Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kuzey Karolina, ABD'nin doğusunda bulunan eyaletlerden biridir. Orta Atlantik Eyaleti olarak da bilinir. Güneyinde Güney Karolina, güneybatısında Georgia, batısında Tennessee, Kuzeyinde Virjinya, doğusunda ise Atlas Okyanusu ile sınırlıdır. İsmi İngiltere Kralı I. Charles tarafından verilmiştir.

    alt text

    Kuzey Karolina 1860 Amerikan İç Savaşı'nda köleliğin kalkmasına karşı çıkmış ve Güneyliler tarafında yer almıştır. Bu nedenle günümüzde de "Güney Eyaletleri" (Southern States) olarak adlandırılan ABD'nin güney doğusundaki gruba dahil edilmektedir. Kuzey Karolinalılar genel olarak guneyli olarak anılsalar da Chapel Hill'de yaşayanlar Katran Ökçeliler (Tar Heels) olarak bilinirler. Akademik eğitimde ve spor müsabaklarında başarılı olan the University of North Carolina at Chapel Hill'in Katran Ökçeliler sözlerini slogan olarak kullanması, zaman zaman Kuzey Karolinalıların tümünün de Katran Ökçeliler olarak adlandırılmalarına neden olmaktadır.

    Eyalette yetişen ünlüler düşünüldüğünde, 1903 yılında Kuzey Karolina’nın Kitty Hawk kentinde ilk başarılı uçuşu yapan Wilbur ve Orville Wright kardeşler en başta akla gelen isimler olmaktadır. Eyalette yetişen diğer ünlüler arasında, Caleb Bradham (Pepsi Cola'nın mucidi), David Brinkley (televizyon gazetecisi), John Coltrane (Jazz müzikçisi), Roberta Flack (şarkıcı), Billy Graham (Ünlü Protestan din adamı), Andy Griffith (aktör), Andrew Johnson (ABD 17. Başkanı),Vince Carter (Basketbolcu)Charles Kuralt (televizyon gazetecisi), "Seker Ray" Leonard (boksör), Dolley Madison (başkan James Madison’ un eşi), Edward R.Murrow (gazeteci), James K. Polk (Birleşik Devletler 11. Başkanı), William Sydney Porter (yazar, müstear ismi O.Henry idi), Earl Scruggs (Bluegrass müzisyeni) ve Thomas Clayton Wolfe (yazar)Jeff Hardy ve Matt Hardy (güreşçi) vardır.

    Bayrağı :
    AD652166-D5B4-44E3-9A09-B21D085D971E.png

    Kaynak: Wikipedia


  • @Senay-Sirin merhaba.Eyalet kararınızı netleştirip North Carolina karar kılmışsınız.Başka bir mesajda gördüm.Siz Amerika da 2-3 eyaleti görmüştünüz.Nerede yaşayacağınız konusunda oldukça ararştırma yaptığınızı biliyorum. North Carolina yı seçme sebeplerinizden bahsedermisiniz?


  • @ikizbabasi North Carolina içinde söyledi:

    @Senay-Sirin merhaba.Eyalet kararınızı netleştirip North Carolina karar kılmışsınız.Başka bir mesajda gördüm.Siz Amerika da 2-3 eyaleti görmüştünüz.Nerede yaşayacağınız konusunda oldukça ararştırma yaptığınızı biliyorum. North Carolina yı seçme sebeplerinizden bahsedermisiniz?

    Ailemizin her bir ferdini mutlu edebilecek bir yer secmeye calistim ve su asamada north carolina en mantikli secenek gibi gorunuyor. Ilerde kosullarimiz degisirse, baska yer dusunur muyuz bilmiyorum. Babam memurdu, butun cocuklugum sehirden sehire tasinmakla gecti, aliskanlik haline geldi herhalde, degisik yerlerde yeni bir yasama baslamayi seviyorum, hayatima canlilik katiyor 🙂

    Dedigim gibi, NC bizim ailenin fertlerine uyuyor, baskasina son derece onemsiz gelen seyler benim icin onemliydi. Iliman iklim bunlardan biri. Oglumun hayatta en buyuk zevki uzun doga yuruyusleri yapmak. Ben ona ayak uydurabilsem her gun 4-5 saat yuruyor olacagiz. Tabii oglum yaz kis sandalet ve sort giyiyor. Philadelphia ya cok kar yagdi bu kis, oglumun dolabina cesit cesit pantolonlari astim, giymiyor. Ben burada kalsam ya da alternatiflerden biri olan bostona tasinsam, onu hayattaki tek zevkinden mahrum etmis olacaktim.
    Yani iklim baskasi icin ilk sirada olmayabilir, bizim icin #1 kriterdi. Onun icin herkesin kendi onceliklerini belirlemesi onemli bence.
    ..devam edecegim yazmaya...


