Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.4k 361
  • ⭐⭐

    @kundekari Bizi ziyarete gelecek bir yakınımıza American Airlines ile Londra aktarmalı IST - MIA bileti aldım, aradaki fark %40 civarı. Aradaki tek fark aldığımız bilette tek valiz hakkı var. Valizsiz biniş alsaydık yarı yarıya fark oluyordu. THY'nin yaptığı bilet kandırmacasından sonra bir daha kullanmayı planlamıyorum. Seyahat eden ABD'liler arasında da THY'nin ismi Scamlines olmuş durumda, kimse kimseye önermiyor. Özellikle pandemi zamanında birçok kişiyi mağdur etmişler, müşteri hizmetleri ise standart sizi geçiştirmeye çalışıyor.


  • @ATS16 evet bende de oyle oluyor. ABD den TR ye gelirken her iki boarding pass i de veriyorlar.


  • istanbul -londra aktarmalı amarika uçusu için ingiltereden transit vize almaya gerek varmı yoksa amerika turist vizesi yeterli oluyor mu?
    THY ile direk uçuşlar, gerçekten bir aktarmalı ucuştan oldukca pahalıya geliyor.


  • @kartalveat green kart vizesi basılı olan pasaport yada green kart kart olarak var ise havalimanı dışına çıkmadıkça hiçbir havalimanı için extra vize almazsın.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 ABD girişe yetecek herhangi bir kimlik kartı veya geçerli vize olduğu zaman transit vizeye ihtiyaç kalmıyor. Biz de ilk kez deneyeceğiz :)


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @kartalveat green kart vizesi basılı olan pasaport yada green kart kart olarak var ise havalimanı dışına çıkmadıkça hiçbir havalimanı için extra vize almazsın.

    Greenkartlı değiliz sadece Amerika turist vizesi ile aktarma yaptığımızda da transit vize istiyorlarmı yoksa sadece havalimanından çıkılmadığı sürece bu vizeye ihtiyaç olmadan aktarmamızı yapabiliyormuz?

  • ⭐⭐

    @kartalveat Havalimanında 24 saatten daha kısa süre bekleyecekseniz transit vize almanıza gerek yoktur.


  • @EasternStar, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @kartalveat Havalimanında 24 saatten daha kısa süre bekleyecekseniz transit vize almanıza gerek yoktur.

    Bu bilgi iyi oldu. Size teşekkür ederim
    THY , anormal yüksek fiyatlar talep ediyor.
    Aynı güne aktarmalı gidildiğinde THY e göre neredeyse %50 ucuza bilet bulunuyor.

  • ⭐⭐

    @kartalveat American Airlines ile bilet alacaksanız valiz hakkına dikkat edin. Ben de bir yakınıma bilet aldım, İngiltere üzerinden ABD ve Kanada'ya gidecek yolcuların geçerli vize ya da oturum hakkı olması halinde transit vizeye ihtiyaç olmayacağını belirtmişlerdi. Biz de deneyeceğiz :)


  • @kartalveat connection i farkli havaalanindan yapmayacaksaniz transit vizeye gerek yok


  • Arkadaşlar merhaba.Ben dönüş biletimi KLMnin sitesinden aldım ABDden Hollandaya olan uçuş Delta ile Hollandadan Türkiyeye olan uçuş KLM ile.Boarding passi iki uçuş içinde deltaya bagaj verirken alabilir miyim yoksa KLMnin kısmına gidip ikinci uçuşun boarding passini oradan mı alacağım


  • @Brownhood her iki uçuş da aynı PNR altında ise, Delta & KLM ortak uçuş antlaşması nedeniyle ve ilk biniş yapacağınız havalimanı alt yapısı da müsaade ediyorsa, her iki uçuş kartınızı da ilk bineceğiniz noktadan alabileceğinizi düşünüyorum

  • ⭐⭐

    @Brownhood Bunu bilet alacaginiz firmaya direkt sormaniz faydaniza Antalya-Frankfurt , Frankfurt-Houston ucusu inic Lufthansa'ya ulastigimda Frankfurt Havalimanindan valizlerimi alip tekrar diger ucusa teslim etmem gerektigini soylemislerdi. Ayni sekilde havalimaninda calisan arkadaslarima sordugumda ilk ucus aninda bagajlari diger ucusa baglayabildiklerini fakat Frankfurt havalimaninda bu uygulamaya dahil olma ihtimalimin yuksek oldugunu soylemislerdi.


