Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.3k 361
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@toykan17 Sunexpress ADB - FRA uçuşu sonrası uçağınız FRA'da terminal 1C'e iniyor ve FRA - MCO uçuşunuz da Lufthansa ile ortak uçuş yapan Discover Airlines ile yine Terminal 1C'den kalkıyor. Sahip olduğunuz ABD göçmen vize ile (transit vize almaksızın) non-schengen bir ülkeden gelip non - schengen bir ülkeye seyahat edeceğiniz için transit olarak geçebileceğinizi düşünüyorum. Önemli olan nokta ADB'de check in yaparken 2.uçuşunuzun da boarding kartını teslim almanız veya online check in ile FRA - MCO uçuşunuz için de boarding kartınıza sahip olmanız ve valizlerinizi ADB'de verirken son varış noktanız olan MCO'ya kadar bağlı olması gerekiyor. Lufthansa çağrı merkezi ile bilet alımı öncesinde teyit etmenizde de fayda var. Bir diğer önemli olan da Lufthansa web sitesinden tüm uçuşları tek PNR altında almanız gerekiyor.

non-schengen bir ülkeden gelip non - schengen bir ülkeye seyahat ile ilgili kuralı da FRA havalimanı web sitesinde "border check" başlığı altında yer verilmiş.

https://www.frankfurt-airport.com/en/flights-and-transfer/transferring-at-fra.html

• @ATS16 Verdiğiniz bilgiler ve detaylar için teşekkür ederim.Diğer arkadaşlarımın da yararlanması adına Lufthansa Çağrı Merkezi'ni aradım.İlgilendiğim uçuşu buldular.Uçağa binerken ilk istasyonda bavullarımı teslim edip,Frankfurt'ta aktarma yapabileceğimi,uçuşun tek PNR altında olduğunu ve Orlando uçağına binerken de ilk aldığım biletle bavulların ve koltukların birbirine bağlı olduğu söylendi.Amerika vizesinin de aktarma geçişinde yeterli olduğunu ve 24 saate kadar olan aktarmalarda transit vize istenmediği konusunda da bilgilendirildim.Tekrar teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@toykan17 çok sevindim, iyi yolculuklar ve bol şans

• @ATS16 ucusu direk LH sayfasindan mi aldiniz. Biz de genelde LA - FRA - IST ucusu veriyor en ucuz, hic arada sunexpress ya da swissair opsiyonlari gelmedi. Merak ettim, tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cnpist evet direkt LH web sitesinden görüntüledim ve satın aldım 🙏🏻

• @ATS16 Lufthansa nin Sunexpress ile Turkiye den Almanya ya yapilan seferlerinde ABD ye yapilacak ikinci ucusun boarding pass i verilmiyor. Ikinci ucusun icin boarding pass connection yapilan havaalaninda Lufthansa counter dan aliniyor. Bu durum dikkate alinmali. Bagajlar ABD de son noktadan aliniyor. Eger TR den yapilan ucus Sunexpress degil Lufthansa ise izmir havaalaninda 2 ucuns boarding pass i de aliniyor.

• @hasbelkader bu durum ne yazık ki havalimanına ve çıkış noktasına göre değişiyor. 2023 Aralık ayında yaptığım seyahatte İzmir - Münih - Barcelona bağlantılı uçuşunda (ADB - MUC Sunexpress ile MUC - BCN Lufthansa ile) bahsettiğiniz üzere İzmir'de valizlerimi teslim ederken Münih - Barcelona uçuşunun boarding pass'ı verilemedi ve Münih'te kontuardan almak durumunda kaldım. Dönüş uçuşunda Barcelona'da valizlerimi teslim ederken hem Barcelona - Münih (Lufthansa) hem de Münih - İzmir (Sunexpress) her iki uçuşun boarding pass'ı almıştım. Teşekkürler

• Cogu masrafi TL olan THY'nin bilet fiyatlarinin butun masraflari euro/dolar olan Luftansadan %30 daha fazla olmasinin bi aciklamasi var mi bilmiyorum. Kendi memleketimize elalemin havayollariyla ucmak zorunda kaliyoruz. SAS havayollari DCden Kopenhag aktarmali %40 a yakin fark ediyor. Muhtemelen onlari tercih edicem.

• ⭐⭐

@kundekari Bizi ziyarete gelecek bir yakınımıza American Airlines ile Londra aktarmalı IST - MIA bileti aldım, aradaki fark %40 civarı. Aradaki tek fark aldığımız bilette tek valiz hakkı var. Valizsiz biniş alsaydık yarı yarıya fark oluyordu. THY'nin yaptığı bilet kandırmacasından sonra bir daha kullanmayı planlamıyorum. Seyahat eden ABD'liler arasında da THY'nin ismi Scamlines olmuş durumda, kimse kimseye önermiyor. Özellikle pandemi zamanında birçok kişiyi mağdur etmişler, müşteri hizmetleri ise standart sizi geçiştirmeye çalışıyor.

• @ATS16 evet bende de oyle oluyor. ABD den TR ye gelirken her iki boarding pass i de veriyorlar.

• istanbul -londra aktarmalı amarika uçusu için ingiltereden transit vize almaya gerek varmı yoksa amerika turist vizesi yeterli oluyor mu?
    THY ile direk uçuşlar, gerçekten bir aktarmalı ucuştan oldukca pahalıya geliyor.

• @kartalveat green kart vizesi basılı olan pasaport yada green kart kart olarak var ise havalimanı dışına çıkmadıkça hiçbir havalimanı için extra vize almazsın.

• ⭐⭐

@ayvalik10 ABD girişe yetecek herhangi bir kimlik kartı veya geçerli vize olduğu zaman transit vizeye ihtiyaç kalmıyor. Biz de ilk kez deneyeceğiz :)

• @ayvalik10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@kartalveat green kart vizesi basılı olan pasaport yada green kart kart olarak var ise havalimanı dışına çıkmadıkça hiçbir havalimanı için extra vize almazsın.

Greenkartlı değiliz sadece Amerika turist vizesi ile aktarma yaptığımızda da transit vize istiyorlarmı yoksa sadece havalimanından çıkılmadığı sürece bu vizeye ihtiyaç olmadan aktarmamızı yapabiliyormuz?

• ⭐⭐

@kartalveat Havalimanında 24 saatten daha kısa süre bekleyecekseniz transit vize almanıza gerek yoktur.

• @EasternStar, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@kartalveat Havalimanında 24 saatten daha kısa süre bekleyecekseniz transit vize almanıza gerek yoktur.

Bu bilgi iyi oldu. Size teşekkür ederim
    THY , anormal yüksek fiyatlar talep ediyor.
    Aynı güne aktarmalı gidildiğinde THY e göre neredeyse %50 ucuza bilet bulunuyor.

• ⭐⭐

@kartalveat American Airlines ile bilet alacaksanız valiz hakkına dikkat edin. Ben de bir yakınıma bilet aldım, İngiltere üzerinden ABD ve Kanada'ya gidecek yolcuların geçerli vize ya da oturum hakkı olması halinde transit vizeye ihtiyaç olmayacağını belirtmişlerdi. Biz de deneyeceğiz :)

• @kartalveat connection i farkli havaalanindan yapmayacaksaniz transit vizeye gerek yok

• Arkadaşlar merhaba.Ben dönüş biletimi KLMnin sitesinden aldım ABDden Hollandaya olan uçuş Delta ile Hollandadan Türkiyeye olan uçuş KLM ile.Boarding passi iki uçuş içinde deltaya bagaj verirken alabilir miyim yoksa KLMnin kısmına gidip ikinci uçuşun boarding passini oradan mı alacağım

• @Brownhood her iki uçuş da aynı PNR altında ise, Delta & KLM ortak uçuş antlaşması nedeniyle ve ilk biniş yapacağınız havalimanı alt yapısı da müsaade ediyorsa, her iki uçuş kartınızı da ilk bineceğiniz noktadan alabileceğinizi düşünüyorum

Benzer Başlıklar

• Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    112 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
  • Amerika'ya Girişte Uçakta Doldurulan U.S: Customs and Border Protection Formu

Taşındı Yolculuk
    50
    1
    13 Oy
    50 İleti
    26k Bakış
    C
    En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k