  • Ikinci kriter dogal olarak is imkanlarinin yeterli olmasi ve kazanilan para ile yasam masraflarinin birbirine orani. Bu acilardan da NC tercih edilebilecek yerlerden biri. Dun bir haber gormustum, simdi aradim linki bulamadim, kisaca ozetlemek gerekirse Durham NC'da bir kisinin minimum gecim masrafi $23,000 civari iken ortalama gelir $74,000 civari diyordu. Yani egitimli insanlara yonelik yuksek maasli isler cok ve ev fiyatlari uygun. Durham aile icin ideal degil derseniz, hemen yakininda Chapel Hill, cary, morrisville gibi yerler daha nezih.
    Duke university, UNC Chapel hill, NC state university Raleigh kalitelli okullar. Yanilmiyorsam Aziz Sancar da UNC 'de.
    North carolina'yi henuz gidip gormedim, mayista gitmeyi dusunuyorum, oglumla ev bakmak ve kiralamak zor olacak 😐 Turkiyedekiler gelmeden tasinma stresi aradan ciksin istedim, bilmiyorum artik nasil olacak. "Just do it" deyip yola cikiyorum, ondan sonra da boyle iki ayagim bir pabuca giriyor 😬

  • ⭐⭐⭐

    North Carolina'da yasayan biri olarak bende yorum yazacaktim fakat biraz dusununce aslinda konunun eyaletler olmadigini belirtmem gerekiyor.

    Anlatmak istedigim su aslinda, eyaletler arasinda siniri gecince basbaska bir dunyaya gecmis gibi bir durum olmuyor bu ulkede. Detay tamamen mahallelerde hatta sokaklarda bile bitiyor. Bu konuya cok guzel bir ornek verecegim;
    Ev ve isyeri (otomotiv sektoru - muhendislik ve uretim) mesafem yaklasik 25 mil - 35dk civari. Isyerinin oldugu bolge cogunluk beyaz amerikalilarin oldugu bolge olmasina ragmen gelir seviyesi oldukca dusuk bir bolge. Evler asiri kotu, tamamen sessiz ve hayat yok terkedilmis gibi bir izlenim var. Ara sira confederate bayraklarida goruyorsunuz:). Ev ile isyeri arasinda buyuk bir gol var. Iste 2 farkli dunyayi ayiran sey bu gol. Golun diger tarafi, benimde kirada yasadigim yer milyonlari gecen evlere, harika mahallelere sahip olurken isyerinin oldugu taraf ise sefillik icerisinde ve kesinlikle yasamak istemeyecegim bir yer. Turkiye'ye donmeyi tercih ederim orda yasamaktansa (ki bu en son yapmak istedigim sey).

    Ayni eyalet, ayni bolge ama iki ayri dunya. Iste bu nedenlerden dolayi acikcasi NC eyaleti veya baska herhangi bir eyalet hakkinda yorum yapmaktan vazgectim. Heryerin iyisi ve kotusu var bence genel olarak.


  • @freeworld Cok haklisiniz, gercekten de burada varlikli ve yoksul insanlarin yasadigi mahalleler arasinda cok fark var. Paraniz varsa daha pahali bir semtte yasayip daha egitimli ve kariyer sahibi insanlarla komsuluk yapiyorsunuz. Yasadiginiz yerde crime rate daha dusuk, cocugunuzun gittigi mahalle okulu daha kaliteli oluyor. Okullar bulunduklari districtten yerel vergi de aldiklari icin, pahali evlerin oldugu sentteki okullarin, daha yuksek egitimli ve kaliteli ogretmene verecek paralari oluyor. Okullarin imkanlari ogretmenlerin tavirlari ister istemez velilerin beklentisiyle bir uyum icinde.