  • THY mil miktarlarini guncellemis 30 bin mil olan ekonomi tek yon 45 bin , 45 bin olan business 60 bin olmus, insafsizca bir artis olmus ama basa gelen cekilir dicek soz yok malesef.


  • Merhaba değerli forum adminleri ve üyeleri.Hayırlısı ile 13 Mart tarihinde IZM (ADB) - DENVER uçak biletimi aldım.Ancak uçak biletinin olduğu mail içerisinde Advance Passenger Information System APIS üzerinden kaydolunması ve bilgilerin eklenmesi gerektiği söyleniyor.Bu konuda herhangi bilgisi olan var mı? araştırıyorum ancak bulamadım.


  • @toykan17, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba değerli forum adminleri ve üyeleri.Hayırlısı ile 13 Mart tarihinde IZM (ADB) - DENVER uçak biletimi aldım.Ancak uçak biletinin olduğu mail içerisinde Advance Passenger Information System APIS üzerinden kaydolunması ve bilgilerin eklenmesi gerektiği söyleniyor.Bu konuda herhangi bilgisi olan var mı? araştırıyorum ancak bulamadım.

    Ekran Resmi 2024-02-13 22.16.51.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toykan17 başka bir konu başlığı altında aynı sorunuzu yinelemişsiniz ve cevap verilmiş. ABD kalıcı ikamet izni olan yolcuların APIS doldurması gerekmiyor gönderdiğiniz ekran görüntüsünde yazdığı üzere

    İzmir - Münih uçuşunuzu Sunexpress ile gerçekleştirdikten sonra MUC’da Terminal 1’e ineceksiniz ve Münih - Denver uçuşunuzu United Airlines ile MUC’da Terminal 2’den gerçekleştireceksiniz zannederim, doğru mudur?

    Terminaller arası geçiş yapacak olmanız nedeniyle Schengen zone in & out yapacaksınız tahminimce. Geçerli bir Schengen vizeniz var mı terminaller arası geçiş için ve uçuşlar arasındaki süre bu geçiş için yeterli mi? Valizleriniz ilk teslim ettiğiniz noktadan varış noktanız olan Denver’a kadar bağlanmış olması gerekiyor.

    Yanlışım var ise siz veya tecrübe etmiş olan diğer forum kullanıcıları veya Lufthansa çağrı merkezi cevaplayacaktır. İyi yolculuklar


  • @ATS16 Ben aslında yanlış başlığa yazdığım için sorun olmasın diyerek diğer başlığa yazdım ancak buradan silmeyi unutmuşum özür diliyorum.Dediğiniz üzere aktarmam Frankfurttan olacak Münih değil tekrar Lufthansa'yı aradım İzmir üzerinden sadece amerika vizesi olanlar 8 saate kadar schengen harici geçiş yapabiliyormuş bunu öğrendim.Valizlerimi teslim ettiğimde Denver'a kadar sorunsuz gideceğini öğrendim.

  • ⭐⭐

    @ATS16 Münih havalimanında pasaport kontrolüne girmeden terminaller arası geçiş sağlanıyor olması lazım, ben oraya gideli çok uzun zaman oldu; ama öyle hatırlıyorum.


  • @toykan17 Yeni geldik doğrudur. Frankfurt havaalanında tiryakiler için duman odası mevcut :). Denver havaalanında uzunca bir yürüyüşten sonra pasaport kontrolünden sonra soldaki kapalı bölmeye geçiliyor, neşeli bir ekip damgayı basıyor. Girdiğiniz kapının yanındaki kapıdan valizlerin olduğu bölüme geçiliyor.


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    4 İleti
    219 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

    Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
  • Öğrenci olarak sadece gidiş bileti

    Yolculuk
    16
    0 Oy
    16 İleti
    1k Bakış
    O
    Araştırmalarım sonucu ziyaretçi vizeleri ve waiver lar hariç j1 gibi vizeler de dönüş bileti almak mecbur değilken yardımcı olur diye yazılmış . Buraya bilgi olarak düşeyim. Bende tek gidiş uçup temmuzda dönüş bileti almaya karar verdim umarım herşey yolunda gider .
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

    Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum