Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.0k 684

• @Yamtar çook teşekkürler hiçbir yerde böyle bir bilgi görmemiştim tekrar teşekkürler

• @şeyma-mutlu bu bilgi forumdaki ilgili basliklarda var aslında. Dv vize sahiplerine zarf veriliyor. Eş vizelerinde bilgiler elektronik ortamda gönderilip direk vizeniz ile giriş yapiyorsunuz her hangi bir zarf verilmiyor.
    Bu arada vize kategoriniz f2a mi cr1 mi?

• Merhabalar, forumda soracağım soru ile ilgili pek çok bilgi var ama çok karışıklık da var. en son güncel bilgiyi almak için soruyorum.

Amerika'ya ilk girişte çok daha pahalı olduğu için THY ile uçmak yerine, Luftansa tercih etsem sorun olur mu? Frankfurt veya Münih aktarmalı olarak gidiyorlar.
    Dikkat etmem gereken bir şey var mı burada uçuşu seçerken
    Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TOK hangi havayolu olması önemli değil tek dikkat edeceğiniz olay. İstanbul - almanya bileti alacaksın sonra almanya - amerika olarak alırsan geçmiş olsun. Almanya da kalırsın çünkü schengen vizesi isterler. Ondan dolayı havayolu şirketi ne olursa olsun istanbul - amerika olarak alacaksın. Aradaki aktarmayı sistem versin sorun değil tek bilet alacaksınız. Ayrı ayrı değil yani. Çünkü tek bilet alınca amerika green kart vizesi basılı olduğu için schengen yada başka bir vize isteyemezler.

• Merhabalar, 1 haftalık NY kalışı işi için sormak istediğim; North Bergen JFK Blv tarafında güzel konaklama yerleri mevcut. acaba bu bölge hakkında bilgisi olan var mıdır? Tek transport ile manhattan bölgesine ulaşım konusundada güzergah olarak iyi duruyor. Teşekkürler

• @ayvalik10 anladım zaten öyle yapacağım
    Türkiye’den direk Amerika olarak giriyorum luftansaya.
    Teşekkürler yanıt için

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TOK şimdiden hayırlı uçuşlar

• @Cevdet51 yok aslında bende alamadım. Paket vardı fakat benim telefon e-sim desteklemiyordu malesef.

• @Cevdet51 iş dolaylısıyla o kadar kısa süre kaldık ki hocam ne banka açabildik ne sim alabildik, ben im ssn ve kart arkadaşa gitmiş siz de 2. Girişte sorun olmadığını yazmışsınız kart olamasına rağmen, ama şu dikkatimi çekti abd de dem çokarlen herhangi bir damga vs basılmamış benim pasaporta sadece girdiğimdeki 1 yıllık olan basılmış sizde de öyle miydi acaba?

• @anlcn abd çıkışta herhangi bir damga basmıyor diye biliyorum benim j1 çıkışıma basmamışlardı. İnternetten I-94 internet sayfasından (https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search) çıkışınızın yapıldığını görebilirsiniz. Ayrıca ilk girişte pasaportunuza vurulan damga basıldığı tarihten 1 yıl itibariyle greencard görevini görüyor zaten. Yeter ki o damganız olsun.

• @Hope-Breaker teşekürler hocam sağolun, kart elimde değil sanki çıkmamış gibiyiz damga yok diye panikledim bi an

• @anlcn içinizi ferah tutun :)

• Arkadaşlar merhaba,

15/02/2024 Tarihinde asil talihli olan eşim ile beraber İstanbul'dan direkt uçuş ile New York JFK Havalimanı Terminal 1'den ilk girişi yaptık. (Havalimanı çok büyük ve 8 adet terminal var)

Uçaktan indikten sonra diğer ülke vatandaşları ile aynı pasaport kontrol sırasına girdik. Sıra bize geldiğinde pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı görevli memura verdik. Fiziki evrakları sistemden kontrol ettikten sonra greencard ve ssn teslim adreslerimizi değiştirip değiştirmeyeceğimi sordu. Biz değiştireceğimizi söylerek yeni adresimizi belirttik. Bunun dışında herhangi bir soru sormadı ve ''Welcome to US'' diyerek giriş mührünü pasaportlarımıza bastı. Üzerimizdeki nakit miktarını da sormadı. (Bizde 10K üzeri nakit vardı)

Havalimanından çıktıktan sonra taksi tutarak $80 karşılığında Manhattan'a gidip rezervasyon yaptırdığımız otele giriş yaptık.