    Fakir mahallelerde genelde dusuk ya da asgari ucretle bir kac iste calisip gecinmeye calisanlar, egitimsizlik ya da madde bagimliligi, engelli olmak gibi bir dezavantajtan dolayi durumunu duzeltemeyenler oluyor. 2-3 iste calisan bir veli cocuguna yeterince vakit ayiramadigi icin cocuk 4. sinifa basliyor okuma yazmayi bilmiyor. Lisede okulu birakiyor cetelerin eline dusuyor. Ortaokul-lisede hamile kaliyor. Fakir mahallelerdeki liselerin kresi de oluyor ki, kizlar bebeklerini krese birakip derse girebilsinler de en azindan lise diplomalari olsun diye.

    Okul yasinda cocugunuz varsa, para biriktirmeyi ikinci plana birakip, butcenizi zorlayip en azindan orta halli bir semtte oturmak lazim. Yoksa Ilkokulda bile cocuklarin muhabbet konusu turkiyede lise ogrencilerinin konulari oluyor.

    Bu tur seyler her eyalette boyle, maddi duruma dayali, ama bir de su var. Aylik $1500-$2000 ile NC'de iyi okullari olan, crime rate'i dusuk bir mahallede ev kiralayabilirsiniz. Ayni butceyle ayni standardlari boston'da, new york ya da california' da saglayamazsiniz. O sehirlerde maaslar daha yuksek biliyorum, yine de hayat pahaliligi maaslardaki yuksekligin daha ustunde diye dusunuyorum.


  • Merhaba arkadaslar. Ben de Amerika'nin daha once bircok bolgesini gezmis biri olarak en son North Carolina'da karar kildim ve 2 hafta once Charlotte'a taşındım. Hayatinin 30 yilini İstanbul'da gecirmis biri olarak resmen aglamak istiyorum. Trafik yok, gürültü yok, kesmekes yok, diğer eyaletlerde gormeye alistigim tekinsiz tipler, kacak gocmenler, evsizler ve meth headler yok. Burasi temizligi, sakinligi ve duzeniyle Amerika'dan cok Avrupa'yi andırıyor. Charlotte taraflarinda yasayan baska arkadaslar varsa tanismak, gorusmek isterim.

  • ⭐⭐⭐

    North Carolina eyaletinde yaşayan arkadaşlar,

    Bu hafta sonu ne yapsak diyenler için NC eyaletinin yapılacak aktivitelerini yüzlerce video ile aktaran Youtube kanalını ziyaret etmelerini tavsiye derim. Oldukça aktif olarak yeni etkinlik veya mekan videoları gelmeye devam etmektedir.


  • Philadelphia OUT 😁
    Charlotte IN 😃

    Charlotte'taydik bir kac gundur, fazla gezemedik ama gordugum kadariyla cok begendim. Universiteye yakin bir otelde kalip, kiralik ev baktik, $1400'a 3+2 apartman kiraladik (1100 sqf, cok kucuk, minyatur gibi). Tasinmam gerekiyor ama nasil. Mesafeler uzak... zor ve zahmetli olacak... I am very scared 🙏

    Yerlesip kesfettikce paylasirim Charlotte izlenimlerimi. So far so good. Bekledigimden daha guzel buldugumu soyleyebilirim. Yemyesil doga, orman, evler tek tuk serpistirilmis. Genis ve cok guzel yollari var. sanki once sehir planlamasi yapilmis sonra yerlesime acilmis gibi bir intiba birakiyor. Universite cevresi oldugu icin belki, insanlarin hal ve tavirlari da hosuma gitti.


  • @freeworld işiniz tam olarak nedir bende şuan tr deyim otomotiv sektöründe çalışıyorum kismet olursa gelince otomotiv fabrikalarına başvurmayı düşünüyorum tavsiye edeceğiniz yollar nelerdir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat @FreeWoRLD

    Meslekleri ilgilendiren tavsiyeler daha sonradan da rahatca ulasilabilsin diye bu tur konulari ve fikir alisverislerini surada paylasabilirsiniz Kursat Bey:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/85/ulaşım-ulaştırma-ve-haberleşme


  • @freeworld North Carolina içinde söyledi:

    North Carolina'da yasayan biri olarak bende yorum yazacaktim fakat biraz dusununce aslinda konunun eyaletler olmadigini belirtmem gerekiyor.

