başladık. Aceleye hiç gerek yokmuş arkadaşlar. Kapı zaten 07:30da açılıyor ve alım yerine yönlendiriliyorsunuz. Burada mülakat saatinize göre sıraya girmeniz söyleniyor ve görevli 07:45 diye sesleniyor. Bu saatte mülakatı olan adaylar olarak pasaportlarımızı teslim ettik, kontrolün ardından pasaportlarımız geri verildi. (Evlilik dolayısıyla soyadımdan mülakatımı bulamadılar fakat eski pasaportumu gösterince yeniden kontrol edip geçebilirsiniz dediler) X-rayden geçtikten sonra mülakatların yapılacağı salona alındık ve vermiş oldukları sıra numarasıyla evrak teslim bölümünde beklemeye başladık. Numaramız yanınca görevli sırasıyla belgeleri istedi ve formumuzda değişiklik yapmak isteyip istemediğimizi sordu. Bu sırada eşim vize ücreti olan kişi başı 330$ ödeyerek makbuzunu aynı görevliye getirdi. (vize ücretinin nereye ödeneceğini yine görevliler sizi yönlendirerek gösteriyor ve sıra numaranıza göre gişeden ödüyorsunuz.) Evraklarımızı teslim ettiğimiz görevli evliliğimizin greencard açıklandıktan sonra olduğunu, ilişkinin geçmişe dayalı olup olmadığını sordu. Biz de yanımızda evraklarımızın olduğunu, kanıtlayıcı belgelerle geldiğimizi söyledik. Bunun üzerine ilgili evrakları da teslim aldı. Burada işimiz bittikten sonra tekrar bekleme salonuna geçtik ve sıra numaramızın tekrar yanmasını bekledik. Sıramız geldikten sonra görevli hanfendi yeminlerimizi yaptırdı ve asıl talihli olan bana mezuniyetimi, nereye gideceğimizi ve orada ne iş yapacağımızı sordu. Başkaca herhangi bir soru sormadan vizemizin onaylandığını ve bir hafta içerisinde pttden teslim alabileceğimizi söyledi.

Süreç içerisinde çoğu kez panik yapıp, karamsarlığa kapılan biri olarak söylüyorum. Kesinlikle panik yapmayın arkadaşlar. Çok şükür hatalarımızı düzeltmesini bildik, çoğu şeyi doğru yaptık ve onayımızı aldık. Herkese çok teşekkür ediyoruz ve diğer adaylara bol şans diliyoruz.

• Arkadaşlar Merhaba herkese. Neredeyse onaylandı. Benim KKTC adli sicil kaydım arşiv kayıtlı değildi bununla ilgili küçük bir araştırma yapmamız gerekiyor dediler sarı kağıt verdiler fakat pasaportum verilmedi. Zaman bulduğum anda çok detaylı bir şekilde sağlık kontrolü ve mülakat sürecini yazıp göndereceğim…

• @Busem-Ateş 2024 deneyime yazsanız daha iyi olur

• Arkadaşlar Merhaba herkese. Neredeyse onaylandı. Benim KKTC adli sicil kaydım arşiv kayıtlı değildi bununla ilgili küçük bir araştırma yapmamız gerekiyor dediler sarı kağıt verdiler fakat pasaportum verilmedi. Zaman bulduğum anda çok detaylı bir şekilde sağlık kontrolü ve mülakat sürecini yazıp göndereceğim…

• Sabah 07'de konsolosluğun önündeydim. 07.45 randevu saati verilen 3 kisiden biriydim. Ilk giris yaptim. Saat ve telefonu emanet yazan birine biraktik( 100 tl ödedik o kisiye) önce polis kontrolunden géçtik. Yine bugun ilk giren bendim sonra baska bir alana gectik, orada pasaportumuzu verdik , daha sonra giseye yonlendirildik orada bölgelerimizi istediler. Sonrasinda para odemek icin yonlendirildik. Ben atm kart getirmistim yanimda ne yazikki ondan ödeme almadi. Oradan vakifbank'a ciktim taksiye bindim. Parayi alip tekrar konsolosluga giris yaptim. Parayi ödedim. Sonrasinda bir 10 dk bekledim. Numara cikiyor bankada oldugu gibi sira numarasi. O bana gelince gittim. Yine bankada oldugu gibi arada cam vardi konsolosluk görevlisi once yemin edin dogrulari soyleyecegime dedi. Arkada Türk tercuman vardi. Benim sansima cok genc tatli dilli bir kadin görevli

• @sevdademirci merhaba, bu belgenin bir önemi yok.
    bu arada mülakat deneyiminizi foruma aktarın lütfen.

• Bugun 07 45 te olan randevumda 330 dolar'i tl olarak ödeme yaptim. Sonrasinda sira bekledim 15 dk sonra sira geldi. Önce yemin ettim orada turkce tercüman vardi. Sonrasinda nereden mezunsun ne icin gidiyorsun, orada ne yapacaksin dedi, tanidigin var mi ve en sonda turkiyedeki varligin nedir dedi.
    Ben mezuniyetimi söyledim, zaten diploma istedikleri belgeler icindeydi. Ne is yapacaksin sorusuna direkt garsonluk diye cevap verdim. Nerede kalacaksin sorusuna kuzenimin adresini verdim. Peki hangi sehirde yasayacaksin dediğinde ise newyork 'u söyledim. Sonra Amerikalı vize görevlisi vizeniz onaylandi dedi gülümseyerek. Bende iki kez tesekkur ettim. Ben vize ücretini bakomat kartimla ödemeye calistim fakat yaninizda kredi karti olmasi gerekiyormus arkadaslar . Konsoloslukta calisan polisler ve vize gorevlileri cok kibarlardi. O kadar stres yapmistim ama konsoloslukta tüm stresim gitti. Umarim sizinde basarili gecer vize görüşmeniz.

Benzer Başlıklar

• 52 Oy
    3k İleti
    329k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    952 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k