2 gün gezdikten sonra tekrar aynı havalimanından ülkeye döndük. (Yakın zamanda işimi ayarladıktan sonra tekrar gideceğim).

Bazı önemli noktaları belirtmek istiyorum;

*Sarı zarflarınız kesinlikle kabin bagajınızda olsun. Türkiye'den çıkış sırasında da kontrol ediliyor.
    *İstanbul havalimanından Amerika uçuşları için sadece THY'nin J kodlu bölümünden işlem yapılıyor.
    *TR'de pasaport kontrol sırasına girmeden yurtdışı çıkış pullarını mutlaka alın.
    *ABD'ye giderken yanınızda powerbank bulunsun ve ABD elektrik sistemine uygun dönüştürücü uç alın.
    *Telefon hattınız Turkcell ise mutlaka yeni hat alın :)) Ben hattımı açtırmama rağmen kullanamadım.
    *New York'ta caddelerde dahil olmak üzere birçok noktada ücretsiz wifi hizmeti var ki bu benim çok işime yaradı.
    *Alışverişlerimi TR kredi kartı ile yaptım. (Mastercard)
    *Ve en önemlisi İngilizce bilmiyorsanız ve sizi karşılayacak birisi yok ise işiniz gerçekten zor demektir. Bu durumu ile gözönüne alarak programınızı yapın.

Şimdiden bol şanslar :) Sormak istediğiniz birşey varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

• @Movistar74 hayırlu uğurlu olsun hocam inşallah sürecleeiniz istediğiniz ve gönlünüzce ilerler

• @Movistar74 hayırlı olsun kolay bir giriş atlatmışsınız gibi. Verdiğiniz notlar arasında sadece daha sonra gelecek arkadaşlara yanlış bilgi olmaması açısından ekleme yapayım harç pulu almanıza gerek yok göçmen vize ile gittiğiniz için ama bazı memurlar bunu bilmediği için sorun çıkartmaya çalışıyor açıklayınca durumu onlarda öğreniyor tabii bazıları inatçı çıkabiliyor orada bunu anlatmakla uğraşıp kendinizi strese sokma riskini almak istemezseniz o ayrı

• @Emre-Kurtulmuş harç pulu muhabbetini bilmiyordum yani çıkarken almamız gerektiğini biliyıedum bu konuda tartışma yaşamakla uğraşan biri değilim ama son dakika golü atmak ile ugrasabilirim eğer ki uğraşmak istersem nasıl bir açiklama doğru olur?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@symbi0te https://www.mfa.gov.tr/yurtdisina-cikis-harci.tr.mfa

Yukarıdaki resmî linkte belirtildiği üzere yurtdışında oturma izni bulunan T.C vatandaşları Türkiye'den çıkışlarında oturma izin belgelerini ibraz ettikleri takdirde başkaca bir işleme gerek kalmadan harç ödemeden çıkış yapabiliyor.

Vizenin sağ üstünde “immigrant visa” yazıyor ve buna istinaden yurtdışı çıkış harcı ödemeyebilirsiniz. Bazı memurlar bunu da kabul etmeyerek fiziksel oturum kartını ısrarla talep edebiliyor ama hali hazırda bu vize oturma iznine denk gelmekte.

Tercih sizin, son bir defa daha ödeyerek çıkış yapabilirsiniz veya bu bilgileri vererek üst yöneticisine danışmasını isteyebilirsiniz.

• @Movistar74 enflasyon bu iste, ben 20 sene once gitmistim, taxi flat fare 35 dolar idi. Enflasyon iste .. :)

• Yurtdışı çıkış pulu elinde greencard olması durumunda ödenmiyor dedi görevli memur. Ama 150 TL için de değmez tartışmaya ve gerginlik yaşamaya :)

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    366 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k