    Anlatmak istedigim su aslinda, eyaletler arasinda siniri gecince basbaska bir dunyaya gecmis gibi bir durum olmuyor bu ulkede. Detay tamamen mahallelerde hatta sokaklarda bile bitiyor. Bu konuya cok guzel bir ornek verecegim;
    Ev ve isyeri (otomotiv sektoru - muhendislik ve uretim) mesafem yaklasik 25 mil - 35dk civari. Isyerinin oldugu bolge cogunluk beyaz amerikalilarin oldugu bolge olmasina ragmen gelir seviyesi oldukca dusuk bir bolge. Evler asiri kotu, tamamen sessiz ve hayat yok terkedilmis gibi bir izlenim var. Ara sira confederate bayraklarida goruyorsunuz:). Ev ile isyeri arasinda buyuk bir gol var. Iste 2 farkli dunyayi ayiran sey bu gol. Golun diger tarafi, benimde kirada yasadigim yer milyonlari gecen evlere, harika mahallelere sahip olurken isyerinin oldugu taraf ise sefillik icerisinde ve kesinlikle yasamak istemeyecegim bir yer. Turkiye'ye donmeyi tercih ederim orda yasamaktansa (ki bu en son yapmak istedigim sey).

    Ayni eyalet, ayni bolge ama iki ayri dunya. Iste bu nedenlerden dolayi acikcasi NC eyaleti veya baska herhangi bir eyalet hakkinda yorum yapmaktan vazgectim. Heryerin iyisi ve kotusu var bence genel olarak.

    Hocam mümkünse özelden gorusebilirmiyiz


  • 🙂 Forumun tamamını takip etmeye çalışsam da bunun benim için imkansız olduğunu biliyorum. Bu başlığı da okumuştum ama şimdi bir vesile ile yeniden okumak gerekti 🙂

    Listeye NC'yi de ekliyoruz anlaşılan...


  • Selamlar Charlotte hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz? Bugün orada gençliğinde üniversite okumuş bir beyefendiden kısaca bilgi aldım ama güncel bilgiler değildi haliyle. Oldukça güzel şeyler anlattı.Meraklandım.İş durumu nedir,güncel kiralar nedir?Sektörel olarak neler ağırlıkta acaba iş dünyasında.


  • Turkiyeden kisitli bir butceyle ve ortalama ya da alti kariyer/egitim secenekleriyle gelecek olanlar icin bence Charlotte ideal bir baslangic noktasi.
    Pahalilik/hayat kalitesi ikilisinde dusununce, iyi bir secim.
    Kiralar, yerine ve oda sayisina gore degismekle birlikte $1000-$1800. Biz ortalama bir semtteyiz, bu sitede 1+1 daireler $1000 civari.
    "Ucretler dusuk oldugu icin, isverenler eleman bulmakta zorlaniyor" seklinde bir haber vardi yerel gazetede (charlotte observer).
    Bence bu turkiyeden yeni gelen, egitimli bir insanin kendi sektorunde bir baslangic yapabilmesi icin firsatlari arttiran bir durum.
    Sektorler icin su linki kullanabilirsiniz:
    https://charlottechamber.com/business-profile/major-employers-in-charlotte/


  • @senay-sirin Bende size katılıyorum Charlotte hakkında dv2020 de inşallah kazanırsam hem yıllardır yaptığım mesleğin yaygın oluşu hemde hayat standartlarının yenı bir yaşam ve hayat için uygun olduğunu düşünüyorum


  • Charlotte ta sağlık, laboratuvar sektörüyle ilgili bilgisi olan var mı. Biyologum iş bulma imkanım nasıldır merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Eyalet Kisaltmasi NC
    Eyalet Baskenti Raleigh
    Eyalet Yuzolcumu 48,711 mil
    Bolge (County) Sayisi 100
    Saat Dilimi EST
    Komsu Eyaletler Georgia, South Carolina, Tennessee, Virginia
    Eyaletin En Yuksek Rakim Noktasi Mount Mitchell, 6,684 feet
    Eyalet Milli Park(lar)i Great Smoky Mountains National Park
    Eyalet Nufusu (2015) 10,042,802
    Nufus Yogunlugu 206.2 kisi / square mile
    Telefon Alan Kodlari 252, 336, 704, 828, 910, 919, 980, 984
    Top 5 Sehir (2010 nufus sayisina gore) Charlotte (731,424) Raleigh (403,892) Greensboro (269,666) Winston-Salem (229,617) Durham (228,330)
  • ⭐⭐⭐

    Populer Turizm Noktalari:

    ******

    İçeriği Göster

  • ⭐⭐

    Charlotte de ulaşımı nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar
    araban olmadan bir yerden diğer yere gitmek mümkünmü metro veya otobus varmı
    daha önce nyc bulundum araban olmadan metroyla heryere gidiliyordu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum